Dodaj do ulubionych

Nowe letnie rozkłady MPK

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 09:17
Tu moze byc tylko jedna opinia. TO CO ROBI MPK to SKANDAL!!!!! Jak sie jezdzi
do pracy wlasnym autem to nie powinno sie ustalac jak maja jezdzic autobusy i
tramwaje. Brzydkie slowa sie cisna na usta ......
Obserwuj wątek
    • Gość: kawa Re: Nowe letnie rozkłady MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 10:24
      Słusznie! Nie mozna trwonić pieniędzy, jezeli ruch z powodów naturalnych jest
      mniejszy. Do pracy mozna wyjśc 5 minut wczesniej - to nie tragedia. Dawniej MPK
      nie informowało o tego typu zmianach, nie było rozkładów jazdy na przystankach
      i nie było narzekań na spóźnienia.MPK nie chce trwonić pieniędzy podatnika.
      • Gość: hexa Re: Nowe letnie rozkłady MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 11:01
        "KAWA" chyba tez zmotoryzowany? "Do pracy mozna wyjsc 5 min wczesniej"... HAHA
        Ja juz teraz przyjezdzam do pracy 30 min wczesniej i zostaje 20 min dluzej bo
        tak zmieniono rozklad jazdy moich autobusow juz poprzednio. Rozumiem ze w
        sezonie letnim MPK moze zaoszczedzic. Ale dlaczego kursy miedzy 6 a 7,30
        zmiejszono. To przeciez mlodzież szkolna ma wakacje a ludzie NADAL PRACUJA.
    • geograf Re: Nowe letnie rozkłady MPK 30.06.04, 11:08
      1. na skutek NIERZETELNOŚCI dziennikarskiej kolejni ludzie wprowadzani są w błąd.
      to nie MPK ale ZDiT ustala wszelkie zmiany w rozkłądach jazdy! MPK jest tylko wykonawcą danego zlecenia!! Zatem jak ciskać gromy,to na Piotrkowską 175.

2.Zmiany rozkładów na "wakacyjne" to normalna praktyka we WSZYSTKICH miastach. Cieszmy się chcoiaż tym,że w niektórych miastach zmiany są bardziej drastyczne (Np. w Warszawie. Co ciekawe- 43 z Konstantynowa jeździ w wakacje co 30 minut do Łodzi,zamiast co 15 w godzinach szczytu.Warto narzekać?).

Część ludzi pracuje,owszem. Ale do szkół nie dojeżdzają uczniowie,studenci, część ludzi bierze sobie wolne-mimo wszystko ludzi w mieście BĘDZIE mniej, co jest rok rocznie do zaobserwowania na ulicach, nawet na wiecznie zakorkowanej Kilińskiego.

3.Hexa-to czym Ty dojeżdzasz,że musisz dodatkowo 20 minut czekać? Jest więcej ludzi Tobie podobnych? To czemu nie napiszesz maila/listu do ZDiTu?
      www.uml.lodz.pl/indeksik.php3?menu2=2&zapytanie=2,19
      Polacy narzekać potrafią,ale żeby się o coś postarać,załatwić-nie ma komu. Poza tym jakos dziwnym trafem myślimy tylko o sobie,zamiast czasami odnieść stan rzeczy do "globalnej" (w tym wypadku: ogólnomiejskiej) sytuacji.
      Smutne.
      • Gość: VEs Re: Nowe letnie rozkłady MPK IP: *.vline.pl 01.07.04, 13:30
        Dzięki za uświadomienie, geograf. Okazuje się, że MPK nie jest jednak takie złe
        jak wszyscy uważają. Ja się do zmian rozkładów przyzwyczaiłem.
        • geograf Re: Nowe letnie rozkłady MPK 01.07.04, 13:34
          MPK najłatwiej jest krytykować,a niedouczone redaktorzyny,których nie interesuje temat, o którym piszą, utrwalają pewne BŁĘDNE schematy myślowe u ludzi.
          cóż poradzić-;po to jest m.in. forum, aby właśnie rpzez dyskusje i informację poprawiać błędy pewnych ludzi.
          takie życie.

pozdrawiam
    • Gość: ELVIZ NIEZALOG A ja jadę do pracy 15 minut... IP: *.makolab.pl / 217.153.157.* 30.06.04, 11:17
      ale oczywiście własnym samochodem. Przyjemnie i szybko, tanio także:)
    • Gość: hexa Re: Nowe letnie rozkłady MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 11:35
      Geograf moze dobrze radzisz. W mojej firmie pracuje 300 osob a jeszcze sa tu
      jakies spolki. PISALAM (juz wczesniej) ale do MPK na ich stronie.Nawet mi
      odpowiedzieli. Z oficjalnym pismem zwracala sie tez do MPK moja firma. Wiele
      nas tu jezdzi z przesiadkami i to juz jest po prostu HORROR. Rozumiem potrzebe
      zmian letnich ale nie musze wiedziec kto za tym stoi. Korzystam z uslug MPK i
      do nich mam pretensje.
      • geograf Re: Nowe letnie rozkłady MPK 30.06.04, 17:22
        Szczerze mówiąc to źle,że do nich masz pretensje.
        MPK nie ma wpływu na rozkład.
        To tak,jakbyś miałą pretensje do sprzedawcy,że czekolada przez niego sprzedawana nie smakowała Ci.
        ma to sens? czy sprzedawca produkuje czekoladę?
    • hubar Re: Nowe letnie rozkłady MPK 30.06.04, 15:16
      Ja to bym ich wyśmiał, jakby jeszcze nocno poucinali.
      Nie zmienia to faktu, że ktos tu jaja sobie z Łodzian robi.
      • geograf Re: Nowe letnie rozkłady MPK 30.06.04, 17:22
        hubar napisał:

> Nie zmienia to faktu, że ktos tu jaja sobie z Łodzian robi.

czemu?
        dlaczego?
        w jaki sposób?
    • ixtlilto Re: Nowe letnie rozkłady MPK 01.07.04, 16:46
      Szkoda, że na stronie MPK nie można sprawdzić nowych rozkładów jazdy :/

Mnie się przynajmniej nie udało [ www.mpk.lodz.pl ]
      • geograf Re: Nowe letnie rozkłady MPK 01.07.04, 16:52
        To dziwne,bo od poniedziałku były one dostepne na stronach MPK (do dzisiaj: na niebieskim polu).
        Teraz-są dostępne po kliknięciu na symbol wybranej linii, nie tylko w czerwonym polu,ale w pasku na górze również.
        Może mas ustawione w przeglądarce internetowej,aby nie sprawdzała ona "czy jest nowa wersja strony za każdym razem"-i najzwyczajniej w świecie widzisz starą wersję?

Coś Ci sprawdzić?
        • ixtlilto Re: Nowe letnie rozkłady MPK 02.07.04, 13:03
          Geo, o odświeżaniu i pobieraniu nowej wersji to ja wiem :)

U mnie wyskakiwał błąd serwera.
          Ładowała się startowa strona, a po kliknięciu na rozkłady jazdy widziałam tylko
          ten pasek na górze z numerami tram/ autobusów; kilknięcie powodowało, że na
          dole pokawywała się informacja o błędzie serwera...
          • geograf Re: Nowe letnie rozkłady MPK 02.07.04, 13:53
            tak,tak.
            ostatnio i mi przydarza się to nagminnie.
            Zazwyczaj pomaga uparte "odświeżanie".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka