Gość: cypliak778 IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 15.07.04, 23:25 www.kapio.de/han/img/HAN35P.HTML www.kapio.de/han/img/HAN34P.HTML www.kapio.de/han/img/HAN36P.HTML A u nas? Szkoda gadać! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: flip Re: ale cacko! IP: *.p.lodz.pl 15.07.04, 23:37 Pewnie Hanower. Takie tam maja, stylizowane. Ale znowu nie gadaj - u nas z autobusami nie jest tak zle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Poczekaj az Kris-Tour przejmie mijeksie linie IP: *.prokom.pl 16.07.04, 10:13 to zmieniasz calkowice zdanie. Ba nawet za takim Jelczem 181 zatesknimy. Zwlaszcza jak np na 57 beda jezdzic Autosany H09.... A patrzac napolityke wladz miasta niedlugo bedziemy jezdzic rozmatej masci zlomami ze szrtotow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: ale cacko! IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.07.04, 11:12 Cacko??? To juz z wygladu wole Volvo 7000 czy Mercedesy Citaro. Pozdrawiam, Aleksej P.S. Do STUDIego, Kris-Tour nie ma taboru nawet na przejecie 97, wiec nie siej dezinformacji z jednego postu na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karvia Re: ale cacko! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 16.07.04, 11:23 Czy "cacko" czy "nie cacko" to nikt z nas nie wie, bo nie jechal :)) Ale fakt, chetnie bym sie przejechala. Ide o zaklad ze gdyby sie taki egzemplarz pojawil testowo na ulicach Łodzi to wiekszosc z Was celowo by skorzystala z okazji do przejazdzki czyms takim nietypowym ;)) A moze nie? Bez sciemniania kochani :) Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: ale cacko! IP: 212.191.74.* 16.07.04, 13:15 A 97 to chyba teraz Edmartour obsługuje bo wczoraj ostatnio widziałem jakiegos złoma z logo ET Odpowiedz Link Zgłoś
zamek 97 16.07.04, 14:42 Ja tam wczoraj widziałem na 97 normalnie taki więksiejszy autobus z TP. A ten Mercyk z H całkiem sympatyczny. Jak chcecie sobie popatrzeć na brzydkie autobusy, to poszukajcie amerykańskich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ventlan Re: ale cacko! 16.07.04, 14:57 Gość portalu: Tomas napisał(a): > A 97 to chyba teraz Edmartour obsługuje bo wczoraj ostatnio widziałem jakiegos > złoma z logo ET Juz bylo pare razy ale powtorze: 97 obsluguje TP jednym swoim autobusem i (z powodu braku taboru) jednym wypozyczanym z Edmaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: ale cacko! IP: *.pai.net.pl 16.07.04, 18:38 > Cacko??? To juz z wygladu wole Volvo 7000 czy Mercedesy Citaro. Citaro? Alez to przeciez wlasnie *JEST* Mercedes Citaro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: ale cacko! IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.07.04, 11:00 Dobra, nie wiedzialem, ale lodzkie Citaro troszke lepiej wygladaja, w Berlinie tez sa takie jak w Lodzi. Pozdrawiam, Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: ale cacko! 16.07.04, 14:37 Ej, właśnie że design jest bardzo fajny!!! Super rozumaicenie szarych ulic :) Chętnie bym widział podobne kreatywne innowację u nas na ulicach :) Bye bye - maxxman :)) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: ale cacko! 16.07.04, 17:35 BARDZO fajny wygląd, z chęcią bym sie przejechał. zwłaszcza,że on ma chyba klimatyzację? nie widzę tam okien uchylnych... ciekawe jak ona tam się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: ale cacko! IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.07.04, 20:17 Trochę jak skrzyżowanie starej lodówki z pralką, ale generalnie, to nawet fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastik komu sie nie podoba???? IP: 212.191.201.* 17.07.04, 11:24 ten ma w zeby ;))) Zartowalem, ale naprawde gdyby takie cos pojawilo sie w Łodzi to kazdy by na to polowal, zeby choc raz sie przejechac. Sami forumowicze zrobili by niezly tlok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: komu sie nie podoba???? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.04, 16:34 Odpowiadasz na : Gość portalu: plastik napisał(a): > ten ma w zeby ;))) Eee. To trzeba było wczesniej napisać... > Zartowalem, ale naprawde gdyby takie cos pojawilo sie w Łodzi to kazdy by na to > > polowal, zeby choc raz sie przejechac. Sami forumowicze zrobili by niezly tlok. Oczywiście, że tak. Z reztą ja nie mówiłem, że się nie podoba (choćby w trosce o zęby;-) ), tylko, że stylistyka jest nieco dziwaczna i taka niby-podstarzana. A autobus przede wszystkim musi być praktyczny, tego zaś nie sposób stwierdzić na podstawie zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: komu sie nie podoba???? IP: *.pai.net.pl 17.07.04, 17:26 Mnie sie podoba. Bardzo bym chcial foty wnetrza zobaczyc. A uklad wejsc jakos mi tak przypomina osiemsetpiatki ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. wnetrze IP: *.pai.net.pl 17.07.04, 17:40 www.leipziger-nahverkehr.de/technik_fz_bus_silberpfeil.html Wyglada dosc kosmicznie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ventlan Re: wnetrze 20.07.04, 14:27 Widac ze uklad wybitnie miejski z przewaga miejsc stojacych. Takze dosc spora czesc siedzien zwroconych do wnetrza z oparciem na burcie. Mi sie takie rozwiazanie niespecjalnie podoba, ale moze cos w tym jest. Z tylu z kolei "kacik klubowy". Ciekawostka, tylko przypuszczam, ze w naszych warunkach dosc ciezko bylo by sie tam dostac/wydostac. Jak to czesto bywa w konstrukcjach niemieckich brakuje drzwi z tylu. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: ale cacko! 20.07.04, 23:43 Ciekawe jaki to ma silnik. Na burcie napisane: Powered by biogas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: ale cacko! IP: *.prokom.pl 21.07.04, 11:03 Biogas - no prolbem. W autobusie karmimy pasazerow grochowka a natura sama zadba o wyprodukowanie odpowiedniej ilosci paliwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: ale cacko! 21.07.04, 21:16 Wystarczy wywalić tylną ścianę, postawić pasażerów plecami do otworu i mamy pierwszy na świecie autobus z silnikiem odrzutowym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: ale cacko! 21.07.04, 21:27 Linia 85 - Miejsce akcji Janów: "Następny przystanek Dworzec Północny";) Takiego kopa dostanie;) Odpowiedz Link Zgłoś
a1_a2 Złom jak złom 21.07.04, 12:22 Czym tu sie fascynowac 4 kola troche blacy i szkła a kosztuje to bajaskie pieniadze ale nasze miwato to kupi i ceny biletow skocza o jakies 1 - 1-5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Złom jak złom IP: *.pai.net.pl 21.07.04, 13:39 1. Nie miasto kupuje tabor, a MPK 2. MPK ma juz takie, tylko inaczej prezentuja sie z zewnatrz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Złom jak złom IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.04, 20:07 > 2. MPK ma juz takie, tylko inaczej prezentuja sie z zewnatrz Gwoli ścisłości przegubowych Citaro nie posiada, ale dla tego tam dwa wpisy wyżej, to chyba wielkiej różnicy nie stanowi. Wszak złom to złom i lepiej nic nie kupować i jeździć swoim wypieszczonym dwudziestoletnim trabantem, którego złomem przecież nazwać nie można. Swoją drogą - jakie to zycie jest proste: złom to złom, blok to blok, droga to droga, a co debil, to debil. Odpowiedz Link Zgłoś