Gość: hm IP: *.lodz.mm.pl 24.04.12, 20:13 Rowerowy faszym podnosi głowę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowych... IP: *.retsat1.com.pl 24.04.12, 21:07 Wszystko pięknie, jako aktywna rowerzystka - cieszę się. Doceniam.. zastanawiam się jednak DLACZEGO TE PROJEKTY (rozumiem, że ich realizacja będzie droższa?) KOSZTUJĄ TAK DROGO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.retsat1.com.pl 24.04.12, 21:45 Dlaczego tak drogo? Po prostu tyle ta "przyjemność" kosztuje. Koszty mapy pod ścieżkę rowerową są porównywalne z taką samą mapą pod drogę. To samo z samy procesem projektowania. Różnica to taka, że ścieżka to jakieś 2m szerokości, a droga 6, 12m albo więcej. W obu przypadkach należy wykonać te same domiary itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubasek Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.toya.net.pl 24.04.12, 21:12 Gość portalu: hm napisał(a): > Rowerowy faszym podnosi głowę. Wzruszające. Daj znać jak zaczną mordować Żydów, dobrze, dziubasku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Rozdwojenie jaźni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 22:27 Tak z ciekawości - masz jakieś kłopoty z własną tożsamością? Zwracasz się do "dziubaska", podpisujesz się "dziubasek"... Chciałbyś być tym, do którego sam piszesz, czy raczej pisać do siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubasek Re: Rozdwojenie jaźni? IP: *.toya.net.pl 24.04.12, 22:34 Gość portalu: Janek napisał(a): > Tak z ciekawości - masz jakieś kłopoty z własną tożsamością? A co chcesz usłyszeć? Albo inaczej - jaka odpowiedź spowoduje, że nie będziesz kontynuował tematu? Z przyjemnością ci takiej udzielę. > Zwracasz się do "dziubaska", podpisujesz się "dziubasek"... Chciałbyś być tym, do którego sam piszesz, czy raczej pisać do siebie? No, widać, że solidnie sobie to wszystko przemyślałeś. Wielkie brawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Rozdwojenie jaźni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 22:57 Trochę głupio, nie? :-)... Tak się przecież starałeś, żeby było i dowcipnie, i politycznie poprawnie - a tu klops. Jeden błąd (zapewne wynikający z pospiechu, bo tak szybko starałeś się zareagować, żeby broń Boże nikt nie wyprzedził, prawda?), brak sprawdzenia, że podpisałeś się tak samo, jakim epitetem obrzuciłeś tego, do którego się zwróciłeś - i wszystko legło w gruzach, zostałeś bez gaci. No bo teraz cała twórczość jakaś taka nieudana. Ani śmieszna, ani mądra. Ale nie przejmuj się, następnym razem pójdzie lepiej. Tylko musisz bardziej się przyłożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubasek Re: Rozdwojenie jaźni? IP: *.toya.net.pl 24.04.12, 23:27 > Trochę głupio, nie? :-)... Nie. > Tak się przecież starałeś, żeby było i dowcipnie, i > politycznie poprawnie - a tu klops. Aha. No to przynajmniej już się wyjaśniło o co się starałem. A ty o co się starasz? > Jeden błąd (zapewne wynikający z pospiechu, > bo tak szybko starałeś się zareagować, żeby broń Boże nikt nie wyprzedził, pra > wda?), brak sprawdzenia, że podpisałeś się tak samo, jakim epitetem obrzuciłeś > tego, do którego się zwróciłeś Porażająca retoryka i przenikliwość: wymyślić sobie, co ja rzekomo zamierzałem, a następnie stwierdzić, że mi się to nie udało i skwitować wszystko protekcjonalnym tonem. Pozostaje chyba tylko cieszyć się, że znalazłeś tylko jeden błąd, bo dopiero miałbym się z pyszna. Obyś tylko nie trafił na moje wcześniejsze posty, w których "popełniłem" ten sam "jeden błąd", bo całe to wypracowanie będziesz mógł sobie wsadzić w buty. > No bo teraz cała twórczość jakaś taka nieudana. Ani śmieszna, ani mądra. A czy zechcesz zrecenzować też swoją? Bardzo to może być interesujące: jak twoja twórczość wypada na tle mojej. > Ale nie przejmuj się, następnym razem pójdzie lepiej. Chociaż tyle dobrego. Jeśli chodzi o twój przypadek to na razie wygląda na to, że niezależnie od tego, czy się przejmował będziesz czy też nie, to lepiej ci nie pójdzie. > Tylko musisz bardziej się przyłożyć. A po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Rozdwojenie jaźni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 23:47 Ale jak się pilnujesz, żeby się teraz w każdym wpisie konsekwentnie tak samo podpisywać... Żeby wyglądało, że właściwie to od początku postanowiłeś być "dziubaskiem", prawda? Mimo że prawdopodobnie nigdy wcześniej się tu tak nie przedstawiałeś. Doprawdy zabawny jesteś... Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
pralat_na_wrotkach Re: Rozdwojenie jaźni? 24.04.12, 23:58 > Mimo że prawdopodobnie nigdy wcześniej się tu tak nie przedstawiałeś. Nudny jesteś, a do tego nie masz racji. forum.gazeta.pl/forum/w,755,135203411,135218658,Re_Nie_widzimisie_a_koniecznosc_Nie_da_sie_uni.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubasek Re: Rozdwojenie jaźni? IP: *.toya.net.pl 25.04.12, 00:02 > Ale jak się pilnujesz, żeby się teraz w każdym wpisie konsekwentnie tak samo po > dpisywać... Coś nieprawdopodobnego. A zobacz, jak ty się pilnujesz, żeby robić dokładnie to samo. > Mimo że prawdopodobnie nigdy wcześniej się tu tak nie przedsta > wiałeś. forum.gazeta.pl/forum/w,755,135203411,135218658.html Oj zobacz. Ale dopiero! Eno! > Doprawdy zabawny jesteś... A ty nie. Ale też doprawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm dziubasek na wrotkach IP: *.lodz.mm.pl 25.04.12, 06:20 i nic tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubasek Re: dziubasek na wrotkach IP: *.toya.net.pl 25.04.12, 07:53 Bobas hm na rowerze z pedałami! Teraz dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Hi, hi, hi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 09:27 Wiedziałem, że nie wytrzymasz nerwowo i w końcu zaczniesz się bronić pod więcej niż jednym nickiem :-) Ale pamiętaj o zachowaniu czujności przy przelogowywaniu się, bo znów jakiegoś klopsa posadzisz i znów będziesz się głupio czuł :-) A swoją drogą drugiego tak dziecinnie reagującego i argumentującego autora ze świecą szukać na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubasek Re: Hi, hi, hi... IP: *.toya.net.pl 25.04.12, 10:06 > Wiedziałem, że nie wytrzymasz nerwowo No, trzeba przyznać, dziubasie, strasznie mnie tutaj nadenerwowałeś! Wstydź się: umyślne (skoro wiedziałeś, że nie wytrzymam to robisz to z premedytacją) denerwowanie ludzi to trolling. > i w końcu zaczniesz się bronić pod więcej > niż jednym nickiem :-) Bronię się też z różnych adresów IP, więc miej się na baczności (zresztą sam na pewno to niedługo odkryjesz). Twoja przygoda dopiero się rozpoczyna. > A > swoją drogą drugiego tak dziecinnie reagującego i argumentującego autora ze świ > ecą szukać na tym forum... Szkoda, bo reagujących jeszcze bardziej dziecinnie jest tu na pęczki i nie wiedzieć czemu uparłeś się, żeby koniecznie powiększyć ich grono o swoją osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubasek Re: na wrotkach IP: *.toya.net.pl 25.04.12, 00:04 Gość portalu: hm napisał(a): > zjeżdzaj. Na wrotkach? Przecież wrotki nie mają pedałów. Jak chcesz nawrzucać rowerzystom to musisz im gadać dużo o pedałach, bo rowery mają pedały (hehehe! pedały!), w odróżnieniu od innych pojazdów, które jak wiadomo pedałów nie mają. Zabawna dwuznaczność słowa "pedał" powoduje bardzo komiczny efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: na wrotkach IP: *.lodz.mm.pl 25.04.12, 06:20 Fajnie, że masz pedała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubasek Re: na wrotkach IP: *.toya.net.pl 25.04.12, 07:31 Gość portalu: hm napisał(a): > Fajnie, że masz pedała. Ahahaha! A to ci dopiero! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrowy Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.retsat1.com.pl 24.04.12, 21:22 Lepszy faszyzm niż warcholstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.....le jazda Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.astral.lodz.pl 24.04.12, 21:34 Byle rowerowe warcholstwo jeździło po tych nowych i drogich drogach rowerowych a nie po ulicach (i tak zakorkowanych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.toya.net.pl 24.04.12, 22:20 Gość portalu: a.....le jazda napisał(a): > Byle rowerowe warcholstwo jeździło po tych nowych i drogich drogach rowerowych > a nie po ulicach (i tak zakorkowanych). No ale, że co? Dziwisz się, że ktoś woli jeździć na rowerze niż ładować się samochodem w te zakorkowane ulice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap kiedy tępa łysa pało weźmiesz się za remonty IP: *.play-internet.pl 24.04.12, 21:57 chodników najgorszych w Polsce;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubasek Re: kiedy tępa łysa pało weźmiesz się za remonty IP: *.toya.net.pl 24.04.12, 22:38 Gość portalu: ap napisał(a): > chodników najgorszych w Polsce;))) A tak w zasadzie to po co je właściwie remontować, skoro mamy społeczne przyzwolenie na rozjeżdżanie ich samochodami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komunizm Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.toya.net.pl 24.04.12, 22:22 Gość portalu: hm napisał(a): > Rowerowy faszym Niestety Godwin nie przewidział dla ciebie nagrody pieniężnej, więc może sobie odpuść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprostowanie Całość-kilkadziesiąt milionów zł, projekt-1,2mln IP: *.toya.net.pl 24.04.12, 22:33 Koszmarnie drogie te drogi rowerowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubasek Re: Całość-kilkadziesiąt milionów zł, projekt-1,2 IP: *.toya.net.pl 24.04.12, 22:36 Gość portalu: sprostowanie napisał(a): > Koszmarnie drogie te drogi rowerowe! Jakie to szczęście, że drogi dla samochodów są praktycznie za darmo - no bo przecież po czymś karetki i straż pożarna muszą jeździć, więc i tak muszą być. No a skoro już są... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2kółkowiec Re: Całość-kilkadziesiąt milionów zł, projekt-1,2 IP: *.t-mobile.pl 24.04.12, 23:05 Koszmarnie dużo mi zabierają podatku, więc dobrze, że chociaż dobrze te pieniądze będą w końcu spożytkowane. Chcę, żeby te drogi miały dobrą jakość, jestem mieszkańcem tego miasta i podatnikiem, więc należy mi się. Wielu koleżankom i kolegom, znajomym, innym osobom z mojej rodziny jeżdżącym na rowerach również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Całość-kilkadziesiąt milionów zł, projekt-1,2 IP: *.lodz.mm.pl 24.04.12, 23:43 I wtedy się zbudziłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubasek Re: Całość-kilkadziesiąt milionów zł, projekt-1,2 IP: *.toya.net.pl 25.04.12, 00:05 Gość portalu: hm napisał(a): > I wtedy się zbudziłeś... A ty kiedy się zbudziłeś, dziubasku? No powiedz, kiedy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Całość-kilkadziesiąt milionów zł, projekt-1,2 IP: *.lodz.mm.pl 25.04.12, 06:18 Słabo. Bez polotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubasek Re: Całość-kilkadziesiąt milionów zł, projekt-1,2 IP: *.toya.net.pl 25.04.12, 07:44 Gość portalu: hm napisał(a): > Słabo. Bez polotu. Ojoj. No tak. Żeby był polot to trzeba napisać "rowerowy faszyzm" albo napisać komu innemu, że "słabo", najlepiej kilka razy. Wtedy jest dopiero polot i beczka śmiechu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Całość-kilkadziesiąt milionów zł, projekt-1,2 IP: *.lodz.mm.pl 25.04.12, 07:57 Wtedy jest stan faktyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubasek Re: Całość-kilkadziesiąt milionów zł, projekt-1,2 IP: *.toya.net.pl 25.04.12, 00:12 Już wiem kiedy się zbudziłeś, dziubasku! Na pewno wtedy jak generał von Klinkerhofen kazał cię rozstrzelać za jazdę powyżej 50km/h w mieście! Czy to właśnie było wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Całość-kilkadziesiąt milionów zł, projekt-1,2 IP: *.lodz.mm.pl 25.04.12, 06:19 Lepiej. Ale za to bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubasek Re: Całość-kilkadziesiąt milionów zł, projekt-1,2 IP: *.toya.net.pl 25.04.12, 07:49 Gość portalu: hm napisał(a): > Lepiej. Ale za to bez sensu. Rowerowy faszyzm! Teraz dobrze, dziubasku? No? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubasek Re: Całość-kilkadziesiąt milionów zł, projekt-1,2 IP: *.lodz.mm.pl 25.04.12, 07:58 Dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Całość-kilkadziesiąt milionów zł, projekt-1,2 IP: *.teleatlas.com 25.04.12, 08:40 Chciałem powiedzieć, że nabrałem się na twoją wyszukaną maskaradę. Odpowiedz Link Zgłoś
24obserwator Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowych... 24.04.12, 22:54 Taki news cieszy,nie ma szans na odkorkowanie dróg a bardzo dobrą alternatywą jest rower,przykładów z cywilizowanej Europy można podać wiele-pierwszy z brzegu Amsterdam gdzie auto jest na ostatnim miejscu w hierarchii środków transportu,za to w centrum jest problem ze znaleziem miejsca na zapięcie roweru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2kółkowiec Kolejne przekładanie terminu!!!! IP: *.t-mobile.pl 24.04.12, 22:57 Te pasy obiecywano do 30 kwietnia! Jaki demon znów stanął na przeszkodzie? Jakie nie-da-się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madonna VanKlompa Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.12, 23:04 Nie mowi sie faszyzm tylko FASZIONIZM, wiadomo przeciez ze jezdzenie rowerem jest teraz TRENDI i DŻEZi wiec i sciezki rowerowe musza powstac dla tych milionow identycznych w formie, przekonanych o unikalnosci, nonkonformistów. A tak srlsy co cie bola sciezki rowerowe? kupony na wódke zabrali ci z MOPSu ze tak jojczysz? Tak poza tym to TWOJA MATKE TEZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.lodz.mm.pl 24.04.12, 23:44 Pierwszym akapit nawet do rzeczy, ale dalej poleciałeś za bardzo do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubasek Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.toya.net.pl 25.04.12, 00:08 Gość portalu: hm napisał(a): > Pierwszym akapit nawet do rzeczy, ale dalej poleciałeś za bardzo do przodu. Masz rację. Żebyś mógł nadążyć ze swoimi "faszyzmami", to trzeba by lecieć cały czas do tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.lodz.mm.pl 25.04.12, 06:18 Słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubasek Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.toya.net.pl 25.04.12, 07:33 Mówi się "Przepraszam, nie zrozumiałem" a nie "słabe", dziubasku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziubasek Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.lodz.mm.pl 25.04.12, 07:58 Goń się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzenmensh Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowych... IP: *.sydskane.nu 24.04.12, 23:30 Oby tylko to wszystko powstao. I oby coraz więcej Łodzian jeżdzio na rowerach. Łodz to nie jest przeciez wielkie miasto, wielu mogłoby dojezdzać tak do pracy, np. Skoro w wielkim Paryżu mogą to i w Łodzi może sie udać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzenmensh Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowych... IP: *.sydskane.nu 24.04.12, 23:38 "Rowerowy faszym podnosi głowę." Hm, no cóż, ja cię uczyć każę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.lodz.mm.pl 24.04.12, 23:45 Ja ciebie też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzenmensh Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.sydskane.nu 25.04.12, 00:04 To będziemy się uczyć na wzajem. fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubasek Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.toya.net.pl 25.04.12, 00:06 Prześladowany kierowca będzie uczył czegoś złowrogiego faszystę? No tego to jeszcze świat nie widział! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek_krk Jechałem dzisiaj z Radiostacji na plac Hallera IP: *.toya.net.pl 24.04.12, 23:45 rowerem i jestem zdruzgotany zachowaniem się kierowców. Czy naprawdę tak trudno jest np. na Zielonej zostawić 40-60cm z prawej strony wolnej przestrzeni na jezdni dla rowerów? Na chodnik nie ma szans wjechać- za dużo pieszych. Czy aż tak to boli kierowców, że rower w Śródmieściu bije na głowę auto? Pomijam notoryczne wymuszanie pierwszeństwa przez taryfiarzy, ale również przez kierowców. Trochę uwagi naprawdę nie zaszkodzi. Dodam jeszcze drobnostkę, że rowerzysta jest PEŁNOPRAWNYM UCZESTNIKIEM RUCHU DROGOWEGO w myśl odpowiednich przepisów. Czyli jak jedzie główną, to nie wymuszamy pierwszeństwa, polecam również przy skręcaniu w prawo zajrzeć w prawe lusterko i włączyć kierunkowskaz:) Oczywiście, rowerzyści popełniają masę błędów i nie jesteśmy w najmniejszym stopniu święci. Sam jestem kierowcą i widzę co wyprawiają rowerzyści, jednak naprawdę, chodnik to nie jest najlepsza opcja w Śródmieściu dla roweru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Jechałem dzisiaj z Radiostacji na plac Haller IP: *.lodz.mm.pl 24.04.12, 23:46 W Polsce obowiązuje ruch prawostronny i kierowcy mają obowiązek trzymać się jak najbliżej prawej krawędzi jezdni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Jechałem dzisiaj z Radiostacji na plac Haller IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 15:18 Ale jakoś bardzo wybiórczy ten obowiązek jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tm Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowych... IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.12, 23:52 Moim zdaniem nie ma co projektować nowych dróg rowerowych w ścisłym centrum, bo pewnie znów powstaną buble takie jak zwykle. Zamiast tego lepiej poszerzyć strefę płatnego parkowania i podnieść opłaty. Od razu będzie mniej samochodów w centrum, przez co zrobi się przestrzeń dla rowerzystów. A nowe drogi - tam gdzie rzeczywiście są konieczne i jest miejsce - wzdłuż tras wylotowych z miasta. I może wreszcie bez górek i dołków przy wyjazdach z bram, krawężników przy skrzyżowaniach i sygnalizacji świetlnej na przycisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaŁ W śródmieściu IP: *.toya.net.pl 25.04.12, 01:00 Oraz w ścisłym śródmieściu konsekwentnie zamykać kolejne ulice dla transportu indywidualnego. Jak ktoś tak uwielbia swojego grata, że 4 liter odkleić od fotela nie potrafi, niech otworzy oczy ze zdziwienia, że jego samochodzik to nie jest żaden bożek. Z żoną się rozwiedzie, a ze swoim samochodem nie rozstanie. I tacy nam mają swój dyktat wprowadzać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hasyd Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowych... IP: *.toya.net.pl 25.04.12, 09:08 Ale aktywność na forum.54 wpisy w tym 50 od trzech oszołomów,którzy udowadniają, że jeden głupszy od drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin powiem tylko tak: Limanka i Łagiewnicka IP: *.4web.pl 25.04.12, 09:57 to są nowe inwestycje. Drogi robione od poczatku. Widzicie gdzieś ścieżkę na Limance ? czy to z obawy że okoliczne żule dadzą w dziób i rower przepiją ;-) ? A jak będzie na robionej właśnie Łagiewnickiej ? No i zbliża się wielka inwestycja czyli nowa Inflancka ... połaczenie pomiędzy ścieżkami Strykowska-Wycieczkowa i Warszawska. Zobaczymy co będzie - łacznie z Łagiewnicką zaczęłoby się robić jak w Holandii czyli normalnie... no chyba że będzie jak z Limaknką czyli po naszemu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: powiem tylko tak: Limanka i Łagiewnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 15:23 A po co tam droga rowerowa? Najlepiej dla roweroterrorystów byłoby gdyby zlikwidować jezdnię i chodniki i zrobić tylko i wyłącznie ścieżkę rowerową. Po pierwsze dlaczego rozjeżdżacie pieszych na chodnikach? Dlaczego wpychacie się na wąski chodnik (1m szerokości i brak jakiejkolwiek przestrzeni po bokach chodnika) mimo iż obok jest ścieżka rowerowa (Strykowska). Zażądajcie ścieżek rowerowych na autostradach - czemu jeszcze tego nie robicie? Topienie pieniędzy w coś co ani nie jest najpilniejsze do zrobieni w tym mieście a na dodatek to mniej niż połowa roku nadaje się do tego aby jeździć rowerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murzyd Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.12, 13:27 ktoś wie czy będzie droga rowerowa na Łagiewnickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwr Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 13:50 Ponoć ma być pas rowerowy między WiN a Dolną: rowerowalodz.pl/aktualnosci/552-co-ma-powstac-w-2012-roku Miało być do 30 kwietnia, ale oczywiście "niedasie" Oprócz Limanki podobnie spartolili Rudzką - ścieżka rowerowa jest tam, gdzie można jechać równoległymi pustymi uliczkami przez las, a nie ma przy dwujezdniowym odcinku, gdzie prawdopodobnie dopuszczona będzie 60. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiarek Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowych... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 25.04.12, 23:41 Szanowni Dyskutanci płci obojga! Proszę zwrócić uwagę na ilustrujące artykuł zdjęcie. O ile dobrze odczytuję pismo obrazkowe to: 1. Pani na rowerze jedzie poza obszarem ścieżki rowerowej 2. Zmuszona jest do tego przez osobnika w białych spodenkach i czerwonej koszulce (płeć trudno ustalić) 3. Osobnik wymieniony w pkt 2 jedzie pod prąd. A do tego podpis pod zdjęciem " Łódzcy rowerzyści".... Odpowiedz Link Zgłoś
rowerowalodz.pl Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy 26.04.12, 00:34 Gość portalu: niedowiarek napisał(a): > 3. Osobnik wymieniony w pkt 2 jedzie pod prąd. Nie pod prąd, tylko po źle oznakowanej drodze rowerowej rowerowalodz.pl/aktualnosci/581-malowanie-niezgodne-z-prawem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.toya.net.pl 02.05.12, 18:07 expressilustrowany.pl/absurd-lodzkich-drogowcow-mowi-o-nim-cala-polska-znacie-inne-przypadki-drogowego-geniuszu-film-zdjecia,artykul.html?material_id=4fa1497116f1da8535000000&4ce3e2767233c7ff52020000-zdjecie=5#zdjecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motorożec Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.toya.net.pl 02.05.12, 22:44 "Zmotoryzowanym nie mieściło się w głowie, by ustawić coś takiego niemal w samym centrum miasta." Motobucom w ogóle niewiele się mieści w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 10:16 Taki coś powinno być przed każdym przejściem, przystankiem itd. Oraz profilaktycznie co 300m na drodze bo debili jadących grubo ponad 100km/h po ulicach jest sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.12, 13:07 wiadomosci.onet.pl/wideo/dziecko-wbieglo-wprost-pod-kola-rowerzysty,94254,w.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.10.12, 14:42 Rowerzysta pogryzł psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ret Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.retsat1.com.pl 03.10.12, 17:11 A był szczepiony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kynolog Re: Zaprojektują 30 km dróg i 8 km pasów rowerowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.12, 10:21 tak, z drugim psem Odpowiedz Link Zgłoś