Dodaj do ulubionych

Tragiczny finał rajdu quadami

IP: 195.149.64.* 28.12.12, 13:00
przepraszam, nie chcę być źle zrozumiany, ale bardzo dobrze się stało. Może to oprzytomni przynajmniej tych dwóch pozostałych. Quadziarze nie szanują niczego, jeżdżą gdzie popadnie, niszczą lasy, rozjeżdżają dukty, płoszą zwierzynę, a są i tacy idioci, którzy potrafią rozjeżdżać parki w Łodzi. Powinno się ich karać bez litości i rekwirować quady jeżeli nie szanują innych i otoczenia. Poza komentarzem pozostaje rozjeżdżanie terenów rezerwatów i parków narodowych w terenach górskich. Ci jeżdzili co prawda w żwirowni, ale raczej nie było to miejsce do tego przeznaczone.
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Tragiczny finał rajdu quadami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.12, 13:41
      Możesz ich nie lubić bo faktycznie większość to matoły, ale nie pisz głupot że dobrze się stało. I gdzie bezpieczniej dla otoczenia mogliby jeździć jak nie w żwirowni?! Piasek nie jest gatunkiem chronionym, na żwirowni nie ma grzybiarzy, spacerowiczów, matek z dziećmi itp. Miejsce wybrali ok.
      • Gość: Michał Re: Tragiczny finał rajdu quadami IP: *.torun.mm.pl 28.12.12, 13:47
        Ale mogła to być własnośc prywatna i nie koniecznie wlaściciel sobie życzy aby ktoś po jego terenie jeździł, czy odpowiadałoby Tobie jakbym swojego psa wyprowadzał na twój trawnik (wiadomo że odpiwiedź to nie), a co do wypadku to niestety mozna skomentować tylko tak, każdy może kupić quada ale nie każdy widać jest gotowy do jazdy nim, nie tylko chodzi o umiejętności ale również o wyposażenie bo kask to nie wszystko.
      • Gość: . Re: Tragiczny finał rajdu quadami IP: *.retsat1.com.pl 28.12.12, 14:15
        > Możesz ich nie lubić bo faktycznie większość to matoły, ale nie pisz głupot że
        > dobrze się stało.

Matoły to łagodnie określenie.

> I gdzie bezpieczniej dla otoczenia mogliby jeździć jak nie w żwirowni?!

Żwirownia nie jest bezpiecznym miejscem, szczególnie jak się na nim przebywa bez zgody i wiedzy właściciela.

> Piasek nie jest gatunkiem chronionym, na żwirowni nie ma grzybiarzy, spacerowiczów, matek z dziećmi itp. Miejsce wybrali ok.

Piasek może i nie jest gatunkiem chronionym, ale użytkować go należy z głową i wyobraźnią.
        Nadmiar piasku potrafi sprawić krzywdę, czego dowodem jest opisywany wypadek.
      • Gość: bartek Re: Tragiczny finał rajdu quadami IP: *.ip.netia.com.pl 28.12.12, 15:52
        Oni chyba nie jeździli po żwirowni (tzn. w dziurze) tylko nad żwirownią skoro jeden spadł ze skarpy. Tak przynajmniej można wywnioskować z artykułu czyli średnio mądrze wybrali - jazda nad przepaścią.
    • djo4 STOP Quadą 28.12.12, 13:59
      jestem za delegalizacją tego dziadostwa i dobrze się stało !
    • Gość: Pio Tragiczne komentarze IP: *.ericpol.com 28.12.12, 14:48
      Akurat ci panowie z artykułu wybrali najlepsze możliwe miejsce do jeżdzenia qadami (nie las, park czy ine okolicznosci przyrody). Mimo to i tak znaleźli sie mądrale, którzy ich odsądzą od czci i wiary bo to MOŻE był teren prywatny, i MOŻE jego własciciel nie życzył sobie by tam jeździć. Koleś przesadził i trudno - sam sobie zrobił krzywdę. Widzę jednak, że problemem to chyba cie są quadowcy tylko WY szanowni obużeni. Mam wrażenie, że dać wam broń i powiedzieć, że nie ma kary, to chętnie odstrzelilibyście kilku zmotoryzowanych. Idźcie do psychiatry, bo do psychologa to juz raczej za późno.
      PS. Wcale nie usprawiedliwiam quadowców niszczących zieleń - wszystko trzeba robić z głową i tak by nie szkodzić innym.
      • Gość: . Re: Tragiczne komentarze IP: *.retsat1.com.pl 28.12.12, 15:20
        Może i nie usprawiedliwiasz quadowców niszczących zieleń, ale również nie masz poszanowania do cudzej własności.
        Podaj adres, może znajdą się amatorzy wymalowania mieszkań sprejem. Zawsze lepiej mazać mieszkanie, niż ściany na ulicy.
        • Gość: pio Re: Tragiczne komentarze IP: *.ericpol.com 28.12.12, 15:45
          Napisałem "głośno i wyraźnie", że nic nie wiadomo o własności tego terenu (przynjamniej na podstawie artykułu) ale wedle ciebie oni conajmniej rozjeździli komuś trawnik. A co do poszanowania własnoci podejrzewam, że mam lepiej wykształcone od ciebie bo mam własną posesję, a z twojego wpisu wnioskuje (przyznaję że na wyrost), że mieszkasz w bloku.
          • Gość: . Re: Tragiczne komentarze IP: *.retsat1.com.pl 28.12.12, 22:50
            > Napisałem "głośno i wyraźnie",

Ale najwyraźniej niedobitnie.

> że nic nie wiadomo o własności tego terenu (przy
            > njamniej na podstawie artykułu) ale wedle ciebie oni conajmniej rozjeździli kom
            > uś trawnik.

Wg mnie, grupa nierozsądnych ludzi zrobiło sobie imprezkę, nie zdając sobie sprawy z grożących im niebezpieczeństwom. O skutkach tej zabawy czytamy dziś w prasie.

> A co do poszanowania własnoci podejrzewam, że mam lepiej wykształco
            > ne od ciebie bo mam własną posesję, a z twojego wpisu wnioskuje (przyznaję że n
            > a wyrost), że mieszkasz w bloku.

To o niczym jeszcze nie świadczy, że masz "własną" posesję. Wielu takich "posiadaczy" nie ma pojęcia jakie na nim ciążą w związku z powyższym prawa a jakie obowiązki.
            Ale ta dyskusja odbiega już znacznie od początkowego wątku.
      • Gość: ixi Re: Tragiczne komentarze IP: 195.149.64.* 28.12.12, 15:20
        Problem jest tylko w tym, że 99% quadowców nie robi tego z głową i rozsądkiem, więc nie pisz bzdur, że się ktoś na nich obuża. Nie obuża się Policja, nie obużają się Sądy, bo przecież to niska szkodliwość społeczna. Ciekawe czy owy quadowiec, który sprzątnął gdzieś w Polsce dziecko doczekał się właściwego potraktowania. Pewnie nie bo przecież to niska szkodliwość społeczna czynu, tak samo jak zabicie pieszego na pasach jadąc po pijaku - pozbawienie wolności w zawiasach + kara finansowa - po co więcej w sumie zabił tylko jednego człowieka, w dodatku był w stanie wyłączającym logiczne myślenie. Sam jestem zmotoryzowany, ale głupoty i bezmyślności nie trawię, a bezkarności nienawidzę.
        • Gość: Pio Re: Tragiczne komentarze IP: *.ericpol.com 28.12.12, 15:47
          Tylko to o czym piszesz nie jest problemem quadowców jako grupy społecznej tylko całego państwa, które się sypie z braku poszanowania prawa i jego egzekwowania.
        • Gość: OBUŻA Wiwat ęnteligęcja IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.12, 22:27
          OBÓŻA!
          Obuża?

Naprawdę, takiego geniusza nie warto czytać. Jeśli ma nawet rację, to przez przypadek.

• Gość: slawek Re: Wiwat ęnteligęcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 08:56
            A może oburza ? Popracuj jeszcze na tym.
    • Gość: hydra Jednego idioty mniej. IP: *.toya.net.pl 28.12.12, 16:05
      Radość wielka rozlała się po moim sercu. Kolejny idiota - miłośnik quadów zginął na swoim motorku. Gińcie i umieracjcie wszyscy w ciężkich męczarniach przygnieceni swoimi pierdzipędami. Rychłej śmierci każdemu quadowcoowi w nowym roku ;-)))))
      • Gość: pierdzipęd Re: Jednego idioty mniej. IP: *.ericpol.com 28.12.12, 16:42
        I wzajemnie :DDDD
      • Gość: gość Re: Jednego idioty mniej. IP: *.toya.net.pl 28.12.12, 17:50
        Proponuję leczenie, może jeszcze nie jest dla Ciebie zbyt późno.
        • Gość: znam cię Re: Jednego idioty mniej. IP: *.lodz.mm.pl 29.12.12, 11:56
          876N ?
    • Gość: ? Darujcie sobie zawiść IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.12, 22:22
      Zginął człowiek - to naprawdę jest powód, aby powściągnąć emocje.

Jeździli po żwirowni - lepsze to niż rozjeżdżanie lasu (NIENAWIDZĘ TEGO!), czy dróg wiejskich.
      Żwirownia na 99,99% była prywatna - ale niekoniecznie jeździli bez zgody właściciela! Skąd ta pewność?
      I CO TO MA DO RZECZY? Czy wypadek wynikał z braku zgody?

Quady to fajna zabawa, ale w Polsce NIE MA GDZIE NA NICH JEŹDZIĆ *LEGALNIE*.
      A szkoda, no wtedy mniej byłoby dzikich jazd po lesie i po żwirowniach...

A wszelkie "i dobrze mu tak" świadczą jakim bydłem są komentatorzy. BYDŁEM!
      • Gość: . Re: Darujcie sobie zawiść IP: *.retsat1.com.pl 28.12.12, 22:48
        > I CO TO MA DO RZECZY? Czy wypadek wynikał z braku zgody?

Poniekąd TAK. Jeżeli jazdy odbywały się za zgoda właściciela, a ten nie uprzedził uczestnikach o grożących im niebezpieczeństwach i zdarzenie miało miejsce w takim punkcje, to winę za wypadek ponosi właściciel obiektu. Osoba nieświadoma uległa śmiertelnemu wypadkowi.
        Inaczej, rzecz się ma w przypadku, gdy cała ta impreza odbywała się bez zgody i wiedzy właściciela. Wówczas uczestnicy ponoszą skutki własnej nieodpowiedzialności, a właściciel może od nich dochodzić naruszenia swoich praw.
        To tak, jakby ktoś włamał się do twojego mieszkania, zabawił się i zginął poślizgując się na rozlanej wodzie w łazience, którą ty rano świadomie, bądź nie, nie starłeś/-łaś.
        • Gość: ? Re: Darujcie sobie zawiść IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.12, 10:47
          Kompletnie bez sensu.
          Zgoda właściciela to niekoniecznie usługa udostępnienia "placu zabaw" i odpowiedzialności za poczynania quadowców.
          Mogło to być "chcecie, to się bawcie, ale uważajcie, bo tam są doły", mogło też być tak, że ofiara była właścicielem.
          Pomijam, że nawet na torze rajdowym za głupotę kierowcy odpowiada kierowca. Organizator może dopowiadać np. za brak barierki, lub ostrzeżenia o braku takowej.

I na koniec: CO TO MA DO RZECZY?
    • Gość: Kazimierz www.stopquadom.pl IP: *.lodz.mm.pl 29.12.12, 11:53
    • Gość: Kaziu Tragiczny finał rajdu quadami IP: *.lodz.mm.pl 29.12.12, 12:13
      Ilu z Was sięga po telefon kiedy widzi te hałaśliwe pierdziuchy w lesie a co gorsza w rezerwacie?
      Nie wykręcajcie się, że i tak nie przyjadą lub przyjadą za późno.
      Nie prawda, zawsze trzeba podać gdzie są i gdzie zmierzają.
      Reagujmy na zło to będą efekty, z mamrotania nic dobrego nie będzie.
    • Gość: marek Stary był i głupi był IP: *.run.pl 30.12.12, 08:17
      jak dzieciak po komunii dostał małpiego rozumu.

Quady to zabawa dla wieśniaków niszczących lasy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka