Dodaj do ulubionych

Swastyki na jedynej łódzkiej przedwojennej syna...

IP: *.retsat1.com.pl 04.07.12, 17:28
Myślę, że to gó...arz, który nie do końca rozumiał co robi.
Obserwuj wątek
    • Gość: pół_prawda Swastyki na jedynej łódzkiej przedwojennej syna... IP: *.static.zebra.lt 04.07.12, 17:30
      A czemu wybiórcza nie donosi jak "malują" gdziekolwiek indziej w mieście??? To jak malują gdzieś indziej to już nie szkodzi wizerunkowi miasta??? Poza tym nie wietrzyłbym aż tak donośnego spisku na wizerunek Polski po Euro. Ot, "gó...arzernia" jakiej pełno w każdym mieście dorwała się do puszki z farbą i tyle.
      • Gość: łodzianin Re: Swastyki na jedynej łódzkiej przedwojennej sy IP: *.toya.net.pl 04.07.12, 17:50
        Nazwa swastika pochodzi z sanskrytu i oznacza "przynoszący szczęście" (swasti – powodzenie, pomyślność, od su – "dobry" i asti – "jest", -ka sufiks rzeczownikowy). Obecnie w krajach Europy i obu Ameryk symbol ten kojarzony jest prawie wyłącznie z Adolfem Hitlerem i nazizmem, natomiast w Azji jest powszechnie stosowanym symbolem szczęścia i pomyślności. Ktos kto ja maluje, lub pisze taki artykuł, chyba nie do końca o tym wie. Fakt, to akt wandalizmu, ale jest go dużo w rożnych miejscach Łodzi i tylko kamery, mogły by pokazać sprawców
        • Gość: . Re: Swastyki na jedynej łódzkiej przedwojennej sy IP: *.4web.pl 04.07.12, 18:18
          Ktos kto ja maluje, lu
          > b pisze taki artykuł, chyba nie do końca o tym wie.

Jak ktoś maluje swastykę w towarzystwie run symbolizujących SS, to chyba wie o co mu chodzi , nie? Na pewno nie o symbol szczęscia! Erudyta cholera jasna sie znalazł.
        • Gość: fasolaks Re: Swastyki na jedynej łódzkiej przedwojennej sy IP: *.toya.net.pl 04.07.12, 22:23
          Chcesz nam wmówić, że ci "malarze" znają znaczenie symboli, które umieścili na synagodze (oczywiście nie kojarzą ich z hitleryzmem) i w związku z tym życzą jej użytkownikom szczęścia i pomyślności... W Mikołaja też wierzysz... A dzieci przynoszą bociany...
    • Gość: Free Palestine Może Aron Szechter IP: *.play-internet.pl 04.07.12, 17:47
      Może Aron Szechter ją kupi (czyt. Adam Michnik)
      • Gość: q Re: Może Aron Szechter IP: *.toya.net.pl 04.07.12, 18:31
        A czemu tu się dziwić ? Przecież wszyscy wiemy, że ten kraj jest pełny antysemitów i tylko oficjalna wersja mówi o naszej tolerancji. Każdy z nas przekonał się o tym wielokrotnie. Wstyd mi, że jestem Polakiem, ale taka jest prawda a te rysunki są tego naturalną konsekwencją. i mój wstyd nic tu nie zmieni. Ot , kraj głupich ludzi.
        • Gość: XXX Re: Może Aron Szechter IP: 62.87.192.* 04.07.12, 19:09
          Przecież swastyka ma ramiona skierowane w prawą stronę a te są w lewo...
        • Gość: gość Re: Może Aron Szechter IP: *.toya.net.pl 04.07.12, 20:26
          Mi też jest wstyd że jesteś Polakiem.
      • Gość: mikro_klik Re: Może Aron Szechter IP: 212.191.69.* 04.07.12, 20:12
        A może Ty się wybierz najpierw do lekarza zamiast się pałać rolą pośrednika w obrocie nieruchomościami.
    • Gość: barnaba Re: Swastyki na jedynej łódzkiej przedwojennej sy IP: 79.139.34.* 04.07.12, 18:55
      Co za osioł pisze, że "synagoga popada w ruinę"?
      • perlista5 Re: Swastyki na jedynej łódzkiej przedwojennej sy 04.07.12, 19:01
        "Łódź, k...wa!" ("Nic śmiesznego", Cezary Pazura).
        • Gość: gość Re: Swastyki na jedynej łódzkiej przedwojennej sy IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.12, 19:20
          "Ajlawju" a nie "Nic śmiesznego" jeśli już...
          • Gość: centryfuga Re: Swastyki na jedynej łódzkiej przedwojennej sy IP: *.toya.net.pl 04.07.12, 19:29
            Gość portalu: gość napisał(a):

> "Ajlawju" a nie "Nic śmiesznego" jeśli już...

A co za różnica? Oba te filmy charakteryzuje tytuł tego drugiego.
      • Gość: jjjjj Re: Swastyki na jedynej łódzkiej przedwojennej sy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 21:30
        To nie osioł. To dziennikarz z łapanki do lokalnego wydania GW. Dobrze,że nie napisał,że Rewolucji jest równoległa do Kilińskiego. Bo taką znajomość miasta mają pisarczyki (trudno ich nazwać dziennikarzami).
    • Gość: mikro_klik Swastyki na jedynej łódzkiej przedwojennej syna... IP: 212.191.69.* 04.07.12, 20:11
      Chciałbym bardzo, choć wiem, że to zwykłe chciejstwo, żeby złapano tych co to nabazgrali i żeby sami musieli przywrócić do poprzedniego stanu synagogę. + prelekcja o tym, czym był nazizm i jakie znaczenie mieli Żydzi dla rozwoju Łodzi.
      • Gość: Guniver Remont IP: *.toya.net.pl 04.07.12, 21:41
        Pytanie: dlaczego synagoga, obiekt zabytkowy, popada w ruinę ? Dlaczego Gmina Żydowska jej nie remontuje ? Doprowadzenie zabytkowego obiektu do stanu ruiny, do czego przyznaje się Szymcha Keller, jest przestępstwem.
        • Gość: z Re: Remont IP: *.retsat1.com.pl 04.07.12, 23:39
          Zdaje się, że Symcha.
          • Gość: rwt Re: Remont IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.12, 23:45
            A dlaczego Państwo Polskie nie remontuje tego zabytku, tak jak to się dzieje w przypadku dziesiętek / setek kościołów i cerkwi?????
            • Gość: Guniver Re: Remont IP: *.toya.net.pl 05.07.12, 01:05
              Bo Państwo Polskie nie może remontować prywatnej własności, może jedynie dofinansować remont zgodnie z odpowiednimi ustawami.
      • bezabela Re: Swastyki na jedynej łódzkiej przedwojennej sy 06.07.12, 14:08
        już piszą o tym w zagranicznej prasie: www.onionas.pl/spoleczenstwo/jta-neonazisci-maluja-swastyki-na-synagodze-w-lodzi
        • Gość: politruk Re: Swastyki na jedynej łódzkiej przedwojennej sy IP: *.pools.arcor-ip.net 12.09.12, 13:59
          Historycznie przykre. Ale politycznie zamowione. W eu mnoza sie takie hece i odwracaja uwage od przykrych spraw codziennych jak przepychanki z cenami zwlaszcza benzynki. A elyta levacka sie bogaci, ze hoo.
    • sowa_46 [...] 05.07.12, 06:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: sowa_46 Przepraszam, poyebało mi się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 12:19
        Miało być tak:
        Nie jestem za niszczeniem czegokolwiek, ale chyba już dość tych katolickich rządów w tym chorym kraju, do czego to dochodzi, żeby Polacy nie mieli prawa głosu w Ojczyźnie bo ciągle jakieś katolickie ścierwo dyktuje Polakom co mogą a czego im nie wolno, tego już qrwa chyba za wiele i sam wziąłbym się za tę moherową hołotę by wreszcie mieć spokój we własnym kraju.
        Jeżeli w tej dekadzie nie zrobimy porządku z tymi je.banymi czarnymi, to roztrwonią nam kraj i nie będziemy mieli już o czym marzyć. Precz z katolewicą i wszelkimi katolami
        Polska powinna być dla Polaków i porządnych ludzi, mohery niech wynoszą się do Rzymu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Hanys To ci dopiero nowina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.12, 00:38
          Poyebało się Poyebowi.
          Trzeba zawiadomić ONZ.
          Koniecznie!
        • sowa_46 Re: Przepraszam, poyebało mi się 06.07.12, 02:55
          A może byś trochę pomyślał a nie korzystał z cudzego tekstu wstawiając swoje obrzezane "widzi mi się", w taki właśnie sposób pejsate parchy rządzą tym krajem.
        • Gość: poliytruk Re: Przepraszam, poyebało mi się IP: *.pools.arcor-ip.net 12.09.12, 14:01
          Cos ci zaszkodzilo bicie dupala przez tato.
    • Gość: kominiarka Swastyki na jedynej łódzkiej przedwojennej syna... IP: 91.218.158.* 05.07.12, 08:30
      Ja bym się aż tak nie przejmowała opinią bo ci gó...arze nawet nie wiedzieli jak ta swastyka tak naprawdę wygląda. Świadczy o tym kierunek ramion; raz w lewo, raz w prawo. Pewnie wypili po piwie i "co to nie ja". Natomiast nawet gdyby malowali żółte kaczuszki to nie zmienia faktu, że to wandalizm i niszczenie zabytków.
    • Gość: jerzyhimlerski Swastyki na jedynej łódzkiej przedwojennej syna... IP: *.hypernet.biz.pl 12.09.12, 11:35
      gazeta jaj zawsze na straży obrony uciśnionych przed mordem, gwałtem i pogromami. Gówniarz wyssał antysemityzm z mlekiem matki! Takich powinno się zamknąć w jakiejś bezpiecznej strefie dla polaków zbrodniarzy i krwawych morderców!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka