Dodaj do ulubionych

Dowód zamiast pistoletu. Jak banki pilnują nasz...

IP: *.180.151.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.12.11, 07:23
A może byście zrobili artykuł o tym, w jaki sposób Fundacja Gajusz przekazuje pieniądze z 1 procenta podatku na subkonta swoich podopiecznych, w przypadku gdy podatnik wskaże w zeznaniu PIT dokładnie do kogo pieniądze mają trafić. Ano przekazuje według własnego widzimisię - część pieniędzy trafia do podopiecznego, a część na główne konto fundacji i tam już zostaje. W taki oto sposób jeżeli statystyczny Kowalski chce przekazać pieniądze ze swojego podatku na leczenie konkretnego dziecka, to nawet nie ma świadomości, że jego kwota może nigdy nie trafić na subkonto tego dziecka i to chore dziecko - mimo najszczerszych chęci Kowalskiego - nie uzyska od niego pomocy.
Obserwuj wątek
    • Gość: koralgol Dowód zamiast pistoletu. Jak banki pilnują nasz... IP: *.ip.netia.com.pl 22.12.11, 07:28
      a co byscie chcieli? przperosili, a pieniądze wróciły, bledy ludzkie się zdarzaja wszedzie. powinni kleczec na grochu w ramach pokuty????
    • terleo Dowód zamiast pistoletu. Jak banki pilnują nasz... 22.12.11, 07:39
      Lepszy dow. osob. niż kałachy. W Italii banków strzegą karabinieri, a wciąż im wycieka.
      V. Dynger von Gewehr.
      • Gość: s Re: Dowód zamiast pistoletu. Jak banki pilnują na IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 08:26
        terleo napisał:

> Lepszy dow. osob. niż kałachy. W Italii banków strzegą karabinieri, a wciąż
        > im wycieka.

Ty lepiej martw się o to, co z ciebie wycieka, geriatryczny nudziarzu
    • Gość: Lodzermen Re: Dowód zamiast pistoletu. Jak banki pilnują na IP: 130.138.227.* 22.12.11, 08:20
      Z tą fundacją i 1% to niestety prawda. Koleżanka miała tam subkonto na leczenie swojego dziecka. Z informacji jakie od niej usłyszałem część wpłat nigdy na to konto nie dotarła. Po pół roku zmienili fundację i problemy się skończyły.
      • atosasza Jest jedno ale.... 24.12.11, 14:45
        Ale przecież kiedy przychodzi 1% to fundacja ma nowe dzieci pod opieką, niektóre w ciężkim stanie, całe hospicjum, z różną ilością dzieciaków, zazwyczaj ponad umowę z NFZ. Dzielą pieniądze jak potrafią, rozmawiają, tłumaczą, podejmują decyzcje. Jeśli założymy, że inne dzieci - oprócz naszych - też sa ważne, sprawa wygląda inaczej... Zdrowia, miłości życzę.
    • mazi.maziasty Dowód zamiast pistoletu. Jak banki pilnują nasz... 22.12.11, 09:27
      Kolejny po PKO BP bank, który powinno omijać się szerokim łukiem. Getin Bank nie gwarantuje bezpieczeństwa waszym pieniądzom
    • Gość: rudi Dowód zamiast pistoletu. Jak banki pilnują nasz... IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 10:16
      Getin to bank zapatrzony w siebie i według swojej opinii zawsze porządku. Kiedyś popełniłem błąd i przesłałem pieniądze nie na to konto, ale również w tym banku.- znalazły się, ale reklamacja w Getinie trwa ponad miesiąc! Przelanie kasy z konta na konto! Przez ten czas panienki z indykacji urządziły sobie po mnie taką jazdę, że mam nauczkę do końca życia - nigdy więcej - spłacę co mam do spłacenia i żegnam czule.
    • man_sapiens Dowód zamiast pistoletu. Jak banki pilnują nasz... 22.12.11, 12:38
      Dowód też nie jest żadnym zabezpieczeniem. Dowody bywają kradzione i fałszowane. Kiedy w banku legitymuję się dowodem w większości wypadków urzędniczka starannie sprawdza tylko, czy numer dowodu jest zgodny z tym zapamiętanym w ich bazie. To czy jestem podobny do zdjęcia, czy podpis w dowodzie podobny jest do bankowego wzoru, czy wiek z dowodu pasuje do osoby nie jest sprawdzane. Pieniądze są wydawane dowodowi, nie osobie :)
    • p.przytuski Dowód zamiast pistoletu. Jak banki pilnują nasz... 22.12.11, 12:39
      A dlaczego fundacje i stowarzyszenia doplacaja do hospicjow setki tysiecy zlotych? Bo NFZ nie placi, albo wcale, albo b mało. Ubezpieczone dzieci - rodzice placili ZUS - sa traktowani jak osoby bez ubezpieczenia i fundacje - i ta, i wiele innych, dziela pieniadze, ktorych jest zwyczajnie za malo. A problem tkwi w miganiu sie NFZ od placenia za leczenie. I tu trzeba reagowac. Bo to skandal. Wesolych swiat. Piotr
    • Gość: na bank Dowód zamiast pistoletu. Jak banki pilnują nasz... IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 12:42
      banki pogłupiały nakazując coraz bardziej złożone sposoby weryfikacji,
      (kody, hasła, piny i inne bzdety)
      tymczasem odpuszczają sprawy najprostsze,
      jak porównanie osoby ze zdęciem, lub innym dokumentem,
      czy sprawdzenie podpisu
    • atosasza :((((( 22.12.11, 13:07
      Dobrze, ze pilnuja pieniedzy chyba? Moja znajoma ma tam konto i powiedziala, ze fundacja nie wyrazila zgody na zbieranie 1%, doradzila darowizny (nie znam sie dobrze, ale to chyba duza roznica). Nie wiem czy sie o nie starala, ale potem jak potrzebowala na jakies leki pieniedzy to poszla do Gajusza i jej bardzo pomogli, we wszystkim. To chyba najwazniejsze. I to nie byla odosobniona opinia. Z tego co wiem to oni finansuja hospicjum, psychologow dla szpitala, buduja hospicjum staconarne dla sierot (pomagaja im wiezniowie). I robia to 3 osoby, moze 4. Nie znam drugiej takiej organizacji. Wiec raczej im pomozcie niz dolozcie! A nie zbawia calego swiata.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka