Dodaj do ulubionych

Antyboisko! Tym razem przy szkole... sportowej ...

06.11.12, 11:27
Korzystając z okazji, chciałbym zgłosić trzy pełnowymiarowe boiska spełniające kryteria Redakcji: szersze opisy w poniższych linkach:
1. futbolnaperypetiach.blox.pl/2012/08/Byle-boiska-odc-1-Wolczanska-248.html
2. futbolnaperypetiach.blox.pl/2012/09/Byle-boiska-odc-2-Rojna-46A.html
3. futbolnaperypetiach.blox.pl/2012/09/Byle-boiska-odc-3-Niciarniana.html
Obserwuj wątek
    • Gość: cc Antyboisko! Tym razem przy szkole... sportowej ... IP: *.smrw.lodz.pl 06.11.12, 11:29
      Największym antyorlikiem jest Orlik wybudowany na Radogoszczu Wschodzie przy gimnazjum 16. Ukończony pod koniec kwietnia, nie otworzony (!!!) do dzisiaj- wejście zamknięte na kłódkę. Oczywiście po wstawieniu bramek młodzież sama dokonała uroczystego otwarcia, wydzierając dziurę w płocie. W szkole o otwarciu boiska nie wiedzą nic, w urzędzie nie wiedzą nic, może w gazecie coś wiedzą? Sprawę wam zgłaszałem, boisko 2 miesiące przed wakacjami, całe wakacje, październik i listopad jest nieotwarte. To się nazywa ANTYORLIK!
    • Gość: Tata SP 137 IP: *.free.aero2.net.pl 06.11.12, 14:18
      SP nr 137 na Florecistów, oraz cały okoliczny kwartał osiedla Retkinia - brak jakiekolwiek boiska nadającego się do uprawiania sportu, przy samej szkole kawałek pofałdowanego, dziurawego asfaltu z... niczym więcej! Szkoła ma dobrze powyżej 600 uczniów i uczennic (wg moich szacunków).
      W efekcie mamy np. 2 klasy na sali równocześnie (dziewczęta i chłopcy razem), zajęcia "sportowe" na połówce sali, królująca dyscyplina "dwa ognie" - również w najstarszych klasach... W czasie przygotowań do szkolnych uroczystości wf-u po prostu nie ma.
      To jest prawdziwy skandal! Za każdym razem kiedy urzędnicy chwalą się osiągnięciami w budowie boisk szkolnych, mam ochotę po prostu napluć im w twarz.
      • Gość: Cinek Re: SP 137 IP: *.retsat1.com.pl 07.10.14, 23:54
        Kończyłem tę szkołę 7 lat temu i zawsze ta szkoła należa do najlepszych w Łodzi, chodziłem do klasy z sportowej, wiadomo czasu było mniej ale zawsze miałem pilnujących mnie rodziców, którzy opiekowali się mną i pokazywali dobry autorytet i zachowanie. Pamiętam, że zraziłem się na początku do lekcji pływania gdyż pani trenerka krzyczała jednak po pewnym czasie to odnosilismy sukcesy w czołówce w województwie. Jeżeli chodzi o przebieranie się w szatniach basenowych tak to prawda ze dla dzieci nie należy ona do najprzyjemniejszych rzeczy. A co do wf-u to w każdej szkole do 3 kl jest zazwyczaj wf łączony! Pamiętam,że my jako klasa lubiliśmy rywalizować między sobą i grać w dwa ognie (ta gra chyba nigdy nie wyjdzie z murów tej szkoły) ale mieliśmy elementy gimnastyki i różnego typu ,,zawodów atletycznych". Uważam, że teraz ta szkoła zmierza w złym kierunku jest ona słabo gospodarowana i zarządzana. W 2007 nastąpiła zmiana dyrektora placówki i od tego momentu zaczęło się psuć. Jak wiadomo powstawały orliki szkoła prawdopodobnie nie chciała na swoim terenie mieć boiska. Po zdarzeniu w roku 2002, kiedy to jeden z uczniów zmarł przygnieciony bramką boisko stało sie zamknięte dla innych osób i myślę, że w przestrodze bali się zaryzykować , aby to jeden z orlików powstał na placówce szokły i był ogólnodostępny.
    • Gość: sp33 Antyboisko! Tym razem przy szkole... sportowej ... IP: *.toya.net.pl 06.11.12, 19:48
      Ja dodam boisko przy SP 33. Nie dość, że pełno dresiarzy wchodzi na ten teren po zajęciach to na dodatek bramki ledwo co się trzymają, a boisko betonowe pokryte jest piachem lekko przez co o kontuzję bardzo łatwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka