Dodaj do ulubionych

Prasówka (na tym forum)

13.07.04, 11:45
Czy "robienie prasówki" na Forum ma tylko na celu poinformowanie o artykule/zachowanie artykułu na Forum,nim pójdzie do archiwum,czy może ma w zamiarach rozpocząć jakąś dyskusję?
Jeżeli to drugie,to chyba powinna być z jakims komentarzem, zaczynem rozmowy,a nie stricte przekopiowanym artykułem,prawda?

Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • hubar Re: Prasówka (na tym forum) 13.07.04, 11:57
      Chyba dobrze, że ja jako pierwszy wypowiadam się na tym watku, bo chyba tu do
      mnie pijesz.
      Od kiedy pamietam, robiąc takie "kopiuj/wklej" na Forum, kierowałem się jednym:
      aby dać zaczątek do rozmowy, oraz aby uniemozliwić aby artykuł spadł do
      czeluści archiwum. Już sam niejednokrotnie czytałem stare wątki i dzięki
      takim "wklejkom" mogłem się zorientować o co chodzi.
      Oczywiście, jesli inni piszacy stwierdzą że to jest niepotrzebne, zaprzestanę.

Czy powinien pojawiać się jakiś mój komentarz... hmmmm a bez tego nie można
      rozmawiać, dyskutować, komentować? OK, może to troszke leniwe, ale czekam jak
      się jeszcze ktoś wypowie...
      • krzykowal Re: Prasówka (na tym forum) 13.07.04, 14:12
        Po pierwsze nie sądzę by zbyt wiele osób czytało takie niusy jak Eurobild,
        Dziennik Budowy. Może trochę więcej czyta DŁ, nie wiem kto czyta serwisy innych
        miast? Ja to wszystko i tak przeglądam regularnie - także serwisy z Wrocławia,
        Krakowa, Poznania itd.
        Jeśli uznaję, że coś może Was tu zainteresować to wrzucam - to tyle :) Jeśli
        ktoś chce dyskutować to bardzo fajnie. Jeśli nie - to przecież nie będę siłą
        zmuszał ;)
        Jak mam ochotę dać komentarz to daję. Jak nie - to nie daję :)

Zapytam inaczej - mam przestać wrzucać tu niusy czy nie? :) Pewnie nie wszysktie
        są super trafione, ale ogólnie uważam, że te niusy, które tu w kilka osób
        umieszczamy są ok i nikomu nie wadzą. Ale niech się też inni oczywiście wypowiedzą.

pzdr
        Krzysiek
        • ixtlilto Re: Prasówka (na tym forum) 14.07.04, 08:57
          krzykowal napisał:

> Ja to wszystko i tak przeglądam regularnie - także serwisy z Wrocławia,
          > Krakowa, Poznania itd.
          A ja tego nie czytam i dzięki Forum mogę. Dziękuję za taką możliwość. Niestety
          ograniczenia czasowe nie powalają ni również na cztanie EI czy DŁ, takie
          wycinki się przydają.

Nie są one przecież dominującymi wątkami, a takie ciekawostki z innych gazet/
          miast pozwalają lepiej ocenić, spojrzeć innym okiem na to co dzieje się u nas
    • jasam Prasówka (na tym forum) - tak 14.07.04, 10:47
      Zaoszczędza czas - a jeśli brakuje komentarza - znaczy autor nie ma na dzis
      chęci dyskusji ale podrzuce informację, moze innych to zainteresuje i
      podyskutują. Samo wrzucenie tematu - jest jakąs forma uczestnictwa w Forum.

pozdr.
    • ixtlilto Re: Prasówka (na tym forum) pomysł 19.07.04, 14:40
      www.uml.lodz.pl/indeksik.php3?menu2=13&zapytanie=13,28
      Na UML.lodz.pl też jest coś w stylu prasówki, ale są tam raptem 4 teksty. Może
      jak już coś znajdziemy w większej gazecie o Łodzi, to będziemy podrzucać do UMŁ?

Nie wiem kto jest za ten dział odpowiedzialny, ale to nie problem dowiedzieć
      się :)
      • hubar Re: Prasówka (na tym forum) pomysł 19.07.04, 14:51
        Nieee, po co??
        Nazwane przez Geografa prasówką, tutaj zamieszczane artykuły, to bardziej chęć
        zaczątku dyskusji...
        A UMŁ niech się samo buja w swym nieaktualizowanym pomyśle!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka