Dodaj do ulubionych

Widziałem reklamę!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 22:20
Witam

Dziś po Wydarzeniach w TV Toya widziałem bardzo przyjemny spot reklamowy z
Lublinka. Mowa jest o połączeniu do Kolonii i w tle (do tekstu reklamowego)
lecą kawałki filmu z wyjazdu dziennikarzy do Kolonii. Bardzo miło.

MK
Obserwuj wątek
    • Gość: Albert Re: Widziałem reklamę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 23:13
      Brakuje wymienienia w niej nazw kilku okolicznych miast wokół Kolonii:
      Dusseldorfu, Dortmundu, Essen itd itp. Nasze społeczeństwo się amerykanizuje,
      wychowuje na MTV i VIVA-ie, w coraz większym odestku zapomina o podstawach
      geografii. Jasne wymienienie z nazwy tych miast na pewno by pomogło pozyskać
      nowych klientów. A tak wiele osób w ogóle nie skojarzy...
      • Gość: Protz Re: Widziałem reklamę! IP: 217.153.156.* 04.07.04, 09:11
        Nie wiem czy wiedza na temat położenia niemieckish miast to akurat podstawy
        geografii. Wie o tym ten komu to potrzebne, i dobrze.

A propos Kolonii: do wrzesnia EAE scancelował 2 z 5 tygodniowych połaczen do
        Łodzi.

Protz

• Gość: MarcinK Re: Widziałem reklamę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 11:16
          A gdzie można sprawdzić to info o usunięciu 2 połaczeń? Właśnie sprawdziłem
          możliwości rezerwacji na stronach EAE i rezerwuje na wszystkie dni robocze.

MK
          • Gość: Protz Re: Widziałem reklamę! IP: 217.153.156.* 04.07.04, 11:52
            > A gdzie można sprawdzić to info o usunięciu 2 połaczeń?

Nie trzeba sprawdzac, przeciez pisze ;)

> możliwości rezerwacji na stronach EAE i rezerwuje na wszystkie dni robocze.

Sprawdz od 26 lipca.

Protz
            • Gość: Albert Re: Widziałem reklamę! IP: *.toya.net.pl 04.07.04, 22:43
              Nie wiesz, że sierpień to główny miesiąc wakacyjny? A połączenie do Kolonii nie
              jest z założenia przeznaczone dla turystów. Posprawdzaj inne destynacje EAE, są
              też połączenia całkowicie zawieszone na ten okres.
          • Gość: frt Re: Widziałem reklamę! IP: 217.153.156.* 04.07.04, 11:55
            Nie musisz sprawdzać wierz protzowi, wie co pisze. Przejrzał na oczy i się
            spesymizował.
            • krzykowal Re: Widziałem reklamę! 04.07.04, 19:19
              Hmmm - a mi się zawsze wydawało, że najlepszą postawą jest realizm z lekką
              domieszką optymizmu ofkoz! :)
              Całe to połączenie EAE od samego początku uważałem za absolutnie dziwne i
              NIEREPREZENTATYWNE. Drogi samolot do huba tanich przewoźników...

Jeśli za rok o tej porze dalej będzie z Łodzi latało po 5 osób np przez
              Kopenhagę czy Frankfurt to będzie to o czymś świadczyło. Coś mi jednak mówi, ze
              za rok o tej porze będą latały czartery i tani przewoźnicy - przynajmniej do
              Londynu. Pożyjemy - zobaczymy :)

pzdr
              Krzysiek
            • Gość: MarcinK Re: Widziałem reklamę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 22:10
              No cóż powiem tyle:

1) Jeśli chodzi o pesymizm to współczuję. Nie darmo się mówi, że wiara, że się
              uda to conajmniej połowa sukcesu.

2) W związku z tym mam pytanko, czy ten swój pesymizm moglibyście przenieśc np
              do Warszawy? Wtedy im nie będzie się udawać, a nam tak.

Pozdrawiam, MarcinK
              • Gość: crg flt Re: Widziałem reklamę! IP: *.lot.pl 07.07.04, 08:19
                Cos czuje ze w temacie rozbudowy pasow i zakupu innych dupereli na Lublinku
                niektore osoby z tego forum za jakis czas powinny wejsc pod stol i donosnie
                szczekac.Zwlaszcza ci bardzo optymistyczni.Szczesciem bedzie jak lublinek
                przetrwa

Cargowiec
                • Gość: MarcinK Re: Widziałem reklamę! IP: 212.160.172.* 07.07.04, 09:13
                  Drogi Froście

To, że prostesty mogą być każdy wiedział. Jeśli o tym nie pisano głośno to
                  tylko aby nie kusic losu. I o mały włos się udało.
                  Jeśli nawet rozbudowa się przeciągnie do przyszłego roku to nic strasznego.
                  Jeśli jednak w ogóle się nie odbędzie to odszczekam pod stołem.
                  Mam nadzieję, że jeśli się uda i Lublinek przetrwa to odszczekasz publicznie Ty.

MK
                  • Gość: frt Re: Widziałem reklamę! IP: 217.153.156.* 09.07.04, 18:44
                    > Drogi Froście

Paranoja czy jak???!!!Nie tylko ja pracuję dla naszego wspaniałego narodowego
                    przewożnika (kryptoreklama:najlepszej lini w galaktyce)jeszcze jest jakieś 3500
                    ludzi.Z tego wiele zaangażowanych w sprawy najmniejszego Portu Lotniczego w
                    Polsce.Ale cięzko sie nie zgodzić z kolegą od cargo.Ja ze swojej strony dodam
                    że od Pn do dziśiaj bylem poza pracą bez dostępu do netu.
                    Marcinie! mądry, wspaniały znamienity!!! Oświadczam Ci że będę very delighted
                    szczekając pod stołem z powodu rozbudowy Lublinka. Ba nawet zabiorę ze sobą
                    swoje psiury i zrobimy dla Ciebie chór gregoriański a Ty sam wybierzesz
                    repertuar nawet jak sobie Majkela Dżaksona zażyczysz to nie będę kwękał.
                    Ze swojej strony mam tylko jedno pytanie czy mogę liczyć na Wasz duet z
                    Albertem? Obawiam się że chwila Waszego debiutu zbliża się baaarzdo szybko.

Kiedy na piwo pisz priv

Pozdro

mkm

----

I've never been to the USA
                    I'm a slave for a minimum wage
                    Detroit, New York & LA
                    But I'm stuck in the UK

PF
                    • Gość: MarcinK Re: Widziałem reklamę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 23:15
                      Drogi Froście

Odnośnie odszczekania z Albertem, to cóż ja mogę mówić tylko za siebie. Jednak
                      raczej wątpię aby była taka konieczność, a na pewno nie wcześniej niż za rok.
                      Czemu za rok? Otóż jeśli rozbudowa nie wystartuje teraz to wystartuje na wiosnę
                      zatem aby stwierdzić, że nie wystartowałą musimy poczekać choć do maja 2005.
                      Ale ja osobiście nie wierzę w taki obrót sprawy z dwóch powodów. Oto i one.
                      1) Powód bardziej mentalny ale odkąd pamiętam to wszyscy w kwestii Lublinka
                      mówili, że nic się nie uda. Pasa się miało nie udać wydłużyć (do obecnych
                      1443), ILS'a miało nie być, LOTu miało nie być, rejsów zagranicznych miało nie
                      być, a wszystko to jest. Oczywiście jeśli coś już jest to zaraz malkontenci
                      mówią, że zaraz zniknie i tak, że LOT przestanie latać, EAE przestanie itp.
                      Dobrze, że nikt nie mówi, że PPL zabierze ILS ;-) choć i to mogliby zrobić.

2) Włądze Łodzi to nie są idioci i już wszystkie opcje i frakcje zrozumiały, że
                      własne lotnisko to klucz aby cokolwiek się działo. Gdyby nie to małe lotnisko
                      nie byłoby choćby Philipsa. Teraz nowe firmy się szykują do wejścia do Polski i
                      już rozpytują o lokalizacje i sprawdzają też infrastrukturę lotniskową. I
                      władza o tym wie. Poza tym wygląda na to, że słabnie pozycja niejakiego
                      Kulczyka, i wraz z tym kończą się mżonki o lotnisku w Babsku więc tym bardziej
                      zaczyna liczyć się Lublinek. I tyle.

A cała reszta to lamenty starych bab. To, że maszyny jeszcze nie weszły na pas
                      to nie żaden spisek tylko faktyczne protesty, które zgodnie z prawem trzeba
                      oddalić i to może trochę potrwać. I tyle.

Pozdrawiam, MarcinK
                      • Gość: Gość Re: Widziałem reklamę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 23:58
                        Tak sobie na Was z boku patrzę i widzę, że najwięcej wątpliwości, pesymizmu i
                        malkontenctwa reprezentują osoby związane z lotniskiem zawodowo, z Protzem i
                        Frostem na czele.
                        Optymizmem tryskają zaś forumowicze dla których Lublinek jest zwykłym hobby,
                        wręcz można by rzec - dyletanci. Nie powiem by nie dawało to do myślenia. A
                        winoski z tych przemysleń płynące nie napawają nadzieją.
                        Z szacunkiem
                        Gość
                        • Gość: MarcinK Re: Widziałem reklamę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 00:10
                          Witam

Nic mi nie wiadomo, aby Protz był związany z lotniskiem???
                          A odnośnie pesymizmu lub optymizmu to aby widzieć całość trzeba mieć dystans.
                          Lotnisko musi się rozwinąć z powodów zupełnie nielotniskowych, a lokalnych i
                          społecznych.
                          To co zaś tłumaczy np pesymizm Frosta to to, że w Łodzi od lat jest wiele
                          obietnic odnosnie lotniska, a mało się robi. Ale jednak wciąż, choć powoli,
                          idziemy do przodu.

MK
                          • Gość: Gość Re: Widziałem reklamę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 00:28
                            Witam

Nic mi nie wiadomo, aby Protz był związany z lotniskiem???
                            --------------------
                            Nie ma nic za darmo, trzeba śledzić pl.rec.lotnictwo. Tam już do ponad roku jest
                            to wiadomym.
                            --------------------

A odnośnie pesymizmu lub optymizmu to aby widzieć całość trzeba mieć dystans.
                            --------------------

Wiesz... ostatnio do GW była dołączona książka "Na zachodzie bez zmian"
                            Remarque-a. Polecam fragment, kiedy główny bohater trafia, podczas urlopu, do
                            knajpy w swoim rodzinnym mieście i słucha, sponad kufla z piwem głoszonych,
                            opinii walecznie nastawionych ziomków, którzy sytuację na froncie widzą właśnie
                            z takiego "dystansu".
                            ---------------------

Lotnisko musi się rozwinąć z powodów zupełnie nielotniskowych, a lokalnych i
                            społecznych.
                            ---------------------
                            Musi?! Kto tak zarządził?
                            ---------------------

To co zaś tłumaczy np pesymizm Frosta to to, że w Łodzi od lat jest wiele
                            obietnic odnosnie lotniska, a mało się robi. Ale jednak wciąż, choć powoli,
                            idziemy do przodu.
                            ---------------------
                            Właśnie! Łódź idzie powoli, a popatrz na inne miasta. One coraz szybciej nam
                            uciekają! W takim tempie za 10 lat będziemy zaściankiem!

Gość
                            • Gość: MarcinK Re: Widziałem reklamę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 09:21
                              Nie będę polemizował, bo polemika byłaby jałową li tylko dyskusją. Jednak
                              powiem tak: to zamiast narzekać dajcie Panowie jakieś propozycje jak możemy
                              zmienić sytuację. Szczególnie oczekiwałbym tego od osób związanych z
                              lotnictwem, skoro są tak oblatane w temacie. Zatem czekam...

MK
                              • default_user Re: Widziałem reklamę! 10.07.04, 18:11
                                Gość portalu: MarcinK napisał(a):

(..)
                                > zamiast narzekać dajcie Panowie jakieś propozycje jak możemy
                                > zmienić sytuację. Szczególnie oczekiwałbym tego od osób związanych z
                                > lotnictwem, skoro są tak oblatane w temacie. Zatem czekam...

Ależ Marcinie.
                                Oczekujesz recept i rozwiązań od Bogu ducha winnych internautów, podczas gdy
                                Spółka Lotnisko Lublinek aż roi się od wszelkiej maści specjalistów i
                                ekspertów. Co tydzień zarudnia się kilku nowych. Ostatnio wystąpił poważny
                                deficyt wolnych stołków do pierdzenia, a ty żądasz opinii od forumowiczów.
                                Dajże zarobić panom na ich kilkutysięcne pensje!
                                Pozdrawiam
                                M..M
                                • Gość: Protz Re: Widziałem reklamę! IP: 217.153.156.* 12.07.04, 08:17
                                  > Oczekujesz recept i rozwiązań od Bogu ducha winnych internautów, podczas gdy
                                  > Spółka Lotnisko Lublinek aż roi się od wszelkiej maści specjalistów i
                                  > ekspertów. Co tydzień zarudnia się kilku nowych. Ostatnio wystąpił poważny
                                  > deficyt wolnych stołków do pierdzenia, a ty żądasz opinii od forumowiczów.

Wzrost zatrudnienia na lotnisku, o ktorym ostatnio czesto tu sie pisze jest
                                  czymś całkowicie naturalnym, w końcu kiedys tygodniowo było 6 rejsówek, teraz
                                  mamy ich aż 7.

Protz

ps.

rozumiem, ze skoro rozbudowa ruszy dopiero w przyszłym roku pas od razu bedzie
                                  miał 2500 m ?
                          • Gość: frt Re: Widziałem reklamę! IP: 217.153.156.* 11.07.04, 08:18
                            > Nic mi nie wiadomo, aby Protz był związany z lotniskiem???

Jest 1000 razy bardziej związany niż ja.

> Lotnisko musi się rozwinąć z powodów zupełnie nielotniskowych, a lokalnych i
                            > społecznych.

Zgoda, może sie powtórze ale to miasto bez lotniska nie ma szansy
                            bytu.Parafrazując dowcip o terrorystach i PKinie jakie miasto takie lotnisko.
                            Ale na razie nic nie wskazuje na to żeby miało się rozwijać wręcz przeciwnie
                            sprawy idą w złym kierunku.
                            IMO w tym mieście jest potzrebny człowiek z wizją, młody dobrze wykształcony
                            (vide Gdynia). Taki człowiek (poza podziałami polit) który by postawil na jakis
                            konkretny cel np zrobić z Łodzi polską dolinę krzemową, lub rozwinąć inny
                            przemysł związany z zaawansowanymi technologiami.Musi to być coś takiego czego
                            nie można byłoby przeniesć do Chin (tak więc lekki odpada), lub np centra
                            zarządzania firmami (środek Polski wszędzie podobne odległości)takich Philipsów
                            jeszcze z 15 żeby było. i bliskość WAWy wcale w tym nie przeszkadza wręcz
                            przeciwnie to tez można wykorzystać.A kropa postawił na swoje zamiłowania
                            religijne i znajomych. W końcu promocja swoich to podstawa.
                            Łódź tonie, kochani.

mk
                • Gość: spottt Re: Widziałem reklamę! IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 09.07.04, 22:17
                  Kolega Cargowiec niech sie martwi o swoje Cargo. Bede wdzieczny.
              • Gość: Protz Re: Widziałem reklamę! IP: 217.153.156.* 07.07.04, 13:34
                > 2) W związku z tym mam pytanko, czy ten swój pesymizm moglibyście przenieśc
                np
                > do Warszawy? Wtedy im nie będzie się udawać, a nam tak.
                >
                > Pozdrawiam, MarcinK

A ten post do kogo, bo chyba nie do mnie? :)

Protz
    • hubar Plakaty 07.07.04, 12:02
      A widział już ktoś plakaty? Widziałem juz ich sporo, co prawda wieszane na
      słupach szybko giną pod innymi, ale sam fakt. Heh fajna sprawa, na przystanku
      słuchać rozmów Łodzian widzących plakaty, uswiadamiających sobie, że w Łodzi
      jest lotnisko :-)
      • Gość: spottt Re: Plakaty IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 09.07.04, 22:15
        No calkiem niezle zapowiada sie niezly koncert nie wazne kto tam bedzie
        szczekal ale bedzie ciekawie. Panowie mam pytanie czy moge zajac sie
        dystrybucja biletow na ten koncert ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka