Dodaj do ulubionych

Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też m...

IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.12, 20:24
Wzruszyłem się!

Doprawdy, wzruszyłem się losem tego pana, któremu dokładano pracy, a na końcu pozbawiono go pracy. TO pan chce tej pracy więcej, czy mniej?
I co spowodowało, że młody INFORMATYK wykładał zabawki na półki w markecie?
Zarówno dla elektryka, jak i dla informatyka SĄ OFERTY PRACY.

Co pana trzyma w Tesco? Dużo pracy? Kiepskie zarobki? Praca w nocy? Zła atmosfera?
Toż to jakiś masochizm.

I jak słyszę, że ktoś wykonuje pracę trzech zwolnionych osób, to znowu się rozczulam. Kochani, to jest fizycznie NIEMOŻLIWE. Kasjerka nie może siedzieć przy 3 kasach, a kierowca wózka widłowego nie obsłuży 3 wózków jednocześnie.
Albo wykonujesz jakąś część tej pracy, albo zwolnione osoby miały dużo "wolnych przebiegów". Stawiam na to drugie.
Obserwuj wątek
    • Gość: alfa Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też m... IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.12, 20:26
      Wciąganie dzieci w rozgrywki polityczne to ohyda. Kolejny symbol upadłości Solidarności. Niestety.
      • kapitan_marchewa Re: Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też 01.06.12, 20:55
        Dzieci to jedno, ale dobrze, że nie mieli ze sobą słynnych "cieniutkich listewek do podwiązywania pomidorów" i ich nie używali.
        I że pozwolili klientom Tesco opuścić sklep.
        • Gość: sloven Re: Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też IP: *.205.4.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.06.12, 21:24
          Dziwią mnie wasze komentarze. To, że w Tesco dzieje się źle widzi każdy rozgarnięty klient. A że dzieje się źle i to od kilku lat widać na każdym kroku. Puste regały na spożywce, otwarta jedna kasa albo tylko samoobsługowe, mała obsada punktów obsługi klienta (zawsze max 1 osoba, czasem nie ma nikogo), częsty brak osób przy punktach takich jak przymierzalnie a zamiast tego powszechne karteczki z numerem telefonu wewnętrznego (klient ma dzwonić i dopraszać się o pracownika?). Powszechny brud i smród. Tesco za to zaczęło stawiać na taniochę elektroniczną i stale rozszerza ofertę sprzętu agd i rtv. Ale to im chyba na zdrowie nie wychodzi. Przy konkurencji hipermarketowej Tesco wypada najgorzej w łodzi.

Wnioski - jakbym miał zwalniać to w pierwszej kolejności tych na górze - bo ewidentnie sobie nie radzą i swoją nieudolność przerzucają na szeregowych pracowników.
          • Gość: Lodziak Re: Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.12, 22:34
            Źle się dzieje, dobrze się dzieje, NIE TWÓJ INTERES!
            To interes właściciela. Jak mu się podoba to może zwolnić 50% załogi o mieć otwarte co drugi dzień. I nie tobie decydować czy zwalniać tych na górze, czy tych na dole. NIE TWÓJ INTERES.
            • Gość: ,.......... Re: Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też IP: *.4web.pl 02.06.12, 12:06
              To nie jej interes? Doprawdy? To Tesco obsługuje caly Widzew i z miesiąca na miesiac przedstawia sobą coraz większy syf. Zdarza sie znależć na półkach towary z plesnia, rozkładające się pomidory lądują w przecenach, nie ma wielu produktów, kasy są zamknięte, a wczesnie rano i w nocy w ogóle nie dziąłają kasy osobowe, tylko kasy elektroniczne NA KTÓRYCH NIJAK NIE SA W STANIE OBSŁUŻYC SIĘ OSOBY STARSZE. Ja tych kas nie znoszę,cięgle mi się coś nie zgadza, odkąd są, robię zakupy w Tesco znacznie rzadziej.

I to jak najbardziej jest interes klienta, bo to na kliencie Tesco zarabia, nie na swoim pracowniku. To mój najbliższy sklep, kiedy startował był fajny, od jakichś 2 lat, po prostu nie da się w nim kupować! Nie mówiąc już o tym, że autobusy Tesco powinny zostać poddane kontroli Sanepidu za ten syf i odpadające siedzenia.

Staram sie tam obecnie kupować jak najrzadziej!
              • Gość: ............. Re: Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też IP: *.4web.pl 02.06.12, 12:11
                Aha i niewatpliwie to jest obecnie najgorszy hipermarket w Łodzi.
                • Gość: Lodziak Doprawdy, doprawdy IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.12, 14:22
                  Gość portalu: ............. napisał(a):
                  > To nie jej interes? Doprawdy?
                  Potwierdzam. To prywatna firma, ergo jest to interes jej właściciela.

> To Tesco obsługuje caly Widzew i z miesiąca na miesiac przedstawia
                  > sobą coraz większy syf.

Poczułem ducha komuny. Tesco niczego nie obsługuje, nie ma żadnych zobowiązań wobec "całego Widzewa". Zaraz obok Tesco masz Biedronkę, przystanek dalej zatrzęsienie sklepów, a zmotoryzowani mają rzut beretem do Reala.
                  Tesco nie ma żadnych obowiązków wobec Widzewa.

Co najwyżej możesz przestać tam kupować.

> Aha i niewatpliwie to jest obecnie najgorszy hipermarket w Łodzi.
                  TO NIE CHODŹ TAM. PROSTE?
                  Po co chodzisz do klepu, który ci się nie podoba? Komuna się skończyła, masz wybór. A swoją drogą, kiedyś to był porządek na Widzewie - ani Tesco, ani Biedronki, ani kilkudziesięciu innych mniejszych sklepów. I brało się co jest, a nie wydziwiało...
                  • Gość: ............ Re: Doprawdy, doprawdy IP: *.4web.pl 02.06.12, 16:56
                    > Poczułem ducha komuny

To kup sobie dezodorant.

Tesco niczego nie obsługuje, nie ma żadnych zobowiązań w
                    > obec "całego Widzewa".

Nie bredź. Jak sklep sprzedaje spleśniały towar i nie ma w nim połowy obsługil, to nawet w tym jakze wspaniałym kapitalizmie, nasyła się na niego PIH. Bo każdy sklep ma zobowiazania wobec swojego klienta.

• Gość: ? Re: Doprawdy, doprawdy IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.12, 18:14
                      Gość portalu: ............ napisał(a):

> > Poczułem ducha komuny
                      >
                      > To kup sobie dezodorant.
                      Ach ta głębia argumentacji!

> Jak sklep sprzedaje spleśniały towar i nie ma w nim połowy obsługil
                      > , to nawet w tym jakze wspaniałym kapitalizmie, nasyła się na niego PIH.
                      NO TO NAŚLIJ! Tylko tu chodzi o prawo, a nie o "zaopatrzenie dzielnicy Widzew".

> Bo każdy sklep ma zobowiazania wobec swojego klienta.
                      Na pewno nie takie, jakich oczekujesz.

A wszystko to razem nie zmienia faktu, że Tesco może sobie zwalniać pracowników, jeśli uważa że ma ich zbyt dużo. I nie ma żadnych obowiązków wobec Widzewa
                      • Gość: ............... Re: Doprawdy, doprawdy IP: *.4web.pl 02.06.12, 18:49
                        >
                        > A wszystko to razem nie zmienia faktu, że Tesco może sobie zwalniać pracowników
                        > , jeśli uważa że ma ich zbyt dużo

Dla mnie może nawet splajtować. I tak to najgorszy hipermarket w Łodzi ( ten na Widzewskiej, nie na pojezierskiej)
              • Gość: ... Re: Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też IP: *.204.rev.vline.pl 02.06.12, 15:48
                w nocy się śpi kochanie a nie robi zakupy.

Śmieszą mnie plujący się ludzie z tego powodu, że biedni nie mogą zostać obsłużeni o 2 w nocy przez kasjerki tylko muszą poradzić sobie na kasie samoobsługowej, albo że koniecznie mają potrzebę przymierzenia marynarki stękając,że nie wszystkie przymierzalnie są otwarte.. żal.
                • Gość: ............... Re: Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też IP: *.4web.pl 02.06.12, 16:58
                  Śmieszą mnie plujący się ludzie z tego powodu, że biedni nie mogą zostać obsłuż
                  > eni o 2 w nocy przez kasjerki tylko muszą poradzić sobie na kasie samoobsługowe
                  > j,

Nie o drugiej, tylko o 6 rano. I tak do 9 rano.
                  • Gość: ... Re: Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też IP: *.204.rev.vline.pl 03.06.12, 16:17
                    o 6 rano klientów można policzyć na palcach jednej ręki. Po to powstały kasy samoobsługowe, aby do tej 8-9 godziny mogły być spożytkowane przez tą garstkę ludzi, bez potrzeby przychodzenia kasjerki i bezczynnego jej siedzenia. Poza tym, przy tych kasach zawsze stoi osoba, która chętnie pomoże jeśli ktoś ma problem z obsługą, co de facto nie jest naprawdę trudne:)
                    • Gość: ........... Re: Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też IP: *.4web.pl 03.06.12, 16:59
                      >o 6 rano klientów można policzyć na palcach jednej ręki. Po

O 8 też? Wiesz ilu emerytów jest o tej porze? Wiesz co sie dzieje w czwartki, kiedy sa promocje i otwarte dwie kasy i niemal sami emeryci? No więc sobie odpuść takie pisanie, bo kasjerek to tam prawie w ogóle nigdy nie ma - 3 kasy otwarte, a co do pomocy pracownika to pracownik głównie spisuje jaki tam jest ruch, pomocy nie widać.
                      • Gość: ... Re: Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też IP: *.204.rev.vline.pl 04.06.12, 11:21
                        gdybym nie wiedziała to bym się nie wypowiadała,nie sądzisz?:)
                        • Gość: ........ Re: Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też IP: *.4web.pl 04.06.12, 12:42
                          Własnie sądzę, że mozesz niestety nalezec do "kierownictwa" tego sklepu - zatem jeszcze raz dodam - doprowadziliście Tesco na Widzewskiej z fajnego sklepu do poziomu dna, w wielu aspektach. Zegnam.
                          • Gość: .. Re: Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też IP: *.204.rev.vline.pl 05.06.12, 16:28
                            kierownictwem nie jestem, a gdybym nawet była to co mnie obchodziłoby Tesco-nie ja byłabym dyrektorem na najwyższym stołku. Również żegnam "sfrustrowanego klienta" :)
    • Gość: kuraś Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też m... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.12, 22:22
      Naiwniacy!. Myślicie, że te 20 osób kogoś wzruszy. Zobaczcie, wszystkie lokalne media wzrusza los zwalnianych z Banku Nordea, pomimo, że u nich Prezes zarabia krocie i przyjmują do pracy nowych pracowników, tak jakby nie stać było Banku na poniesienie kosztów przyuczenia "zwalnianych" do nowych zadań.
    • Gość: Lodziak Dzieci? To za mało. Powinny być kalekie IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.12, 22:51
      Kalekie dzieci, niewidome - to jest dopiero środek wyrazu artystycznego!
      Zwykłe dzieci działają tylko na pedofilów, a przecież nie o to w tym protescie chodzi...
    • Gość: free Re: Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.12, 22:57
      pier.....lisz kolego .....
    • Gość: eehh Re: Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też IP: *.toya.net.pl 01.06.12, 23:49
      przyjdz sobie choć na jeden dzień do pracy w Tesco. Zobaczysz, że jedna osoba może być pracownikiem 2 działów i kasjerką w jednym. Zapraszamy!
    • Gość: Kathana Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też m... IP: *.elsnet.pl 02.06.12, 07:34
      Chciałam dużo napisać, ale wystarczy chyba tylko jedno - Łódź po prostu...
    • Gość: u Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też m... IP: *.retsat1.com.pl 02.06.12, 07:52
      Ja też się wzruszyłem...
      Ktoś zrobił im łaskę ich zatrudniając, teraz im dziękuje, a Ci wspaniali pracownicy będą walczyć o odszkodowania. Za co? Za to, że dostawali wynagrodzenia?

Informatykowi szczerze współczuję, zapewne jest nim tylko z tytułu bo ludzie z umiejętnościami informatycznymi nie pracują na działach w tesco...
      • Gość: ............. Re: Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też IP: *.4web.pl 02.06.12, 12:09
        Mdli mnie jak czytam takie komentarze. Jesteś obrzydliwy mentalnie.
        • Gość: npncr Re: Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też IP: *.4web.pl 04.06.12, 17:22
          A ty wolisz widocznie mydlenie oczu zamiast prawdy. Jaki ęformatyk, taka praca. Bidulek nawet se na warzywach nie poradził - to jego problem, a nie zarządu Tesco. Trzeba było robić coś konkretnego w życiu a nie zbijać bąki i liczyć, że mając dyplom świat będzie stał otworem.
    • terleo Strajk pod Tesco na Widzewie. Pikietowały też m... 02.06.12, 07:57
      Dopadli Go na warzywach! Ale się wprzódy dowitaminizował.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka