Dodaj do ulubionych

Bo wyremontował furtkę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 20:30
A pogonić tych dziadów z nadzoru. Tylko nekają ludzi i przez wiele lat
pozbawiali Łódź inwestycji - inwestorzy wiedzieli ile trwa tu załatwianie
spraw.

JJ
Obserwuj wątek
    • Gość: Jajo Re: Bo wyremontował furtkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 20:30
      na forum
    • Gość: bnew Re: Bo wyremontował furtkę IP: 217.153.8.* 14.08.04, 06:49
      nie dostali w łape więc domagają się swojego, złodzieje!
    • Gość: Kamień Re: Bo wyremontował furtkę IP: 213.17.234.* 14.08.04, 14:00
      Nie da się żyć w tym kraju. A to wynika z tego, że Polacy są głupimi, a przy
      tym złymi ludźmi. Głupota pomieszana ze złością to mieszanka wybuchowa
    • Gość: Grucha Re: Bo wyremontował furtkę IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.04, 14:09
      No ile można ścierpieć tych bzdurnych przepisów? Czepiają się samarytanina
      zamiast wziąć się za prawdziwe problemy. Urzędnicy do prawdziwej roboty.
      Zaczelibyście coś wytwarzać po za zapisanym papierem w nadmiernych ilościach.
      • zamek Welcome a victim of local law and bureaucracy! 17.08.04, 23:16
        Let him be pretty!
        • Gość: Paul Welcome THE victim of THE local law...n/t IP: *.nwrk.east.verizon.net 18.08.04, 08:51
          • zamek Pawełku, słoneczko ty moje puchate, 19.08.04, 11:45
            ja o tym wiem, ale
            cytowałem
            tylko klasyka ;)
            Pozdrów koleżkę totumfackiego, chyba że się sa tu przywłóczy.
            • Gość: Paul Zamek.......kochajmy sie;-}!n/t IP: *.nwrk.east.verizon.net 19.08.04, 20:34
              • zamek Paul... lubmy się :) 20.08.04, 13:18
                Bo jeśli chodzi o kochanie się, to wybieram kobiety. Faceci nie maja u mnie
                żadnych szans :)
                • Gość: Paul No to sie lubmy;-} n/t IP: *.nwrk.east.verizon.net 21.08.04, 00:56
    • Gość: g@mdan Re: Bo wyremontował furtkę IP: *.tvsat364.lodz.pl 14.08.04, 22:41
      Urzędnicy nadzoru budowlanego działają tu normalnie na szkodę państwa.
      Czy nie ma z tego powodu odpowiedzialności (administracyjnej lub karnej)?
      • Gość: st1 Re: Bo wyremontował furtkę IP: 62.233.227.* 15.08.04, 13:55
        no i oczywiście sąsiadowi przeszkadzało - znam takich, którym wszystko
        przeszkadza ...
        • camelot Re: Bo wyremontował furtkę 15.08.04, 15:54
          Do tych z nadzoru budowlanego!!!! Trzeba mieć mózgi w głowie a nie siano.
          Czepiacie się faceta który wyremontował swoją furtkę a nie czepiacie się tych
          co wybudowali wille i inne rzeczy bez zezwolenia. A tylko dlatego, że oni dali
          wam w łapę a on nie.
          • Gość: Lilka24 Re: Bo wyremontował furtkę IP: 194.63.132.* 17.08.04, 19:34
            Do tego, co psioczy na nadzór budowlany!
            Daję Ci dobrą radę, za darmo, nie musisz mi nic dawać w łapę - jeżeli masz
            odpowiednie wykształcenie (w co raczej wątpię) - idź tam pracować.
            Tam się nauczysz, jakie obowiązują przepisy i do czego można się przyczepić.
            Powiedz urzędnikowi w Urzędzie Skarbowym, że się Ciebie czepia, że chce od
            Ciebie jakichś tam PIT-ów, że pewnie chce łapówki!
            A swoją drogą jak chce się mieć innych sąsiadów, którzy na ciebie kablują, to
            trzeba się przeprowadzić.
            Głupich (zawistnych) nie sieją, oni sami rosną.

Sprubuj nie egzekwować przepisów ustawowych będąc pracownikiem nadzoru bud., to
            Cię wyleją z pracy. Chciałbyś, idąc do lekarza, żeby ten Cię nie leczył,
            chociaż powinien, żeby Cię zignorował?
            • Gość: dentysta Re: Bo wyremontował furtkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 19:39
              Ooo urzędas się odezwał. No więc powiem tak - mnie proponowano danie łapówki za
              załatwienie sprawy w nadzorze. Niestety było to w cztery oczy i nie mam
              dowodów. Łapówki nie dałem i sprawę załatwiałem zamiast "od ręki" ponad 10 m-
              cy. Owszem dało się załątwić, ale czas i nerwy moje.
              Ale ja jestem z tych co mają kasę i można ich skubać - jestem stomatologiem i
              chodziło o gabinety dentystyczne.
              Niech no jakiś urzedas z Wareckiej trafi do mnie na fotel.... oj będzie bolało.

Co ciekawe w ramach tej instytucji, w tej samej sprawie różni urzędnicy
              podejmowali całkowicie przeciwstawne decyzje... takie jaja.

Zatem proponuję, żeby darmozjady z Wareckiej siedziały cicho i nie denerwowały
              ludzi, którzy muszą zapracować na chleb świadcząc dla innych, a nie
              bezsensownie utrudniając im życie.

Dentysta-sadysta
              • Gość: Lilka24 Re: Bo wyremontował furtkę IP: 194.63.132.* 18.08.04, 00:30
                Nie pracuję na Wareckiej (na Traugutta tym bardziej).
                Jestem zarządcą nieruchomości i z tymi z nadzoru mam do czynienia często.
                Nie jest to sporadyczny "odbiór" czegoś tam(np.budynku) , gdzie kontakt z
                inspektorem może być odbierany subiektywnie.
                Może Pan chciał, żeby inspektor przymknął oko na coś, co było zrobione
                niezgodnie z przepisami, tak jak w przypadku tej nieszczęsnej furtki?
                • Gość: mat28 Re: Bo wyremontował furtkę IP: *.profiline.com.pl 18.08.04, 08:47
                  Wystarczyła odrobina dobrej woli. Gdyby decyzją odpowiedniego urzędnika uznano
                  to za remont to całej sprawy by nie było.
    • Gość: Ingo Re: Bo wyremontował furtkę IP: 213.17.170.* 18.08.04, 09:13
      Nie ma co wyzywać zaraz wszystkich, że są skorumpowani i złodziejami. Jest to
      zwyczajna głupota jakiegoś urzędnika, któremu teraz głupio wycofać się ze
      sprawy. Szkoda tylko, że nęka się człowieka, który chce coś zrobić i nie patrzy
      z zakasanymi rękawami jak coś się wali. Więcej rozsądku Panowie i Panie z
      Nadzoru Budowlanego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka