Dodaj do ulubionych

Inaczej w Pabianicach

IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 14:41
Zmiany w Pabianicach:

-na czas wakacji rzadziej jeździć będą linie 2, 3, 11 i 11A

-od 26.06. na czas remontu drogi w Ksawerowie linię 263 obsługiwał będzie
mikrobus Daewoo Lublin 3 #101 z 2001 r.

-na czas remontu ul. Partyzanckiej objazdami pojadą linie 1, 6, 262, 263 i 265
Obserwuj wątek
    • Gość: SzK Re: Inaczej w Pabianicach IP: *.pabianice.pl / *.pabianice.pl 22.06.04, 18:02
      Niestety, pomimo wielkiego przerzedzenia kursów okazuje się że można rozrzedzać
      dalej...

Swoją droga jestem ciekaw jak to będzie z 11-ką...
      Do Zgierza pojedzie pewnie co 20 minut, a do Pabianic co 30...
      • Gość: STUDI Re: Inaczej w Pabianicach IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 22.06.04, 19:51
        eee tam rok temu chciano aby 41 jezdzilo co 40 minut i o o tez zaznaczajac ze
        za czesto....
        postulowano zeby w niedziele i w soboty maja tramwaje w ogole nie jezdzic.
        • Gość: SzK Re: Inaczej w Pabianicach IP: *.pabianice.pl / *.pabianice.pl 23.06.04, 22:37
          Faktycznie, głupszgo pomysłu nie mogło być.
          Ha, chciano nawet zawiesić zupełnie linie 1,2 i 3.
          • Gość: marcin_pabianice Re: Inaczej w Pabianicach IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 10:13
            Ale to tylko w godzinach szczytu, które i tak są małe. Myślę, że wielkiej
            szkody nie będzie. Sądzę, że wartoby na wakacje zawiesić "7". Tamta część
            Bugaju ma jeszcze "2" do centrum. A mieszkający przy rynku "4". I tak 3
            autobusy nie wyjadą z zajezdni - jeden z 3, drugi z 2, a trzeci z 263 BIS.
            • Gość: SzK Co można zawiesić... IP: *.pabianice.pl / *.pabianice.pl 24.06.04, 10:38
              Linia 1 - można puścić tylko 2 autobusy w szczycie, zamiast 3
              Linia 2 - j.w.
              Linia 3 - można zmniejszyć częstotliwość nawet do 20 minut, więc tylko 3
              autobusy
              Liia 4 - hmm, chyba niczego nie można już zrobić.
              Linia 6,8,261,262,263,265 - kursują raz na godzinę, więc wiadomo...
              Linia 7 - owszem, do zawieszenia
              Linia 9 - raczej niczego nie ruszać
              Linia 10 - można zamiast 3 brygad co 17 minut puścić 2 co 25 minut.
              ---
              W ogóle komunikacja w Pabianicach nadaje się tylko do zreformowania. NIe mówię,
              że od razu ma być rewolucja, ale kilka pożytecznych zmian by się przydało.

Wczoraj odbierałem fotki w centrum. Przyszedłem na przystanek o 17:25 - patrzą
              w rozkłady, a tutaj autobusy na Bugaj odjechały o 17:19, 17:22 oraz 17:22.
              Następny 17:49... Oczywiście poszedłem na pieszo.
            • Gość: marcin_pabianice Re: Inaczej w Pabianicach IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 13:02
              Gość portalu: marcin_pabianice napisał(a):

> Ale to tylko w godzinach szczytu, które i tak są małe. Myślę, że wielkiej
              > szkody nie będzie. Sądzę, że wartoby na wakacje zawiesić "7". Tamta część
              > Bugaju ma jeszcze "2" do centrum. A mieszkający przy rynku "4". I tak 3
              > autobusy nie wyjadą z zajezdni - jeden z 3, drugi z 2, a trzeci z 263 BIS.

Napisałem, że w wakacje MZK zaoszczędzi 3 autobusy - jeden z linii 2, drugi z
              linii 3, trzeci z linii 263 BIS. Jest jeszcze czwarty - z linii 263. Od soboty
              będzie ją obsługiwał mikrobus Daewoo Lublin 3 #101.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka