flying_lodz 27.08.04, 16:04 tak się dowiedziałem, że będzie. chyba warto zainwestowac 4 złote:) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MarcinK Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 21:54 Września? Nie sierpnia? Pozdrawiam, MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 13:31 września września, czyli jeszcze troszke :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: decydent Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 17:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: 193.109.123.* 23.09.04, 16:46 dodatek będzie tak jak sie dowiedzialem 30 wrz czyli w nastepny czwartek pozdr FL Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz 23.09.04, 18:35 flying_lodz napisał: > tak się dowiedziałem, że będzie. chyba warto zainwestowac 4 złote:) Ale czy bedzie to analiza Przedsiebiorstwa "Porty Lotnicze", czy felieton o historii i planach spolki? Greetz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: 82.177.98.* 23.09.04, 18:47 ale chodzi o przedsiebiorstwo Porty Lotnicze czy to bedzie dodatek o kierunkach rozwoju wogole lotnisk w kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 22:27 z tego co wiem będzie chodziło generalnie o rozwój lotnictwa cywylnego w polsce widziany przez pryzmat rozwoju regionalnych lotnisk pozdr FL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: 193.109.123.* 28.09.04, 19:00 z tego co wiem lublinek tez się pokaze w tym dodatku :):) Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz 29.09.04, 22:45 TO już jutrooo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: 193.109.123.* 30.09.04, 11:13 czy ktos juz widział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SSS Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: *.softomasz.pl 30.09.04, 11:48 Pytałem w kilku kioskach. Nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz 30.09.04, 12:30 Ja już jestem po lekturze. W skrócie - moje spostrzeżenia: 1.) Jest w ogóle Łódź :))) To brzmi jak żart ale różne numery się zdarzały i była obawa, że o niej w ogóle nie napiszą (w końcu to nie PPL). 2.) Na stronie 2 mała reklama portu. Jest podany telefon i e-mail. I tutaj zgrzyt :/// Oczywiście adres przenosi Internautów na "stronę w budowie"... (bez komentarza) 3.) Jest podkreślone to, że Warszawa się zapchała i że dodatkowo porty lokalne spokojnie mogą sobie bez niej poradzić - dobrze, że o tym napisano. 4.) Jest BARDZO FAJNA reklama połaczenia Łódź-Kopenhaga. Prosta, czytelna. DUŻE brawa za tę reklamę. 5.) Jest artykuł o Lublinku (jak i o każdym porcie lotnicznym). Nieprzelukrowany - trudno się czymś konkretnym pochwalić. Dobrze, że Prezes Krawczyk jasno powiedział, że lotnisko jest niedoinwestowane przez władze centralne. Natomiast patrząc na te wydanie okiem kogoś z poza Łodzi to artykuł o naszym lotnisku niczym się nie wyróżnia (podobnie jak Bydgoszcz, Zielona Góra itd). Takie są po prostu realia, że dopóki nie będzie tu ruchu i bardziej imponujących liczb to nikt za nic nie będzie nas głaskał po głowie. 6.) Artykuły zbiorcze - głównie pisze się o Wrocławiu, Krakowie, Gdańsku, Katowicach, Poznaniu. I to oczywiste w świetle tego co pisałem w pkt. 5. 7.) Jest krótka wypowiedź "Okiem praktyka" przewodniczącego rady nadzorczej Lublinka - ciekawe :) W skrócie pisze o tym, że milion pasażerów rocznie na lokalnym lotnisku to 1000 miejsc pracy. 8.) Jest artkyuł o tanich przewoźnikach i jest ładna mapka - oczywiście nie ma tam Łodzi - jest Bydgoszcz :))) 9.) Ale dalej coraz ciekawiej :))) Cytat: "Z nieoficjalnych źródeł wiadomo, że przewoźnik [EasyJest - przyp. mój] zainteresowany jest uczynieniem Krakowa swoją główną bazą w Polsce, ale sam Easy Jet na razie tego nie potwierdza". Więc nie tak hop-siup z tym Krakowem i EasyJetem. 10.) W akapicie o GermanWings - jest napisane to samo co kiedyś w artykule w Rzepie - "W Polsce GeramanWings może w przyszłości uruchomić połączenia z Gdańskiem (...) oraz z Łodzią, która z kolei jest często odwiedzana przez biznesmenów." 11.) I NAJLEPSZE!!! :))) W akapicie o tanim przewoźniku LOTu: "Nieoficjalne źródła informują, że początkowo jako baza dla tej linii rozważane było lotnisko w Krakowie, jednak z uwagi na plany wobec tego portu EasyJeta i SkyEurope LOT zastanawia się nad wykorzystaniem lotniska w Łodzi." Amen :)))))))))) 12.) Artukuł o Cargo - nie ma nic o Łodzi czy Łasku. Reasumując - jest o Łodzi tyle ile być może - nie zauważam, żadnego kładzenia kłód pod nogi itp. Wręcz przeciwnie - jak na jedno połączenie dziennie i wielkość ruchu i tak jest bardzo dużo o naszym lotnisku. Jeśli będziemy dalej ciężko pracować nad jego rozwojem to z pewnością w przyszłości staniemy się jednym z kluczowych miast w ponownych wydaniach takiego raportu. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: *.toya.net.pl 30.09.04, 12:53 Czyli jednak sporo dobrych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz 30.09.04, 19:33 Bardzo sporo :) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz 04.10.04, 16:09 Skoro tak, to chyba się skusze i kupię :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SSS Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: *.softomasz.pl 01.10.04, 09:12 Bardzo kompleksowe streszczenie, ale trochę w nim niedopuszczalnych nieścisłości. Najbardziej pikantne cytuję: "Dobrze, że Prezes Krawczyk jasno powiedział, że lotnisko jest niedoinwestowane przez władze centralne". Z ubolewaniem stwierdzam (a też czytałem), że Prezes Krawczyk niczego takiego nie powiedział. Wogóle nie wypowiadał się w kategoriach ocennych. Stwierdził jedynie, że samorząd lokalny jako właściciel portu samodzielnie sobie z wysokimi kosztami inwestycji nie poradzi i będzie zabiegał o finansowe wsparcie ze środków budżetu centralnego i funduszy unijnych. Tak więc Pan Prezes powiedział zupełnie co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Nie zgadzam się :) 01.10.04, 11:03 To nie był cytat więc nie musiał użyć dokładnie takich wyrazów - dlaczego odniosłem takie wrażenie? O tym poniżej. Niech każdy sobie sam to oceni czy taki był wydźwięk (jeden z elementów) artykułu czy nie. Kolejne cyctaty (tym razem :) "Łódzkie lotnisko (...) ale wciąż niedofinansowane." "Właścicielem lotniska jest miasto Łódź, które nie jest w stanie pokryć wszystkich wydatków na inwestycje. Dlatego Lublinek zamierza ubiegać się o środki z budżetu centralnego, a także z Unii Europejskiej." Dla mnie to się składa na jasny przekaz: "Utrzymujemy lotnisko sami, przez co jest niedofinansowane, chcemy sięgnąć do kieszeni państwa i UE". pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SSS Re: Nie zgadzam się :) IP: *.softomasz.pl 01.10.04, 11:27 Wrażenie jest zupełnie nietrafione, albowiem żadne prawo nie nakłada na dysponenta budżetu centralnego nakazowego finansowania inwestycji lokalnych, a taką w świetle prawa jest przedmiot naszych rozważań. Każdy ma prawo odpowiednio to motywując zabiegać o finansowanie inwestycji lokalnych z budżetu centralnego, ale to jest przedmiot inicjatywy podmiotu lokalnego, a nie centralnego i Prezes Krawczyk doskonale to rozumie. Zatem wkładanie mu w usta wypowiedzi niezgodnych z prawem uważam za niedopuszczalne. Zabiegi można a nawet trzeba podejmować. Nie można natomiast formułować zarzutu wobec budżetu centralnego że z własnej inicjatywy nie daje ponieważ jak pisałem wyżej nie musi tego robić. To jest wyłącznie przedmiot aktywności władz lokalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Zarzut? 01.10.04, 13:51 A w ogóle coż to za mega-poważny ton tych listów? Może niech inni napiszą co o tym sądzą. Dla mnie w tym artykule nie ma żadnego zarzutu. Jest - tak jak napisałem - stwierdzenie faktu, że lotnisko Lublinek (nie ważne z jakich powodów) jest niedoinwestowane przez władze centralne. I gdzie ja tu łamię prawo??? topjes Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Dodatek jest dostępny w Sieci 30.09.04, 19:47 Pod adresem www.pb.pl/content.aspx?sid=6970 Niestety wymaga kodu, pozyskanego SMS-em, ale jakby ktoś do kiosku dziś nie zdążył... Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Dodatek jest dostępny w Sieci 02.10.04, 03:11 default_user napisał: > Pod adresem > > www.pb.pl/content.aspx?sid=6970 > > Niestety wymaga kodu, pozyskanego SMS-em, ale jakby ktoś do kiosku dziś nie > zdążył... == Gazetka kosztowała ok 4 zł, SMS coś ponad to, więc chyba warto :P > Pozdrawiam > M..M == Wzajemnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Combat_Vombatt Niektórzy gazety kupują za własne pieniądze... IP: 217.153.156.* 02.10.04, 08:51 ... a komórki mają służbowe ;-) BRGs CV Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Niektórzy gazety kupują za własne pieniądze.. 02.10.04, 11:42 Nie przewidziałem, ale wydawca tyz ni :P Odpowiedz Link Zgłoś