Dodaj do ulubionych

Energia Kultury. Kandydat: OFF Piotrkowska

IP: *.skomur.pl 12.01.13, 06:30
To jest jedno z najbardziej obskurnych miejsc w centrum miasta!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: RTK Energia Kultury. Kandydat: OFF Piotrkowska IP: *.toya.net.pl 12.01.13, 09:22
      Ludzie, opanujcie sie juz z tym offem! Tak chamskiego promowania na sile dawno nie bylo. W tym miejscu mial powstac biurowiec, kamienica od frontu i nie wiadomo co jeszcze. Powstalo pare sklepow, w tym wasz ulubiony, o ktorym jest co tydzien artykul, dwie budki z zarciem z golebi i kawaly krzywej blachy dla rolkarzy. Wszystko nadal w otoczeniu smieci i zasikanych zaulkow. I gdzie ten sukces?

Nie lubie marudzic i narzekac na Lodz, chcialbym, zeby byla jak najlepsza. Ale w tym przypadku udawanie na sile jest naprawde smieszne - przejdzcie sie po miescie, naprawde jest duzo wiecej ciekawszych miejsc godnych promocji.
      • Gość: off_to_coś Re: Energia Kultury. Kandydat: OFF Piotrkowska IP: 194.42.116.* 12.01.13, 10:54
        amen bracie!
    • Gość: lol Ja chcę się dowiedzieć jednego... IP: *.toya.net.pl 12.01.13, 09:35
      Gdzie podziali się Ci Wietnamczycy co tam byli? Nikt o tym nie chce pisać, ale tam gdzie powstał OFF, było miejsce w którym można było się najeść za 10zł. Ludzie gdzieś mieli z czego mogło być to jedzenie zrobione, ale cholera, trzeba przyznać, że bylo bardzo smaczne.

Jadłem tam zawsze wracając z uczelni, bo wolałem to, niż jedzenie jakiś kebabów czy innych McShitów. No i było otwarte... Jak wracało się z Silver Screena o 2giej w nocy. ;)

O i jeszcze jedna sprawa, jeśli ktoś bywał tam często mógł ujrzeć, Panów Policjantów i SM kupujących tam jedzenie (tanio i dużo, czasami aż za dużo :P).

Heh, szkoda, bo jeśli idzie o podobną jakość, pozostał A-Dong na Placu Wolności... No, ale tam jest z 3-4x drożej (restauracja w końcu).

Btw powstał OFF a Piotrkowska jak była pusta, tak pusta pozostała. Miasto umiera. Ciężko to przyznać.
    • Gość: barbi fan a koncert Muse ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.13, 10:07
      no tak, ale tam Kondrat nie sprzedawał alkoholu
    • Gość: fant OFF Piotrkowska - o nie IP: *.4web.pl 12.01.13, 10:17
      Jak nie usuną bud moja noga tam nie postanie. Przykro mi. Nawet Zdanowska walczy z budziarzami.
    • Gość: gość Przecież to jest jeden syf, po zmroku strach wejść IP: *.dynamic.lte.plus.pl 12.01.13, 12:24
      Skąd ten lans na siłę? Redakcja ma tam jakiś biznesik na boku?
    • Gość: ? Czy wy nas macie za idiotów? IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.13, 12:52
      Myślicie, że nie poczujemy smrodu moczu?
      Że nie zauważymy pętających się meneli?
      Że spodoba nam się nawierzchnia przypominająca ruski bazar?

Wiecie co się zmieniło w tym zaułku? PRASA!
      Prasa, z uporem godnym lepszej sprawy, systematycznie promuje ten zaszczany zaułek nazywając go górnolotnie OFF Piotrkowską. Mam nadzieję, że to tylko prywatne idee fixe kogoś z redakcji, że nie stoją za tym pieniądze.
      • Gość: gość Re: Czy wy nas macie za idiotów? IP: *.toya.net.pl 12.01.13, 13:00
        I tak zaraz zakrzyczą Was bywalcy tych lokali.

Nie zapomnę, jak widziałam tłum czekający do toalety w jednym z tych przybytków. Niektórzy bardzo szybko stracili cierpliwość (wydaje mi się, że do jednego oczka czekali ludzie z dwóch knajp) i poszli załatwiać potrzeby po prostu pod murem. Smród moczu był nie do wytrzymania. To ma być ta KULTURA?
    • Gość: mal Energia Kultury. Kandydat: OFF Piotrkowska IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.13, 13:10
      Brud, syf i strach wejść. Nie mówię o wnętrzach, ale na zewnątrz - dziękuję. Dobrze, że się coś dzieje, ale do fajerwerku to jeszcze dużo brakuje.
    • Gość: no Energia Kultury. Kandydat: OFF Piotrkowska IP: *.toya.net.pl 12.01.13, 13:27
      OFF to bardzo fajne miejsce, tylko totalny dewast ..... w ciepłych miesiącach właściciele zarówno Spalonych Słońcem jak i DOMu kładą przysłowiową lachę na utrzymanie podstawowego porządku, w ciepłych misiącach brodzi się po kostki w butelkach i puszkach. A wystarczyłoby co godzinę rundkę z koszem na śmieci zrobić ... ale po co ....
    • Gość: wujtommy Bełkot medialny na temat uroku obskurnego miejsca IP: *.toya.net.pl 12.01.13, 16:37
      jest wysoce podejrzany i najwyraźniej sponsorowany przez tzw. "elyty" mające tu jakieś interesy. Mamy wiele pięknie odnowionych starych fabryk (Manufaktura, lofty itp.). Co przeszkadza aby w tak ważnym i klimatycznym miejscu centrum Wielcy Zagraniczni Inwestorzy a faktycznie tzw. Cienkie Bolki, chociaż prowizorycznie odnowili odrapane mury,skasowali przeciekające stare rurociągi, wyremontowali nawierzchnię podwórka, wstawili toalety itp. zamiast bajerować za pośrednictwem przekupionych pismaków o wyjątkowości tego miejsca. Offowy syf nikomu nie kojarzy się z kreatywnością a raczej z wyjątkowym niedbalstwem. Czy offowy i kreatywny ma znaczyć to samo co obskurny czy oznaczać syf pseudo-artystyczny?
      • Gość: gość Re: Bełkot medialny na temat uroku obskurnego mie IP: *.toya.net.pl 12.01.13, 17:41
        Offowy syf nikomu nie ko
        > jarzy się z kreatywnością a raczej z wyjątkowym niedbalstwem. Czy offowy i krea
        > tywny ma znaczyć to samo co obskurny czy oznaczać syf pseudo-artystyczny?

Święte słowa!
        Wydaje mi się, że właściciele knajp z tego "zagłębia" za punkt honoru obrali sobie urządzenie przestrzeni w jak najbardziej obskurny sposób. Te obrzydliwe meble (wewnątrz i na zewnątrz), pobazgrane ściany (tak tak, wiem, nie znam się na sztuce przez duże S), brak toalet, atmosfera wysypiska śmieci, tymczasowości i prowizorki... A wszystko podlane sosem rzekomej "klimatyczności" i "kultowości".
    • Gość: buc Straszny syf tam na razie IP: *.toya.net.pl 12.01.13, 19:09
      strach wejść. A z frontu te same budy (tylko odmalowane) gołębie na głębokim oleju serwują z ryżem... czesc :/
    • Gość: nickt SyFF Piotrkowska IP: *.devs.futuro.pl 12.01.13, 19:35
      Podwórko przy ul. Piotrkowskiej 138/140 jeszcze kilka lat temu odstraszało przechodniów brudem
      -----------------------------------
      A teraz zmieniło nazwę na SyFF Piotrkowska i tym samym brudem zachęca!?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka