us.sa 15.03.12, 07:14 Bo będę musiał nadrabiać jak będę szedł rano po chleb! Co tam interes miasta, co tam komunikacja, udrożnienie zakorkowanej metropolii - ja nie chcę i już! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: who_the Rozbudowa al. Włókniarzy. Chcą zrobić ''małe To... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.12, 07:18 Co za hipokryzja. Ta droga jest planowana dokladnie w tym miejscu od 30 lat. Dzisiejszy ksztal al. Wlokniarzy jest przystosowany do przedluzenia w kierunku S14, pozostawiony zostal pas niezabudowanych dzialek dokladnie w pasie planowanej drogi. I nagle przebudzenie - 'o jej, wreszcie ja wybuduja - NOT IN MY BACKYARD'. Mam nadzieje, ze wszelkie protesty zostana zignorowane, a droga powstanie szybko i sprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Rozbudowa al. Włókniarzy. Chcą zrobić ''małe IP: 193.110.85.* 15.03.12, 07:47 100% racji, wszystko było wiadome od dawna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: Rozbudowa al. Włókniarzy. Chcą zrobić ''małe IP: 83.142.206.* 15.03.12, 08:14 Nie mogę się nie zgodzić. Ludzie budują domy w poblizu planowanej od lat trasy a potem foch. Niech się ogarną i tyle.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec radogo Re: Rozbudowa al. Włókniarzy. Chcą zrobić ''małe IP: *.smrw.lodz.pl 16.03.12, 00:04 dokładnie.... teraz się obudzili... żyję 26 lat i od 15 wiem o tej drodze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab17pl Re: Rozbudowa al. Włókniarzy. Chcą zrobić ''małe IP: *.147.120.196.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.03.12, 08:57 Ludzie liczą na zmianę bo trzy lata temu stworzono precedens z drugiej strony (zachodniej) tej trasy, węzeł z S-14 od 35 lat miał zarezerwowany teren po południowej stronie Sokołowskiej patrz www....plan s14.jpg Obecnie aby" podpompować" kosztorys przyszłej inwestycji (s14) projektuje się wspólny węzeł dla Łodzi północnej i Zgierza o długości 2,3 km (bardziej rozległy niż Stryków 1 -obecnie Łódź Północ A1/A2) przez co zmieniono przebig omawianego łącznika i skierowano go bardziej 'ekologiczną" trasą przez las i oczywiście dłuższą co podniesie koszty a także uniemożliwi sensowny wyjazd z północnej części Łodzi w kierunku Pabianic, no ale w tym celu ma być ukośny superłącznik z ul Teresy (ten po południowo wschodniej stronie osiedla domków) a dalej poprzez osiedle blokówTeofilów do Szczcińskiej i Wojska Polskiego zachód i na węzeł z S-14 pod Romanowem Zielonym. Odpowiedz Link Zgłoś
pstryczek-elektryczek Panie Andrzeju 15.03.12, 10:26 Panie Andrzeju, pisze Pan mądrze, ale te rysunki to czarna plama i nic z nich nie wynika, nawet to o czym Pan pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab17pl Re: Panie Andrzeju IP: *.204.53.174.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.03.12, 14:14 Proponuję rozjaśnić sobie ekran, (jaskrawość, kontrast, nasycenie) rezerwa terenu ( ta z przed 35 lat) w oryginale na planie zagospodarowania jest na biało, będzie jeszcze bardziej widoczna. Cały stary plan zagospodarowania w jaśniejszej tonacji powinien być na stronie .... Odpowiedz Link Zgłoś
pstryczek-elektryczek Re: Panie Andrzeju 15.03.12, 15:38 Gość portalu: ab17pl napisał(a): > Proponuję rozjaśnić sobie ekran, (jaskrawość, kontrast, nasycenie) rezerwa tere > nu ( ta z przed 35 lat) w oryginale na planie zagospodarowania jest na biało, > będzie jeszcze bardziej widoczna. Cały stary plan zagospodarowania w jaśniejsze > j tonacji powinien być na stronie .... Niestety brakuje punktów odniesienia (np przebiegu dzisiejszyczh ulic), jest dużo kresek (granice działek?) które zamydlają obraz no i te białe napisy (nazwy ulic) które nie wiadomo czego dotyczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaB Daj spokój Bąkowi IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.12, 17:37 On tylko painta umie obsługiwać Odpowiedz Link Zgłoś
pstryczek-elektryczek Re: Daj spokój Bąkowi 16.03.12, 15:33 Gość portalu: MaB napisał(a): > On tylko painta umie obsługiwać Paint czy nie paint to nie istotne, czasem mądrze pisze, ale żeby zrozumieć jego opis są potrzebne lepsze ilustracje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw Re: Rozbudowa al. Włókniarzy. Chcą zrobić ''małe IP: *.toya.net.pl 15.03.12, 11:17 ...tak bo teraz przypadkiem tranzyt nie przebiega 10m od bloków przez sam środek radogoszcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Rozbudowa al. Włókniarzy. Chcą zrobić ''małe To... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.12, 07:20 Przecież od dziesiecioleci całe Bałuty a i pewnie wszyscy mieszkańcy Radogoszcza wiedzą czemu na włókniarzy jest ten ostry zakręt i rondo,( między Zgierską a Św. Teresy) i czemu przez całe osiedle ciągnie się szeroki pas zieleni. A no właśnie dlatego że droga ta jest zaplanowana już o dziesiątek lat, i budując Włókniarzy wybudowano nawet skrzyżowanie z tą projektowaną trasą. Tak więc niech ci ludzie nie udają że nie wiedzieli i że są teraz w ciężkim szoku. Rozumiem że mieszkańcy innych rejonów Łodzi mogą o tym nie wiedzieć, ale wiedzą o tym wszyscy troszkę więcej interesujący się swoim rejonem zamieszkania mieszkańcy Radogoszcza. Ja wiem o tym o dobrych lat 15 a mam 24 lata ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Rozbudowa al. Włókniarzy. Chcą zrobić ''małe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.12, 08:21 Mieszkańcy wyprowadzają swoje pieski na pole i usypany pod drogę 30 lat temu wał(pomiędzy torami kolejowymi a ulicą Krajową). Ale przecież wał został usypany pewnie dla urozmaicenia krajobrazu, żeby można było trenowac swoje terenówki, a pieski miały gdzie biegać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Rozbudowa al. Włókniarzy. Chcą zrobić ''małe IP: *.skomur.pl 15.03.12, 12:39 Przez osiedle Radogoszcz przebiega krajowa jedynka i ludzie muszą sobie z tym radzić. Ale mieszkańcy domków na Liściastej będą protestować, mimo że wiedzieli o tej drodze od 30 lat. Budujcie ta drogę i się nie zastanawiajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Rozbudowa al. Włókniarzy. Chcą zrobić ''małe To... IP: *.toya.net.pl 15.03.12, 07:21 No co za niespodzianka. Słowo daję, tego to jeszcze świat nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Droga Łódź kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 07:43 1. o konsultacjach wiedzieli mieszkańcy Liściastej, bo na ten temat sami pisali na swoim forum założonym przeciwko inwestycji 2. Rezerwa terenu na tę trasę istnieje od lat 70. Jeżeli kupili działki za grosze nie sprawdzając planów miejscowych to są tylko sobie winni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciachoo Re: Droga Łódź kłamie IP: *.onninen.pl 15.03.12, 08:55 Tak popieram!!! Koniec ze szczeniactwem, ja chce miec dobry dojazd do A1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Droga Łódź kłamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.12, 11:14 > Tak popieram!!! Koniec ze szczeniactwem, ja chce miec dobry dojazd do A1. To akurat nie z tej strony miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budować drogi. Re: Droga Łódź kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 17:29 A akurat z tej strony. Chcąc jechać na Płn kraju wjażdzam na A2 i do Strykowa na wężle na A1. A teren pod przedłużenie Al włukniarzy był zarezerwowany jak tylko zbudowano tą trasę czyli lata 70.. Znam osoby protestujące przeciwko połaczeniu tej trasy od strony płd z ul. rzgowską tęż jak tylko powstawało osiedle domów szeregowych przy Matce Polce było wiadomo że tam będzie trasa. zwracane mieli uwagę to się słyszało tylko a kiedy to będzie. A teraz jest wielki krzyk. Obłuda i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Droga Łódź kłamie IP: *.lodz.msk.pl 15.03.12, 23:07 Ci co budowali bloki, też o tym wiedzieli. A teraz 10-30 metrów od okien będzie przebiegać 6-pasmowa droga. Chcesz tam mieszkać? Przecież można tanio kupić mieszkanie? Więc powstrzymaj się z komentarzami typu obłuda itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faksik Re: Droga Łódź kłamie IP: *.4web.pl 16.03.12, 13:57 mieszkam w jednym z bloków na 11 listopada, niedaleko nowej drogi, i jestem za jej budową. Powiem więcej, ta droga przeszkadza tylko niektórym z pierwszych bloków, zwykle ludziom, którym przeszkadzają wszystkie zmiany. Im dalej w stronę Zgierza tym przeciwników mniej, w zasadzie zero. Bloki stojące dalej od 11 listopada mają to gdzieś a ludzie mieszkający od Zgierskiej są za. Tak więc nie mówmy, że ludzie z bloków są przeciwni bo to ogromne nadużycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Droga Łódź kłamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.12, 12:09 Nie będzie ci się opłacało takie nadkładanie drogi, więc i tak pojedziesz do Strykowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Skandal IP: *.toya.net.pl 15.03.12, 07:48 To jest skandal że po raz kolejny grupa nie umiejących czytać albo raczej cwaniaków kupuje działki w pobliżu planowanego przebiegu trasy a później terroryzują całe miasto i chce żeby zmieniać plany i komuś innemu żeby zrobić drogę pod nosem. Trasa jest planowana od 30 lat i nie powinno się tego zmieniać. Jak można kupować ziemię w Polsce jak później grupa cwaniaków załatwi ci autostradę pod nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denis Re: Rozbudowa al. Włókniarzy. Chcą zrobić ''małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 07:48 alejawlokniarzy.pl/index.php?sid=0fda2002155d479cee41749cf978e2bd Mieszkańcy Liściastej protestują przeciwko ulicy pod swoimi oknami ale przygotowali alternatywną koncepcję, w której przesuwają drogę pod okna ludzi po drugiej stronie torów kolejowych. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Rozbudowa al. Włókniarzy. Chcą zrobić ''małe To... IP: *.play-internet.pl 15.03.12, 08:01 Uważam, że ta droga powinna powstać tak jak została zaplanowana. Nagle mieszkańcy się obudzili. To jak z samowolkami budowlanymi - postawię dom a potem będę protestować. Powinna powstać, żeby ludzie nauczyli się zapoznawać z długofalowymi planami zagospodarowania i żeby nie robić precedensów. 1500 osób kontra reszta Łodzi i kierowcy tranzytowi. To jak liberum veto, które się przyczyniło do rozbiorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Droga planowana od 30 lat, IP: 195.149.64.* 15.03.12, 08:02 nie ma o czym mówić, to jest miasto. Jak się komuś nie podoba kierunek - country. Ja będę miał to samo z przedłużeniem Konstytucyjnej i chociaż tam jest chyba jeszcze inny wariant, bardziej dla mnie korzystny, to raczej skończy się drogą pod moimi oknami. IMO trzeba poprostu dobrze to wszystko zaplanować, postawić ekrany i rzucić pas gęstej zieleni, hałas będzie mniejszy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Rozbudowa al. Włókniarzy. Chcą zrobić ''małe To... IP: *.toya.net.pl 15.03.12, 08:03 Gdzie ul. Agatowa i Liściasta a Opałowa?? coś mi nie pasuje... przecież Opałowa odchodzi od Pabianickiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Rozbudowa al. Włókniarzy. Chcą zrobić ''małe IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 15.03.12, 11:52 OPALOWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felix Żałosne rozdzieranie szat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 08:11 Właściwie szkoda czasu to komentować, n-ty przykład udawania Greka. To, że tam ma być obwodnica wiedzą wszyscy łodzianie od 30 lat, a biedni mieszkańcy nie wiedzieli. Najwyraźniej dostali swoje posesje w prezencie, bo jakby je kupowali sami, to powinni byli sprawdzić co i gdzie kupują. No, ale jeżeli dostali je w prezencie, to mam nadzieję, że łatwiej przetrawią tą "niespodziankę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Rozbudowa al. Włókniarzy. Chcą zrobić ''małe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.12, 08:12 moi rodzice planowali tam kupić dom wiele lat temu (na pewno ponad 20). przedłużenie Włókniarzy było już wtedy naniesione na plany, więc podziękowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chmielok Ring drogowy bez dojazdu?! IP: *.toya.net.pl 15.03.12, 08:19 Oczywiście, że będzie ring drogowy. Ale żeby z niego skorzystać, trzeba będzie do niego dojechać. A ja nie chcę tkwić w korkach jadąc przez Zgierz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denis LOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 08:28 alejawlokniarzy.pl/viewforum.php?f=35&sid=03daa6229d644c935bfce15e689643c5 Zobaczcie tutaj, na Liściastej mieszkańcy znaleźli tyle gatunków roślin i zwierząt, że chyba trzeba im tam rezerwat przyrody wyznaczyć. I są takimi miłośnikami przyrody, że nawet wycieczki szlakiem okolicznych dębów urządzają :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felix Re: LOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 08:37 Znakomita rozrywka. Ja poprę postulat rezerwatu, pod warunkiem, że zamkną tam samych protestujących - tak jak w południowoafrykańskich bantustanach, gdzie zamykano plemiona nie przystosowane do społecznego modelu życia cywilizacji zachodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit A ja nie chcę, żeby mieszkańcy Liściastej jeździli 15.03.12, 08:34 A ja nie chcę, żeby mieszkańcy Liściastej jeździli pod moimi oknami. A jeżdżą. Pewnie postawię szlaban i będę adresy w dowodach sprawdzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DrHouse ale zdziwieni IP: *.183.230.72.dsl.dynamic.t-mobile.pl 15.03.12, 08:35 Od lat się mówiło że tam będzie droga, a jak już jest bliżej budowy niż dalej to nagle sobie ubzdurali że "odetną ich od świata". Ta droga jest niezbędna, inaczej tiry dalej będą się ciułać przez Zgierz i Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaro przeciez od dawna bylo wiadomo ze tam ma byc droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 08:40 ... szybkiego ruchu (na poczatku miala to byc obwodnica Zgierza). Jeszcze zanim ludzie sie tam wprowadzili. Dobrze wiedzieli co ich czeka w przyszlosci, ale nie bylo mieszkan wiec brali jak leci. A teraz im dupy urosly bo demokracja. No coz, jesli po chlebek trzeba bedzie isc 2 kilometry - to jest piekny biznes do zrobienia - postawic sklep blizej! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.nie.placek Ta droga była planowana pewnie od 30 lat 15.03.12, 08:46 Od początku istnienia al. Włókniarzy przewidywano, że tamtędy będzie przebiegać trasa. Stąd ten z pozoru bezsensowny ostry zakręt. To ludzie się tam budowali i wprowadzali później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek popieram IP: *.gdynia.mm.pl 15.03.12, 10:57 też tak kojarzę, ciągle się zastanawiałem, kiedy powstanie ta droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁODZIANIN Re: Ta droga była planowana pewnie od 30 lat IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.12, 13:31 Ma Pan racje , a teraz płacz rozsądnie jest poprowadzić ją według starych planów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Ta droga była planowana pewnie od 30 lat IP: *.imp.lodz.pl 16.03.12, 09:42 tak, ale 30 lat temu przewidziane było po 1 pasie ruchu w każdą stronę i spodziewano się kilkakrotnie mniejszego natężenia ruchu. Poza tym argument, "bo 30 lat temu były takie plany" nie jest argumentem za budową drogi, bo miasto się rozwija i plany tez powinny się zmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abuk Rozbudowa al. Włókniarzy. Chcą zrobić ''małe To... IP: *.umed.lodz.pl 15.03.12, 08:51 przeciez o projekcie przedluzenia Al Wlokniarzy bylo wiadomo od wielu, wielu lat. Specjalnie zostal na to pas ziemi. Niektore bloki zbudowano tuz obok to dlaczego sie teraz dziwic, ze wreszcie ktos dokonczy droge ktora jest tak potrzebna, zeby rozladowac ruch lokalny???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Occam Rozbudowa al. Włókniarzy. Chcą zrobić ''małe To... IP: 91.218.156.* 15.03.12, 08:53 Budować!!! Jak najszybciej budować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciacho Trzeba sprawdzić czy były plany na ten odcinek IP: *.onninen.pl 15.03.12, 08:54 drogi kilkanaście lat temu. Jeśli były to SOOOOORRRYYYY nie macie prawa zmieniać jej! Jak wiedzieliście o tym że kiedyś tam będzie droga to się teraz wyprowadźcie a nie jęczycie oszukując innych mieszkańców. Jeśli nie było tej drogi to macie szanse wygrać sprawę i walczcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian z marianowa Rozbudowa al. Włókniarzy. Chcą zrobić ''małe To... IP: *.axelspringer.pl 15.03.12, 09:00 Ulica wyprowadzi ruch z miasta, więc wszystko jest ok. Droga była planowana za Gierka i dlatego mój ojciec sprzedał działkę. Skoro ktoś kupił to teraz jego problem. A jeśli ktoś chce spokoju to powinien w centrum sobie kupić mieszkanie. Zanim powstanie ta trzypasmówka to już oszołomy od zamykania ulic tak zamkną centrum, że na Kościuszki będzie ciszej niż na Liściastej. Zresztą chyba ludzie z Liściatsej i okolic powinni się cieszyć, że będą swoimi wypasionymi furami mieli po czym jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin protest przeciwko protestującym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.12, 09:09 A któż broni mieszkańcom Liściastej wyprowadzić się do Białowieży? Jak się mieszka w mieście, to trzeba się liczyć z tym, że wokół są ulice, tramwaje czy lotnisko. Proponuję zrobić protest przeciwko protestującym mieszkańcom. Już jedna banda zrobiła protest przeciwko wycięciu obsranego przez psy skweru przy Piotrkowskiej i zamiast normalnej pierzei mamy składzik na psie kupy. Dosyć warcholstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: protest przeciwko protestującym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.12, 09:56 Popieram! Stop cwaniactwu i terroryzowaniu reszty mieszkańców przez grupkę oszołomów! Duże miasto musi mieć duże drogi żeby uniknąć dużych korków. Taka już jest cywilizacja. Jeśli ci państwo nie dorośli do cywilizacji, to sorry, nie ma tu dla nich miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archi Re: protest przeciwko protestującym IP: *.devs.futuro.pl 16.03.12, 00:10 Proponuję stanąć z listą do podpisu osób protestujących 'przeciw bezsensownemu protestowi mieszkańców' w godzinie szczytu na Zgierskiej przed zwężką na wylocie z Łodzi. W ciągu godziny będziemy mieli więcej niż 1500 podpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Ta droga była planowana pewnie od 30 lat IP: 178.73.10.* 15.03.12, 09:10 i wszystko w temacie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Rozbudowa al. Włókniarzy. Chcą zrobić ''małe IP: 46.183.209.* 15.03.12, 09:16 Jak zwykle gdy nie budują dróg, to jest źle gdy chcą zbudować jeszcze gorzej. Tego typu drogi i tak mają ekrany akustyczne, które z pewnością skutecznie wytłumią hałas, a skoro będzie ona przebiegać głównie bez kolizyjnie to chyba będzie można nawet pieszo przejść pod nią lub nad nią. Poza tym wydaje mi się że al. Włókniarzy budowana w poprzednim ustroju, nie została dokończona, widać nawet rezerwę terenową na mapach. Ale lepiej zrobić szumu że urzędnicy chcą w ten sposób zniszczyć miasto. Chyba ci mieszkańcy nie myślą że mieszkają w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś