Dodaj do ulubionych

Pod wpływem anonimowego wpisu na forum

22.07.04, 21:45
na stronie UMŁ możemy przeczytać:

"Urząd pod kontrolą 2004-07-19
Pod wpływem anonimowego wpisu na internetowym forum "Gazety Wyborczej" o
nieprawidłowościach, prezydent Jerzy Kropiwnicki zlecił kontrolę dyrektorowi
Biura Audytu Wewnętrznego, Kontroli i Skarg UMŁ, Ireneuszowi Wosikowi...."

1. Tytuł informacji brzmi - Urząd pod kontrolą.
Co to za kontrola urzedu, że anonimy są podstawą do wykrywania
nieprawidłowości pracy magistratu ?
2. Czy nalezy sie chwalić przed całym swiatem na oficjanej stronie Urzędu
Miasta, że :
"Pod wpływem anonimowego wpisu na internetowym forum "Gazety Wyborczej" o
Biura Audytu Wewnętrznego, Kontroli i Skarg UMŁ, Ireneuszowi Wosikowi. "

Chyba jakas pomyłka w ocenie co jest sukcesem a co porażką ?

pozdr.
PS. Zachęcam wszystkich zainteresowanych do rozbudowy serwisu osiągnięć Pana
Prezydenta.
"Chcesz pomóc swojemu Prezydentowi - pisz anonimy !!!"

Obserwuj wątek
    • Gość: Michał M. Re: Pod wpływem anonimowego wpisu na forum IP: *.staszic.waw.pl / *.staszic.waw.pl 22.07.04, 21:48
      Może to wcale nie był anonim. Ktoś się podpisał tak jak większość z nas -
      ksywką. Ja podpisuję się "Michał M.", niby znaczy to tyle co "życzliwy" ale ja
      tak nie uważam. Nie ukrywam mocno tożsamości, niektórzy dyskutanci wiedzą jak
      się nazywam, a niektórzy nawet jak wyglądam ;-) Żaden tam ze mnie anonim.
      • jasam Re: Pod wpływem anonimowego wpisu na forum 22.07.04, 21:57
        Gość portalu: Michał M. napisał(a):

> Może to wcale nie był anonim. Ktoś się podpisał tak jak większość z nas -
        > ksywką. Ja podpisuję się "Michał M.",

Więc łopatologicznie:
        Nie problem, czy ktoś jest rzeczywiście anonimowy. Większość stałych bywalców
        forum zna sie bardzo dobrze.
        Problem jest w formule działania kontroli wewnętrznej Urzedu.

pozdr.
        • Gość: boards_of_canada Re: Pod wpływem anonimowego wpisu na forum IP: *.lodz.mm.pl 22.07.04, 22:06
          Widze, ze bardzo cie irytuje sprawnosc dzialania prezydenta.
          • gray Re: Pod wpływem anonimowego wpisu na forum 22.07.04, 22:13

nie wiem jak jasam ale ja podziwiam wręcz sprawność z jaką rzecznik prezydenta
            wypowiedział się na forum (chociaż cholera wie - to też w gruncie rzeczy anonim)
            oraz sprawność z jaką "prezydent Jerzy Kropiwnicki zlecił kontrolę dyrektorowi
            Biura Audytu Wewnętrznego, Kontroli i Skarg UMŁ, Ireneuszowi Wosikowi" - to
            trzeba być 'fit' żeby zadzwonić i powiedzieć 'irek, skoczno tam i tam i zobacz
            co oni znowu nawyrabiali" - jestem pełen podziwu :)
          • jasam do : adanac_fo_sdraob 22.07.04, 22:23
            Gość portalu: boards_of_canada napisał(a):

> Widze, ze bardzo cie irytuje sprawnosc dzialania prezydenta.

znasz bajke o odwracaniu kota ?

Czy ty naprawdę nie rozumiesz absurdalności twoich zachwytów ?
            pozdr.
          • barracuda7110 Re: Pod wpływem anonimowego wpisu na forum 23.07.04, 14:27

> Widze, ze bardzo cie irytuje sprawnosc dzialania prezydenta.

Gdyby rzeczywiście tak wspaniale działał to do tej sytuacji by nie doszło...
    • ab84 Re: Pod wpływem anonimowego wpisu na forum 22.07.04, 21:49
      wow, to fantastycze ze anonimy maja tak duzy wplyw na wladze miasta!! do czego
      to doszlo...
    • gray Re: Pod wpływem anonimowego wpisu na forum 22.07.04, 21:51

ogólnie wszystko odbyło się mocno anonimowo. na post anonima odpowiedział anonim
      a po wszystkich perturbacjach zastaliśmy na stronie UMŁ notkę bez podpisu :)
    • jasam Anonim 1 22.07.04, 21:52
      Zachęcam do przeczytania
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=13382867&a=14163331
      gdzie jest konkluzja:
      Czy rzeczywiście współpraca Miasta z Organizacjami jest az tak iluzoryczna ?
      Po jakiego .... tworzyc i uchwalac Programy Współpracy - czy tylko aby mieć
      dupochron, że u nas w gminie przestrzegamy prawa. Ustawa przewiduje Program
      Współpracy - to go mamy.

pozdr.
      • Gość: boards_of_canada Re: Anonim 1 IP: *.lodz.mm.pl 22.07.04, 22:01
        Ty chyba jakis nawiedzony jestes. O co ci chodzi wlasciwie? Prowadzisz jakas
        organizacje pozarzadowa i chcialbys dostac dotacje?
        • jasam Re: Anonim 1 22.07.04, 22:19

> Ty chyba jakis nawiedzony jestes. O co ci chodzi wlasciwie? Prowadzisz jakas
          > organizacje pozarzadowa i chcialbys dostac dotacje?

Czy urzędasy potrafia wyłącznie, po ilości dotacji oceniać współpracę z
          organizacjami społecznymi ??????????????
          To jest właśnie mizeria intelektualna władzy "samorzadowej"

pozdr.
          • Gość: boards_of_canada Re: Anonim 1 IP: *.lodz.mm.pl 22.07.04, 22:24
            Stary, co ty bredzisz? O co ci chodzi??? Nie wiem kim jestes, ale najwyrazniej
            masz cos wspolnego z organizacjami pozarzadowymi. Informuje cie zatem, ze w
            urzedzie miasta wspolpraca z organizacjami pozarzadowymi zajmuje sie:

Zespół ds. Współpracy z Organizacjami Pozarządowymi w Wydziale Spraw
            Spolecznych UML
            ul. Sienkiewicza 5, 90-113 Łódź
            tel.: +48 (42) 638-46-10
            fax: +48 (42) 638-46-00
            e-mail zespop@uml.lodz.pl

Koordynator
            Grzegorz Justyński
            pokój: 205
            tel.: +48 (42) 638-46-00 w. 4600
            • blenda Re: Anonim 1 23.07.04, 12:06
              za niem cos napisze przeanalizuj dokladnie to co napisal jasam...
              nie rozumiesz, masz do tego prawo choc czytac ze zrozumieniem kazdy umiec
              powinien...

a co do tematu...
              widac ze sami sobie nie radza nalepiej wiec czytac nasze forum zaczeli, bo juz
              nie raz okazalo sie ze wiele cennych uwag i sugestii sie tu znajduje...

wiesz Jasamie, moze lepsze korzystanie z anonimow niz totalna bezczynnosc?
              • Gość: inżynier Re: Anonim 1 IP: *.res-polona.com.pl 23.07.04, 12:58
                Muszę wyjaśnić - moja notka była anonimowa tylko przez parę godzin. Używam
                ksywki, jak wszyscy na forum. Na pierwszy sygnał, że Kropiwnicki zlecił w tej
                sprawie śledztwo przedstawiłam się w liście skierowanym na adres emailowy
                prezydenta. Dla UM nie jestem anonimem i wcale nie zamierzałam się ukrywać.
                Prawdę mówiąc nie spodziewałam się też, że nastąpi jakakolwiek reakcja ze
                strony UM, jestem pod wrażeniem (pozytywnym). Prez przypadek pomogłam znajomemu
                w wyegzekwowaniu zapłaty. Przy okazji rozpętałam burzę w szklance wody.
                Pozdrawiam wszystkich serdecznie
              • boards_of_canada Re: Anonim 1 23.07.04, 13:52
                Dziewczynko. Zanim zaczniesz mnie pouczac zastanow sie sama nad sensem tego co
                piszesz. Dzialanie prezydenta zostalo podjete pod wplywem _anonimu_. Jednak
                dzialanie nie byloby skuteczne, gdyby osoba uzywajaca anonimowej ksywki nie
                ujawnila sie. To chyba calkiem normalne dla kazdej doroslej, zdrowo myslacej
                osoby.
                • Gość: obywatel Łodzi Re: Anonim 1 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.04, 15:08
                  boards_of_canada-pięknie, pięknie
                  ciekawe, który z urzędników Urzędu Miasta Łodzi wymyślił sobie taki ładny
                  pseudonim. Może Pan Prezydent, w ramach audytu wewnętrznego, powinien go
                  poszukać. Tosz to przwdziwy skarb, nie urzędnik!!!
    • vladip Re: Pod wpływem anonimowego wpisu na forum 23.07.04, 14:56
      jasam napisał:

> 1. Tytuł informacji brzmi - Urząd pod kontrolą.
      > Co to za kontrola urzedu, że anonimy są podstawą do wykrywania
      > nieprawidłowości pracy magistratu ?
      > 2. Czy nalezy sie chwalić przed całym swiatem na oficjanej stronie Urzędu
      > Miasta, że :
      > "Pod wpływem anonimowego wpisu na internetowym forum "Gazety Wyborczej" o
      > nieprawidłowościach, prezydent Jerzy Kropiwnicki zlecił kontrolę dyrektorowi
      > Biura Audytu Wewnętrznego, Kontroli i Skarg UMŁ, Ireneuszowi Wosikowi. "
      >
      > Chyba jakas pomyłka w ocenie co jest sukcesem a co porażką ?

Nie przesadzajmy.. dobrze, że nastąpiła jakakolwiek reakcja, tyle że to co jest
      dobrym tekstem dla gazety nie zawsze jest równie dobrym dla oficjalnego serwisu
      UMŁ. Chodzi mi tu o "anonimowość" zgłoszenia.
      • jasam Re: Pod wpływem anonimowego wpisu na forum 23.07.04, 21:35
        vladip napisał:

> Nie przesadzajmy.. dobrze, że nastąpiła jakakolwiek reakcja,

no - dobrze. Lepsze to niz zalegość UMŁ wobec dostawcy.

> tyle że to co jest dobrym tekstem dla gazety nie zawsze jest równie dobrym
        > dla oficjalnego serwisu

Czyli przyznajesz, że nie należy to do tych sukcesów Prezydenta Miasta, o
        których nalezy rozgłaszac na oficjanych stronach internetowych na cały świat.

Na innym wątku nasz przewspaniały forumowy-rzecznik UMŁ (pomińmy realną jego
        funkcję) komentuje to tak:

• Re: do boards IP: *.lodz.mm.pl
        Gość: boards_of_canada 22.07.2004 22:28 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Nawet ten anonimowy wpis sam w sobie nic by nie dal, gdyby jego autor nie
        skontaktowalby sie mailowo z prezydentem.

• Re: do boards
        jasam 22.07.2004 22:33 odpowiedz na list odpowiedz cytując

> Nawet ten anonimowy wpis sam w sobie nic by nie dal, gdyby jego autor nie
        > skontaktowalby sie mailowo z prezydentem.

Czyli na stronie UMŁ nie piszą prawdy o działaniach Prezydenta ?
        "Pod wpływem anonimowego wpisu na internetowym forum "Gazety Wyborczej" o
        Biura Audytu Wewnętrznego, Kontroli i Skarg UMŁ, Ireneuszowi Wosikowi."

• Re: do boards IP: *.lodz.mm.pl
        Gość: boards_of_canada 22.07.2004 22:39 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Gazeta Wyborcza to samo napisala. Tez klamie? GW nawet dluzsza notatka dala,
        niz strona UMŁ. Oczywiscie sa dumni, ze urzednicy czytaja ich forum.

=============================

Zamiast skulic ogon, że wywalił bzdurę w necie - to zaczyna odgryzać się w
        stylu :
        a w Gazecie ....

I to mnie martwi, że na portalu naszego miasta zamieszcza się takie bzdury w
        pełni wierząc, że to przynosi chwałę Prezydentowi i miastu.
        Dlatego kolejną lustracją Prezydenta, spowodowaną anonimowym wpisem na forum
        Gazety - byc może powinno byc przejrzenie "osiągnięć" jego internetowego
        rzecznika.

pozdr.
    • Gość: obserwator Re: Pod wpływem anonimowego wpisu na forum IP: *.toya.net.pl 23.07.04, 22:19
      Nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Takie hasło powinien powiesić sobie nad
      łóżkiem forumowy "rzecznik". Biorąc pod uwagę ilość czasu jaki rzeczony
      poświęca na "rzecznikowanie" (wazelinowanie) poza swoim czasem pracy, to
      pachnie chorobą psychiczną. Szkoda powagi Prezydenta i Urzędu (naszego) Miasta.
    • aard Jako jedyny do meritum odniósł się Vladip 26.07.04, 12:05
      I jako jedyny napisał z sensem. Dobrze, że zareagował, źle że chwali się
      reakcją na anonim jako sukcesem.
      A ze "Gazeta" kłamie, to co prawda zupełnie inna bajka, ale - niestety - nie o
      żelaznym wilku... :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka