Gość: mark Zamiast wzajemnego ujadania i gadaniu o kochankach IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.12, 17:48 podalibyście lepiej trochę konkretów, bo tylko to może pozwolić przerwać ten syf, jak się zalęgnął w uczelni. Egzaminy wstępne, a szczególnie sposób ich oceny, szczególnie na ubiorze, obrosły już legendą w całej Polsce. Zastraszani są nie tylko belfrowie, ale i studenci - próba egzekwowania swoich praw, kończy się zastraszeniem i groźbą wyrzuceniem ze szkoły, co miało już miejsce. Rektor, który łamie statut własnej uczelni, i to na piśmie, to już nie są przewały, tylko kryminał. Tam przydałaby sie porządna kontrola i nowy rektor, który zacznie od trzęsienia ziemi..., to może sie uda kiedyś z tej szkoły zrobić znaczacą akademię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant Re: Zamiast wzajemnego ujadania i gadaniu o kocha IP: *.toya.net.pl 01.05.12, 18:15 Za egzaminy wstępne,, szczególnie na ubiorze,, odpowiada obecna pani dziekan Kędzia w tej kadencji kandydat na rektora, jej piękny program wyborczy do wglądu na ziejącej jadem stronie profesora Iwańskiego. Pani Kędzia jest na tym stanowisku od siedmiu lat. Mark, brak logiki w tej wypowiedzi, wobec tego co mówią fakty. I wbrew powszechnej opini, Rektor nie wszystko może, jak słyszałem podczas tych inwestycji w szkole przewalała się kontrola za kontrolą. Brak jak na razie negatywnych opini pokontrolnych. Nie znam też ani jednego faktu zastraszania kogokolwiek. Wyrzucić kogoś z pracy to trzeba mieć solidne pdstawy ku temu. Prawo pracy jest bardzo trudno naciągać i interpretowane jest w 90% na korzyść pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Od-projektant Re: Zamiast wzajemnego ujadania i gadaniu o kocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 18:36 No własnie a ciekawe są wyniki spraw pracowniczych skończonych i toczących się przez obie kadencje obecnego rektora!! Chyba wszystkie przegrane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRAWO PROJEKTANT Re: Zamiast wzajemnego ujadania i gadaniu o kocha IP: *.toya.net.pl 01.05.12, 19:13 wRESZCIE KONKRETY PRJEKTANT, JAK ŻLE TO DO REKTORA, A MOŻE DO PROREKTORA, A MOŻE DO DZIEKANA, POPATRZCIE NA SIEBIE Z SIEBIE SIĘ ŚMIEJECIE lUSKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Zamiast wzajemnego ujadania i gadaniu o kocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 20:04 Fajnie, że projektant i brawo projektant piszą z tego samego IP. Ciekawe, że każdy siebie chwali i nigdy nie spojrzy krytycznym okiem- na siebie a nie na innych. Wiadomo od wieków, że władza uderza do głowy i szkodzi widzeniu rzaczy, jakimi są na prawdę. No i jeszcze jedno- tak trudno oderwać od żłoba...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorący Re: Zamiast wzajemnego ujadania i gadaniu o kocha IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.05.12, 20:27 W ogóle pozytywne o obecnej ekipie lecą tylko z jednego kanału toya. Czyżby Grzesiu lub jakiś wierny zwolennik zrezygnował z weekednu majowego i siedział tylko na tym forum? A pogoda taka fajna. Wybory to już jasna sprawa i pisanie tu pochwał już nic nie da..ucho si urwało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Zamiast wzajemnego ujadania i gadaniu o kocha IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.12, 19:16 Nie tylko pracownicy mają w plecy, ja "mówie" o, studentach. Chcesz przykładów, pogadaj z absolwentami ubioru, bo obecni studenci mogą zwyczajnie bać sie narażać. Czy był szanataż, był? Student, który chciał się odwołać do sądu administracyjnego, co jest jedną z możliwości walczenia o swoje prawa, w końcu dorosłych już ludzi, a nie dzieci z podstawówki, których sie straszy obniżeniem noty ze sprawowania, usłyszał, że jak przegra, to nie ma co liczyć, ze zda ponowny egzamin do tej szkoły. Jakbyś to nazwał? Co do rektora, to nie umywaj" jego rąk" od odpowiedzialności za to jak kieruje szkołą, a kontrole, no cóż, nie wiem jak wygląda zarzadzanie kasą i budową, to sie nie wypowiadam w tej kwestii, chociaz w budżetówkach papiery zawsze sa ok, ale widzisz, ja cały czas piszę o studentach, a ty mi odpowiadasz używając do tego pracowników, finansów, a o nich ani słowa. Czy jest już tak źle, ze nawet nie zauważasz istnienia, tego uciążliwego dodatku, którym jest student...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZOK PSYCHOLOGICZN Re: Zamiast wzajemnego ujadania i gadaniu o kocha IP: *.toya.net.pl 17.05.12, 13:15 TO PRAWDA!!!! zAJRZYJCIE JAK SPRYTNIE MOŻNA UKRYĆ KASĘ 3.645.00 ZŁ NA PROJEKT NAJNIŻEJ NA DOLE STRONY JAKO LICZNIK ODWIEDZIN!!!!! PROJEKTANCI UCZYĆ SIĘ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonista Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych IP: *.toya.net.pl 01.05.12, 22:10 Sprawdziłem program wyborczy profesora Iwanskiego pod względem poprawnej gramatyki i ortografii, kochani byk bykiem pogania. Jeśli kandydat na Rektora nie zna poprawnej polszczyzny i pisze w sposób tak niechlujny, to jest to w najwyższym stopniu kompromitujące. I oto kilka cytatów, oczywiście do sprawdzenia na stronie www.asp2012.pl Nie wyobrażam sobie aby taki program, opublikował np. kandydat na rektora uniwersytetu. W środowisku akademickim taki dokument jest samobójstwem!! cytaty Drugim ważnym problemem jest zachowanie w naszej uczelni jest zachowanie Od przeszło 20. lat prowadzę pracownie dyplomowa na Wydziale Grabki Malarstwa Warto podkreślić, ze była to pierwsza uczelnia artystyczna Wiem, ze następni zapowiadają odejście Wprowadzę zasadę, ze jury Tak kiedyś było, wprowadziłem to latach 90. - tych (byłem wówczas prorektorem)), niestety dzisiaj inaczej. znacznie wzmocnić nasza uczelnie programem Beda dla nas fundamentem do budowy wizji ASP sztuki, nowych mediów i lm ale powinny być tez terenem dla realizacji prac Musze na zakończenie poruszyć, myślę, ze ważna dla nas wszystkich sprawę Musimy przywrócić przyjazna za wszelka cenne Mit szkoły awangardowej wywodzącej się z idei Malewicza, Bauhausu, Strzemińskiego, Kobro jest ciągle żywa i znakomita marka rozpoznawalna w świecie. to tylko kilka przykładów, bo o stylistycznych błędach lepiej milczeć. TRAGEDIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezstronny Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.toya.net.pl 01.05.12, 22:22 Boże, matury chyba nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.12, 22:36 obecny rektor to wyżyny znajomości gramatyki ? No nie wiem :) a kandydatka która zaczyna mowę od cyt.... I have a dream...to taka uczona i gramotna ? No nie wiem ;) a wykład inauguracyjny kończy ...I love you...to taka światowa ? No nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do radca Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 23:49 wykład inuguracjny przypomnijcie sobie było JA.... JA.... itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JĘZYKOZNAWCA Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.toya.net.pl 01.05.12, 23:56 Prof. Iwański pisze że trzykrotnie był na stypendium zagranicznym, chyba z tłumaczem-zero komunikacji w jęz. obcych. Swoje expose wyborcze tłumaczył translatorem z sieradzkiego na łódzki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonista Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.toya.net.pl 02.05.12, 01:29 Ten tekst kompromituje Iwańskiego, celowo nie użyłem słowa profesor przed tym nazwiskiem, ale co gorsze, stawia w bardzo złym świetle uczelnię w której ten Pan pracuje. Pracuje też w szkole filmowej. Tej bramki nie da się bronić. Wstyd i nie daj Boże, może się o tym zrobić głośno w całej Polsce. Bul Komorowski to przy tym pikuś! Co by o tym powiedział profesor Bralczyk? Poprosić go o opinie? A może Pan Iwanski cały tekst pisał przy pomocy translatora? I tu nie chodzi o wyżyny gramatyki, tylko o jej elementarne podstawy, czyli poziom czwartej, no może piątej klasy podstawowej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytąjac Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 17:16 Szanowny Panie Polonisto, filologii polskiej nie ukończyłem a wiem, że elementarne zasady pisowni mówią również, że : - po na przykład stawiamy dwukropek, czyli wygląda to tak : np.: - po cytując i wyliczając jednocześnie, również stosujemy dwukropek - treści cytowane najlepiej "wygladają" w cudzysłowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawozdawca Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 11:46 Artykuł przyczynił się do zwiększenia liczby głosujących na Panią prof Rudzką-Habisiak. Właśnie wygrała z miażdżącą przewagą nad resztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klol Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.12, 23:50 Pisownia taka, jak w większości artykułów w gazecie, czyli ostatnie językowe normy polskie. Poza tym nie przesadzajmy, artysta plastyk to nie polonista, więc jak większość Polaków, robić literówki czy "stylówki" może, chociaż powinien korektę tekstu zrobić, za to szkoda, że obecny rektor nie ma jakiejś poprawiaczki u boku, bo też bykiem jedzie. Co do ciebie, polonisto zbolały, to czepianie się byków z całkowitym pominięciem treści jest idiotyzmem. Rektor ma mieć pomysł na szkołę i musi umieć go wprowadzić w życie, od błędów może mieć sekretarkę. Poza tym, kochany "polonisto" przykład idzie z góry, skoro bracia Kaczyńscy, w końcu zasiadający na najwyższych stołkach w państwie zapomnom, ogłoszom, wygrajom i nawet zwycienżom, to myślę, że profesor Iwański walczący tylko o stołek rektorski, da radę:))) Natomiast nie wiem co mam zrobić z tobą, kochany polonisto? Ktoś, kto sprawdza tekst „pod względem poprawnej gramatyki” zamiast jej poprawności i sadzi taką interpunkcję, poucza innych i to w tak autorytarny sposób?! Który to uniwersytet taką perłę polonistyki wypuścił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filozof Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 11:07 Zwracam się do Wszystkich o czytanie z uwagą. Zwróćcie swoje analizowanie na to, z jakiego kanału pisze teksty obraźliwe dla prof. Iwanskiego stale ten sam człowiek o różnych pseudonimach: Obserwator, Polonista itd. itd. To cały czas ta sama osoba atakująca Konkurenta ciągle innym jazgotem, nowymi pseudoargumentami. Poziom sprowadzania tematów do wprowadzania roweru, do robienia focha, do błędu w stylu i z drugiej strony brak argumentów i odpowiedzi na dzisiejszą katastrofę zycia wewnętrznego na ASP świadczy o autorze piszącym z tego IP na toyi jednoznacznie. Nie ważne, czy ktoś urodził się w Sieradzu czy w Zgierzu- ważne jest jakim jest człowiekiem i jakie stosuje metody. Myślę, że wszyscy myślący nie chcą w Uczelni metod IV Rzeczpospolitej, komuny, zastraszania, "łukaszenki" i propagandy wbrew faktom. Od rzucania błotem własne ręce też się brudzą i zaczynają śmierdzieć. Tak więc osobę z Toya zapraszam do merytoryki, faktów i kultury. I to nie tylko na tym forum ale również w życiu. Nie wiem tylko, czy możemy na to liczyć? Życie pokaże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozofie Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 13:23 drogi Filozofie słusznie zauwazyłeś ta sama osoba, brak merytoryki , a zamiast tego wrzucanie obraźliwego błota zamiast dyskusji, próba dyskredytacji i kłamliwe oszczerstwa w stosunku do prof Iwańskiego. Oj chyba ten "putinowski" układ to prawda.... trudno oddać władzę, a może to strach przed "grzebaniem w papierach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 09 Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.toya.net.pl 09.05.12, 15:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pastor Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych IP: *.retsat1.com.pl 02.05.12, 01:14 Jak widać ten blog to super platforma dla FRUSTRATÓW w rodzaju wyjatkowo nieudanego kandydata prof.S.I. Nieudanego bo nie został podobno wybrany nawet ELEKTOREM na własnym WYDZIALE!!! Koleżanki i koledzy znają Go widocznie lepiej ;-) Ale co tam - hulaj dusza (na blogu) - diabła nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark @pastorku, plujesz i pljesz tą żółcią... IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.12, 09:51 ,,,,to niezdrowe. Kompromitujesz się człowieku, nie widzisz tego? Nie dość, że czepiasz się Iwańskiego na podstawie "podobno", to jeszcze wytykasz mu pisownię, jednocześnie samemu waląc takie byki. Strasznie musisz być zdesperowany..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad pastor Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 12:24 frustaci jakis czas temu przyssali się do żłobu i teraz próbują się utrzymać za wszelką cenę u władzy to prawda ogólnie znana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda tkaczka Eureka- juz wiem o co tak naprawdę idzie gra :-) IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.12, 09:54 Byłam na prezentowaniu się kandydatów na rektora ASP. Teraz, za namową kolegów, przeczytałam te wpisy, potwierdzające kłotliwośc całej dyskusji. I zadałam sobie pytanie : " dlaczego pan rektor Chojnacki, co zaobserwawałam w poniedzialek 23 kwietnia, dyszy aż taką nienawiścią do osoby prof. Iwańskiego, i do pozostałych kandydatów, oprócz prof. J. Habisiak, najmlodszej wiekiem ? " Stąd postawiłam sobie proste pytanie : Jakie jest "drugie dno" powodów pana prof. Chojnackiego i jego kolegów okazywanej silnej nienawiści do kandydatury prof. Iwańskiego?? Nikt na tym portalu takiego pytania publicznie nie zadał. Pokumałam, i krzyknęłam: "Eureka" To oczywiste, pan rektor Chojnacki chce mieć dalej wpływ na zarzadzanie naszą uczelnią. Buduje te 2 hale, zasmakował przez 8 lat uroków władzy ( mhmm..władza to silny afrodyzjak, mówię to jako dziewczyna, a nie jakaś kochanka rektora z mego wydziału, np p. R ) I dlatego chyba prof. Chojnacki chce miec szanse, by w glorii i chwale przecinania wstęgi oddać za 2 lata do uzytku te dwie hale. A także , co naturalne, chce dalej chronic swoich ludzi na V piętrze, oraz kadrę profesorskich osób zatrudnionych przez niego w Wyższej Informatycznej Szkole. Tak się o tym teraz mówi na naszych szkolnych korytarzach. :-). Przecież w Łodzi jest bezrobocie, a praca w ASP dla administracji i kadry profesorskiej jest dobrą fuchą.. :-) Dlatego rektor Chojnacki chce na okres tych 4 lat mieć jako rektora swojego człowieka, wiernie mu oddanego. Taką osobą wydaje się być kandydatura pani prof. J. Habisiak. Chyba pani prof. Habisiak będzie "podnóżkiem" pana rektora Chojnackiego. To sama prof. Habisiak na prezentacji powiedziala, ze dalej osobe rektora i pania kanclerz zatrudni na wysokich stanowiskach w ASP. Takie na własne uszy usłyszałam jej słowa. !! Prof. Iwański odpada w tych grach, bo jak mi powiedzieli koledzy, to prof. Iwański na Senacie w 2011r odrzucił wniosek rektora o utworzenie kolejnego 3 stanowiska prorektora ds nowych obiektów. a to stanowisko rektor Chojnacki chciał mieć dla siebie w tej kadencji do 2016r.. !! . Pozostała wiec rektorowi Chojnackiemu do wyboru jedynie osoba zacnej i młodej pani prof. Habisiak. Przynajmniej Pani prof. Habisiak będąc rektorem, tak przypuszczam z plotek, załatwi póxniej dla swej córki i zięcia tytuły dr hab. Rektor Chojnacki jej w tym pomoże... I dzieki matczynej trosce dzieci pracę w ASP będą miały aż do emerytury, A ja, młoda tkaczka, mogę poczekać :-)) mam jeszcze czas. Bo za 4 lata niewątpliwie prof. Chojnacki wystartuje ponownie do nowych wyborów, i zostanie rektorem ASP na kolejne 8 lat czyli na dwie kadencje Poczekam to zobacze w glorii zwycięstwa powrót prof Chojnackiego do władzy rektora.. Mhm.. niech żyje nam na wieki pan prof. Chojnacki, łódzki " artystyczny Łukaszenka" lub "plastyczny Putin", nasz wspaniały organizator i autokrata. :-) I o to drodzy Koleżanki i Koledzy, myślę że biega w tych wyborach rektorskich .. hehe. Nie chodzi o żaden rozwój naszej Uczelni, nie chodzi o kadrę asystencka ani nie chodzi o kształcenie studentów. Chodzi o WŁADZĘ, i jej utrzymanie przez ustepującego rektora. Tak ja to widze, jako szeregowy nauczyciel akademicki. Czy nie jest tak jak napisałam, panowie mark, grafik, absolwent, polonista, pastor i etc.? Miejcie odwage panowie profesorowie przyznać mi rację niedoświadczonej tkaczce z ASP... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Brawooooo, kobieto! IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.12, 11:04 Więcej takich ludzi i szkoła może zaczęłaby nawet kształcić studentów:)) - i wiesz co, myślę, ze masz rację, plan Chojnackiego jest wieloletni..., skojarzenie z Putinem tez mi mignęło w trakcie czytania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filozof Re: Brawooooo, kobieto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 11:10 Putin to "wzór" aktualny a ile jest odniesień historycznych i histerycznych :) Prawda zwycięża zawsze nawet, jak trzeba na nią poczekać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Brawooooo, kobieto! IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.12, 12:09 No ja nie wiem, czy p.prof. RH tak łatwo odda władzę, jak już okrzepnie i w tej władzy zasmakuje :))) Z wszystkich kandydatów ta jest najniebezpieczniejsza dla obecnego JMR ;) Ale on wierzy, że utrzyma ta panią w ryzach, ach, cóż za wiara !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Brawooooo, kobieto! IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.12, 13:17 Zazwyczaj im ktoś bardziej zażarty na władzę, jak pani H, tym mniej ma atutów w rękawie. Na prawdę "dobra" osoba, znajdzie stołek w wielu miejscach, bo dobrych chce sie mieć u siebie. Jeśli natomiast jedynym argumentem jest układ stołkowy, to trzeba się go trzymać za wszelką cenę, bo jak ten padnie, to nowego nie będzie, a upadek zawsze jest bolesny... Może jakąś poduchę pod tyłek tej pani podłożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trawit Re: Brawooooo, kobieto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 15:37 Wyrobi go w bawole oko na 100%! Już paru chciało rządzić z tylnego siedzenia i ich "wystawili" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozofie Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 13:25 drogi Filozofie słusznie zauwazyłeś ta sama osoba, brak merytoryki , a zamiast tego wrzucanie obraźliwego błota zamiast dyskusji, próba dyskredytacji i kłamliwe oszczerstwa w stosunku do prof Iwańskiego. Oj chyba ten "putinowski" układ to prawda.... trudno oddać władzę, a może to strach przed "grzebaniem w papierach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adete Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych IP: *.wroclaw.mm.pl 02.05.12, 15:12 sytuacja w ASP pod wzgledem artystyczno-naukowym jest tragiczna - nie mozna pozwolic by nadal jedynym celem byla kasa: wyborcza.pl/1,75248,11644989,Profesor_Ewa_Nawrocka__Wszyscy_jestesmy_przestepcami.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gieraga Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych IP: *.toya.net.pl 02.05.12, 15:52 Przyjdźcie do mnie a ja Was pogodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierniku powtarzam Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 16:29 Zastanówmy się, ile to trwa i dlaczego na to pozwalamy? Zastanówmy się, dlaczego nie reagowaliśmy po kolejnych zagraniach nam na nosie- wobec zwolnień, degradacji, szykan, awansowania "wiernych" i kopania "niewygodnych". Gdzie była Społeczność, gdzie był Senat? Zyjemy w demokratycznym kraju, mamy demokratyczne zasady a dalej się boimy. Zastanówmy się czego się boimy i czego chcemy: wygodnictwa dla wybranych w zakresie na który zezwoli jasnie panujący lub jego figurant wybrany przez nas, czy życia otwartego w rozwoju, harmonii, wykorzystaniu szans, jakie niesie świat na zewnatrz a nie grupa słabych artystów/kipeskich menadżerów kurczowo trzymajaca się władzy. Gdzieś to już przerabialismy w szerszej skali przypomnijmy sobie, jak to się skończyło. Ktoś Wielki kiedyś powiedział "Tylko wolność nas wyzwoli". Poczujmy się wolni, pomyślmy, zanalizujmy i wybierzmy tych, którzy są artystami i potrafią wyprowadzić ASP na świat, na rozwój z dala od wewnętrznego syfu zastraszania, niszczenia "niewygodnych" i premiowania "wiernych chociaż miernych". Tego nie załatwi nam nikt prócz nas samych majacych prawo wyborcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.12, 16:42 Pytanie - czy wśród elektorów profesorów z np. grafiki znajdą się tacy odważni żeby przerwać ten taniec ? Nawet jeśli jeden z kandydatow zalazł im za skórę, to mają coś do stracenia. Rektor ma możliwość tworzenia nowych jednostek i przekształcania starych. Jeśli powstanie na bazie 2 wydziałów wzornictwa jeden potężny, to po grafice... Baza własnego wydziału to 2 kadencja dla p. RH gwarantowana i żadne sceny brygady nie dadzą rady :) A przy okazji reorganizacji można pogonić opornych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektor z francisz Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.toya.net.pl 02.05.12, 23:48 Zmieniłam zdanie, wszystkim chodzi o kasę, rzygać sie chce zaryzykuje i oddam głos na rudzką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc z franciszkan Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.12, 10:50 Fajnie jest widziec wrzucana na strone post bedący chyba FAŁSZYWKĄ. Bo przeciez nasze koleżanki i koledzy z wydziału maja w sobie minimum ODWAGI CYWILNEJ, by swych wyborczych pogladów nie chowac pod koldrę. Nie ma sie czego bac !! Tak przynajmniej do dziś sądziłem. Pozdrawiam franciszkanska :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 11:24 ... z tego co się orientuję, to na Franciszkańskiej wszyscy są "piśmienni" a ten "Elektor" to jakby trochę nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wprost Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.12, 16:28 www.wprost.pl/ar/194080/Polski-Mediolan/?I=1422 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wprost przeciwnie Re: na Akademii Sztuk Piękn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.12, 17:40 Artykuł sprzed dwóch lat. Ukazał się w przedzień wprowadzenia specjalności ubioru w warszawskiej ASP. Trudno oprzeć się wrażeniu, że podobnie jak ten (Wojna o fotel rektora.......... ) powstał na zamówienie. "Gratuluję" patriotyzmu lokalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opiniak Re: na Akademii Sztuk Piękn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.12, 13:59 Zawsze niewygodne artykuły nazywamy powstającymi na zamówienie. To już taka natura człowiek, polityka i "trzymających się stołka" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opieniek wiosenny Re: na Akademii Sztuk Piękn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.12, 22:51 Artykuł niewygodny nie dla władzy a dla ciebie idioto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dużo Re: na Akademii Sztuk Piękn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.12, 17:16 Jak kto się przezywa tak sam się nazywa. Gdy brakuje argumentów, obrażanie innych pozostaje jedynym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych IP: *.toya.net.pl 05.05.12, 13:53 ta sytuacja jest ŻENUJĄCA! wstyd mi, że jestem studentem tej uczelni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do abc Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.12, 15:01 drogi ABC masz rację, faktycznie, żenujący jest sposób wykorzystywania władzy do swych celów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.toya.net.pl 06.05.12, 16:45 mi również, czuję, że jesteśmy na niej zbędnym dodatkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stetniak Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.12, 17:21 Bo generalnie na polskich uczelniacj studenci to zbędny balast... Panowie profesrowie się liczą i to dla nich są uczelnie. Ono mogą też użądzać wyjazdy do Brukseli i innych miast, bivy w Uniejowie za pieniądze państwowe, nagradzać "wiernych" i karać "niepokornych". ASP pod obecnymi władzami to najlepszy przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lingwista Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych IP: *.toya.net.pl 06.05.12, 10:46 Szanowni artyści! Po przeczytaniu programu wyborczego profesora S. Iwańskiego stwierdzam, że szanowny prof. zachowuje się w stylu judaistycznych grup kulturowych, które celowo przekręcały i okaleczały jęz. polski. Tylko dlaczego pan profesor kaleczy łacinę - cytuję z programu: „ Habemmus Rektor!” . Przypominam łaskawie, habemus piszemy przez jedno "m", a wyraz Rektor powinien być w II przypadku „ Habemus Rektoram !” pozdrawiam dr. D. Kowalski UWŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.12, 11:34 Drogi kolego uniwersytecki "dr" bez kropki się pisze :))) Zanim zaczniesz wytykać sam się popraw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szukacz Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.12, 17:18 Nie ma takiego profesora :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc To dalej ten idiota z toya.... IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.12, 18:50 Facet, trzeba jednak będzie cię zlokalizować i się upewnić, czy aby na pewno nie zasiadasz na stołku w jakiejś uczelni - chociaż wątpię w twoje mgr, to przy takim wazeliniarstwie, kto wie... Dawno si tak ktoś konsekwentnie nie kompromitował, do tego publicznie. Każdy twój wpis, to porażka językowa i treściowa. Daruj już sobie @lingwisto, @absolwencie, @były pracowniku ASP, @ filologu do buca, @prof., @polonisto, @językoznawco.... i jeszcze kilka innych. Najlepsze jest to, ze sam komentujesz swoje wypowiedzi. Chyba faktycznie cię zlokalizuję:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakt Re: To dalej ten idiota z toya.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.12, 18:52 Przecież wiadomo kto może tak pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: To dalej ten idiota z toya.... IP: *.toya.net.pl 06.05.12, 22:24 rzeczywiscie nim piszecie? iwanski@toya.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toya.net.p Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych IP: *.toya.net.pl 06.05.12, 22:09 Cytata z odezwy Toya: Jeżeli w przeszłości jak i w trakcie kampanii wyborczej uraziłem kogoś >> zbyt >>> radykalnymi opiniami to serdecznie przepraszam - nie leżało to w moich >>> intencjach . Liczę na > Wasze >>> poparcie . > >> >>> Sławomir Iwański. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: List otwarty Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.toya.net.pl 06.05.12, 22:26 Łódź, 6 maja 2012 r. Andrzej Jocz joczandrzej@wp.pl List otwarty w sprawie zachowania proporcji i sprawiedliwości w aktualnej ocenie ASP w Łodzi na progu wyboru nowych władz uczelni. Będąc bardzo zajęty, między innymi, pisaniem wielu recenzji dla potrzeb Rad Wydziałów Rzeźby Akademii Sztuk Pięknych w Polsce – nie śledziłem ostatnio codziennego życia mojej Alma Mater – ASP w Łodzi w której służbę zakończyłem po 45 latach pracy. Pierwszym wydarzeniem, które mocno zakłóciło mój zdrowy dystans do mojej Akademii były postulaty komitetu honorowego powstałego dla poparcia jednego z wybitnych kandydatów ubiegającego się o wybór na rektora ASP w Łodzi w nadchodzących wyborach. Natomiast artykuł w łódzkiej edycji bardzo przeze mnie szanowanej gazety, też dotyczący tych samych wyborów, zmusił wręcz do niniejszej interwencji. Znam bardzo dobrze, sądzę, mechanizm tak zwanych stosunków międzyludzkich i ich głębokie podłoże w łódzkiej ASP – są pewnie tak złożone jak wszędzie. I dlatego sugestie ocen zawarte w wymienionych tekstach w swej koniunkturalnej niesprawiedliwości, uważam w sumie za tragikomiczne. Choć to chodzi o kampanię wyborczą na rektora – są to próby ocenienia odchodzącego rektora, jest On jakby odniesieniem dla prowadzonej kampanii. Co mnie najbardziej uderzyło i zdenerwowało kiedy podsumowuje się prof. Grzegorza Chojnackiego – to całkowite przemilczanie faktu najważniejszego: uratowanie głównego kompleksu gmachów ASP – oddanych do użytku w 1976 r. w aureoli Mister Budownictwa województwa łódzkiego i ich wspaniała rewitalizacja – co wydawało się nam wszystkim swego czasu za prawie nierealne. Rektorzy – poprzednicy prof. Grzegorza Chojnackiego byli bezsilni wobec tragicznej degradacji budynków zrealizowanych w bardzo niesolidnej technologii. Podłogi rozchodziły się pod nogami a poutykane brudną watą okna w beznadziei czekały na mocniejszy wiatr. Nie byłoby nowych inwestycji gdyby nie główny wysiłek, wręcz cud – uratowanie głównego kompleksu gmachów – dzieła architekta prof. Bogusława Kardaszewskiego. Wszyscy, zgodnie, byli zachwyceni, pojawiło się określenie: Grzegorz Odnowiciel. Drugi fakt który chce podkreślić – to pojawienie się po 2005 roku na terenie akademii dwóch bardzo profesjonalnych galerii: „Kobro” i „Blok” i kilku mniejszych – które od momentu swoich narodzin zaserwowały długą serię znakomitych wystaw, których dokumentacja przecież istnieje. Trzeci fakt – to coraz doskonalsza dydaktyka, a mam pełną skalę porównawczą ze wszystkimi akademii w Polsce. Dydaktyka nawet w trakcie wymiany okien na moment się nie zachwiała. Ostatnie wystawy pokonkursowe im. Władysława Strzemińskiego prac studentów jest żywym potwierdzeniem znakomitego nauczania w naszej akademii i kreacyjności studentów. I teraz o tym co mnie sprowokowało. W gazecie jest napisane: „Pracownicy uczelni jednoczą siły, żeby nie wygrała kandydatka popierana przez Chojnackiego”. Przecieram oczy bo coś mi zapachniało paleniem na stosie i świętą inkwizycją. Za konszachty z szatanem trzeba ponieść karę. Intencja cytowanego sformułowania, wydaje mi się, jest przeraźliwie klarowna i brutalnie wkracza w kampanię wyborczą a kampania to walka często o prozaiczne interesy. Ja znam bardzo dobrze panią prof. Jolantę Habisiak-Rudzką, była moją świetną studentką, autorką rzeźby pod uczelnią, potem przez wiele lat odnosząc sukcesy na polu artystycznym w Polsce i za granicą, była współpracowniczką wspaniałego śp. prof. Mariusza Kowalskiego, z biegiem czasu stała się gwiazdą, powiem ogólnie, polskiej tkaniny. Jest Ona, tak jak i inni, świetnym kandydatem na Rektora ASP w Łodzi i nie wiem, czy popiera Ją urzędujący rektor ale Ja – na pewno. Andrzej Jocz doświadczony belfer od rzeźby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc toya=wazelina IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 01:39 Nie da sie tego spokojnie czytać. Ja rozumiem, zę dodatkowy zarobek na emeryturze się przyda, ale żeby aż tak źle było. Wazelina zasyfiła mi cały ekran, a i tak mam wrazenie, ze toya żyje w innej bajce, bo ja tą cudowną szkołę znam i jakoś tej harmonii, współpracy i zainteresowania studentem nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Dudek, nie daj sie zmiękczyć łapówką IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 01:43 i głosuj jak ci serce dyktuje. Wiemy, ze dobra fucha nie jest zła, tym bardziej jak spory grosz wpadnie, a;le nie daj sie kupić tej bandzie i nie głosuj pod dyktando. Pokaz innym, że masz jaja, to pójdą za tobą.... i wreszcie coś sie zmieni w tej budzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KONIEC Re: Dudek, nie daj sie zmiękczyć łapówką IP: *.toya.net.pl 07.05.12, 11:55 No i co misie patysie???? Łyso??? fora ze dwora. polecam najbliższe Muzeum Plakatu w Wilanowie Szpak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baa Re: Dudek, nie daj sie zmiękczyć łapówką IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 12:09 Nie masz sie z czego cieszyć, gnomie, do historii i tak nie przejdziesz, artystą nie zostaniesz, wiedzą nie zabłyśniesz, a ze zwyciężyła korupcja i nepotyzm, to tylko świadczy o tym, że na akademii więcej jest łapówkarstwa i stołkowstwa niż studiowania, nauki i ludzi na poziomie. Sam Iwański z grupką normalnych nie poradzi, do posprzątania tej stajni Augiasza kilku Heraklesów trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studenci Re: Dudek, nie daj sie zmiękczyć łapówką IP: *.toya.net.pl 07.05.12, 17:30 hURRAA, GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!! studenci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś-patyś Re: Dudek, nie daj sie zmiękczyć łapówką IP: *.wroclaw.mm.pl 07.05.12, 15:48 "fora ze dwora"??? no to już zupełnie wyszło szydło z worka - znaczy, że ASP to "prywatny" folwark!??! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziękuje za uwagę Re: Dudek, nie daj sie zmiękczyć łapówką IP: *.toya.net.pl 07.05.12, 17:39 Mam nadzieje, ze finał będzie „rycerski”, a po ogłoszeniu przewodniczącej komisji wyborczej -„ Habemmus Rektor!” zapomnimy o podziałach i przystąpimy do konsolidacji wokół wspólnego celu, jakim jest dobro naszej Akademii Dziękuje za uwagę my tez dziekujemy Odpowiedz Link Zgłoś
nitka57 Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych 07.05.12, 13:52 Rozsądek zwyciężył! Gratulacje dla Pani Rektor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 14:01 No to posadkę masz uratowaną, a z t wazeliną to pewnie jeszcze przewód zaliczysz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hello Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.centertel.pl 07.05.12, 15:06 Nie udalo sie przerwac koprupcji i kolesiostwa. Kolejne 4 lata zza osob trzecich bedzie rzadzic kilku panow przyklejonych do stolkow. Slepota opanowala artystow, a rozpacz pana Jocza swiadczy o niskim poziomie wiedzy co sie naprawde w tej uczelni dzeje i jak zalatwia sie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurcze Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 15:47 Powiedz, jak to sie mogło udać, skoro ponad połowa kadry, to kolesiostwo, a dolicz jeszcze tych tchórzem podszytych. Po prostu układy są w większości, co jest pewne, bo tylko w takim składzie mogą przechodzić takie jawne przewały na egzaminach wstępnych, szykanowanie studentów, przekupywanie profesorów fuchami, zeby tylko oddali "poprawny" głos. Od takich rzeczy jest prokurator, a tu co, mamy cdn... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sus Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.toya.net.pl 07.05.12, 17:34 Gratulacje dla Pani prof.!!! Czy były rycerskie uściski dłoni ze strony kontrkandydata? czy schował się pod krzesełko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brr toya, ale z ciebie wazeliniarska wesz.. IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 17:44 skąd sie tacy biorą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verm Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: 193.238.18.* 08.05.12, 19:57 "gratulacje" dla pani prof. - że pozwoliła na to, by wybór jej na to stanowisko nastąpił w imię łamania praworządności. A mogła zareagować, czyżby nie chciała? Dała sie wrobić w to bagno obecnemu rektorowi i teraz trudno jej miec jakąkolwiek satysfakcje z wygrania tej farsy, za to on zapewne ją ma. Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fani Otockiego Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych IP: *.toya.net.pl 07.05.12, 17:44 Musisz zostać rektorem, tak głośno mówisz i jesteś taki postawny!!! Mirek i Wojtek Wrzuć jakąś fotkę na facebooka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej toya Gdyby nie wazeliniarz i lizodupa z toya, IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 17:52 byłoby połowę wpisów mniej. Włazi w tyłek obecnym władzom, podszywa sie pod profesorów, polonistów, absolwentów i studentów, sam komentuje swoje wypowiedzi, widac to jakiś onanista, przyzwyczajony, ze jest zdany na siebie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez autor Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.05.12, 00:28 prof Kedzia i prof Szadkowski wynik remisowy 0:0 To spadek z Ekstraklasy do ligi okregowej.Nie czujecie sie wykorzystani przez LANDRYNKOWEGO POTWORA czyli WS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asp2012 Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych IP: *.toya.net.pl 08.05.12, 18:18 Gdzie podział się program wyborczy na stronie www.asp2012.pl/? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: 193.238.18.* 08.05.12, 18:34 ...wybory sie odbyły więc programy już nieistotne-teraz odsyłam do nagrania debaty kandydatów, szczególnie wypowiedzi nowej pani rektor - taśmy w dyspozycji pana Chojnackiego-pewnie teraz chętnie udostepni zainteresowanym. W koncu wygral (przynajmniej tak mu sie wydaje). we have a dream-śpijmy dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozważna i romanty Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych IP: 212.191.0.* 09.05.12, 09:27 A kto napisał ten artykuł ? Gal Anonim ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulba Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.ip.netia.com.pl 09.05.12, 21:36 Do prof. JOCZA - architekt Kardaszewski miał na imię BOLESŁAW, a nie Bogusław, wstyd panie profesorze J., wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godc Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.12, 00:17 O który ci chodzi, bo ten napisała Marzena Bomanowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych IP: 212.191.0.* 10.05.12, 09:42 Teraz proszę zrobić porządek z młodszymi pracownikami tzw pieniaczami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: 212.191.0.* 10.05.12, 14:39 - no proszę, jaka gotowość do "sprzątania świata"! a może trzeba zacząć od siebie i zrobić rachunek sumienia? Czyżby był to glos jakiegos szacownego profesora???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych IP: *.centertel.pl 11.05.12, 17:06 ja z przerażeniem obserwuję upadek wydziału biżuterii. Asystentami zostali marni artyści. Nie rozumiem do dzisiaj jak mógł otworzyć przewód doktorski i w konsekwencji otrzymać tytuł doktora człowiek, który był na tym wydziale technicznym pracownikiem. Dyskutując z tym człowiekiem mogło się mieć wątpliwości czy ma maturę. Profesor otoczył się ludźmi, którzy w żaden sposób nie mogą zagrozić jego pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.toya.net.pl 11.05.12, 23:07 Zgadzam się na 100% z twoją oceną, ten pan profesor usiłował wielokrotnie wprowadzać ,,swoich,, kolegów do tej szkoły, i nigdy nie kierował się kompetencjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otocki warszawa Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych IP: 212.191.0.* 12.05.12, 18:35 Tatuś przegrał po rycersku?? a może po chłopsku? nie chyba po sieradzku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Otocki Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: 83.238.117.* 16.05.12, 20:18 Misiu, nie wiem kim jesteś ale tak się składa że mam dość oryginalne nazwisko, zatem proszę grzecznie znajdź sobie inny nick Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapamiętam Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych IP: *.toya.net.pl 12.05.12, 22:06 Pozwalasz sobie nieźle gratuluje tupetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.ip.netia.com.pl 13.05.12, 12:04 Ludzie - ten Titanic steruje w stronę trzyletniej pomaturalnej zawodówki i mitycznej "współpracy z przemysłem" - czyli drenowania pomysłów i patentów za frico, bez zabezpieczenia interesów uczelni, studentów i pedagogów, a wy się obrzucacie prymitywnymi inwektywami, zamiast się zastanowić - czym ma być ta /jeszcze/ uczelnia i kogo /jeszcze/ kształcić. Póki co bystrzejsi drenują kieszeń podatnika dając sobie nagrody, bo w końcu co szkodzi...i tak na dno i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Są nagrody Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych IP: *.toya.net.pl 15.05.12, 14:51 Są nagrody za wskazanie winnych śmierci żyraf. Prezydent Łodzi Hanna Zdanowska i Straż dla zwierząt wyznaczyli nagrody za wskazanie sprawców, którzy włamali się do łódzkiego zoo i mogli się przyczynić do śmierci dwóch żyraf. A KTO MIAŁ WERMISAŻ W SOBOTĘ W BOTANIKU JA SIE PYTAM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CYCERON Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Pięknych IP: *.toya.net.pl 16.05.12, 00:20 „Kwalifikacje i wiedza to nasza broń kobieca". Kto napisał że benificjentem szkolenia jest ASP. Benificjent dostaje powyżej 51% zysku a symboliczne opłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafika projektowa Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: 212.191.0.* 17.05.12, 08:08 wiedzapokl.asp.lodz.pl/o-projekcie Jakie jest wykształcenie kierunkowe tych panów, że uczą takich mądrych rzeczy w ASP? Proponuję ich zatrudnić na stanowiskach dydaktycznych w Akademii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: 212.191.0.* 17.05.12, 09:33 O co chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzia Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.ip.netia.com.pl 17.05.12, 10:49 Plakat wymiata :))), kurs "dress code kadry menedźerskiej" rządzi ! Czym się ta niby uczelnia zajmuje ??? Do zaorania. Minister niech już nie pcha kasy na te głupoty, bo jest parę innych miejsc w RP wartych utrzymania. ASP z pewnością NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownicy z admin Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: 212.191.0.* 17.05.12, 11:41 Student nie rozumie, chodzi o prawie pół miliona zł. Tym razem zabrakło odwagi ujawnić na plakacie wartość projektu. Gratulacje dla braci Dziomdzirów, jak zarobić, nie wkładając 1 zł, na państwowym sprzęcie, ucząc głupoty. pracownicy z administracji Ci gorsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZOK PSYCHOLOGICZN Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.toya.net.pl 17.05.12, 13:21 To prawda, zajrzyjcie wiedzapokl.asp.lodz.pl/ jak można sprytnie ukryć kasę (3.645.000 zł) na szkolenie, wystarczy zepchnąć go na sam dół i udawć że to jest licznik odwiedzin strony. Grafika projektowa uczyc się!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzia Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.ip.netia.com.pl 17.05.12, 14:13 Fascynująca strona, oto czego m.in można się nauczyć w ASP Projekt - Kwalifikacje i wiedza to nasza broń kobieca; DRESS CODE KADRY MENEDŻERSKIEj 1Makijaż jako narzędzie kreacji wizerunku :) 2Obsługa spotkań biznesowych, etapów prowadzenia i organizacji spotkań biznesowych, zasad profesjonalnej obsługi klientów(!) 3Sesja fotograficzna(?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zestaw mały chemik Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: 212.191.0.* 19.05.12, 17:44 Zestaw małego chemika: polonista informatyk i pedagog oferują dyplom z logo ASP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga asp Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.toya.net.pl 21.05.12, 20:12 To ja poproszę dla mnie i dla koleżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciacho Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.lodz.mm.pl 21.05.12, 20:16 + torcik gratis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Dziomdziora Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: 212.191.0.* 25.05.12, 14:45 Warrrra od dr Dziomdziory!!!!, jedyny wykształcony, kompetentny wykładowca. Reszta profesorów w ASP uczy głupoty, (żenada)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesio Re: Wojna o fotel rektora na Akademii Sztuk Piękn IP: *.toya.net.pl 26.05.12, 17:36 dziomdziora to jakaś karma dla psów? Odpowiedz Link Zgłoś