hubar 07.07.04, 10:08 Piękna kamienica przy Jaracza 47 jest od dwóch dni otoczona taśmą, bo niestety na pobliski chodnik posypało sie wiele elementów elewacji :-( Niech ktoś ratuję tę kamienicę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yarro Re: Jaracza 47 się sypie :-( 07.07.04, 10:19 No już, robimy zrzutę na supermana... Takie wolanie nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Jaracza 47 się sypie :-( 07.07.04, 10:57 Echhhh popróbować można :-/ P.S. Yarro mógłbyś łaskawie zobaczyć m@ile jakie dostałeś? No i ewentualnie wypowiedzieć się w kilku sprawach na pewnym Forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xk Re: Jaracza 47 się sypie :-( IP: *.toya.net.pl 07.07.04, 11:41 widziałem tę kamienicę dzisiaj cały problem z nią polega, że jest to własność prywatna a poza tym, o ile wierzyć wiszącej tam reklamie jest na sprzedaż czy na forum pisuje jakiś bogaty ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Jaracza 47 się sypie :-( 07.07.04, 11:46 Z tego co wiem, to musiałby być ktoś bardzo bogaty, bo obecny własciciel niebywale wysoko sobie ceni tę kamienicę :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xk Re: Jaracza 47 się sypie :-( IP: *.toya.net.pl 07.07.04, 11:48 to trochę tak jak willa Kellera przy Gdańskiej od lat stoi pusta, bo właściciel chce za dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Jaracza 47 się sypie :-( 07.07.04, 11:53 No wiem, byłem tak już jakiś czas temu i kilka zdjęć porobiłem. Jestem daleki od interewncjonizmu państowego, ale w tym przypadku by się jakaś stanowcza postawa Miasta czy konserwatora przydała. Odpowiedz Link Zgłoś
brunelleschi Re: Jaracza 47 się sypie :-( 09.07.04, 12:20 Dom z 1900 r. zaprojektowany przez Franciszka Chełmińskiego (pierwszy właściciel - Edmund Stephanus), z tego co mi wiadomo kamienica należy do Gminy Łódź (na podstawie decyzji wojewody z dn. 27.07.95), chyba że gmina sprzedała ją w ostatnim czasie. Obiekt nie figuruje w rejestrze zabytków, więc osobą najbardziej kompetentną do zajęcia się sprawą jest Miejski Konserwator Zabytków. Pozdrowienia dla forumowiczów! Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Sprzedany 06.11.04, 17:12 Od jakiegoś już czasu (ciągle zapominałem napisać na Forum) na budynku zamiast dotychczasowego napisu "do sprzedania", widnieje banner... "Orange Clastle". No to kolejna kamienica w ich posiadaniu. Mam nadzieję, że wezmą się do szybkiego remontu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Sprzedany IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.11.04, 12:41 Na kamienicy wiszą tabliczki "teren budowy". Oby rzeczywiście remont jak najszybciej się rozpoczął, bo elewacja frontowa od strony Sterlinga popękała tak jakby obsunięciu uległa ściana wschodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Sprzedany 09.11.04, 12:43 ŁAŻEJ!!!!!!!!! Znowu mnie ubiegłeś!!! eeeccchhhh grrrrrrrr Nie no, zaczynasz wchodzić na mój teren! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś