Gość: TW IP: *.toya.net.pl 07.11.12, 08:16 No jazda zakompleksione polaczki. Jest okazja... tylko do czego? Poszczekać się nie da. Któryś chciał ostatnio "zobaczyć harmonogramik" a tymczasem budowa posuwa się do przodu. Więcej wiary! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: skandal Re: Dworzec Łódź Fabryczna. Rozpoczyna się budowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.12, 08:45 wywrotka jest za bardzo nachylona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kki Dworzec Łódź Fabryczna. Rozpoczyna się budowa IP: *.toya.net.pl 07.11.12, 09:18 Język przypomina teksty z lat 50-ych, gdy budowano osiedla na Bałutach. Ciekawe czy młodych dziennikarzy uczą na takich przykładach. Czysta propagandówka. Te szczegóły techniczne, które mają wzbudzić podziw dla "naszych wspaniałych inżynierów i budowniczych", choć tak naprawdę nic większości czytelników nie mówią. Czy dla nas jest ważne jaką metoda budują - ważne by budowali zgodnie z harmonogramem, kosztorysem i dobrze. O efektach przekonamy się za dwa lata (choć tak naprawdę, to za jakieś 5 lat - o ile w połowie budowa nie zostanie przerwana z powodu braku środków finansowych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saw Re: Dworzec Łódź Fabryczna. Rozpoczyna się budowa IP: *.retsat1.com.pl 07.11.12, 12:38 Gdzie ty tu widzisz "propagandówke" malkontencie?Wiele osób to zaciekawi,w jaki sposób będzie to dalej budowane tymbardziej,że nie było jeszcze w Łodzi budowy na taką skale.No ale trzeba ponarzekać i powymądrzać się jak typowy Polaczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły człowiek Re: Dworzec Łódź Fabryczna. Rozpoczyna się budowa IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.12, 16:07 Gość portalu: saw napisał(a): > Gdzie ty tu widzisz "propagandówke" malkontencie?Wiele osób to zaciekawi,w jaki > sposób będzie to dalej budowane tymbardziej,że nie było jeszcze w Łodzi budowy > na taką skale.No ale trzeba ponarzekać i powymądrzać się jak typowy Polaczek Heh... Niech się mury pną do góry oraz w głąb i wzdłuż i w szerz. Jak nie wierzysz, Twoja sprawa. A jak czytasz to to wiesz - budujemy piękny, nowoczesny, nowy oraz funkcjonalny Dworzec kolejowy! W mieście Łodzi oczywiście ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodzermensch Re: Dworzec Łódź Fabryczna. Rozpoczyna się budowa IP: *.toya.net.pl 07.11.12, 23:52 Nigdy nie będzie funkcjonalny skoro nie będzie tunelu do Kaliskiego dworca. Temu miastu niepotrzebny jest dworzec typu Fabryczny zupełnie. Widzew w zupełności wystarczyłby. Bez tunelu i linii kolejowej do Poznania i Wrocka z Warszawy to już śmierć miasta pewna !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Dworzec Łódź Fabryczna. Rozpoczyna się budowa IP: *.toya.net.pl 08.11.12, 00:32 Tak samo pewne jak to, że budowa dworca nie ruszy i parę innych "tez" prawda? 1. Dworzec Łódź Fabryczna plus tunel na Widzew to jeden oddzielny projekt mieszczący się również w ramach modernizacji linii kolejowej Warszawa-Łódź. 2. Tunel na Kaliski to planowana inwestycja i jest na etapie opracowania studium wykonalności, ustalenia przebiegu itp. Trochę czasu jest po decyzji o przesunięciu budowy KDP WWA-Ł-WRO-PN (a nawet jeśli budowa miałaby ruszyć w pierwotnym terminie to i tak kilka lat to wszystko trwa więc nie widzę problemu w opracowaniu i zbudowaniu tego fragmentu KDP) Śmierć miasta pewna jak do władzy doszliby ludzie Waszego pokroju. Wszędzie źle, niedobrze, zero optymizmu, ambicji i chęci do pracy. Tylko narzekanie, płacz i radość z niepowodzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Zakład? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 09:38 > No jazda zakompleksione polaczki. Jest okazja... tylko do czego? Poszczekać się > nie da. Któryś chciał ostatnio "zobaczyć harmonogramik" a tymczasem budowa posuwa się do przodu. > > Więcej wiary! No to skoro tak wierzysz, z ciekawości zapytam - ile byłbyś skłonny postawić w zakładzie przeciw stwierdzeniu, że do 2015 na pewno NIE POWSTANIE nowy dworzec Fabryczny plus tunel do Widzewa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Zakład? IP: *.204.50.222.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.11.12, 11:15 > No to skoro tak wierzysz Tu nie chodzi o wiarę. Budowa ma określony harmonogram. Przygotowywali go inżynierowie a nie "fachury" z Forów internetowych więc jestem spokojny. Poza tym Unia zanim wydała zgodę na dofinansowanie projektu też oceniła jego realność. Wk... mnie jak zakompleksione polaczki myślą, że to wszystko jest nierealne. To jest pieprzenie jakby to wszystko było z doopy wziete, nie wyliczone przez fachowców. Ty pragniesz stawiać zakłady bo CHCESZ, zeby to wszystko sie nie udało, zeby mozna było dzień i noc napie...ać w klawiaturę z radością jacy to rodacy niezaradni. Zakładać sie nie bedę bo to nie jest inwestycja tylko dla mnie ale dla miasta i regionu. Jeżeli wszystko się uda to będzie to impuls do dalszego wychodzenia z dołka w jakim to miasto znalazło się po 89 roku. Dlatego kibicuję i chcę aby się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Zakład? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 13:12 Bredzisz. Oczywiście, że wszyscy chcą, by ta inwestycja powstała. Ale tylko rozsądni zdają sobie sprawę, że zakładane terminy są kompletnie nierealne. I nie ma tu nic do rzeczy harmonogram, Unia Europejska, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Zakład? IP: *.204.95.145.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.11.12, 13:15 "że zakładane terminy są kompletnie nierealne." Jeżeli nie podasz wyliczeń i źródeł tej informacji uznam, że... bredzisz i to zdanie to tylko jad wylany z malkontenckiego polaczkowego gardła. Nie zapomnij o linkach do źródeł tej "tezy". Ja też mogę sobie napisać przy artykule do każdej inwestycji, że nierealne. Daj konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Zakład? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 14:40 Cierpliwości. Sam się zaczniesz wkrótce przekonywać, że to NIEMOŻLIWE wybudować taki dworzec i taki tunel w trochę ponad 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Zakład? IP: *.retsat1.com.pl 07.11.12, 14:53 No ale dlaczego?Wróżka jesteś?Poprzyj to czymś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Zakład? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 15:04 Spokojnie, nie nerwowo. Też się doczekasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Zakład? IP: *.204.12.14.dsl.dynamic.t-mobile.pl 07.11.12, 15:29 Hahaha... super. Bełkot i nic więcej zakompleksiony polaczku. Poczekasz... hahahaha Tak to sobie możesz z przedszkolakami pogadać. Jeśli chodzi o merytoryczna dyskusję własnie się zdyskwalifikowałeś... Hahaha... poczekacie, zobaczycie... hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Zakład? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 15:50 A jakie są Twoje merytoryczne argumenty? Że jest harmonogram? Dobre sobie... Myślisz, że np. harmonogram budowy CKD zakładał, że po 30 latach obiekt nadal nie będzie zbudowany? Powtarzam, nie ma technicznej możliwości zbudowania w nieco ponad dwa lata tak gigantycznego podziemnego dworca i tak długiego doń tunelu. Stawiam każde pieniądze, że inwestycja - o ile w ogóle będzie realizowana - nie będzie ukończona o czasie, ba, przewiduję minimum pięcioletnie opóźnienie. To jak? Wchodzisz w zakład, wyznawco prawd objawionych w harmonogramach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Zakład? IP: *.204.41.244.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.11.12, 16:21 "Że jest harmonogram?" Na pewno jest to mocniejszy argument niż "poczekasz, zobaczysz". Istnieje w rzeczywistości i z tego co wiadomo jest na razie realizowany zgodnie z planem. Trzy podmioty partycypują w kosztach (miasto, PKP S.A. i PKP PLK), 75% kasy daje Unia. Nadal uważasz, że te instytucje zrobiły projekt na kolanie, UE dała kase nie patrząc na co daje i firmy, które stanęły do przetargu porwały sie od tak z motyka na słońce? Gratuluję inwencji. "harmonogram budowy CKD zakładał, że po 30 latach obiekt nadal nie będzie zbudowany?" Porównujesz projekt z przed ponad 30 lat do dzisiejszych realiów? Inne warunki, inne sposoby finansowania... Znów gratuluję. Może poszperaj głebiej w historii? XIX wiek obfitował w mnóstwo inwestycji... cos pewnie wyszukasz by dopasować dowody. "Powtarzam, nie ma technicznej możliwości zbudowania w nieco ponad dwa lata tak gigantycznego podziemnego dworca i tak długiego doń tunelu." "Panie Inżynierze" prosimy podzielić sie z nami wynikami badań, danymi liczbowymi... cokolwiek. Inaczej jest pan zwykłym... pieniaczem? "ba, przewiduję minimum pięcioletnie opóźnienie." Ba... prosimy o udokumentowanie! Przewidzieć to sobie może kobieta okres jak spojrzy w kalendarzyk :D "To jak? Wchodzisz w zakład, wyznawco prawd objawionych w harmonogramach?" Już pisałem. Nie podałeś konkretów a chcesz się zakładać. Jesteś śmieszny. To nie totolotek. Reasumując: - w tej chwili nie ma żadnych przesłanek, że termin nie będzie dotrzymany - prace wykonywane są zgodnie z przygotowanym harmonogramem - firmy budujące nie maja kłopotów i wizji bankructwa Czy ty na prawdę uważasz, że ten harmonogram nie posiada żadnych rezerw czy alternatywnych rozwiązań na wypadek różnych nieprzewidzianych zdarzeń? No ale skoro żyjesz latami 70 tymi... Dopóki nie przedstawisz analizy, z której będzie wynikać, że inwestycja w terminie jest zagrożona nie podejmę z Tobą żadnej dyskusji. A teraz udowodnij, że nie jesteś małym, zakompleksionym polaczkiem pragnącym wielkiej nieudanej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Zakład? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 20:28 > - prace wykonywane są zgodnie z przygotowanym harmonogramem Ciekawe skąd to wiesz, skoro: lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,12814146,Harmonogram_budowy_dworca_Lodz_Fabryczna_za_10_dni.html Nie mówiąc już o tym, że musiał być to harmonogram przygotowany przez superspecjalistę - niemal przez rok po zamknięciu starego dworca nic się tam nie działo. Po prostu modelowy harmonogram... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Zakład? IP: *.toya.net.pl 07.11.12, 23:05 > - prace wykonywane są zgodnie z przygotowanym harmonogramem > Ciekawe skąd to wiesz, skoro: Skoro jest ciężki sprzęt, wywozi sie ziemię i przygotowuje dalsze prace to znaczy, że jest harmonogram. Na pałę takiego czegoś nie da sie robić! > niemal przez rok po zamknięciu starego dworca nic się tam nie działo. Uważasz, że prace pomiarowe, geologiczne, przygotowanie sprzętu, placu budowy, wykwaterowanie lokatorów kamienic do wyburzenia to co... samo się zrobi? A teraz wbij sobie do łba, poszukaj w necie informacji... TO JEST BUDOWA W SYSTEMIE "PROJEKTUJ I BUDUJ"! Dlatego najpierw był harmonogram prac przygotowawczych, potem prace ziemne a teraz ogłoszą harmonogram prac związany z samym obiektem, potem pewnie harmonogram do drążenia tunelu i tak po kolei... I tak nie zrozumiesz ale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Zakład? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 12:04 > Poza tym Unia zanim wydała zgodę na dofinansowanie projektu też oceniła jego realność. lodz.gazeta.pl/lodz/1,35134,12820552,Dworzec_Fabryczny_buduje_sie__ale_za_czyje_pieniadze_.html Zdaje się, że się skompromitowałeś doszczętnie. Ani UE nie wydała żadnej zgody, ani tym bardziej nie oceniła jego realności. Ale oczywiście nadal łudź się, że dworzec i tunel powstaną do 2015, mało tego, rozsądnym, którzy uważają, że to mrzonki - wymyślaj od "zakompleksionych polaczków"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Zakład? IP: *.retsat1.com.pl 07.11.12, 16:20 Gdzie ty widzisz nerwowość u mnie?Dworzec powstanie albo i nie w określonym terminie,tego nie wiem.Ty natomiast wiesz że nie powstanie napewno więc pytam skąd to wiesz?Przedstaw wyliczenia które by to potwierdzały bo argument w stylu "nie ma technicznych możliwości" jest mało konkretny.A jak taka wróżka z ciebie to podaj mi numery totka w najbliższym losowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Zakład? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 20:24 Z tymi numerami totolotka to nawet dobry przykład. Oczywiście, że nie wiem - jakie będą numery w najbliższym losowaniu. Ale wiem, że szanse, byś trafił szóstkę są mnie więcej takie same, jak to, że dworzec plus tunel powstaną do 2015. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Zakład? IP: *.toya.net.pl 07.11.12, 23:09 Nie przedstawiłeś dowodów, o które Cię prosiłem, żeby udowodnić swoją tezę a tu już stawiasz kolejną... z cyklu "wiem" ale nie wiem dlaczego tak. Z dupy wzięte. Przypominam. Pokaż konkrety bo matematycy pieknie Ci wyliczą szense trafienia w totka. Ty NIGDY nie wykażesz, że: "są mnie więcej takie same, jak to, że dworzec plus tunel powstaną do 2015." Pogrążasz się coraz głebiej. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Zakład? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 23:59 Nie tylko tego, że dworzec plus tunel nie powstaną do 2015 jestem pewny. Także tego, że to się okaże dużo wcześniej. I zobaczymy co wtedy napiszesz, bo ja oczywiście wątek wyciągnę. Możesz sobie pisać, co chcesz albo się łudzić, jeśli rzeczywiście w to wierzysz (choć to skrajny przykład braku rozsądku). Nie ma żadnych szans, bo nie ma technicznych możliwości, by tak gigantyczną inwestycję wykonać w nieco ponad dwa lata. I przy okazji. Jeszcze niedawno (prawdopodobnie na podstawie tych samych "harmonogramów", no bo dlaczego na podstawie innych, prawda?) władze miasta zapowiadały, że do tego samego 2015 powstanie nie tylko dworzec z tunelem, ale i nowa dzielnica wokół. Ulice, biurowce, apartamentowce, trasy tramwajowe, place, parki, itd... I co - będzie coś z tego zbudowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Zakład? IP: *.toya.net.pl 08.11.12, 00:17 >bo ja oczywiście wątek wyciągnę. Tak tak... klawiatura takie bajeczki wytrzyma a tymczasem nadal nie pokazałeś rzetelnych danych popierających Twoje "tezy". > I przy okazji. Jeszcze niedawno (prawdopodobnie na podstawie tych samych "harmo > nogramów", no bo dlaczego na podstawie innych, prawda?) władze miasta zapowiada > ły, że do tego samego 2015 powstanie nie tylko dworzec z tunelem, ale i nowa dz > ielnica wokół. Ulice, biurowce, apartamentowce, trasy tramwajowe, place, parki, > itd... I co - będzie coś z tego zbudowane? Przy okazji... Nie znasz nawet dobrze tematu i to dyskwalifikuje Cię ostatecznie. Dworzec i jego najbliższe otoczenie plus tunel to jedna sprawa (pisałem już kto partycypuje w kosztach i z jakiej kasy) a tzw. "Nowe Centrum Łodzi" to już inna wizja, która była niejako dokoptowana do całości koncepcji. No ale wiem. Zza oczu zalanych jadem trudno doczytać czy nawet dostrzec, że teren na budowie jest przygotowany tylko pod to pierwsze. Skończ już. I czekam nadal na konkrety bo tylko serwujesz tą swoją z dupy wziętą papkę jak mantrę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Zakład? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 01:02 > I czekam nadal na konkrety Napisałem przecież, że w stosownym czasie wyciągnę wątek. Cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Zakład? IP: *.toya.net.pl 08.11.12, 01:22 I nadal nie napisałeś najważniejszego... ale to mnie nie dziwi. Nie ma argumentów, nie ma co pisać. Wyciągniesz wątek...? Super, chętnie znów zgaszę zakompleksionego polaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zakład? IP: 78.8.183.* 07.11.12, 15:28 Czyli konkretów brak. Cześć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość a to dobre... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 19:54 > Budowa ma określony harmonogram. Naprawdę? I może jeszcze powiesz, że wiesz co jest w nim zawarte? lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,12814146,Harmonogram_budowy_dworca_Lodz_Fabryczna_za_10_dni.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: a to dobre... IP: *.toya.net.pl 07.11.12, 22:59 Harmonogram budowy DWORCA. Uważasz, że to co do tej pory robili to zabawa chłopaków w piaskownicy? Spotkali się i zaczęli kopać? Tak po prostu... A to dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: a to dobre... IP: *.toya.net.pl 07.11.12, 23:06 TO JEST BUDOWA W SYSTEMIE "PROJEKTUJ I BUDUJ"! Dlatego najpierw był harmonogram prac przygotowawczych, potem prace ziemne a teraz ogłoszą harmonogram prac związany z samym obiektem, potem pewnie harmonogram do drążenia tunelu i tak po kolei... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodzermensch Re: Zakład? IP: *.toya.net.pl 07.11.12, 23:54 Ja jestem skłonny sporo postawić, ale że nie powstanie. Nikt przy zdrowych zmysłach nie chce się zakładać..... bo wie że przegra z kretesem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Zakład? IP: *.toya.net.pl 08.11.12, 00:24 Jeszcze niedawno osoby Twojego pokroju (sceptycy) i fanatyczni malkontenci (polaczki) pisali, że: - budowa nie ruszy - zburzyli dworzec i nic w zamian - zaleje nas wielka woda z podziemi - nic się nie dzieje - za wolno kopią - za mało ciężarówek itd... :D Z utęsknieniem czekam na post w stylu: "Nie ma szans na otwarcie jutro. Nie zdążą uruchomić ruchomych schodów i umyć do końca północnej elewacji!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Zakład? IP: *.retsat1.com.pl 08.11.12, 02:25 Nawet jak wybudują na czas to malkontenci znajdą inne sposoby żeby się przy.ieprzyć,np.że to fuszerka robiona w pośpiechu i się zawali-ot A2 i pan na F. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: Dworzec Łódź Fabryczna. Rozpoczyna się budowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 09:44 no polaczku wyborczy - policz sobie ile lat będą wywozić ta ziemię - 400 m3 wg pismaczka wyborczego dziennie - to ile dni będą kopać największą dziurę na świecie???? zanim coś napiszesz tępaku to kup sobie kalkulator i policz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Dworzec Łódź Fabryczna. Rozpoczyna się budowa IP: *.retsat1.com.pl 07.11.12, 12:48 Z tymi 400m3 dziennie to autor artykułu się nie popisał.Ponoć pracuje tam 30 wywrotek,z tego co wiem każda robi ok 6 kursów dziennie,pojemność skrzyni to ok 15m3 lekko licząc.Czyli dziennie daje to 2700m3 wywiezionej ziemi.Zresztą wystarczy wybrać się na Niciarnianą koło dawnych torów żeby przekonać się,że co chwile wjeżdżają i wyjeżdżają z drogi serwisowej prowadzącej na dawny Fabryczny wywrotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Dworzec Łódź Fabryczna. Rozpoczyna się budowa IP: *.204.95.145.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.11.12, 13:13 Dla "polaczków" z kompleksami to nieosiagalne. Oni wolą pluć jadem zza monitora. Wygodne i jakie "budujące" zakompleksioną wartość... :D Odpowiedz Link Zgłoś
bogdaniec3 Dworzec Łódź Fabryczna. Rozpoczyna się budowa ś... 07.11.12, 10:21 Dobrze idzie tylko boję się żeby nie odkopali jakiegoś piszczela lub kawałka wazy z epoki Ming. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc cmentarzysko pożydowskie IP: *.182.5.10.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.11.12, 12:28 Gorzej,gdyby komuś się przyśniło, że na tym terenie był cmentarz pożydowski (patrz:torowisko na Zachodniej pod ŁTR) Odpowiedz Link Zgłoś
yogini1 Re: cmentarzysko pożydowskie 07.11.12, 14:13 Gość portalu: gosc napisał(a): > Gorzej,gdyby komuś się przyśniło, że na tym terenie był cmentarz pożydowski (p > atrz:torowisko na Zachodniej pod ŁTR) ________________________ Poczytaj trochę o historii Łodzi i tzw. dzielnicy żydowskiej ... bo na pewno ona nie była w miejscu starego dworca fotoforum.gazeta.pl/photo/2/mh/gf/iats/nRDHdhKwR6SvNYFLQB.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: cmentarzysko pożydowskie IP: *.204.62.90.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.11.12, 14:29 Tak tylko kto by chował ludzi na głębokości 8 m... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woland Piękne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.11.12, 10:31 "Na ściany, na głębokości ośmiu metrów, wyłożony zostanie strop. Zostanie w nim jednak zostawionych kilka otworów. Największy z nich będzie wielkości małego boiska piłkarskiego - 90 metrów długości i 50 szerokości. Przez te otwory, prawdopodobnie dźwigiem, zostaną wpuszczone koparki, które wybiorą kolejne warstwy ziemi, aż na głębokość 18 metrów." Redaktorze Wasiak - gratuluję wyobraźni :D Bob Budowniczy byłby z Pana dumny :) Doprawdy, opuszczanie dźwigiem koparek przez otwór wielkości boiska piłkarskiego w betonowej płycie wylanej na DNIE WYKOPU :D jest wyczynem godnym tej bajkowej postaci :) Cieszy też, że płyta stropowa o wymiarach 500x120 metrów oprze sie jedynie na ścianach, bez konieczności wiercenia otworów pod słupy podporowe... Czekam cierpliwie, aż czasem przerwie Pan pisanie, by przeczytać swoje dzieło. Wierzę, że to da dobry efekt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Piękne IP: *.retsat1.com.pl 07.11.12, 12:50 Też mnie to zdziwiło.To wywrotki też będą opuszczać i wyciągać z tej dziury dźwigami? Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: Dworzec Łódź Fabryczna. Rozpoczyna się budowa 07.11.12, 11:12 A jak tam kurzawka? Niedaleko już? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Dworzec Łódź Fabryczna. Rozpoczyna się budowa IP: *.204.50.222.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.11.12, 11:19 Następny bydlak, który tylko czeka na obsuwę. Odpowiedz Link Zgłoś
opiniodawca Re: Dworzec Łódź Fabryczna. Rozpoczyna się budowa 07.11.12, 12:07 ... a tunel do Kaliskiej bedzie? Bo jak nie bedzie to po co ten nowy dworzec? Stary byl wygodniejszy bo do podziemi nie trzeba bylo wjezdzac. opiniodawca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Dworzec Łódź Fabryczna. Rozpoczyna się budowa IP: *.toya.net.pl 07.11.12, 11:45 jeszcze nic na budowie nie cieknie także poczekaj jeszcze ze szczytowaniem onanisto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodzermensch Re: Dworzec Łódź Fabryczna. Rozpoczyna się budowa IP: *.toya.net.pl 07.11.12, 23:48 Brawo, już ją prawie widac. A w tym tempie to budowa ma szanse zakończyć sie w 2050 (jak dobrze pojdzie).... i tak nie bedzie zadnego dworca ani tunelu. Przyjmuje zakłady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Dworzec Łódź Fabryczna. Rozpoczyna się budowa IP: *.toya.net.pl 08.11.12, 00:54 "A w tym tempie to budowa ma szanse zakończyć sie w 2050" Ta... niedawno było: "W tym tempie to budowa ma szansę zacząć się w 2050" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Wracaj do szkoły Redaktorze Wasiak IP: *.ip.netia.com.pl 07.11.12, 12:39 Niestety Pan Red. Wasiak ma problemy z arytmetyką. Jedna cięzarówka bieże na siebie ok 20 m3 ziemi. Mnożąc to przez 35 cięzarówek mamy 700 m3, więc Wasiak twierdzi,ze robiąc jeden kurs prawie połowa ciężarówek jest niezaładowana lub stoi. Wydaje się, że pan Wasiak bez oporów zgubił jedno zero z dziennej wydajności, bo 35 cęzarówek robiących ok 7-8 kursów dziennie dawałoby 4000 m3 wyożonej ziemi, co jest logoczne i najbardziej prawdopodobne. Niesty media jak zwykle kłamią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Wracaj do szkoły Redaktorze Wasiak IP: *.204.95.145.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.11.12, 13:18 Ale jak widać taka pomyłka "rzetelnego" redaktora przyprawia o orgazm malkontentów polaczków. A tu doopa... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczek Re: Wracaj do szkoły Redaktorze Wasiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 16:03 Umiesz wpisać się na forum bez użycia słowa "polaczek", czy to przerasta możliwości twojego małego mózgu? Chciałbym żeby dworzec powstał na czas, ale w to nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Wracaj do szkoły Redaktorze Wasiak IP: *.204.41.244.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.11.12, 16:30 Sformułowanie jak każde inne. Nie jest zabronione ani obraźliwe. Opisuje pewna polską cechę narodową, która występuje u znacznej części społeczeństwa. Narzekanie, radość z nieudanych działań sąsiada, malkontenctwo itd. "czy to przerasta możliwości twojego małego mózgu?" Mój mózg ma się dobrze. Wpisuję się jak chce i wyrażam swoje poglądy. Jakich do tego używam sformułowań to wyłącznie moja prywatna sprawa i Tobie nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczek Re: Wracaj do szkoły Redaktorze Wasiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 16:40 A ja mogę mieć cię za idiotę. Tym razem tobie nic do tego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Wracaj do szkoły Redaktorze Wasiak IP: *.204.41.244.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.11.12, 16:57 Możesz. Oczywiście. Jednak bez umotywowania tegoż wychodzisz na... idiotę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_miasta Re: Wracaj do szkoły Redaktorze Wasiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 22:21 Owszem, na idiotę. Ale ubliżając wszystkim od polaczków też nie prezentujesz się jak intelektualista:) Gdyby nie to, że jestem teraz poza Łodzi, zaprosiłbym na wiadukt na Kopcińskiego: Nielegalne picie piwa i obserwowanie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Wracaj do szkoły Redaktorze Wasiak IP: *.toya.net.pl 07.11.12, 23:17 Ależ piszę Ci, że polaczek to pewien rodzaj postawy. Bardziej ironia niż obrażanie. Idiota, debil, kretyn, pajac... to jak najbardziej obraźliwe. Poza tym idiotę czy debila można z siebie zrobić "czasowo" natomiast polaczek to już takie głębsze i bardziej zakorzenione. To nie lepiej "Śledzik u fabrykanta", wódeczka i laptop z odpaloną kamerką z placu budowy? Legalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiarek Re: Wracaj do szkoły Redaktorze Wasiak IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.12, 20:28 >Jedna cięzarówka bieże na siebie ok 20 m3 ziemi. < Chyba trochę przesadzasz - to ok. 28-30 ton ładunku. Taki zestawik miałby masę całkowitą grubo powyżej 40 ton, tj. powyżej masy dopuszczalnej na polskich drogach. A kary za to są zajebiste..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiarek Do malkontentów i entuzjastów IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.12, 20:07 Szacowni dyskutanci, weźcie wy wszyscy na wstrzymanie... >Prace prowadzone są zgodnie z harmonogramem< To chyba powinna być normalne, więc jakiż to powód do chwały? Faktycznie trąci to propagandą.... >... zabraknie kasy, zawali się, utopi....< A Wy nie boicie się z domu wychodzić? Przecież ze schodów spaść można, wpaść pod samochód - no i nie zapominajmy o piorunach i meteorytach ! A tak na poważnie - zarządzanie łódzkimi inwestycjami dalekie bywało od doskonałości, więc moi drodzy : trzymam kciuki aby to się udało ale uwierzę jak zobaczę oddaną do użytku inwestycję. Życzę dalszego pasjonującego bicia piany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Do malkontentów i entuzjastów IP: *.toya.net.pl 07.11.12, 23:21 >Prace prowadzone są zgodnie z harmonogramem< Wiem, że to oczywista oczywistość ale pewnym osobnikom trzeba to non stop przypominać... > A tak na poważnie - zarządzanie łódzkimi inwestycjami dalekie bywało od doskona > łości, więc moi drodzy : trzymam kciuki aby to się udało ale uwierzę jak zob > aczę oddaną do użytku inwestycję. Dokładnie. Jeśli nie teraz to kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś