Dodaj do ulubionych

Szukam rady!!!!

IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 24.06.04, 14:19
Jadę do pracy do Niemiec do Aseleben, nie ma bezpośredniego połaczenia z tym
miastem, istniała wizja długiej podróży pociągiem z 5 przesiadkami.
Skontaktowałam się więc z moim niemieckim pracodawcą o namiary na kogoś, kto
też jedzie. Ten ktoś okazał się być facetem,on planuje jechać ze swoim bratem
samochodem. Zaproponował mi, że mogę się z nimi zabrać za 0,5 kosztów. Czy
widzicie ryzyko w takiej podróży? Ja przecież nie znam ich osobiście- są z
innego miasta. Oprócz podstawowych danych osobowych nie będę nic o nich
wiedzieć. Poradzicie? Jechać z " obcymi" czy lepiej pociągiem?
Obserwuj wątek
    • szprota A jak dobrze znasz pracodawcę? 24.06.04, 14:22
      Ryzykowne, szczerze powiedziawszy, za dużo się czyta o takich podróżach z
      obcymi...
    • Gość: Taki jeden Nie dasz rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 14:27
      Masz jak w banku, że za chwilę mocarze tego forum odpiszą ci mniej więcej tak:

Jedź pociągiem, ale nie siadaj, lecz cały czas stój - to nie będziesz musiała
      się przesiadać. Albo sama bądź obca - ósma pasażerka i wtedy ci, z którymi
      pojedziesz autem, już nie będą obcy. Poza tym zamiast 0,5 kosztów lepiej wziąć
      0,5 litra. Na drogę. A komu w drogę temu leje jak z cebra.
    • zamek Re: Szukam rady!!!! 24.06.04, 14:28
      No to zobacz, że są też połączenia z
      raptem trzema przesiadkami i nie ryzykuj paru godzin jazdy z nieznajomymi facetami.
      • Gość: aga Re: Szukam rady!!!! IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 24.06.04, 19:45
        Dzięki za radę apropo połaczenia z Aseleben. Mam tylko jeszcze pytanie, bo
        chwalił Cię ktoś, że dużo podróżujesz również do Niemiec. Powiedz mi czy w
        piątki też obowiązuje Wochenende ticket czy dopiero od soboty? I jak to jest
        czy on jest honorowany w całych Niemczech czy są niektóre regiony z niego
        wyłączone?Będę wdzięczna za odpowiedź.
        • zamek Re: Szukam rady!!!! 25.06.04, 01:56
          Oj, przykro mi... nigdy nie korzystałem z tej usługi i nie wiem...
        • aard Wochenendticket 25.06.04, 10:51
          Obowiązuje on w sobotę i niedzielę bez ograniczeń terytorialnych w granicach
          Niemiec. Ograniczeniom podlega natomiast klasa pociągów, którymi można "na nim"
          jechać. Są to bowim wyłącznie pociągi regionalne, ale włącznie
          z "Regionalexpress".

Ja chyba też odradzam jazdę z obcymi facetami, a (OT) Takiegojednego nominuję
          do Złotego Salvadora :-)
    • dziad_borowy Re: Szukam rady!!!! 24.06.04, 14:28
      Jedź pociągiem, ale nie siadaj, lecz cały czas stój - to nie będziesz musiała
      się przesiadać. Albo sama bądź obca - ósma pasażerka i wtedy ci, z którymi
      pojedziesz autem, już nie będą obcy. Poza tym zamiast 0,5 kosztów lepiej wziąć
      0,5 litra. Na drogę. A komu w drogę temu leje jak z cebra.
      Dzierżbór!!!
      • Gość: Bart Re: Szukam rady!!!! IP: *.tpnets.com 24.06.04, 14:56
        Taki jeden to jakiś Nostradamus, przewidział ten post!
        • Gość: Taki jeden A co myślałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 15:00
          Tu naprawdę można sporo przewidzieć. Jesteście powtarzalni, monotonni i nudni.
          • dziad_borowy Re: A co myślałeś? 24.06.04, 15:02
            Przejrzales mnie hehe taki jeden niezbyt odwazny ktosiu.
            Dzierżżżżżżżżżżżzz!!
          • Gość: Kot Barta Dzięki bardzo, IP: *.tpnets.com 24.06.04, 15:02
            Bart właśnie się załamał i sedzi na balustradzie a ja jestem głodny i kto mi
            tera kuźwa wołowinę pokroji!? No kto? Zwariować można, cholera jasna.
            • szprota A Kota Barta zapraszam do mnie na KittiKat :) 24.06.04, 15:05
              Ago, skorzystaj z linku Zamka - ten pan zna się na podróżach do Niemiec.
              Naprawdę nie warto ryzykować.
              • Gość: Kot Barta z DZIKĄ rozkoszą:) IP: *.tpnets.com 24.06.04, 15:07
                ja bym nigdy nie wsiadł z obcymi do samochodu. To jest pchanie się w kłopoty.
                Ale jak i tak ma z nimi pracować.....
                • szprota hm, hm, aż z DZIKĄ? /ni! 24.06.04, 15:31

• Gość: Taki jeden A nie mówiłem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 15:08
              Gość portalu: Kot Barta napisał(a):

> Bart właśnie się załamał i sedzi na balustradzie a ja jestem głodny i kto mi
              > tera kuźwa wołowinę pokroji!? No kto? Zwariować można, cholera jasna.

Założycielko tego wątku. Oto odpowiedź na twój problem... Ale nie martw się, to
              nie koniec.
              • Gość: Kot Barta Re: A nie mówiłem... IP: *.tpnets.com 24.06.04, 15:13
                Czekaj, czekaj, przegryzę ci kabel od... myszki!
                • Gość: Taki jeden Nie osłabiaj mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 15:19
                  Najpierw przegryź te tabletki, które ci lekarz zapisał, i o wzięciu których
                  znów zapomniałeś. A myszkę mam bezprzewodową.
                  • Gość: Kot Barta Re: Nie osłabiaj mnie IP: *.tpnets.com 24.06.04, 15:22
                    Nie wiem czy się zorientowałęś, ale od dłuższego czasu gadasz z kotem, więc kto
                    tu powienien brać tabletki, co mu je lekarz przepisał.
                    • Gość: Taki jeden Kombinuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 15:27
                      A jak myślisz? No kto powinien brać tabletki, które przepisał ci lekarz?
                      Podpowiem ci tylko, że gdybyś brał - wiedziałbyś.
          • szprota A ty nas czytasz z uporem godnej lepszej sprawy 24.06.04, 15:03
            Gdzie my, tam ty. Bardzoś nam wierny.
            Kurczę, pogratulować wytrwałości.
            • Gość: Taki jeden Czytam, bo umiem czytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 15:07
              Niestety, nie tylko ja. Wszyscy są zmuszeni czytać waszą pseudotwórczość.
              • szprota1 to brzmi martyrologicznie 24.06.04, 15:19
                wojna...? (spytała z nadzieją na powtarzalnośc zjawisk)
                • Gość: Taki jeden Przepraszam, ale nie rozumiem (bt) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 15:21
                  • zamek To akurat oczywiste. (tbt) 24.06.04, 15:25

• szprota Nie szkodzi, mnie nie jest przykro/ ni! 24.06.04, 15:37

• aard Re: Nie Szkoci, więc mnie nie jest przykro 25.06.04, 11:01
                      Masz rację, Szprotesso - nie Szkoci, tylko Mcy (patrz post poniżej. Nicht wahr,
                      Herr Astranageriel?
              • aard Przepraszam! 25.06.04, 10:58
                Gość portalu: Taki jeden napisał(a):

> Niestety, nie tylko ja. Wszyscy są zmuszeni czytać waszą pseudotwórczość.

Ja wiem, że to moja rednaczowska wina, że dotychczas wszyscy byliście do tego
                zmuszeni. Ale niniejszym to się zmienia! Oto wydaję dekret, że nikt, kto nie
                chce, nie musi czytać czegokolwiek. Dziś jest dzień wolności czytelniczej!
                Hurra i dzierżlangsamabersicher!
                • szprota Wykliszwyrklisz? 25.06.04, 12:59
                  To ja sapdam z netu i ide czytac taka jedna smakowicie gruba ksiazke o magii ;)
            • neochuan Niemcy przegrali 24.06.04, 15:07
              z Czechami i jadą do domu. są znani. a grali z Czechami. szkoda, że nie w
              Polsce, tylko w Potugalii. i to w dodatku była ich praca. teraz pewnie ich
              zwolnią. a co z tego wynika? ano nic, takie luźne skojarzenia w ramach
              przerywnika.
              szczastliwoj puti, jak mówią... Rosjanie :)))
              • Gość: Taki jeden Wiadomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 15:21
                a co z tego wynika? ano nic

Tego akurat nie musiałes pisać. To naprawdę widać.
                • dziad_borowy Pomidor /nornor 24.06.04, 15:22
                  • neochuan kto kryje?/morze 24.06.04, 15:29

• zamek kto kryje, ten reproduktor / ależ skądże 25.06.04, 11:04

• neochuan rieproduktory to po rosyjsku głośniki/a morze 25.06.04, 13:38

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka