06.06.04, 14:09
Pare dni temu pierwszy raz od kilkunastu dobrych lat jechalem linia 58KORO
(Ikarus 260). Kiedy przedtem jechalem ta linia obslugiwalo ja jeszcze MPK...
Chcialem dowiedziec sie czegos wiecej o tym przewozniku. Napiszcie mi od jak
dawna KORO istnieje, jaki ma tabor (obecnie i dawniej) i generalnie co
sadzicie o tej firmie? Ja jechalem dopiero raz, ale zwrocilo moja uwage to ze
Ikarus byl bardzo zadbany i czysty co nie jest norma w MPK...
Obserwuj wątek
    • Gość: zbychooo Re: KORO IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 06.06.04, 20:41
      a czy karo ma swoja strone internetową w internecie?? jesli tak to prosze o
      adres...

--pozdro4all--
      • Gość: dziki Re: KORO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 20:56
        Koro nie ma swojej strony w internecie. Obecnie ma 5 lub 6 pojazdów. Są to:
        Ikarus 260.04 w ilości dwóch(lub jeden...ostatnio zniknął Ikarek z Pl.
        Dąbrowskiego), Man NL202, Mercedes O405 i Mercedes Sprinter i Autosan H10-11??
        Kiedyś były dwa lub trzy Ikarusy i Jelcza PR110
        • Gość: Zgierzanin Re: KORO IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.192.* 06.06.04, 21:51
          Ten czerwony ikarus jeszcze bodaj w kwietniu jeżdził liniowo(czasami),a jelcza
          faktycznie szkoda-chociaż przez ostatnie dni to tylko grzał to samo miejsce,w
          którym niedawno stał czerwony ikarus.
          Ja mam z kolei pytanie-która zajezdnia obsługiwała 58 przed Koro?
          • Gość: ST Re: KORO IP: *.lodz.mm.pl 06.06.04, 22:27
            Z tego co wiem to ZK3
        • d_f Re: KORO 08.06.04, 12:05
          Gość portalu: dziki napisał(a):

> Koro nie ma swojej strony w internecie. Obecnie ma 5 lub 6 pojazdów. Są to:
          > Ikarus 260.04 w ilości dwóch(lub jeden...ostatnio zniknął Ikarek z Pl.
          > Dąbrowskiego),

A to nie jest ten sam, tyle ze po remoncie?
          • Gość: dziki Re: KORO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 00:52
            Nie....
    • Gość: cypliak778 Re: KORO IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 06.06.04, 23:19
      58 obslugiwala w latach 90 najpierw ZKA1, potem ZKA2 z Helenowka a jak
      zlikiwdowali ta zajezdnie to znow ZKA1 i tak juz do konca.

A co do taboru KORO - mieli do niedawna Jelcza bardzo podobnego do Berlieta,
      rocznik "na oko" 1980, ale chyba sie go pozbyli. Debilstwo! Gdyby go
      wyremontowali, to ludzie jezdziliby z samej ciekawosci...
      • Gość: J.S. Re: KORO IP: *.pai.net.pl 07.06.04, 01:54
        > Gdyby go wyremontowali, to ludzie jezdziliby z samej ciekawosci...

Ludzie? Nie. Moze jacys milosnicy... :>
        • Gość: dziki Re: KORO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 12:24
          Co racja to racja
    • Gość: hill bardzo lubie jezdzic KORO.... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.06.04, 12:50
      Mnie tam KORO bardzo odpowiada. Punktualnie, milo, przyjemnie. Obsluga tez nie
      ma much w nosie. A jesli chodzi o tabor, to nawet ich Ikrusami 260 jezdzi sie
      lepiej niz Mercami O405 czy starszymi Volviakami z MPK - jest po prostu
      mniejszy syf!
    • Gość: paweł Re: KORO IP: 157.25.164.* 17.06.04, 14:08
      a wiecie jaka kultura jest u kierowców 58. Przykład jest godzina 22 podjędza 58
      na przystanek telefoniczna/pieniny w tym samym czasie wjezdza tramwaj na
      pojedynczy tor w strone Stoków. Pan kierowca nie odjeżdza więc z przystanku
      tylko czeka na tramwaj bo być może będzie chciał się ktoś przeiąść trwa to
      około pól minuty i powtarza się wielokrotnie zwłaszcza wieczorem. Przykład
      drugi to sytuacja w której 58 jedzie przed 64 na Janosika bardzo często juz na
      ostatnim wspólnym przystanku Koro czeka z otwartymi drzwiami na 64 a nie jest
      to przytanek podwójny. W 58 jest wielka kultura i oby tak dalej.
      • Gość: Dziki Re: KORO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 14:12
        też lubię ta linie...kierowcy są mili...poza tym kierowcy z 58 jadą prawie
        zawsze 4 minuty później. Potrzebuję jakiś link do zdjęcia czerwono-kremowego Ikara
      • michal.ch Re: KORO 17.06.04, 16:53
        Gość portalu: paweł napisał(a):

> Przykład
        > drugi to sytuacja w której 58 jedzie przed 64 na Janosika bardzo często juz
        na
        > ostatnim wspólnym przystanku Koro czeka z otwartymi drzwiami na 64 a nie jest
        > to przytanek podwójny.

A to 64 za nim otwiera drzwi? Oba autobusy stoją przy jednym słupku? Jesli to
        nie jest przystanek podwójny, to lepiej żeby NR nie wiedział który to
        przystanek, bo komuś się może za kulturę dostać... I w ten sposób kultura
        zostanie zmieciona przez przepisy.
        • Gość: paweł Re: KORO IP: 157.25.164.* 18.06.04, 11:06
          kierowca z 64 często jest zmieszany bo mysli że tamten z 58 nie odjechał
          jeszcze tak po prostu i otwiera drzwi po kilku sekundach kiedy się kapnie że 58
          czeka na ludzi z 64. Przystanek na Janosika ma jeden słupek i obydwa się przy
          nim zatrzymują formalnie błednie ale w zasadzie to przystanek i miejsce za
          przystankiem wygląda dokładnie tak samo (chodnik po całej długości)
          • geograf Re: KORO 18.06.04, 15:49
            Czyli kierowcy Koro umilają podróż pasażerom, natomiast najpewniej niedługo MPKowska i ZDiTowska biurtokracja i głupota ukręci temu "procederowi" łeb...

Ciekawe czy kiedykolwiek ktokolwiek wpadnie w ZDiTcie na pomysł podwójnych przystanków..nie musza być wsżedzie, jednak wiele przystanków aż o to się prosi...nie trzeba wstawiać nowego słupka. Można, jak w Krakowie, przyczepić stosowną tabliczkę...i już.
            • Gość: paweł Re: KORO IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.04, 09:44
              umilają! jest tam na prawdę rodzinnie. Kierowca czasem coś zagada jak siedzisz
              z przodu. Można z Nimi spoko pogadać zwłaszcza że to są ciągle ci sami i już
              znają tych co jeżdzą regularnie bardzo dobrze. A co do MPK I ZDIT to dobrze by
              byLo gdyby pomysleli o podwójnych . jako pierwszy najwazniejszy na działkach
              przy zajezdni w strone Stoków15 często jezdzi tam za 12
    • Gość: Ja Re: KORO IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.04, 11:07
      Ja za często nie korzystam, ale jak kiedyś chciałem podjechać przystanek, to w
      czasie kiedy miało być 58 podjechał sobie bus "przewóz osób - 1,50", w związku
      z czym firmę oceniam raczej tak sobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka