Dodaj do ulubionych

List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź Wid...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 10:11
a ten pomiot kropiwnickiego nieudacznica zdanowska zaś będzie twierdzić że zrobiła wszystko aby ułatwić życie mieszkańcom Łodzi. Łodzianie kiedy przestaniecie jej płacić ze swoich podatków wcale niemałą pensję?
Obserwuj wątek
    • Gość: Widzewiak List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź Wid... IP: 62.87.193.* 24.11.11, 10:12
      Z całym szacunkiem dla wszystkich korzystających z pociągów i ze stacji Łódź- Widzew, ale mieszkańcy osiadla mają już serdecznie dosyć całej tej sytuacji a to dopiero poczatek. Czy tak trudno jest Wam korzystyać z dużego parkingu - fakt który jest pokryty zielenia przygotowanym przy podziemiu? W czasie remontu parkingów w ubiegłym roku - wszyscy mogli z niego korzystać, nie było żadnego problemu? Teraz lepiej jest wjechac w osiedle i zajmować mieszkańcom miejsca parkingowe? Mam nadzieje, ze wracając do swoich domów wieczorem będziecie szukać miejsca parkingowego ponad godzine i go nie znajdziecie!
      • Gość: MruK Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: 192.193.116.* 24.11.11, 11:12
        Parking pod Twoim blokiem zostal wybudowany miedzy innymi i z moich podatkow. Uwazam, ze mam takie samo prawo tam parkowac jak inni.
        • Gość: byczysko Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.pkobp.pl 24.11.11, 11:33
          parking pod blokiem powstał z wpłat do spółdzielni mieszkaniowej a nie z podatków (chyba ze mowa o dworcowym parkingu.
          • Gość: se Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.gdynia.asseco.pl 24.11.11, 12:29
            Przestańcie parkować na parkingach na stacji Łódź-Widzew to ilość obcych samochodów parkujących pod Waszymi oknami na pewno się zmniejszy.

Ostatnio pare razy byłem na stacji Łódź-Widzew o 4 w nocy. W sumie na obu parkingach naliczyłem za kazdym razem około 80 zaszronionych samochodów - czy to samochody tych co w nocy pracują w Warszawie czy też tych co obok na osiedlu smacznie śpią?
            Dodatkowo ciekawa sytuacja panuje na tych parkingach około godziny 7.15 rano.
            O godzinie 6.30 oba parkingi są juz całkowicie wypełnione i przyjeżdzający musza korzystać z dodatkowego parkingu. Natomiast o godz 7.15 w cudowny sposób zwalnia się duża ilość miejsc parkingowych na tych parkingach.
            Czy to Ci co pracują w nocy w Warszawie zwalniają te miejsca parkingowe czy też to Ci którzy smacznie spali w nocy na osiedlu obok wyjeżdzają swomi samochodami do pracy?
            • Gość: Łapiduch Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.toya.net.pl 24.11.11, 13:35
              Nie pomyślałeś że część ludzi dojeżdża do pracy na noc i wraca rano. Ja tak pracuję i jak widać są też inni
              • slavekk Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W 25.11.11, 07:34
                Gość portalu: Łapiduch napisał(a):

> Nie pomyślałeś że część ludzi dojeżdża do pracy na noc i wraca rano.
                > Ja tak pracuję i jak widać są też inni

Te dyskusje zniknęłyby gdyby istniały prawdziwe parkingi P&R płatne
                A bilet ba pociąg dawałby zniżkę na parking
                • Gość: Życzliwy Amen! (no txt) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.11.11, 12:09
      • Gość: byczysko Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.pkobp.pl 24.11.11, 11:35
        Problem w tym, ze tam juz nie ma prakingu, a ziemia nie jest PKP. Z dostępnych informacji wybudują tam netto... pewnie na wiosnę. PKP w październiku wystawiło ten grunt, a słupki ogradzające tymczasowy parking znikneły szybciej niż się pojawiły
      • Gość: XXX To może pogadajcie z tymi sąsiadami, którzy IP: *.ip.netia.com.pl 24.11.11, 15:43
        parkują na stałe na parkingu dworca...
    • Gość: bbb Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 10:24
      List z cyklu: "To ja jestem najważniejsza".
      • Gość: ixi No chyba jednak nie IP: *.kredytbank.com.pl 24.11.11, 10:28
        Skoro Łódź Widzew ma być głównym zastępstwem dla Kaliskiego, to niezatrzymywanie się na nim pociągów jest mocnym nieporozumieniem. Czy to się komuś podoba czy nie pociągi do Warszawy stanowią dla PKP złotą żyłę. PKP powinno zatem z rozsądkiem planować swoje rozkłady, a Łódź Widzew powinien być nieodłącznym elementem tych rozkładów.
        • Gość: ixi Re: No chyba jednak nie IP: *.kredytbank.com.pl 24.11.11, 10:37
          ...zastępstwem dla Fabrycznego rzecz jasna... się pomyliłem
        • Gość: bbb Re: No chyba jednak nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 10:40
          1.Widzew jest zastępstwem dla Fabrycznego nie Kaliskiego
          2.Te dwa pociągi zatrzymują się na dwóch innych stacjach w Łodzi
          3.Z kolei korzystają nie tylko dojeżdżający codziennie do Warszawy ale także mieszkańcy spoza Łodzi, którzy przyjeżdżają do Łodzi do pracy i szkół i jest ich niemało
          4.Jeżeli komuś nie pasuje rozkład pociągów (konkretnie dwa pociągi, z których nie można wysiąść na Widzewie) to może jeździć pks-em, samochodem...
          • Gość: mk Re: No chyba jednak nie IP: *.tktelekom.pl 24.11.11, 10:44
            mądryś inaczej...
          • Gość: gość Re: No chyba jednak nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 10:54
            dwa pociągi powrotnie, zatem prawie wszystkie poranne. Chyba nie zakładasz, że ludzie będą wyjeżdząc z widzewa a potem z Chojen jechac na Widzew po swoj samochód? Czy może zaproponujesz, zeby zimą dojeżdżać z przesiadkami mpk?
            Poza tym najwidoczniej masz coś przeciwko ludziom dojeżdżającym do Warszawy do pracy, a co za tym idzie przeciwko utrzymywaniu spółki Intercity. Nie czujemy się wcale najważniejsi, tylko chcielibyśmy mieć chociaż jakikolwiek komfort podczas remontów całej trasy do Warszawy, chociaż to wysiadanie na swojej stacji.
            Co do dojeżdżania samochodem lub pksem. Załatw autostradę. My jesteśmy w kropce i skazani na pkp.
            • Gość: bbb Re: No chyba jednak nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 11:28
              1.To nie jest problem PKP, że ktoś chce przyjeżdżać na dworzec samochodem. Rozumiem, że wszyscy, którzy w Łodzi z domu na dworzec jadą samochodem w Warszawie mają drugi samochód, którym jadą z dworca do pracy? Czy jednak w Warszawie można korzystać z komunikacji zbiorowej a w Łodzi nie?
              2.Jadąc pociągiem 17:30 z Wa-wy można przesiąść się na Chojnach na pociąg na Widzew jak kogoś autobusy brzydzą
              3.Chwile wcześniej odjeżdża pociąg bezpośrednio na Widzew

• Gość: gosc Re: No chyba jednak nie IP: *.opera-mini.net 24.11.11, 11:39
              > Czy może zaproponujesz, zeby zimą dojeżdżać z przesiadkami mpk?

Jakoś niektórzy dojeżdżają na dworzec MPK i korona im z głowy nie spada. A jak komuś nie pasują akurat te dwa pociągi to ma do wyboru kilkanaście innych.

> Co do dojeżdżania samochodem lub pksem. Załatw autostradę.

I może jeszcze przysłowiowe frytki do tego?

Generalnie rozkład nie jest ułożony specjalnie szczęśliwie, ale jak się czyta takie posty, to wręcz ma się ochotę zrobić autorowi na złość. Może w tym leży Wasz największy problem, że ludzie mają już serdecznie dość Waszego narzekania i przekonania, że jesteście pępkiem świata i całe życie milionowej aglomeracji powinno się kręcić wokół Was - kilku tysięcy ludzi, którzy z niej wyjeżdżają do pracy w stolicy?
          • profes79 Re: No chyba jednak nie 24.11.11, 12:56
            Owszem, ale Chojny nie mają kompletnie infrastruktury aby przyjąć taką ilość samochodów jak w miarę przygotowany Widzew. Do tego przecież jakoś rano nie ma problemu żeby dojechac na Widzew a wracac trzeba na Chojny? Ba, do tej pory jakoś nie było problemu z zatrzymywaniem się pociągów na Widzewie.

Tymi dwoma pociągami wraca do Łodzi jakieś 90% pracujących w Warszawie. Mi to rybka; Chojny mi i tak pasują - ale ciekawe co mają zrobić ludzie którzy nie mają takiego szczęścia.
        • Gość: gosc Re: No chyba jednak nie IP: *.opera-mini.net 24.11.11, 11:43
          > Skoro Łódź Widzew ma być głównym zastępstwem

Ale nie ma być. Zastępstwem mają być wszystkie trzy dworce. A nawiasem mówiąc powinno być pięć - tj. jeszcze Żabieniec i Zgierz.
        • Gość: XXX Widzew od nowego rozkładu głównym dworcem już IP: *.ip.netia.com.pl 24.11.11, 15:45
          nie jest - wszystkie pociągi kończą bieg na Kaliskim, który zresztą leży w bardziej dogodnym komunikacyjnie miejscu.
      • Gość: gość Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 10:31
        Ona i setki innych. Po co była ta cała awantura o parkingi na widzewie, po co wydawanie pieniędzy na tworzenie kolejnych wzdłuż torów, skoro teraz to się nie przyda?
        A teraz okaże się, że na Chojnach nie ma miejsca, więc trzeba tam budować kolejne parkingi, poczekalnie, kasy, za kolejne pieniądze.
        • Gość: gosc Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.opera-mini.net 24.11.11, 11:40
          > skoro teraz to się nie przyda?

No tak. Skoro dwa pociągi pojadą z ominięciem Widzewa, to znaczy, że parkingi się "nie przydadzą". Brawo.
          • Gość: zenek Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: 193.105.221.* 24.11.11, 12:04
            Akurat tymi pociagami ludzie wracaja z pracy - dlatego sie parkingi nie przydadza. Ludzie (czesc z nich ale spora) zostawiajacy auta beda omijac Widzew. W Warszawie sie pracuje do 17:00 w wielu miejscach i na 17:15 ciezko zdazyc, jak sie nie pracuje przy samym dworcu.

Odnosnie komunikacji miejskiej: w Warszawie ona JEST a w Lodzi NIE MA. To co jest to atrapa jakas. Dlatego w Warszawie ludzi korzystaja a w Lodzi, jesli maja samochod, nie.
    • Gość: Nicpoń Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.cokprm.gov.pl 24.11.11, 10:29
      Chciałem uniknąć dysput politycznych, a przede wszystkim zaznaczyć, ze nie jestem poplecznikiem Pani Prezydent.

Kolego/Koleżanko Bankrut z twojej wypowiedzi wnoszę, że nie jesteś mieszkańcem Łodzi lub nie utożsamiasz się z nami (mieszkańcami Łodzi). W związku z powyższym bardzo proszę nie zabieraj głosu w sprawie tego miasta, a przede wszystkim nie obrażaj innych ludzi, w tym przypadku Pani Prezydent. To mieszkańcy Łodzi wybrali gospodarza miasta i to właśnie mieszkańcy Łodzi mają legitymację do jego odwołania i oceniania.
      Natomiast jeżeli chcesz skrytykować działania kogokolwiek czyń to w kulturalny sposób.
      Z poważaniem
      Nicpoń
      • Gość: bankrut Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 11:15
        szanowny Nicponiu . nieudacznica zdanowska była wiceprezydentem miasta Łodzi gdy obibik kropiwnicki był prezedentem. widać że łodzian nic nie nauczyło odwołanie tej miernoty z zajmowanego stanowiska skoro powołano ją na stanowisko prezydenta miasta. widać że mieszkańcy Łodzi maja krótka pamięć skoro cały czas powołują tą sama ekipę nieduaczników. i wyjaśnij dlaczego niejaki były wice prezydent przydupas Tomaszewski zarządza zarządza jedną z naważniejszych spółek miasta jaką jest ZWiK? widać kolesiostwo z pod znaku trzech króli i nic poza tym.
        • Gość: byczysko Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.pkobp.pl 24.11.11, 11:42
          Rozumiem,że jesteś z drugiego frontu kolesiostwa które rządziło kiedyś i zrujnowało Łódź. Tego samego, które nie potrafiło zapanować nad remontami ulic w niedalekiej przeszłości.
          Łatwo jest mówić, trudniej robić. Ten nie popełnia błędów co nic nie robi. Nie wszystkie decyzje mi pasują, ale uważam, że nawet tak przyjęte będą lepsze dla miasta.
          • Gość: bankrut Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 12:32
            zapominasz kolego że ja płacę podatki w tym mieście i jako taki mam prawo wymagać od władz dobrego skomunikowania miasta ze swiatem zewnętrznym, remontów dróg, kamienic itp a nie tylko robienia głupich min do kamer i popijania szampana za moje podatki na zakończenie opóźnionych prac remontowych. w zeszłym roku przed wyborami samorządowaymi zamiast podac jakis pomysł jak zwalczać skutki zimy nieudacznica zdanowska pojechała do warszawki aby zameldować ryźemu donkowi postęp w kampani wyborczej. ciekawe kiedy ta niewydarzona pani prezydent wyskoczy z kolejnym świetem kościelnym tak jak jej pryncypał kropiwnicki
            • Gość: Nicpoń Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.cokprm.gov.pl 24.11.11, 12:56
              Szanowny Bankrucie,
              nie zabraniam Ci posiadania własnego zdania o Prezydentach Miasta Łodzi, natomiast proszę o wyrażanie swego zdania w sposób kulturalny.
              • Gość: bankrut Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 13:03
                na szacunek to sobie trzeba zasłużyć. aczym sobie zasłużyła na niego u łodzian i podatników Hanna Zdanowska? może kulturą którą ma w ciężkim poważaniu zamykając kolejne szkoły , przyklaskując kropiwnickiemu jak robił zadymę w Teatrze Nowym, robiąc głupkowate miny do kamer ? ryba niestety psuje się od głowy szanowny Nicponiu
              • Gość: woland Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.11.11, 02:50
                Szanowny Nicponiu, urzędniku państwowy!
                Jako pełnoprawny obywatel RP i jej sumienny podatnik pragnę zauważyć, iż w godzinach pracy wypisujesz swoje prywatne opinie z państwowego IP (rozszerzenie cokprm.gov.pl jakoś nie pasuje do kablówki). Bądż więc łaskaw - jako urzędnik zatrudniany i opłacany m. in. z moich podatków - zająć sie działaniami ze swojego zakresu obowiązków. Na odnośne forum zapraszam z twojego prywatnego IP. Póki co - jesteś W PRACY, wiec weź się za robotę, a nie za prywatę...
                • Gość: Nicpoń Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.cokprm.gov.pl 25.11.11, 12:32
                  "Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem" drogi Wolandzie. Też płacę podatki.
                  Z poważaniem
                  Nicpoń
                • Gość: Nicpoń Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.wapgw.era.pl 25.11.11, 12:57
                  Tak jest! Polecenie zrozumiałem! Wykonuję! ;-D Czy obecne IP legitymuje mnie do zabrania głosu na tym forum, szanowny Wolandzie?
      • Gość: jay Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.noblebank.pl 24.11.11, 12:37
        Co racja to racja, kultura przede wszystkim.
        No ale sporo ludzików już nie będzie mogło wracać na Widzew...Tak sobie myślę, że ta decyzja PKP, spowodowana w głównej mierze bezsensownym rozplanowaniem remontów łódzkiego węzła może będzie odwołana tak samo jak decyzja PZPNu w sprawie godła państwowego na koszulkach reprezentantów Polski w piłce nożnej. Będzie raban jak nic, na Widzewie wysiada multum ludzi, którzy teraz zmuszeni będą do powrotu Łodzianinem, tyle że nie zawsze jest to możliwe bo w Wawie najczęściej pracuje się do 17ej jak to już tutaj ktoś słusznie zauważył. Ale tak się kończy zabawa jak tor między Widzewem i Chojnami jest jeden a drugi porasta trawa, drzewa i krzaki. Przepustowość jest żadna. Dobrze że 5 grudnia konczy się termin składania ofert w przetargu na remont drugiego toru. Ale i tak wieszczę niezły burdel w najbliższych miesiącach...Dopóki wszystkie linie w Łodzi nie będą dwutorowe. Ta przed Kaliskim również. Tymczasem pozdrawiam Pana Nicponia:-) Do zobaczenia w pociągu.
    • Gość: zofia k. List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź Wid... IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 24.11.11, 10:43
      Kochani, a kogo obchodzi łodzianin, obywatel, czlowiek?! KOGO?! - pytam. Przeciez nie PKP i nie łódzką władze, ktora nie ma zielonego pojecia ze rzadzi miastem bez perspektyw, z ktorego ludzie MUSZA jezdzic do pracy ponad 100 kilometrow! Wiec nawet im nie w glowach ulatwienie zycia tym ludziom. Oni nawet pojecia nie maja ze jakies pociagi omijaja jakis dworzec. To towarzystwo wozi sie limuzynami. Dajcie spokoj, szkoda nerwow i nadziei. Po prostu pech, ze mieszkamy w tym grajdole i ze mamy wladze tak rozną od władzy chocby Gdyni czy Wroclawia.
      • Gość: w Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: 83.142.206.* 24.11.11, 12:06
        "ktorego ludzie MUSZA jezdzic do pracy ponad 100 kilometrow"
        Przykro mi drogi pempku świata... w Łodzi pracuje większość Łodzian. Chcesz dojeżdżać do Stolicy? Chcesz być dowiezionym spod domu pod pracę i z powrotem? wynajmij szofera, PKP ma służyć nie tylko tobie.
        • Gość: Nicpoń Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.cokprm.gov.pl 24.11.11, 13:04
          Gość portalu: w napisał(a): "PKP ma służyć nie tylko tobie" nie zgadam się PKP powinno służyć pasażerom, którzy płacą za usługę przewozu i to nie mało. Tylko dzięki pasażerom Prezesi spółek PKP mają na premie i pensje.
      • Gość: giovanka Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.wroclaw.mm.pl 24.11.11, 13:31
        Witam a może postraszyć władze w naszej kochanej Łodzi że nasze PITY bedziemy rozliczć w Warszawie jak nie zadbają o nasze połączenie ze stolicą. Jakbyśmy zebrali sie wszyscy to są ogromne pieniądze jakie trafiają do kasy miasta z naszych pensji zarobionych w Warszawie.
        Myślę że argument finansowy szybko by przemówił im do rozumu i może zerkneli by na siatke połączeń i inne aspekty dojazdu do Warszawy. Przeciesz nikt nie jeździ do Warszawy do pracy tylko po to bo mu się to miasto podoba .
        podrawiam
        • Gość: gość Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 13:39
          Zgadzam się.
          Najlepiej zacząć od zaraz, nawet w pojedynkę. Piszcie:
          uml@uml.lodz.pl
          dodatkowo kontakt do intercity. W infolinii powiedziano mi, że to nie jest jeszcze ostateczny rozkład, mogą nastąpić zmiany, lecz można śmiało się na nim opierać. Nikt nie wiedział jakiego połączenia te zmiany mogą dotyczyć. Warto próbować i napisać im co myślimy o ich pomysłach.
          "Spostrzeżenia dotyczące naszego rozkładu jazdy prosimy kierować do:
          Biuro Zarządzania Produktami"
          e-mail: rozkladjazdy@intercity.pl
        • Gość: giovanka Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.wroclaw.mm.pl 24.11.11, 14:07
          to jest link jak prosto rozliczyć się w Warszawie dodam tylko że organizowane były odrębne akcje przez poszczegolne dzielnice z różnymi bonusami a w Łodzi myslą że nie mam innego wyjścia albo nie mamy o tym pojęcia i tak im nasze podatki przyniesiemy w zębach

www.se.pl/wydarzenia/warszawa/w-tym-roku-rozlicz-swoj-pit-w-warszawie_173987.html
    • Gość: gosc List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź Wid... IP: *.opera-mini.net 24.11.11, 11:31
      > Oczywiście chodzi o połączenie Łódź - Warszawa - Łódź.

A co w tym oczywistego? To z Łodzi już nigdzie indziej się koleją nie jeździ?
    • bergerac List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź Wid... 24.11.11, 12:40
      Pomijam aspekt dyskusji związany z niezatrzymywaniem się wybranych 2 pociągów na stacji Ł-Widzew.
      Dla mnie kluczowe jest to, że miało być (nieznaczne) skrócenie czasu przejazdu, a jest kolejne wydłużenie - do 2:11/2:12 h.
      Dlaczego remont ma gigantyczne opóźnienie w pracach i czemu nikt tego nie pilnuje? Tu widzę pole do popisu dla władz miasta, które powinny upomnieć się o terminowość remontu, kluczowego dla skomunikowania Łodzi ze stolicą (nie tylko z punktu widzenia osoby dojeżdżajacej do Wawy do pracy).
    • Gość: Andrzej List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź Wid... IP: *.noblebank.pl 24.11.11, 13:33
      Proponuję, aby wszyscy nie zadowoleni napisali skargę do PKP. Może pójdą po rozum do głowy i zastanowią się nad tym. To, co zamierzają zrobić, to jest totalny obłęd. Był remont dworca Łódź Widzew, nowe parkingi, a teraz chcą omijać dworzec Łódź Widzew. Co za "mądra głowa" musiała wpaść na ten pomysł, aby nie było żadnego bezpośredniego połączenia do stacji Łódź Widzew między 17:30, a 18:30. Większość ludzi pracujących w Warszawie kończy pracę po 17 i musi dojechać na dworzec. PKP- zastanówcie się!!!!!!!
    • Gość: Andrzej List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź Wid... IP: *.noblebank.pl 24.11.11, 13:35
      Przydatne maile:
      rzecznik@pkp.pl
      infokraj@intercity.pl
      • Gość: gość Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 13:41
        +
        rozkladjazdy@intercity.pl
        uml@uml.lodz.pl
    • Gość: aa Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 14:59
      Z całym szacunkiem dla twojego pustego łba - odkąd to prezydent miasta odpowiada za rozkład jazdy pociągów????????????????
    • Gość: aa Do bankruta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 15:04
      Albo jesteś zgorzkniałym emerytem przelewającym swoje żale i kłopoty z potencją,na cały swiat.Albo zamiast pracować,siedzisz w firmie przy kompie i wypisujesz pierdoły w internecie.Współczuję.
    • Gość: XXX Jasne, jest tylko Widzew, a reszta to nie istnieje IP: *.ip.netia.com.pl 24.11.11, 15:42
      Średnio połowa pasażerów do Łodzi jedzie dalej. 17:30 nie jest jedynym pociągiem o tej godzinie - wcześniej jedzie Łodzianin, którym jedzie znacznie więcej pasażerów do Łodzi. Mieszkańcy Widzewa mają skłonności do wynoszenia się ponad wszystkich - nawet dzień dobry często nie mówi w przedziale. Trochę kultury i szacunku dla współpasażerów niektórym dobrze by zrobiło.
      • Gość: Ola Re: Jasne, jest tylko Widzew, a reszta to nie ist IP: *.toya.net.pl 24.11.11, 18:52
        Musisz dac anons do gazety - że jesteś jasnowidzem, że wiesz kto jest z Widzewa a kto nie - szczególnie da sie to zauwazyć na peronie - gdzie stoi 50 osób, prawda? Albo nie na przejściu dla pieszych prowadzacym do dworca. Zastanów sie zanim coś napiszesz!!!!!!
        Widzew to nie tylko osiedla przy dworcu - sprawdź sobie mape miasta - jak nie wiesz, albo wogóle nie zabieraj głosu jak nie wiesz co napisaźć.
    • Gość: XYZ Re: List: Dlaczego pociągi omijają dworzec Łódź W IP: *.toya.net.pl 24.11.11, 22:30
      Co do listu - typowa mentalność prostego Polaczka: mój pociąg ma jechać tam gdzie ja chcę, inni ludzie się nie liczą i niech to ich pociąg pojedzie inną trasą. Żenada.
    • Gość: Katia Człowiek czlowiekowi wilkiem IP: *.w-s.pl 24.11.11, 23:29
      Przerażające jest, że człowiek człowiekowi wilkiem. Dokopać, dowalić. Chyba, że to tak niski poziom inteligencji się objawia i ludzie nie potrafią zrozumieć, że skoro Widzew przejął funkcję Fabrycznego i to z niego odjeżdża do pracy najwięcej osób to nie powinna mieć miejsca sytuacja, że pociąg powrotny nie zatrzymuje się na tym dworcu. Jak ktoś już zauważył, ludzie zostawiają tam auta. Co, mają czekać i wracać pociągiem godzinę późnej aby wysiąść na Widzewie? A może ta sytuacja to wynik zagrywki władz miasta, które w ten sposób chce odciążyć dworzec ze zbyt dużej ilości pasażerów, przyjeżdżających na niego autami. Po co budować parkingi, szukać rozwiązań dobrych dla obywatela. Najlepiej ograniczyć problem, przez ograniczenie ludzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka