Dodaj do ulubionych

Forumowicze - jesteście w Gazecie!!!

22.08.01, 18:32
W czwartkowej Gazecie poczytacie o sobie samych. Ciekawi jesteście? Kupcie Gazetę...
Obserwuj wątek
    • Gość: MarcinK Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!! IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 22.08.01, 18:36
      I tak bym kupil ;-)

Pozdrawiam, Marcin Kaniewski - Lodz: central city in Poland

• Gość: pepe Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!! IP: 213.25.90.* 22.08.01, 19:26
      jeżeli warunki atmosferyczne będą akceptowalne, to może wyskoczę na chwilkę do
      kiosku. :)
      pozdr.
      • Gość: M Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 19:38
        Jestem ciekawy co szanowna redakcja w niej napisze.
        Pozdrawiam wszystkich na forum
        • Gość: pepe Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!! IP: 213.25.90.* 22.08.01, 19:41
          właściwie to wiemy już wszystko, co będzie w czwartkowej Gazecie. Teraz z
          niecierpliwością czekamy na piątkową. Kto wie, może jutro na forum pojawi się
          program telewizyjny?
          • Gość: geograf Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 20:22
            ciekawe co o nasz napisza i w ogole co zamieszcza w tym numerze (aha- i ile
            tego bedzie:)
    • hubar Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!! 22.08.01, 20:45
      Komuś się chciało? Ojejku chyba zrobie to co robie codzienni (poza paroma
      jeszcze rzeczoma) - kupie analogową Gazetkę

pozdrowy i GW tak trzymać
      • Gość: Mirek Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 23:36
        Żeby jeszcze te najlepsze wątki przenieść w życie.
        • zonk19 Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!! 23.08.01, 01:14
          Na czas sie wlaczylem :))) Pozdrow.!
          • Gość: OLGIERD Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!! IP: 157.25.200.* 23.08.01, 08:07
            I co napisali ?
            • Gość: pepe Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!! IP: 213.25.90.* 23.08.01, 08:58
              czy ktoś już kupił analogówkę? Bo ja jeszcze śniadania nie zjadłem, i nie wiem
              co oni o nas napisali. No cóż oni mogli napisać?!
      • pilot30 Fajna inicjatywa. Ale jeszcze nie kupiłem analoga... Pozdrowy 23.08.01, 09:31
    • Gość: mag Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!! IP: *.nv.iinet.net.au 23.08.01, 09:18
      no wlasnie napiszcie co jest o forum w wyborczej,ja nie mam szans zobaczyc ni
      skrawka papieru:(
      pozdrowka mag
    • pilot30 Kto już kupił niech "puści farbę"....pozdrowy 23.08.01, 09:33
    • hubar Re: Forumowicze - ALE NAS KWINTO OPSMAROWAŁ! 23.08.01, 11:35
      No mam GW i przeczytałem. Mam jednp pytanko do autora: czemu umieściliście nas
      koło nekrologów? aż tak nas nie lubicie? ;-)
      Mówiąc szczerze to spodziewałem się czegoś więcej ale na początek to może być,
      czy będzie to cykliczne?

BARTOLOMEO!!!! nie przekręcajcie nicków! (on wpisuje się tak bo miejsca na
      logowanie jest tylko na 8 liter , ale zawsze na koniec postu pisze:
      pozdrowienia Bartolomeo.

pozdrowy HuBar
      • Gość: mag Re: Forumowicze - ALE NAS KWINTO OPSMAROWAŁ! IP: *.nv.iinet.net.au 23.08.01, 12:43
        hubar ale co tam jest konkretnie napisane???? w australii nie ma dzisiejszego
        wydania wyborczej:((((((,napisz plisssssssssssssss:)))))
        pozdrowionka mag
        • hubar Re: Forumowicze - ALE NAS KWINTO OPSMAROWAŁ! 23.08.01, 13:45
          Poczekaj do wieczorka bo teraz nie mam tyle czasu! Może ktoś przez ten czas Ci
          napisze , a jak nie to obiecuje że przed 22 będzie post ode mnie!

pozdrowy
        • aniapakero Re: Forumowicze - ALE NAS KWINTO OPSMAROWAŁ! 23.08.01, 14:13
          Gość portalu: mag napisał(a):

> hubar ale co tam jest konkretnie napisane???? w australii nie ma dzisiejszego
          > wydania wyborczej:((((((,napisz plisssssssssssssss:)))))
          > pozdrowionka mag

podpisuje sie pod tym, tyle ze ja jestem w Niemczech,aaaaa tu nie mam
          jej jak dostac!!!!!!!!!!!
      • Gość: kropka Re: Forumowicze - ALE NAS KWINTO OPSMAROWAŁ! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 13:57
        hubar napisał(a):

> No mam GW i przeczytałem. Mam jednp pytanko do autora: czemu umieściliście nas
        > koło nekrologów? aż tak nas nie lubicie? ;-)
        > Mówiąc szczerze to spodziewałem się czegoś więcej ale na początek to może być,
        > czy będzie to cykliczne?
        >
        Ale Ty jesteś maruda! Jak z Tobą rodzina wytrzymuje?! Kubek dostałeś, w gazecie
        jesteś, jeszcze Ci mało?
        pozdrawiam

• redakcja Re: Forumowicze - ALE NAS KWINTO OPSMAROWAŁ! 23.08.01, 14:01
          1.Brawo, Kropka. To się nazywa obywatelska postawa :))))))
          2.Hubar, piszemy �obsmarował�, a nie �opsmarował� :)))))
          3.Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów. Dzięki Wam Łódź jest coraz wyżej. Tak trzymać!
          • zonk19 Re: Forumowicze - ALE NAS KWINTO OPSMAROWAŁ! 23.08.01, 14:06
            Qrde a ja dopiero gazetke o 18 bede mial w domciu :( POzdrow.!
          • aniapakero Re: Forumowicze - ALE NAS KWINTO OPSMAROWAŁ! 23.08.01, 14:15
            ale co jest tam napisane!ja nie moge dostac Polskiej gazety!
            • Gość: MarcinK Re: Forumowicze - ALE NAS KWINTO OPSMAROWAŁ! IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 23.08.01, 14:17
              A moze by tak Gazeta puscila link tego artykulu do inetu? To rozwiaze problem przepisywania na Forum wersji
              analogowej.

Pozdrowy, Marcin Kaniewski
          • Gość: kropka Re: Forumowicze - ALE NAS KWINTO OPSMAROWAŁ! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 14:23
            redakcja napisał(a):

dzięki. Ale jesteście szybbbbcy!
            Propozycja: czy macie możliwość zamieszczenia Waszego tekstu na FORUM? Jest dość
            długi i przepisanie go zajmie HUBARowi godzinę, a Jego ortografia pójdzie na
            Wasze konto!
            Jesli macie ciut instynktu zamozachowawczego, zróbcie coś, żeby forumowicze spoza
            Łodzi mogli przeczytać.
            Pozdrowienia

• redakcja Re: Forumowicze - ALE NAS KWINTO OPSMAROWAŁ! 23.08.01, 14:24
              OK. Już się robi.
              • Gość: redakcja Re: Forumowicze - ALE NAS KWINTO OPSMAROWAŁ! IP: 10.9.33.* 23.08.01, 14:33
                Tekst jest poniżej, a także w Gazecie online.

www.gazeta.pl/lodz - rozmowy przy klawiaturze
                Forum internetowe łódzkiego wydania �Gazety Wyborczej� tętni życiem. Nasi czytelnicy zabrali na nim
                głos ponad sześć tysięcy razy. - Dzień bez forum, to dzień stracony - napisał geograf.
                Na razie na czele rankingu jest Wrocław i Warszawa, ale przed nami są jeszcze trzy inne miasta:
                Poznań, Bydgoszcz, połączone siły Gdańska-Sopotu i Gdyni.
                Tak jak agora w starożytnej Grecji, tak i forum w Rzymie było najważniejszym miejscem w centrum
                miasta. Tu toczono dysputy, zadawano pytania, spierano się o najważniejsze sprawy dotyczące życia
                publicznego. Podobnie jest z łódzkim forum internetowym. Odwiedzają go ludzie, którzy mają własne
                zdanie i chcą je głośno wyrazić. Na przykład: �Łódź, czyli totalny brak inicjatywy� - wpisują swoje
                spostrzeżenia.
                Nie ma żadnej cenzury. Nikogo więc nie dziwią skrajne poglądy, a czasami nawet bluźnierstwa i
                obelgi. Opinie z internetowego �muru� czyta codziennie kilka tysięcy osób odwiedzających łódzki portal
                �Gazety�.
                Chory na forum
                Forum to miejsce, gdzie można pozostać anonimowym. Wystarczy znaleźć dla siebie pseudonim i
                wszystko gotowe. Przeglądając wątki pojawiają się często te same osoby: pepe, geograf, barlomeo,
                miles, Slobo D czy Marcin K. (to jedna z nielicznych osób, która podpisuje się prawie zawsze
                imieniem i nazwiskiem). Udało nam się nawet zdekonspirować najaktywniejszego i najbardziej
                kontrowersyjnego uczestnika naszego forum. Hubar, czyli Hubert Barański sam przyszedł do naszej
                redakcji, aby odebrać firmowy kubek �Gazety�. Zapewnił, że nie jest komputerowym maniakiem. Na
                łódzkim forum bawi tylko godzinę dziennie, ale jest na nie chory. - Ale to bardzo miła choroba -
                stwierdził.
                Dla tych, którzy jeszcze nigdy nie byli na forum, z pewnością przyda się drogowskaz. By wejść na
                forum, wystarczy napisać adres www.gazeta.pl/lodz i kliknąć na ikonkę - �forum�. Na ekranie pojawi
                się długa lista tematów (tzw. hostów) poruszanych przez internautów: �W każdy piątek tym się chlubię,
                że szaleję w jakimś pubie?�, albo �Czy jesteś za legalizacją narkotyków!�. Można wziąć udział w
                toczącej się już dyskusji, albo zgłosić nowy temat. Wtedy trzeba po prostu kilknąć napis �rozpocznij
                nowy wątek�. Forumowcy zgłaszają codziennie kilkadziesiąt nurtujących ich pytań. Do tego redakcja
                �Gazety� zaprasza do komentowania artykułów, które ukazały się w wydaniu papierowym i
                internetowym.
                Za lotniskiem
                Gdy łodzian coś zbulwersuje od razu na forum jest tłoczno. Każdy chce napisać, co myśli. Kiedy
                zaczynaliśmy akcję �Lotnisko dla Łodzi�, by przywrócić połączenia lotnicze z Warszawą, nie
                spodziewaliśmy się, że powstanie tak silne popierające nas lobby. Najdłuższym wątkiem na łódzkim
                forum jest bowiem �PLL LOT� gdzie najnowsze informacje przekazują sobie zwolennicy lotniska.
                HackFinn,: - Lublinek będzie martwy. LOT anuluje regularnie swoje rejsy, pomimo ładnej pogody. Ale
                forumowcy sami naciskali urzędników. Jeden z nich napisał: - Dostałem wreszcie odpowiedź z
                ministerstwa transportu i Urzędu Miasta Łodzi. Odpowiedzi są na okrągło i o niczym, ale zawsze.
                Widać z nimi trzeba ostro lub wręcz niegrzecznie i wtedy nabierają szacunku.
                Czytelnicy i forumowcy nie dają się zwodzić ładnym słowom. Albert informował: - Samolot pierwotnie
                planowany do obsługi Łodzi lata już na innej trasie. A Łódź obsługują samoloty brane z doskoku.
                Nasi czytelnicy nie tylko się spierają, ale i potrafią wspólnie działać. Marcin K. zaproponował: - Jak
                będzie już ILS to jest duża szansa na rejsy Eurowings i SAS. LOT z ich pierdolocikami tylko do
                Warszawy będzie można wtedy odpuścić. Ale konkurencja spowoduje, że LOT da dobre godziny i
                będzie latał dobrze. Mając ILS możemy rozruszać Lublinek, co umożliwi w konsekwencji rozbudowę
                infrastruktury lotniskowej w Łodzi.
                Przed krańcówką
                Sporo miejsca na forum zajmują dyskusje na tematy niepoważne i błahe. Internet daje możliwość
                kontaktu z ogromną liczbą osób. Jeśli mamy jakiś problem, któraś z nich może pomóc, na przykład w
                znalezieniu ciekawych i nietypowych miejsc na uprawianie seksu w Łodzi.
                I od razu rozpaliła się wyobraźnia i wróciły wspomnienia forumowców. Zaczął Michał, chyba fan
                techno: - Proponuję superruiny na terenie dawnej Anilany - Piłsudskiego 141. Stare industrialne
                przestrzenie i brak ludzi.
                Z kolei Marysia lubi podróże pociągiem: - Nie wiem, czy znacie okolice Łaskowic - świetny kolejowy
                most nad Nerem.
                Elviz znany miłośnik lotniska: - Proponuję pas startowy na Lublinku lub jego trawiaste okolice. Andre
                zapalony kinoman: - Uwielbiam to robić w kinie Bałtyk. Najlepsze są seansiki przed południem, kiedy
                nie ma dużo widzów.Kontom to zwolennik komunikacji publicznej: Tramwaj linii 6, na jeden
                przystanek przed krańcówką. Trzeba się streszczać. I poczciwy Hubar, pasjonat kolei: - Proponuje też
                pociąg. Najlepiej wieczorem - mniej gości w przedziale, wsiadasz na Fabrycznej, a wysiadasz na
                Widzewie, chwila odpoczynku i znowu Widzew-Fabryczna. Monia, pewnie urzędniczka: - Ciekawym,
                ale niebezpiecznym miejscem jest balkon na tyłach ZUS-u na Zamenhofa.
                Przykuci do Tuwima
                Wiele emocji na forum wywołała rywalizacja między Łodzią i innymi miastami. Mimo że radzimy sobie
                nieźle pod względem liczby wpisów (tzw. postów), daliśmy się przegonić Bydgoszczy. I o dziwo, chwilę
                później zawarliśmy z nią sojusz. - Czy był potrzebny (sojusz oczywiście)? - zapytał Hubar. - No jasne -
                natychmiast odpowiedziała Weronika z Bydgoszczy. A na to xyz: - Trzeba sobie pomagać. Marlodz
                pokusił się nawet o analizę: Łodzi potrzebny jest każdy sojusz. Zwłaszcza z inną �czerwoną wysepką�.
                Ponadto bydgoszczanie podobnie jak łodzianie są przygnębieni warunkami życia. Nie wspominając o
                historii (już) dwóch drużyn ligowych Polonii i Zawiszy czy ŁKS-u i Widzewa. Mimo ostrej rywalizacji, nie
                ma niechęci między forumowcami z innych miast. Ale już ewentualne połączenie ze stolicą natrafiło
                na pewien opór. Czy Łódź i Warszawa mogłyby stworzyć jedną metropolię? Hubar grzmi: - Oby nigdy
                Łódź nie stała się dzielnicą Stol(n)icy. A Slobo D zaprotestował: - Na to na pewno nie pozwolę!
                Najwyżej przykuję się kajdankami do Tuwima. Hubar nie pozostał w tyle: - A ja, skoro Tuwim zajęty, do
                Rubinsteina!
                Czy łódzcy forumowcy lubią forum? Najtrafniej odpowiedział geograf, napisał bez wahania: - Nie
                mogę się obejść bez codziennego zajrzenia na łódzkie forum... Dzień bez forum to dzień stracony!!!
                kwinto
          • hubar Re: Forumowicze - ALE NAS KWINTO OBSMAROWAŁ! 23.08.01, 20:56
            Dzięki za poprawkę z ortografii!

Nie jestem marudą- to był lekki żart, sorki że nie każdy zrozumiał.

pozdrowy
        • aniapakero Re: Forumowicze - ALE NAS KWINTO OPSMAROWAŁ!...do kropki 23.08.01, 14:19
          jaki znow kubek??????????
          • Gość: kropka Re: Forumowicze - ALE NAS KWINTO OPSMAROWAŁ!...do kropki IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 14:27
            aniapakero napisał(a):

> jaki znow kubek??????????

HUBAR kiedyś podlizał się Redakcji i dostał kubek GW. Przyznali się do tego w
            dzisiejszym tekście.

• Gość: pepe Re: Forumowicze - ALE NAS KWINTO OPSMAROWAŁ!...do kropki IP: 213.25.90.* 23.08.01, 15:08
              ja też dostałem! :P
              To były czasy, kiedy z Hubarem rzeczywiście ciągnęliśmy to forum. Teraz jest
              coraz lepiej, więcej ludzi, redakcja aktywnie uczestniczy, forum nabrało
              rumieńców.
              • Gość: kropka Re: Forumowicze - ALE NAS KWINTO OPSMAROWAŁ!...do pepe IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 15:34
                Gość portalu: pepe napisał(a):

> ja też dostałem! :P

ale chwalipięta! Ja też mam. Dostałam za dobry uczynek.

• hubar Re: Forumowicze - ALE NAS KWINTO OBSMAROWAŁ!...do kropki 23.08.01, 21:01
              Ale zazdrosna!!!! Nie przyznali się teraz ale już dawno temu, był oddzielny
              artykulik (w którym m.in. dowiedziałabyś się że mam dysleksję - to nie żart :-)

Kropka najpierw pomyśl a potem napisz to byłoby lepsze od tych twoich wypocin!

Ps pepe, to były czasy- bez chamstwa i zazdrości?

pozdrowy
              • Gość: pepe Re: Forumowicze - ALE NAS KWINTO OBSMAROWAŁ!...do kropki IP: 213.25.90.* 24.08.01, 18:57
                to były czasy, kiedy wchodziłem na forum i nie musiałem upewniać się, czy to na
                pewno właściwe forum. Teraz, przy tempie kilkuset postów na dobę, to po prostu
                nie wiem co mam robić.
      • Gość: Bartolo Re: Forumowicze - ALE NAS KWINTO OPSMAROWAŁ! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.01, 23:48
        hubar napisał(a):

> BARTOLOMEO!!!! nie przekręcajcie nicków! (on wpisuje się tak bo miejsca na
        > logowanie jest tylko na 8 liter , ale zawsze na koniec postu pisze:
        > pozdrowienia Bartolomeo.

Dzieki :) Od niedawan jestem Bartolo (chyba nieco lepiej) ale tylko tu, bo w
        necie BARTOLOMEO (szerzej znany na scenie FIFY w Polsce i TV CYFROWEJ i troche
        spotowej, piła, Widzew itd. :)

Tekst czytałem, ale już następnego sądząc po ilosci postów na dzień nie bedzie
        tak łatwo napisać,

Bartolo = Bartolomeo

Pozdrawiam

Bartolomeo

• Gość: gray Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!! IP: *.toya.net.pl 23.08.01, 14:34
      hmm - no fajne, fajne - dzięki za to.
      mogłoby jeno być troche obszerniejsze ale właśnie dałem wam na to 2zł więc
      oczekuję czegoś większego, jak to mówią, "następną razą" :)

pozdr.
    • Gość: gray Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!! IP: *.toya.net.pl 23.08.01, 14:35
      hmm - no fajne, fajne - dzięki za to.
      mogłoby jeno być troche obszerniejsze ale właśnie dałem wam na to 2zł więc
      oczekuję czegoś większego, jak to mówią, "następną razą" :)

pozdr.
    • Gość: mag Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!! IP: *.nv.iinet.net.au 23.08.01, 15:36
      ja chcialam ze swojej strony i innych robaczkow cialem daleko ale sercem w
      lodzi, bardzo podziekowac redakcji za ten artykul na necie(ale wazelina:)))),
      hm no i prosic o jeszcze :)))pozdrowienia mag z krainy kangurow:))
      • aniapakero Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!!...do maga 24.08.01, 18:01
        dolanczam sie do tej prosby,ale czemu z krainy kangurow???????
        • hubar Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!!...do maga 24.08.01, 18:03
          Bo nasza kochana meg jest w Austrii, a może w Australii??

pozdrowy
          • Gość: mag Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!!...do maga IP: *.nv.iinet.net.au 24.08.01, 18:06
            australii:))))))
            pozdrowka mag
    • Gość: qwazzz Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!! IP: *.tesco-europe.com 23.08.01, 21:19
      A o mnie nie bylo :(((((
      • Gość: mac Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!! IP: *.toya.net.pl 23.08.01, 21:23
        Nie dla wszystkich sława, wino i kobiety ;-))
        pozdr.
        • kropka. Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!! 17.06.02, 21:03
          Podnoszę do góry, bo to historyczny wątek. Poczytajcie, forumowe małolaty!
          Pierwszy raz Redakcja napisała o nas w analogowej. Ale było radochy!!! :-)
          • dzekil Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!! 17.06.02, 23:26
            Szanowna Redakcjo! A może by tak powtórkę z rozrywki... Dużo się zmieniło od
            tamtego czasu. Może by nawet zrobić w analogowej (np. w Fabryce) raz w
            tygodniu jakiś większy dział. Można by prezentować sylwetki forumowiczów,
            najciekawsze wątki jakie pojawiły się w ostatnim tygodniu itp.

Pozdrawiam!
            Dżekil <><
          • hubar Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!! 08.01.03, 15:29
            kropka. napisała:
            > Podnoszę do góry, bo to historyczny wątek. Poczytajcie, forumowe małolaty!
            > Pierwszy raz Redakcja napisała o nas w analogowej. Ale było radochy!!! :-)
            --Dokładnie!! A ja podbijam, aby do archiwum nie spadło!
            • Gość: kropka. Re: Forumowicze - jesteście w Gazecie!!! IP: *.artlogistic.com.pl 08.01.03, 17:02
              HuBarku, czy chciałeś mi coś przez to powiedzieć?
              Nie zapomniałam, tylko abonamentu nie zapłaciłam i mnie wywala z archiwum
              Jeszcze ciut cierpliwości, proszę :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka