Dodaj do ulubionych

"Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biznesu"

27.08.04, 16:04
tak się dowiedziałem, że będzie. chyba warto zainwestowac 4 złote:)
pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: MarcinK Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 21:54
      Września? Nie sierpnia?

Pozdrawiam, MK
      • Gość: FL Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 13:31
        września września, czyli jeszcze troszke :)
        pozdr
      • Gość: decydent Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 17:10
    • Gość: FL Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: 193.109.123.* 23.09.04, 16:46
      dodatek będzie tak jak sie dowiedzialem 30 wrz czyli w nastepny czwartek
      pozdr
      FL
    • kriku Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz 23.09.04, 18:35
      flying_lodz napisał:

> tak się dowiedziałem, że będzie. chyba warto zainwestowac 4 złote:)

Ale czy bedzie to analiza Przedsiebiorstwa "Porty Lotnicze", czy felieton o
      historii i planach spolki?

Greetz
      • Gość: res Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: 82.177.98.* 23.09.04, 18:47
        ale chodzi o przedsiebiorstwo Porty Lotnicze czy to bedzie dodatek o kierunkach
        rozwoju wogole lotnisk w kraju?
        • Gość: FL Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 22:27
          z tego co wiem będzie chodziło generalnie o rozwój lotnictwa cywylnego w polsce
          widziany przez pryzmat rozwoju regionalnych lotnisk
          pozdr
          FL
    • Gość: ziom Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: 193.109.123.* 28.09.04, 19:00
      z tego co wiem lublinek tez się pokaze w tym dodatku :):)
    • yarro Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz 29.09.04, 22:45
      TO już jutrooo :)
    • Gość: ziom Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: 193.109.123.* 30.09.04, 11:13
      czy ktos juz widział?
      • Gość: SSS Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: *.softomasz.pl 30.09.04, 11:48
        Pytałem w kilku kioskach. Nie ma.
    • topjes Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz 30.09.04, 12:30
      Ja już jestem po lekturze. W skrócie - moje spostrzeżenia:

1.) Jest w ogóle Łódź :))) To brzmi jak żart ale różne numery się zdarzały i
      była obawa, że o niej w ogóle nie napiszą (w końcu to nie PPL).
      2.) Na stronie 2 mała reklama portu. Jest podany telefon i e-mail. I tutaj
      zgrzyt :/// Oczywiście adres przenosi Internautów na "stronę w budowie"... (bez
      komentarza)
      3.) Jest podkreślone to, że Warszawa się zapchała i że dodatkowo porty lokalne
      spokojnie mogą sobie bez niej poradzić - dobrze, że o tym napisano.
      4.) Jest BARDZO FAJNA reklama połaczenia Łódź-Kopenhaga. Prosta, czytelna. DUŻE
      brawa za tę reklamę.
      5.) Jest artykuł o Lublinku (jak i o każdym porcie lotnicznym). Nieprzelukrowany
      - trudno się czymś konkretnym pochwalić. Dobrze, że Prezes Krawczyk jasno
      powiedział, że lotnisko jest niedoinwestowane przez władze centralne. Natomiast
      patrząc na te wydanie okiem kogoś z poza Łodzi to artykuł o naszym lotnisku
      niczym się nie wyróżnia (podobnie jak Bydgoszcz, Zielona Góra itd). Takie są po
      prostu realia, że dopóki nie będzie tu ruchu i bardziej imponujących liczb to
      nikt za nic nie będzie nas głaskał po głowie.
      6.) Artykuły zbiorcze - głównie pisze się o Wrocławiu, Krakowie, Gdańsku,
      Katowicach, Poznaniu. I to oczywiste w świetle tego co pisałem w pkt. 5.
      7.) Jest krótka wypowiedź "Okiem praktyka" przewodniczącego rady nadzorczej
      Lublinka - ciekawe :) W skrócie pisze o tym, że milion pasażerów rocznie na
      lokalnym lotnisku to 1000 miejsc pracy.
      8.) Jest artkyuł o tanich przewoźnikach i jest ładna mapka - oczywiście nie ma
      tam Łodzi - jest Bydgoszcz :)))
      9.) Ale dalej coraz ciekawiej :))) Cytat: "Z nieoficjalnych źródeł wiadomo, że
      przewoźnik [EasyJest - przyp. mój] zainteresowany jest uczynieniem Krakowa swoją
      główną bazą w Polsce, ale sam Easy Jet na razie tego nie potwierdza". Więc nie
      tak hop-siup z tym Krakowem i EasyJetem.
      10.) W akapicie o GermanWings - jest napisane to samo co kiedyś w artykule w
      Rzepie - "W Polsce GeramanWings może w przyszłości uruchomić połączenia z
      Gdańskiem (...) oraz z Łodzią, która z kolei jest często odwiedzana przez
      biznesmenów."
      11.) I NAJLEPSZE!!! :))) W akapicie o tanim przewoźniku LOTu: "Nieoficjalne
      źródła informują, że początkowo jako baza dla tej linii rozważane było lotnisko
      w Krakowie, jednak z uwagi na plany wobec tego portu EasyJeta i SkyEurope LOT
      zastanawia się nad wykorzystaniem lotniska w Łodzi." Amen :))))))))))
      12.) Artukuł o Cargo - nie ma nic o Łodzi czy Łasku.

Reasumując - jest o Łodzi tyle ile być może - nie zauważam, żadnego kładzenia
      kłód pod nogi itp. Wręcz przeciwnie - jak na jedno połączenie dziennie i
      wielkość ruchu i tak jest bardzo dużo o naszym lotnisku.
      Jeśli będziemy dalej ciężko pracować nad jego rozwojem to z pewnością w
      przyszłości staniemy się jednym z kluczowych miast w ponownych wydaniach takiego
      raportu.

pzdr
      topjes
      • Gość: Albert Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: *.toya.net.pl 30.09.04, 12:53
        Czyli jednak sporo dobrych informacji.
        • yarro Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz 30.09.04, 19:33
          Bardzo sporo :)
          • hubar Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz 04.10.04, 16:09
            Skoro tak, to chyba się skusze i kupię :-)
      • Gość: SSS Re: "Porty Lotnicze" 30 wrz dodatek w "Pulsie Biz IP: *.softomasz.pl 01.10.04, 09:12
        Bardzo kompleksowe streszczenie, ale trochę w nim niedopuszczalnych
        nieścisłości. Najbardziej pikantne cytuję: "Dobrze, że Prezes Krawczyk jasno
        powiedział, że lotnisko jest niedoinwestowane przez władze centralne". Z
        ubolewaniem stwierdzam (a też czytałem), że Prezes Krawczyk niczego takiego nie
        powiedział. Wogóle nie wypowiadał się w kategoriach ocennych. Stwierdził
        jedynie, że samorząd lokalny jako właściciel portu samodzielnie sobie z
        wysokimi kosztami inwestycji nie poradzi i będzie zabiegał o finansowe wsparcie
        ze środków budżetu centralnego i funduszy unijnych. Tak więc Pan Prezes
        powiedział zupełnie co innego.
        • topjes Nie zgadzam się :) 01.10.04, 11:03
          To nie był cytat więc nie musiał użyć dokładnie takich wyrazów - dlaczego
          odniosłem takie wrażenie? O tym poniżej. Niech każdy sobie sam to oceni czy taki
          był wydźwięk (jeden z elementów) artykułu czy nie.

Kolejne cyctaty (tym razem :)
          "Łódzkie lotnisko (...) ale wciąż niedofinansowane."
          "Właścicielem lotniska jest miasto Łódź, które nie jest w stanie pokryć
          wszystkich wydatków na inwestycje. Dlatego Lublinek zamierza ubiegać się o
          środki z budżetu centralnego, a także z Unii Europejskiej."

Dla mnie to się składa na jasny przekaz: "Utrzymujemy lotnisko sami, przez co
          jest niedofinansowane, chcemy sięgnąć do kieszeni państwa i UE".

pzdr
          topjes
          • Gość: SSS Re: Nie zgadzam się :) IP: *.softomasz.pl 01.10.04, 11:27
            Wrażenie jest zupełnie nietrafione, albowiem żadne prawo nie nakłada na
            dysponenta budżetu centralnego nakazowego finansowania inwestycji lokalnych, a
            taką w świetle prawa jest przedmiot naszych rozważań. Każdy ma prawo
            odpowiednio to motywując zabiegać o finansowanie inwestycji lokalnych z budżetu
            centralnego, ale to jest przedmiot inicjatywy podmiotu lokalnego, a nie
            centralnego i Prezes Krawczyk doskonale to rozumie. Zatem wkładanie mu w usta
            wypowiedzi niezgodnych z prawem uważam za niedopuszczalne. Zabiegi można a
            nawet trzeba podejmować. Nie można natomiast formułować zarzutu wobec budżetu
            centralnego że z własnej inicjatywy nie daje ponieważ jak pisałem wyżej nie
            musi tego robić. To jest wyłącznie przedmiot aktywności władz lokalnych.
            • topjes Zarzut? 01.10.04, 13:51
              A w ogóle coż to za mega-poważny ton tych listów? Może niech inni napiszą co o
              tym sądzą. Dla mnie w tym artykule nie ma żadnego zarzutu. Jest - tak jak
              napisałem - stwierdzenie faktu, że lotnisko Lublinek (nie ważne z jakich
              powodów) jest niedoinwestowane przez władze centralne. I gdzie ja tu łamię prawo???

topjes
    • default_user Dodatek jest dostępny w Sieci 30.09.04, 19:47
      Pod adresem

www.pb.pl/content.aspx?sid=6970
      Niestety wymaga kodu, pozyskanego SMS-em, ale jakby ktoś do kiosku dziś nie
      zdążył...
      Pozdrawiam
      M..M
      • yarro Re: Dodatek jest dostępny w Sieci 02.10.04, 03:11
        default_user napisał:

> Pod adresem
        >
        > www.pb.pl/content.aspx?sid=6970
        >
        > Niestety wymaga kodu, pozyskanego SMS-em, ale jakby ktoś do kiosku dziś nie
        > zdążył...
        ==
        Gazetka kosztowała ok 4 zł, SMS coś ponad to, więc chyba warto :P

> Pozdrawiam
        > M..M
        ==
        Wzajemnie
        • Gość: Combat_Vombatt Niektórzy gazety kupują za własne pieniądze... IP: 217.153.156.* 02.10.04, 08:51
          ... a komórki mają służbowe
          ;-)
          BRGs CV
          • yarro Re: Niektórzy gazety kupują za własne pieniądze.. 02.10.04, 11:42
            Nie przewidziałem, ale wydawca tyz ni :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka