Dodaj do ulubionych

Skarga bez odpowiedzi

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.04, 23:28
Gratulujemy panie redaktorze! Znowu wielki sukces! Nie ważne, czy zarzuty są
prawdziwe, nie ważne czy do postepowania p. Wilczkowskiej potrzeba wiecej
informacji, ważne jest przecież, że kilkadziesiąt osób podpisało się pod
skargą. A podobno Pan też jeden walczy z całym światem. Tp gdzie zrozumienie
i solidarność??? Autorytaryzm, przesuwanie niepokornych na niższe stanowiska
i oczywiście niekompetencja i szkodliwość dla "firmy". A jak inaczej walczyć
z niekompetencją, lenistwem i całkowitą obstrukcją pracowników? Czy dyrektor
Ośrodka kultury nie ma prawa wymagać od swoich pracowników dobrego
wykonywania obowiązków? Ma taki obowiazek!!! Ale oczywiście trafia na
gigantyczny opór i co wtedy? A no wystarczy iść do Pana i już się całkowicie
odechciewa pracować bo Pan jako krystaliczny człowiek potrafi szybko
zniechęcić do dobrze wykonywanych obowiazków. Dopóki będzie Pan zapleczem dla
wszystkich, którzy mają w nosie poprawne wykonywanie obowiazków, nigdy nie
będzie dobrze w żadnej instytucji, które Pan opisuje. Jeszcze raz
najszczersze gratulacje!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Znajoma Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.lodz.mm.pl 22.06.04, 18:41
      Wyrazy współczucia dla wszystkich pracownków Bałuckiego Ośrodka
      Kultury,pracowałam z nią.
    • Gość: Kołatka Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.lodz.mm.pl 22.06.04, 18:49
      Moze wreszcie ktoś się zainteresuje wg jakiego i czyjego klucza powoływani są
      dyrektorzy, hańba dla Łodzi.
    • Gość: Pracownik BOK Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.lodz.mm.pl 22.06.04, 19:29
      Znam język p.Wilczkowskiej - gość FANI to niestety jej własny tekst,uf
      paskudnie. Może by tak sobie wystawić pomnik a później rozwalić BOK, wszystko
      na to wskazuje.W artykule nie ma słowa kłamstwa.Bądźmy silni, jeszcze wiele
      problemów przed nami, niestety.Co z pani obstrukcją, lenistwem, dobrym
      wykonywaniem obowiązków itd.
      • lennon1 Re: Skarga bez odpowiedzi 22.06.04, 19:55
        A ja nadal nie wiem jakie to są "poważne zarzuty". To, że ktoś jednoznacznie
        wyraża swoje opinie to jeszcze nie zarzut.
        • Gość: Pracownik BOK. Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.lodz.mm.pl 22.06.04, 20:54
          Widocznie FANI znają Wilczkowską z innej, być może jaśniejszej strony.
          Nie mogę napisać jednej pozytywnej opini.Panie Markowski nie wiem skąd Pan wie
          co się u nas dzieje ale ja serdecznie dziękuje,i ci wszyscy którym przyszło z
          P.Wilczkowską niestety pracować.
          • lennon1 Re: Skarga bez odpowiedzi 22.06.04, 22:23
            I nadal nie wiem co to za zarzuty.
            • Gość: do Lennona1 Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 01:09
              I się nie dowiesz dokładnie jakie to są zarzuty. Teraz jest moda na ogólniki
              bez poparcia żadnymi konkretami i dowodami. Kazdego mozna nazwać despotą,
              chamem, człowiekiem niekompetentnym, tyranem, wyzyskiwaczem. Ciebie też może to
              spotkać! Jak się wtedy obronisz? Przykre jest to, że ludzie tego nie widzą i
              wierzą we wszystko, co im serwują media. Jak życ w tak zwariowanym świecie, w
              którym rządzą ludzie o zaściankowych poglądach i przesiąknięci socjalistycznym
              sposobem myślenia? To jakiś dom wariatów!! Niedługo wrócą czasy, gdy robotnicy
              palili fabryki i niszczyli maszyny, które niby odbierały im pracę. Ciemnota,
              lenistwo i głupota.
      • Gość: "Fani" Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.04, 20:39
        Drogi pracowniku BOK. Tekst nie napisała p. Wilczkowska. Jesteśmy fanami
        redaktora Markowskiego w negatywnym tego słowa znaczeniu. Widać niedokładnie
        Pan czytał naszą wypowiedź. Po pierwsze znamy dokładnie metody Pana redaktora i
        jego niekompetencję w opisywaniu sytuacji bez wnikania w rzeczywistą prawdę. O
        prawdzie się nie pisze bo jest nie popularna i nie płacą za to kasy. Ważne są
        sensacje i donosy "kilkudziesięciu" pokrzywdzonych, którzy zwarci i gotowi
        zawsze bedą bronić "czy się stoi, czy sie leży dwa tysiace się należy". Znamy
        także p. Wilczkowską od bardzo dawna, i wiemy, co mozna o niej powiedzieć.
        Wszystko, tylko nie to, co napisał Pan redaktor. To, że artykuł kończył się
        stwierdzeniem, że p. Markowski nie wie czy to jest prawda, ale ma pretensje do
        urzedu, że nie zbadał sprawy jest nie wazne. Za to bardzo wazny jest wydźwiek
        całego artykułu, który jednoznacznie wydaje werdykt na dyrektorkę. Jest to
        niesłychany skandal, że redaktor Markowski w ten sposób tworzy sobie alibi
        obiektywności. Jeszcze się odezwiemy.
    • Gość: zazula Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.lodz.mm.pl 22.06.04, 20:03
      Być może waszej dyrektorce marzy się FAN CLUB skoro podpisuje się FANI,widać że
      ma tupet.Skoro nikt się wami nie zainteresował przez dziewięć miesięcy to nie
      macie na co liczyć,władza ma was głęboko.Co zrobili z Teatem Nowym,
      najważniejsze że władza jest PRZEŹROCZYSTA, przepraszam, miała być. Zacznijcie
      wreszcie walczyć o swoje, na Wyborczej media się nie kończą.
      • Gość: przyjaciele zazuli Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 00:50
        Zazula napisała "na Wyborczej media się nie kończa", to prawda. Polecamy
        program UWAGA na TVN, Interwencja na Polsacie, 997 na TVP2, i co tam jeszcze
        jest głupiego!! Ludzie opanujcie się!!! Dziennikarze opanujcie się!!!! Dajcie
        ludziom pracować. Niestety zgadzam się z "fanami", ze nie mozna kogoś grzebać
        żywcem. Niech szanowny pan redaktor ruszy d... i sprawdzi co leżało 9 miesięcy
        w urzedzie miasta. I niech wreszcie choć raz w zyciu spróbuje napisać choc
        jeden obiektywny tekst w swojej karierze. Błagamy panie Markowski!!!!!! Ale
        jutro nie będziemy juz pana błagać, tylko będziemy żądać od pana przełozonych
        żeby pana wyrzucili z pracy, bo tak na prawde pan się w ogóle do niej nie
        nadaje.
        • Gość: Do przyjaciół Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.lodz.mm.pl 23.06.04, 08:01
          Zywcem to jest grzebany BOK, przykre bardzo.Najlepiej naurrągać dziennikarzowi
          bo ujrzały światło dzienne informacje na temat BOK, w którym bardzo żle się
          dzieje. POMOCY.
          • lennon1 Re: Skarga bez odpowiedzi 23.06.04, 08:10
            Może wreszcie ktoś napisze o co chodzi, zanim się zagrzebie.
    • Gość: Aktor Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.lodz.mm.pl 22.06.04, 22:10
    • Gość: Aktor Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.lodz.mm.pl 22.06.04, 22:19
      Pracowałem kiedyś w NOWYM, nikt wam nie pomoże.Karty rozdaje się na górze.
      Podejrzewam że lennon1 niewile ma do powiedzenia, o zarzutach może porozmawiać
      z pracownikami Ośrodka, to oni je kierowali!!!!!
      Współczuje Wam serdecznie, nie dajcie się tyranowi, może Wydział Kultury się
      obudzi albo Pan Orzechowski, bo chyba im podlegacie.Więcej wiary w siebie!!!!!!1
    • Gość: Yogo Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 23:16
      Współczuję wszystkim pracownikom!!!!!!!!!!!!!!!
      Miałem kiedyś kontakt z p. Wilczkowską, ona potrafi wszystko zniszczyć. Jestem
      pewien, że wasze zarzuty były słuszne. Walczcie! Trzymam za Was kciuki!
    • Gość: Robi Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 23:44
      Ciekawy jestem, co jeszcze się zdarzy w naszym mieście. Kiedy wygrał Kropa,
      miałem nadzieję, że będzie lepiej. A on obstawia wszystkie stanowiska swoimi
      ludzmi. Przypadkowi trafiają na bardzo eksponowane stanowiska, nie wiedzą nic,
      nie szanuja nikogo i niszcza wszystko. Szkoda! Juz nigdy nie popełnie tego
      błędu. Wole oddać swój głos na samoobronę. świat będzie bardziej komiczny. Oni
      potrafią dbać o ludzi! Tak mówią.
      • Gość: Sam Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 00:17
        Co Ty bredzisz! Przez Ciebie mamy takiego Kropka. Wstydź się teraz i zasuwaj do
        Bałckiego, pomagać ludziom. Przez Ciebie cierpią!
    • Gość: VIP... może ważny Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.lodz.mm.pl 23.06.04, 16:17
      No, cóż... w kulturze niestety nie ma miejsca na demokrację, ale nie powinno
      być również miejsca na zwykłe chamstwo i brak poszanowania dla drugiego
      człowieka /m.in. pracownika/. Znam tą placówkę, niegdyś kwitnącą działalnością,
      akcjami, pomysłami.... zwyczajnie tętniącą życiem. Placówkę, której godłem był
      amatorski ruch artystyczny i szeroko pojmowana edukacja kulturowa /specjalnie
      nie używam tutaj słowa "kulturalna"/ dziś pod panowaniem obu pań dyrektorek w
      zakład produkcji chłamu, miejsce wynajmu sal... pecunia non olet. Otóż, nie ma
      nic gorszego dla placówki upowszechniania kultury niż wskaźnik tzw. "dochodów
      własnych"... wówczas niestety "pecunia olet... zwyczajnie śmierdzi".
      Ale wszystko co śmierdzi.... śmierdzi niestety od GŁOWY !!!
      Znam również dokonania p. Wilczkowskiej w poprzednim miejscu jej pracy... gdzie
      radość z jej odejścia trwa do dzisiaj. Jakim cudem i z czyjego namaszczenia /z
      pominięciem drogi konkursu/ została szefową niegdyś najpręzniejszej placówki...
      wie tylko świstak, który siedzi i zawija w sreberka...
      Fani... to oczywiście pani Wilczkowska, o czym świadczą słowa "niekompetencja,
      lenistwo, obstrukcja i szkodliwość dla firmy"... ale są to słowa w pełni
      obrazujące charakter i działalność obu pań dyrektorek BOKu
      "FANI"... czyli Matulu... chwalą nas !!!
      Szczere i serdeczne gratulacje dla nadzorców stojących nad dyrekcją BOKu...
      pana Pacury... pana Orzechowskiego... pana Kropiwnickiego za błyskawiczne
      zajęcie się sprawą, wnikliwe zbadanie i szybkie rozwiązanie problemu. Dalsze
      podziękowania członkom Komisji Kultury Rady m. Łodzi, a w szczególności panu
      Pawłowskiemu - wodzowi Rady za wkład pracy w rozwikłanie problemu... tak
      trzymać Szanowno Państwo... a kultura zniknie z mapy Łodzi.
      Festiwal Dialogu Czterech Kultur... sztandarowa impreza "łódzka... ", ale tylko
      z nazwy, bo szmal wezmą wykonawcy z zupełnie innego miasta.
      Widzę, że furorę robi niegdyś szumne hasło WYBORCZE "niegdyśniejszego
      premiera", do niedawna miłościwie panującego nam ŁODZIANINA Leszka Małego
      zwanego siwym kanclerzem... /a może kanciarzem, nie pamiętam.../ - NADCHODZI
      CZAS DLA ŁODZI !!!
      Zarządzanie kulturą... to odpowiedzialna rzecz, ale tylko dla odpowiwdzialnych !

Panie prezydencie Kropiwnicki... potrząśnij pan tym orzechem, niech spadnie
      razem z niedojdami. Ogłoś Pan konkursy na stołki ludzi odpowiedzialnych za
      łódzką kulturę... mianowanie tych z pierwszego rzędu klęczników jakoś w Łodzi
      panu nie wychodzi. Poprzednikom w osobie Sylwestra Pawłowskiego też nie
      wychodziło... ale On w swoim "kościółku" miał stosowny pseudonim.

Pracownikom BOKu, Lutni, Ronda i Żubardzkiej życzę pomyślnego zakończenia
      konfliktu... zmiany Dyrekcji... reszta sama przyjdzie!
      ...a swoją drogą, ile kłopotów niesie ze sobą menopauza obu dyrektorek !!!!

PS. "Fani"... zejdź z tego stołka i oczyść atmosferę w Bałuckim Ośrodku
      hehehe... kultury !!!
      • Gość: "Fani" Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 21:35
        Ostatni raz piszemy i przypominamy, że nie jesteśmy "fanami" p. Wilczkowskiej
        tylko p. Markowskiego. Szczerze mowiąc powtarzając za "lennonem1" nadal nie
        znamy zadnych konkretnych zarzutów. Jeżeli jak pisze szanowny VIP chodzi o
        wynajmowanie lokalu i branie kasy do własnej kieszeni, to pozostaje
        prokuratura. Wszystko inne jest niedopowiedziane i jak rozumiemy nie
        udowodnione. I bez takich wyjasnień nie mozna kogoś de fakto obsmarowywać w
        gazecie. Jeżeli urząd miasta zajmuje się sprawą juz 9 miesięcy, to czas na
        narodziny werdyktu. Widocznie poród jest trudny bo nie ma jasnych oskarżeń, na
        które są mocne dowody. Rzetelność dziennikarska polega na tym, aby redaktor
        gazety najpierw uzyskał jasne infornacje z nadzoru BOKu i dopiero wtedy opisał
        wszystko zgodnie z prawdą. Jesli gazeta nie ma informacji, to może niech
        wreszcie ktoś na forum napisze co się dzieje.
    • Gość: Aspekt Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.toya.net.pl 23.06.04, 19:01
      Dla wyjaśnienia jeszcze powiazań Orzechowski-Wilczkowska. Proszę zobaczyć, kto
      jest redaktorem pisma Aspekt i kto stale pisze w tym piśmie.
    • Gość: Do p.Pacury Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.lodz.mm.pl 23.06.04, 21:40
    • Gość: Do p.Pacury Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.lodz.mm.pl 23.06.04, 21:50
      Panie dyrektorze widocznie Panu zależy ażeby zmniejszała się ilość instytucji
      kultury, być może będzie Pan wiedział wtedy co się dzieje w podległych
      placówkach.BOK wkrótce może zniknąć za Pana sprawą,przestań Pan wreszcie
      pilnować swojego stołka /raczej pensji/,co zrobił Pan dla BOK-u,czy zna pan
      znaczenie słowa nepotyzm, poddobno nas nie dotyczy.Proszę wyjaśnić powiązanie
      Wilczkowska - Orzechowski, i to wcale nie jest zagadka bo wszyscy znają
      rozwiązanie.TAK TRZYMAJ DYREKTORZE - GRATULACJE, miasto jest z Pana dumne.
      • Gość: VIP- może ważny? Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.lodz.mm.pl 24.06.04, 16:47
        Zastanawiam sie droga Fani, dlaczego skrywasz twarz jak islamska odaliska... i
        jaki stan Tewgo umysłu... a moze to pełnia, która kiedyś budziła wampiry - dziś
        miesza Ci w główce. Przecież ja nic nie pisałam o braniu lewej czy prawej kasy
        za wynajem lokali... Napisałam bardzo wyraźnie, że wskaźnik "dochody własne" /
        występujący w statystycznej ocenie placówek kultury/ doprowadził je do końca
        tj. zamiast działalności podstawowej, jak prowadzenie i opieka nad amatorskim
        ruchem artystycznym, edukacja kulturowa itp - placówki te zajęły się wynajmem
        lokali... wystareczy spojrzeć na budynki zajmowane przez te placówki - ileż tam
        obcych szyldów. Teatry miast produkować premiery... zajęły się również wynajmem
        sal, bo nie jest to przecież własny impresariat. Więc zamiast "wesolej wdówki"
        Operetta Łódzka serwuje mi po raz 1041 "podobno wesołego dańca" a w domu
        kultury "XXX" miast spektaklu teatru amatorskiego w sobotę mogę obejrzeć wesele
        Jadzi Piździałkowskiej dr domo Dziewicka.
        • Gość: cd VIPa- może ważn Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.lodz.mm.pl 24.06.04, 21:43
          ... oczywiście "de domo Dziewicka" od staropolskiego zapomnianego słowa
          dziewica, czyli żer smoka.
          Nie jest więc to sprawa, którą ma zająć się prokurator.
          Zastanawiałam się tylko dokąd zmierza owa "mała kultura" pod rządami takich
          przypadków psychicznych. Zarządzanie kulturą przy pomocy przypadkowych,
          siedzących w kruchcie "wolontariuszek". nie jest przecież w Łodzi ewenementem o
          czym, świadczy częsta obecność tego tematu w prasie...vide Teatr Nowy.
          Zastanawia jednak fakt, że nie ma tych spraw w innych dzielnicach... widać na
          Widzewie, Polesiu, Śródmieściu czy Górnej członkowie tamtejszych dyrekcji to
          nie przypadkowo zabrani z konfesjonału magicy, ale ludzie, którzy żyją kulturą
          i dla kultury.
          Gdzie zatem ma trafić ogrom dzieci i młodzieży, coraz biedniejszej Łodzi ??!
          Na ulice... na boiska sportowe... gdzie "kóltóra masowa" zakwita coraz nowymi
          występami teatrzyków ulicznych /patrz juvenalia UŁ/, czy może przed telewizory
          gdzie TVP 1,2,3 + Polonia, to jak sama nazwa wskazuje >telewizja powtórek<.
          Może radio publiczne np Łódź nakarmi młodych magmą anglojęzyczną o wybitnie
          ambitnych tekstach piosenek.
          Bałucki Ośrodek Kultury, świątynia amatorskiego ruchu artystycznego /Grupa
          teatralna Dziewięciosił, DESTiP, Gessy, RZTiP Poltex, Bałucka Kapela
          Podwórkowa, Wesoła Ferajna... liczne pracownie artystyczne/, coniedzielne
          imprezy Lato na Julianowie... to wreszcie tylu wspaniałych i oddanych kulturze
          pracowników merytorycznych... tylu zapaleńców - to wszystko ma upaść dzięki
          nieudolności władz miasta, które nie potrafią nawet sprawdzić stanu faktycznego
          i odpisać na skargę pracowników. Nie ma rady na niechciane zarządzające ???!!
          A może tak wygodnie... rozpieprzyć wszystko, Fani... jak myślisz ?
          Pokażcie mi choć jedną pracownię amatorskiego ruchu artystycznego gdzie dzieci
          nie muszą wnosić nawet drobnych opłat "klubowych"... pokażcie mi placówki,
          które otworzą swoje podwoje w soboty i niedziele dla dzieci biednej łódzkiej
          ulicy.
          Droga Fani, skończę mój dialog z Tobą, ponieważ nadając na różnych falach nie
          mamy szans na zrozumienie naszych jakże różnych argumentów. Trwaj przy
          częstochowskiej obronie nieudaczniczek, a mnie pozwól zachować nadzieję, że
          jako fanka prezydenta Kropiwnickiego doczekam się jego przebudzenia i sprawnie
          przeprowadzonej ekstrakcji obu sfrustrowanych wielkorządczyń.
          Panie Jerzy, wiem że możesz Pan to zrobić... a może połączyc dyrekcje
          wszystkich dzielnicowych placówek kultury ? Zniknie parę tyłków wysoko
          uposażonych... /niech Pan sprawdzi jak wielka jest różnica płacy członków
          dyrekcji i pracowników merytorycznych... ona wynosi ok 3000 zł/.
          Gdyby Pan przyjął mój punkt widzenia... to na dyrektora tej połączonej firmy
          proponuję Dyrektora Widzewskiego Domu Kultury / sprawdzona i pewna firma/ !
          BOK... czyli BOŻE OCHRANIAJ KULTURĘ, a przed kim... ja Ci Panie Boże nie muszę
          podpowiadać !

Kochana Fani... przesyłam Ci buziaczka - Twoja wiernie kochająca VIPka (tylko
          nie zmieniaj mi pierwszej litery !!!)
          • Gość: "Fani" Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 00:04
            Kochana VIPko! Dwa buziaczki dla ciebie od teraz twoich Fanów. Mieliśmy nie
            pisać, ale szlag nas trafił po przeczytaniu Twojego ostatniego tekstu. Te czasy
            już nie wrócą. Zapaleńcy amatorzy tzw. działacze kultury pracowali w poprzednim
            systemie wcale nie za darmo, ponieważ na co jak na co, ale na kukturę władza
            komunistyczna nie szczędziła. Przecież kultura, ta dobrze rozumiana, była ich
            wizytówką. Nadmiar etatów, nie wiadomo dla kogo, nie wiadomo po co, morze
            utopionych pieniędzy, żeby dac każdemu robotę. Jak dobrze, że to się skończyło.
            Dopiero teraz przyszedł czas na prawdziwych zapaleńców. Dyrektorzy muszą
            walczyc o każdą złotówkę, starać się by pracownicy wykorzystywali prawidłowo
            swój czas pracy i zarabiali uczciwie pieniądze i co najważniejsze muszą walczyć
            z dinozaurami poprzedniego systemu. Jeśli BOK i temu podobne placówki były
            takim skansenem, to nie dziwimy się oporowi pracowników. Ale tak na prawdę to
            dalej nie wiemy o czym dyskutujemy. Najsensowniej byłoby opublikować tę skargę
            w Internecie lub prasie i merytorycznie się do niej odnieść. Z kulturalno-
            socjalistycznym pozdrowieniem - FANI
    • Gość: zatroskana Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.lodz.mm.pl 25.06.04, 22:10
      w bok-u za bardzo małe pieniądze pracuje wielu zapaleńców,ludzi, którzy
      potafili się odnaleźć w obecnych, bardzo trudnych czasach.Ja nie pracowałam
      kiedyś, pracuję teraz.I niestety jedyne osoby które nie umieją pracować,rządzić
      i postępować z ludżmi to nasze panie dyrektorki.Totalna klęska dla kultury,przy
      niestety powszechnej akceptacji władz miasta.Nie piszcie FANI żle o
      ludziach,chcielibyście z nami pracować o ile zmieni sie dyrekcja.Zapraszam,i
      tylko błagam ZRÓBCIE PORZĄDEK Z DYREKTORKAMI.
    • Gość: Mada Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 22:35
      Nie pracuję w kulturze na moje szczęście. Jednak bardzo interesuję się sprawami
      kultury w łodzi, bywam na różnego rodzaju imprezach i widzę ..... na przykład
      pana Pacurę .....pijanego (impreza MPO na Starym Rynku). Panie Prezydencie
      wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd aby władza piła publicznie. Z twego co wiem,
      to nie po raz pierwszy dyrektor Wydziału tak wyglądał. A on był prez Pana
      desygnowany. Jak już ktoś wcześniej napisał ryba psuje sie od głowy, więc
      pewnie i dyrektorzy placówek mogą pozostawiać wiele do życzenia. Niech Pan to
      weżmie sobie do serca i wyciągnie wnioski. Kolejnych wyborów nie będzie już tak
      łatwo wygrać!
    • Gość: AGA Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 22:43
      Ktoś żądał faktów. Znam je od osoby, która pracuje w Bałuckim Ośrodku Kultury.
      Brak komptencji to nie wszystko Do tego dochodzi jeszcze arogancja, chamstwo,
      zwolnienie pracowników. Toczą sie postepowania w sądzie pracy, a jedna z nich
      dotyczy mobbingu. To o czymś świadczy!
    • Gość: kruk Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.lodz.mm.pl 26.06.04, 20:33
      Precz z Wilczkowską,niech sobie dalej maluje,wykłada na uczelni(w czasie godzin
      pracy)byle z dala od nas.
      • Gość: DEVIL [...] IP: 217.8.186.* 02.07.04, 10:06
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: VIPka... Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.07.04, 21:25
        Z ogromną przykrością stwierdzam, że znowu zmuszacie mnie do zabrania głosu...
        chociaż miałam cichą nadzieję na szybkie rozstrzgnięcie sprawy przez mego
        ulubieńca Prezydenta K. Zmuszają mnie niestety uczestnicy tego forum m.in.
        Fani, która nie rozumiejąc spraw z uportem BLONDYNKI zadaje pytania całkiem z
        innego świata... zarzuca mi także lewackie poglądy z czasów realnego socjalizmu.
        Bałucki Ośrodek Kultury to wielu fantastycznych pracowników /wystarczy zrobić
        sondę wsród uczestników zajęć/ dbających o wysoki poziom pracy z dziećmi i
        młodzieżą. Oni dobrze wiedzą, że muszą doskonalić swe kwalifikacje i podnosić
        poziom zajęć... mimo "gównianych pensji" - dbają o swoje miejsce pracy. Fani...
        masz tyle odpowiedzi na swoje wątpliwości, dodam Ci tylko jedno, że moim
        zdaniem panie dyrektorki tej instytucji pobierając wysokie pobory w pocie...
        niestety nie czoła, ale zupełnie innej części myślą także o tej części ciała i
        swoich stołkach. Różnica w tzw kominach płacowych wynosi ok 3000 zł !!!!
        Pozostałych uczestników form proszę tylko o jedno... nie używajcie chamskich
        argumentów - na klimakterium obu pań są przecież środki farmakologiczne.
        Fakt, że nikt z władców miasta i wydz. kultury nie potrefi rozwiązać sprawy...
        nie zaskakuje mnie.
        Prośba do uczestników forum.... mniej nieparlamentarnych słów, nie zniżajcie
        się do poziomu władzy. Pozdrawiam Cię FANI... TWOJA ULIBIONA Vipka
    • Gość: rodzic Re: Skarga bez odpowiedzi IP: *.toya.net.pl 18.12.04, 12:19
      Niestety wczorajsze popisy młodzieży z DK Żubardzka udowodniły upadek BOK.
      Rok temu były urozmaicone, teraz to praktycznie poza teatrzykiem nic nie było
      przygotowane. Prezenty od Mikołaja dostała dyrekcja i instruktorzy. Dla dzieci
      nie starczyło. Wstyd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka