Dodaj do ulubionych

Narodowy Fundusz Zagłady? Wuwuzele i butelki po...

IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.12, 17:15
Z tego co widzę na zdjęciach to z przychodni Lecznicza strajkują głownie pielęgniarki i recepcjonistki. Może zamiast strajkować wezmą się do prawdziwej pracy. Znam doskonale tą przychodnię, gdyż wraz ze swoją rodziną korzystałam z jej usług i wiem, że do tej pory pensyjki miały wyższe nic nie robiąc niż uczciwi ludzie pracujący za marne grosze. Mogłam to zaobserwować będąc pacjentką tej przychodni. Wierzę, że nawet jeśli Narodowy Fundusz Zagłady nie przedłuży tej przychodni kontraktu to uczciwi jej pracownicy, pielęgniarki czy lekarze znajdą pracę w innych ośrodkach zdrowia. Bo "Lecznicza" to nie tylko ciemne pospólstwo gderające, że ma mało za nic nie robienie ale i doskonali lekarze. Przynajmniej o kilku, których znam mogę to powiedzieć. A nierobom powiem: jaka praca taka płaca, czyli w tym przypadku jej brak. Może rzeczywiście coś się w tej Polsce zmienia? Może ktoś zaczął się bardziej przyglądać jak funkcjonują takie placówki, ile godzin dziennie się pracuje faktycznie a ile na papierze? Może dla tego nie otrzymała Lecznicza kontraktu? Może.
Obserwuj wątek
    • Gość: zdrowy Narodowy Fundusz Zagłady? Wuwuzele i butelki po... IP: *.retsat1.com.pl 26.01.12, 17:49
      Pacjenci nie mają nic do gadania. Fundusz ma jedną formułkę:"fundusz nie jest zainteresowany". A że pacjenci są...
    • Gość: łodzianka Narodowy Fundusz Zagłady? Wuwuzele i butelki po... IP: *.zarzew.net 26.01.12, 18:41
      Podpisywanie kontraktow z nowymi placowkami, w dodatku nie sprawdzonymi, to zamierzony sposob na prywatyzacje placowek sluzby zdrowia w inny sposob, niż ten proponowany przez Kopaczową i oprotestowany. Zabranie kontraktow placowkom publicznym doprowadzi przeciez do ich upadlosci, potem wykupia je cwaniacy, za pare zlotych, a potem nas urzadza tak jak nas urzadzono w segmencie: stomatologia. Badanie moczu - gratis, a reszta badan - za ciezkie pieniadze. O zabiegach powaznych nie wspominam... O tych pogadamy jak patent na "prywatyzację od tylu" dotknie takze szpitale. Z nimi pogra NFZ identycznie - nie podpisujac kontraktow na najbardziej dochodowe swiadczenia. Proste, prawda?
      • Gość: dr no Re: Narodowy Fundusz Zagłady? Wuwuzele i butelki IP: *.toya.net.pl 26.01.12, 19:35
        teraz i tak trzeba płacić aby mieć opiekę medyczną na przyzwoitym poziomie nie wspominając o kopertach przy poważniejszych operacjach czy ominięciu kolejki
        za dużo się nie zmieni
    • Gość: Jan Pan Czerwiński IP: *.wroclaw.mm.pl 26.01.12, 22:09
      co Pan redaktor tak cicho ostatnio po artykule o św krowie Prof Nawrockim. Dostał Pan po głowie trochę ,że temat został tak szybko ucięty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka