Dodaj do ulubionych

Bez wody i toalety. Nie stać go na mieszkanie s...

IP: *.retsat1.com.pl 21.11.11, 09:34
A co na taki lokal straż czy kominiarze? Jak z bezpieczeństwem?
Zaproponować bezrobotnemu lokal ogrzewany prądem? Urząd zapłaci? Gdzie rozum urzędników?
Obserwuj wątek
    • Gość: ktoś tam Bez wody i toalety. Nie stać go na mieszkanie s... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 09:47
      Może miasto raczej załatwiłby mu prace a wtedy mieszkanie w prywatnej kamienicy nadal by mu służyło - przeciez jak złom zbiera to pracowac może - jezeli renty nie dostał znaczy zdolny do pracy - więc nawet jako dozorca czy pokrewny mało odpowiedzialny zawód moze wykonywać - a jak się biadoli i nic nie robi to sie staje pod ścianą bez wyjścia- ...FACET DO ROBOTY !!!!
    • Gość: opowiem wam moją.. Bez wody i toalety. Nie stać go na mieszkanie s... IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.11.11, 09:47
      opowiem wam moją historię.

Mam 25 lat, rynta mi nie przysługuje, prowadzę własną działalność, Państwo ładuje mnie w zadek za każdym razem, za studia muszę płacić sobie sam, podatki płacę od wystawionych faktur, a nie od otrzymanych pieniędzy. Rodziców nie mam na stanowiskach, w politykę się też nie zaangażowałem , jak wiele moich znajomych ,wobec tego nie mogę sobie niczego załatwić po znajomości.

Mieszkanie zanim sobie kupiłem, musiałem wynajmować. Wynajmowałem długi czas w centrum, ponieważ podróż samochodem przez całe miasto w naszej kochanej łodzi zajmuje 1,5 godz w okresie szczytu komunikacyjnego i nikt sobie z tego nic nie robi. Od pewnego czasu mi się już lepiej wiedzie i nie muszę mieszkać w centrum gdzie nie ma nawet jednego wolnego miejsca parkingowego w ciągu dnia.

Za to mogę wam opowiedzieć , że długi cza mieszkałem w okolicy z mieszkańcami pokroju naszego bohatera z artykułu, emerytowanymi milicjantami, rencistami którzy mieli po 2 auta, z czego żadne nie wyjeżdżało częściej niż raz w tygodniu z "ich miejsca" i blokowało miejsce (po prostu nie stać ich było na paliwo, ot co). Ciągłe awantury, sranie psów, miejscem życia kulturalnego był jedyny w okolicy sklep(zgadnijcie jaki).

Nie żalę się ale mi też coś się "należy", choćby z tego powodu że podatków jakie zapłaciłem starczyło by z pewnością na wiele udogodnień w tym mieście. Niestety - auto mi porysowano, monitoring akurat "zepsuł się", a w gazetach cały czas pojawiają się artykuły że komuś "się należy". Mi też.
      • ww_lodz Re: Bez wody i toalety. Nie stać go na mieszkanie 21.11.11, 09:55
        Stending owejszyn.
    • Gość: Gosc Bez wody i toalety. Nie stać go na mieszkanie s... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.11, 11:43
      Tak prawdę mówiąc ten człowiek nie jest na tyle samodzielny żeby się utrzymać w mieszkaniu. Nie ma szans żeby w przyszłości taką samodzielność uzyskał.Należy go skierować albo do przytułku albo zacząć budowac baraki za miastem żeby tacy ludzie mogli tam żyć. Loak socjalny w kamienicy może być dla rodziny, osoby która jest wstanie zapłacić czynsz, ma jakieś wykształcenie, zawód, przechodzi chwilowe problemy.
    • Gość: hiuytre na prąd nie stać IP: *.toya.net.pl 21.11.11, 11:50
      A na węgiel było by stać, śmieszny jest ten żul
    • Gość: tubylec Niech spada do schroniska Brata Alberta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 12:00
      Nie płaci, to znaczy, że nie dostanie ŻADNEGO lokalu od miasta.

Miasto nie jest dobrym wujkiem.

• minigry.amor.pl Ciekawe 21.11.11, 12:37
      Chory na płuca? Mnie się wydaje, że to nadmiar alkoholu i brak chęci do pracy... Każdy z nas ma swoje wielkie problemy. Dlaczego obarcza się nas problemami lekkoducha. I tak płacimy na MOPS podatek. To chyba wystarczy.

W GŁ jest artykuł jak się kroi rodziców na koszt przedszkola, a tutaj piszą jak pomóc żulowi. To jakiś skandal! Władza rzeczywiście jest antyrodzinna i antypolska... Ja widzę Polskę jako kraj dużej ilości dzieci i ludzi pracujących. Taki człowiek jak ten w artykule jest do likwidacji. Nie interesują mnie problemy nieroba.
      • Gość: jel Re: Ciekawe IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.11, 23:44
        Żul? Do likwidacji? Niezły z Ciebie prostak, zbiera złom i nie ma na mieszkanie więc jest żulem do likwidacji, życzę Ci z całego serca i wszystkim ludziom twojego pokroju abyście znaleźli się kiedyś w takiej sytuacji, wy żule i śmieciarze... jesteście mistrzami "ciętej riposty" jak trzeba na kogoś najechać, idealni obywatele, którzy by innego zdeptali
        • Gość: leckdich Re: miasto tkaczy wstyd IP: *.pools.arcor-ip.net 23.11.11, 16:15
          pokazywarka.pl/mzw42j-3/
          Prl doprowadzila do takich stanow zabytkowe lokale i domy a teraz "unijni" buduja skansen o nazwie miasto tkaczy, gdzie narazie nikt nie mieszka, tylko jakies spoldzielnie, jakies knajpy lokalizuja i podobne sale i obiekty, ciekawe kiedy zaplaci byla wladza komusza za zniszczone obiekty - wymagac jak w Niemczech obowiazkowy podatek od zniszczen i na odbudowe a nie z kasy unijnej wyrywac.
        • Gość: gość portalu Re: Ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 19:51
          Bo taka jest Łódź właśnie.
          Tu się liczy tylko kasa.Masz pieniądze masz znajomych i sąsiadów.
          Jesteś ubogi to jesteś żul. Takim ludziom się tutaj nie pomaga.
          • Gość: loko Re: Ciekawe IP: *.lodz.mm.pl 26.11.11, 12:15
            pomagac znaczy dac prace. ale oni nie chca pracy, oni chca lezec i pic. WYPIERDALA c
    • Gość: zyta Bez wody i toalety. Nie stać go na mieszkanie s... IP: 212.33.78.* 27.01.12, 20:56
      Czy jest ubezpieczony do leczenia? A jak zgłosi się do lekarza?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka