Dodaj do ulubionych

1602+1603 - kolejny remont kapitalny

IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 14.07.04, 12:13
Dziś rano widziałem na "ósemce" kolejny skład po RK. Jak już zdążyliśmy się
przyzwyczaić, w wagonie 1603 zamontowano standardowe siedzenia z 805Na,
kaseta z numerem nie jest podwieszana pod sufitem, a wewnątrz tramwaju nie ma
umieszczonych numerów taborowych. Ale ważne, że jest...

W wagonie 1010 kaseta z numerem została już przeniesiona spod sufitu w
tradycyjne miejsce : (
Obserwuj wątek
    • Gość: J.S. Re: 1602+1603 - kolejny remont kapitalny IP: *.pai.net.pl 14.07.04, 12:55
      Malo uwaznie sie przygladales, bo... stare siedzenia sa tez w 1602, z ta
      roznica, ze porecze opackano biala farba. Ponadto w 1603 sa przyciski
      zewnetrzne do otwierania drzwi starego typu. W obu wagonach z kabiny
      zniknela "szafka" po prawej stronie.
      • Gość: J.S. sneak peek :> IP: *.pai.net.pl 14.07.04, 13:05
        jote.pai.net.pl/temp/1602inside.jpg
        jote.pai.net.pl/temp/1603przycisk.jpg
      • Gość: MC Re: 1602+1603 - kolejny remont kapitalny IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 14.07.04, 13:12
        > Malo uwaznie sie przygladales

Mijałem się z nim jadąc innym tramwajem. Gdy się odwróciłem widać było już
        tylko drugi wagon.
      • Gość: Michał M. Re: 1602+1603 - kolejny remont kapitalny IP: *.staszic.waw.pl / *.staszic.waw.pl 19.07.04, 18:15
        Ho ho, kolega się uważnie tym krzesłom nie przyjrzał. Świecą się jak psu
        jajca :-) Musieli je jakoś polakierować. Byłem świadkiem tak jedna pani ręką
        sprawdzała czy aby nie są one mokre :-)

W sumie miło się jedzie drugimm wagonem bez obrzydliwych napisów i porysowanych
        szyb. Szkoda że nie ma wewnątrz numerów taborowych.
    • Gość: Nataniel 3924.....reaktywacja??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 22:48
      Tak na marginesie to nie jestem pewien ale chyba wzieli się za remont rozbitego
      na skrzyżowaniu Zachodniej i Ogrodowej wogonu nr 3924. Może kogoś to
      zainteresuje ale wagon ten zniknął z hali na Chocianowicach? A stał tamprzecież
      od momentu wypadku. Chyba że poszedł na żyletki
      • Gość: luki Re: 3924.....reaktywacja??? IP: *.toya.net.pl 14.07.04, 22:59
        To ciekawe, jeszcze 3-4 dni temu stał w hali zajezdni.
        • Gość: Nataniel Re: 3924.....reaktywacja??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 23:03
          Sprwdzałem 2 razy. Wagon zawsze stał w drugim od prawej strony wjeździe. A
          ostatnio nie nie było go nigdzie. Widziałem bo wszystkie wjazdy były otwarte.

Chyba że byłem aż tak totalnie ślepy i jakimś cudem go nie widziałem.

Pozdrawiam
          Nataniel
          • Gość: luki Re: 3924.....reaktywacja??? IP: *.toya.net.pl 14.07.04, 23:21
            Wszystko możliwe, skoro tak twierdzisz, to tak musi być. 3924 stał w tak
            widocznym miejscu (nawet zza ogrodzenia), że trudno by go było nie zauważyć.
            Ale wątpię żeby go wyremontowali. Prędzej... :)

pzdr,
            luki
            • Gość: Nataniel Re: 3924.....reaktywacja??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 23:32
              Tak wogóle to coś kombinują na tych Choćkach. Ostatnio bardzo często widuję ((a
              potem ich juz niema)) tramwaje na bocznicy od strony pętli 11. Rano jak jadę do
              Łodzi tramwaje stoją na tej bocznicy. Zawsze 2 składy. Po połódniu ich juz nie
              ma. Dawno nikt w tamtych okolicach nie stawiał tramwajów
      • Gość: Nataniel Jednak reaktywacja 3924 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 14:51
        A jednak reaktywacja. Dziś stał w trzecim wjeździe na chocianowicach. I tak
        przy nim cos robiono że asz iskry szły. Nie wiem tylko dlaczego ale jest
        połaczony razem z 3923 ((który jest drógim wagonem))
        • Gość: luki Re: Jednak reaktywacja 3924 IP: *.toya.net.pl 15.07.04, 15:51
          Widziałeś numer "3923" na drugim wagonie?
          W jakim był malowaniu, zakładowym?

pzdr,
          luki
          • Gość: Nataniel Re: Jednak reaktywacja 3924 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 22:19
            tył wagonu wystawał z hali. i miał jakąś żółtą reklamę
            • Gość: Nataniel Re: Jednak reaktywacja 3924 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 22:23
              A wogóle jeszcze póżniej w zwiąsku z awarią 11 jadącej do Pabianic zauważyłem
              jak głeboko w hali na torze czwartym stał wagon 3925. Nie wiem co ini kombinują

Pozdrawiam
              Nataniel
            • Gość: luki Re: Jednak reaktywacja 3924 IP: *.toya.net.pl 15.07.04, 23:46
              Skoro miał żółtą reklamę, to był to 3925.

pzdr,
              luki
              • ukalo Re: Jednak reaktywacja 3924 26.07.04, 08:23
                Dziś jechałem składem 3924+3925! (na linii 11)

Dla mego (pewnie niewprawnego) oka nie widać żadnych śladów wypadku (pewnie sporo przeszczepów ma zrobione). W ogóle w pierwszej chwili nie skojarzyłem, jakim wagonem jadę, ale moją czujność wzmogło to, że wagon był w środku wyjątkowo czysty, odmalowany, choć nie jest po remoncie kapitalnym (w sensie siedzeń, proszkowo malowanych poręczy, automatów drzwiowych czy lamp). Ciekawostką jest, że część poręczy jest pomalowana na szaro (ale nie proszkowo, normalnie "olejną").

Pozdrawiam,
                Łukasz
                • Gość: luki Re: Jednak reaktywacja 3924 IP: *.toya.net.pl 26.07.04, 10:23
                  Nono, jestem zszokowany, że tak szybko go zrobili (od momentu wzięcia się za
                  niego). :) Dla porządku tylko zapytam, czy 3924 miał niebieską, a 3925 żółtą
                  reklamę? :)

pzdr,
                  luki
                  • ukalo Re: Jednak reaktywacja 3924 26.07.04, 10:37
                    Gość portalu: luki napisał:

> Nono, jestem zszokowany, że tak szybko go zrobili (od momentu wzięcia się za
                    > niego). :)

Ja również :)

> Dla porządku tylko zapytam, czy 3924 miał niebieską, a 3925 żółtą
                    > reklamę? :)

3925 - tak, natomiast 3924 otrzymał malowanie zakładowe.
                    (Reklama chyba była non-profit, to się nie przejęli pewnie... :-( )

Pozdrawiam,
                    Łukasz
                    • Gość: luki Re: Jednak reaktywacja 3924 IP: *.toya.net.pl 26.07.04, 10:52
                      > 3925 - tak, natomiast 3924 otrzymał malowanie zakładowe.

Ha, ha, ha. :) OK, nie czas na wygłaszanie teorii skoro tramwaj już jeździ. Gdy
                      go zobaczę stwierdzę fakt...

> (Reklama chyba była non-profit, to się nie przejęli pewnie... :-( )

Gdyby się nie przejęli to by wymienione blachy wymalowali niebieskim podkładem
                      i tyle. A już na pewno nie chciałoby się im przemalowywać tramwaju w barwy
                      zakładowe.

pzdr,
                      luki
                      • ukalo Re: Jednak reaktywacja 3924 26.07.04, 11:17
                        Gość portalu: luki napisał:

> > 3925 - tak, natomiast 3924 otrzymał malowanie zakładowe.
                        >
                        > Ha, ha, ha. :) OK, nie czas na wygłaszanie teorii skoro tramwaj już jeździ. Gdy
                        >
                        > go zobaczę stwierdzę fakt...

Chyba wiem, co masz na myśli... Też nad tym się zastanowiłem.

> Gdyby się nie przejęli to by wymienione blachy wymalowali niebieskim podkładem
                        > i tyle. A już na pewno nie chciałoby się im przemalowywać tramwaju w barwy
                        > zakładowe.

Co racja to racja.

Pozdrawiam, Łukasz
                        • Gość: luki Re: Jednak reaktywacja 3924 IP: *.toya.net.pl 26.07.04, 12:04
                          > Chyba wiem, co masz na myśli... Też nad tym się zastanowiłem.

OK, mógłbyś odpowiedzieć na mojego e-maila? :)

pzdr,
                          luki
                • Gość: J.S. Re: Jednak reaktywacja 3924 IP: *.pai.net.pl 26.07.04, 12:49
                  Zdaje sie, ze ma naklejony old-schoolowy herb (taki jak 5Nka i 102NaW)
          • Gość: MC Re: Jednak reaktywacja 3924 IP: 217.153.38.* 21.07.04, 14:48
            3923 ma reklamę "Galerii Łódzkiej"
            pzdr
    • teufel 1602+1603 - AWARIA 02.08.04, 15:13
      Dziś miałem okazję jechać nim poraz drugi no i mamy awarię:( Gdy ruszył z
      przystanku przy Rondzie Inwalidów(jako "3") coś zaczęło walić przy wózkach i
      szarpać - tak co parę metrów(chyba hamulce). Dojechaliśmy ledwo do przystanku
      przy Przyjaźni i motorniczy ogłosił Awarię. Coś poprzestawiał w wózkach
      pierwszego wagonu i odjcehał. Fajne robią eRKi w Łodzi, że zaraz się psują:(
      • ukalo Re: 1602+1603 - AWARIA 02.08.04, 15:19
        teufel napisał:

> Coś poprzestawiał w wózkach
        > pierwszego wagonu i odjcehał.

Zapewne zacięły się hamulce i motorniczy przestawił luzownik (niech mni kto bardziej oblatany w technice poprawi, jeśli bredzę).

> Fajne robią eRKi w Łodzi, że zaraz się psują:(

Moim zdaniem wózki zostawili stare, co najwyżej wyremontowane, więc nic dziwnego. Zresztą pewnie hamulec ma prawo czasem się zaciąć.

Pozdrawiam,
        Łukasz
        • teufel Re: 1602+1603 - AWARIA 02.08.04, 15:31
          > Moim zdaniem wózki zostawili stare, co najwyżej wyremontowane, więc nic
          dziwneg
          > o. Zresztą pewnie hamulec ma prawo czasem się zaciąć

Co znaczy, że mają prawo?? Nie rozumiem?? Dasz rozgrzeszenie?? Jak ktoś zabije -
          powiesz miał prawo zbłądzić?? Gdyby był sprawdzany stan techniczny regularnie,
          nie doszło by to tego!!
          • ukalo Re: 1602+1603 - AWARIA 02.08.04, 15:38
            teufel napisał:

> > Moim zdaniem wózki zostawili stare, co najwyżej wyremontowane, więc nic
            > dziwneg
            > > o. Zresztą pewnie hamulec ma prawo czasem się zaciąć
            >
            > Co znaczy, że mają prawo?? Nie rozumiem?? Dasz rozgrzeszenie?? Jak ktoś zabije
            > -
            > powiesz miał prawo zbłądzić??

Teufel! ***** gorzej Ci? No trafne porównanie... Komputery czasem się wieszają, hamulce czasem zacinają, czasem kran przecieka. Co ma do tego zabijanie?

> Gdyby był sprawdzany stan techniczny regularnie,
            >
            > nie doszło by to tego!!

Możliwe ze tak, a możliwe że nie. Czasem i w nowych egzemplarzach trafiają się usterki - i co?

Robisz aferę jakby conajmniej kilka osób zostało rannych.
            BTW, rozumiem, że to też wina wiadomej osoby??

Pozdrawiam,
            Łukasz
          • Gość: luki Re: 1602+1603 - AWARIA IP: *.toya.net.pl 02.08.04, 16:25
            teufel napisał:

> > Moim zdaniem wózki zostawili stare, co najwyżej wyremontowane, więc nic
            > dziwneg
            > > o. Zresztą pewnie hamulec ma prawo czasem się zaciąć
            >
            > Co znaczy, że mają prawo?? Nie rozumiem?? Dasz rozgrzeszenie?? Jak ktoś
            zabije
            > -
            > powiesz miał prawo zbłądzić?? Gdyby był sprawdzany stan techniczny regularnie,
            >
            > nie doszło by to tego!!

Wiesz co teufel, powiem to najdelikatniej jak można: opowiadasz rzeczy
            nieprawdziwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka