Dodaj do ulubionych

Admin - łap wirusy !!!!!!!!!!

09.04.02, 16:16
Są chyba wystarczające dowody, że nie wysyłamy wirusów z własnych komputerów.
Robi to serwer.
Administrator powinien zareagować (już dawno) i zablokować wysyłanie wirusa z
serwera do forumowiczów.
Jak pisałem - wczoraj wykasowałem wszelkie kontakty programów obsługi poczty z
adresem na serwerze Gazety. Dziś Kropka dostała od jasam@poczta.gazeta.pl znany
list z tematem "Strony".
Terez Ixtlilto (Ixiku - zapamietałem) też pisze o działaniach serwera.
Albo za tym są hakerzy, albo wirus robi co chce na serwerze pocztowym Gazety

Admin, admin, admin .......
Obserwuj wątek
    • jasam Re: Admin - łap wirusy !!!!!!!!!! 09.04.02, 16:21
      A w górze piękny baner
      "nowa poczta ze wszystkich stron świata"

Przewrotność zdarzeń.
      pozdr.
    • redakcja Re: Admin - łap wirusy !!!!!!!!!! 09.04.02, 16:21
      Piszcie o wszystkich takich sprawach na forum ogólnopolskim. Tylko w Warszawie mogą zająć się Waszymi
      reklamacjami.
      Jeżeli ktoś nie wie jak to się robi - niech zapyta Zamka. On potrafi.
      • jasam Re: Admin - łap wirusy !!!!!!!!!! 09.04.02, 16:26
        Szanowna Redakcjo
        Jasam nie pisałem, że jest to problem Redakcji, ale Admina. Zaraz mu doniosę
        stosowny list.
        A prosimy spuścić zasłonę na Zamkowe harce.
        Zamek nabierze z pewnością wiedzy, kto za co odpowiada i będzie adresował uwagi
        stosowniej.

pozdr. dla Wszelkich Redakcji w Redakcji łódzkiej

• Gość: Ixtlilto Re: Admin - łap wirusy !!!!!!!!!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.04.02, 16:28
        ja już napisałam na forum o forum

Ixtlilto

i jeszcze jedno do redakcji:
        docinek o Zamku jest jak najbardziej nie na miejscu!
        • Gość: Ixtlilto FORUM O PORTALU IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.04.02, 16:43
          Zainteresowanych interwencją adminów GAZETA.PL w sprawie naszego "zwierzątka"
          zapraszam na FORUM O PORTALU-> wątek "KLEZ.E (wirus)"

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
          dzial=0511&forum=OPINIE&wid=1363641&aid=1363641&layout=2

pozdroofka, Ixtlilto
      • jasam Re: Admin - łap wirusy !!!!!!!!!! 09.04.02, 16:43
        na stronie poczty - www2.gazeta.pl/poczta/
        znalazłem link do wysyłania uwag - to i wysłałem.
        zaprosiłem do poczytania odpowiednich wątków na naszym forum (podałem im linki)
        Teraz czakajmy, aż ....

pozdr.

• Gość: Ixtlilto Re: Admin - łap wirusy !!!!!!!!!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.04.02, 16:54
          A ja na adres katrki@poczta.gazeta.pl odesłałam m@ila, którego
          odstałam. "Niestety" bez wirusa, b ten został skasowany podczas skanowania.
      • geograf Re: Admin - łap wirusy !!!!!!!!!! 09.04.02, 17:41
        Nie dosyc, że redakcja nie moze spac przez Zamka i jwego skargę, to jeszcze teraz, w wyniku poprzednich wydarzeń wypomina arogancko, kiedy tylko może, czyn Zamka....
        Dodatkowo Redakcja pokazuje nam jak działa multimedialna strona wydawnictwa Gazet- jak za dobrej komuny- państwo w państwie. TO REDAKCJA TAKA NIEŁASKAWA NAM POMÓC?? SKORO MY WYTYKAMY BŁĘDY, POŚWIĘCAMY SIĘ, PISZEMY I MARNUJEMY PALCE, TO REDKACJA NAWET NIE MOŻE ZGŁOSIĆ NASZYCH SKARG ADMINOWI?? cZYJE SKARGI SZYBCIEJ TAM DOTRA? NASZE CZY REDAKCJI??

---------------------------------------------------------------------------
        MA PROPOZYCJĘ!!
        Zróbmy to w stylu a'la forum komunikacyjne Kraków. Niech jedna osoba napisze skargę, spostrzeżenia i wnioski,a my, wszystkie KafeLki wyślemy pod podany adres... Takie bobmy mailowe. Po jednym od każdego... moze zauważa to co dzieje się u nas na Forum?? Co wy na to?? Weżmy sprawy w swoje ręce!! Władza dla ludu!!!
      • Gość: Ixtlilto (zmiana tematu) IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.04.02, 18:33
        redakcja napisał(a):

> Jeżeli ktoś nie wie jak to się robi - niech zapyta Zamka. On potrafi.
        Ja wiem, że ten wątek nie był założony po to aby najeżdzać na Redakcję, ale skoro
        Sz. Redakcja wysłała w net swój post- to mam chyba prawo wyrazić swoją opinię na
        jego temat.
        Rozumiem, że Redakcja nie ma obowiązku zaglądania na forum, odpisywania na nasze
        pytania i prośby a tym bardziej nie ma w kontrakcie zapisu o sygnalizowaniu
        niepoprawnego działania skrzynek w portalu.gazeta.pl- aministratorom gazeta.pl;
        ale skoro już Sz. Redakcja zagląda na forum i od czasu do czasu czyta to co my
        piszemy- to może łaskawie ruszyłaby cztery litery (pardon: ręką i myszką) i
        pomogła nam w rozwiązaniu naszego wspólnego problemu? Bo o ile wiem to problem
        dotyczy też Sz. Redakcji!
        Rozumiem, że na forum jest jakas drabinka ważności, ale w momencie, gdy coś
        dotyczy wszystkich forumowiczów (w tym wypadku zainfekowane maile)- to każdemu
        powinno zależeć na jak najszybszym oszyszczeniu kont pocztowych gazeta.pl.
        A w tym momencie Sz.Redakcja udaje obrażoną... "och ach! co to My nie jesteśmy!"

Nie wiem- tak ja to widzę.

Ixtlilto
    • Gość: kasiaprim ZDECYDOWANE UP!!! , REDAKCJO!!!! IP: *.pai.net.pl 09.04.02, 22:13
    • jasam Czy wróble cos ćwierkały na ten temat ????????? 11.04.02, 20:16
      • kropka. Re: Czy wróble cos ćwierkały na ten temat ????????? 11.04.02, 20:29
        Nic. Ale dzis nie dostałam żadnej trefnej poczty. Może to cos znaczy?
        pozdrawiam
        • Gość: tulka Re: Czy wróble cos ćwierkały na ten temat ????????? IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 22:26
          Niekoniecznie, Kropko. Poprzednim razem też wysyp wirusów nagle się skończył, a
          po pewnym czasie znów zaczęły przychodzić zainfekowane maile. Dopóki nikt nie
          powie jasno, ze cos w tej sprawie zostało zrobione, będę przygotowana na
          kolejne. Zresztą przyznacie chyba, że po prostu wypadałoby, żeby ktoś
          poinformował zainteresowanych o ewentualnych podjętych działanich. Jeśli nie
          informuje, to chyba nic nie robi...
          • geograf Re: Czy wróble cos ćwierkały na ten temat ????????? 11.04.02, 22:35
            a redakcja śpi... którakolwiek... i ta łódzka (ta w końcu nic nie może zorbic, bo GW to państwo w państwie:(( ani ta Wawszawska, do której nas odsyłano.... cos mi tu nie pasuje.............
          • jasam Admin nie wie co zrobić - więc głowa w piasek 12.04.02, 10:44
            Moj wpis z forum: "O portalu" z wątku założonego przez Ixtlilto:
            ----------------------------------
            Czekam do poniedziałku.
            Później zaczynam wysyłać w świat informacje, aby nikt nie wspominał przy mnie,
            że Gazeta wie co to admninistrowanie serwera pocztowego.

Przykro mi - naga prawda.
            pozdr. - do poniedziałku.

PS. Minimum kultury wymagałoby, że może ktoś z obsługi forum napisałby, że
            informacja została przeczytana i ktoś się zajmie problemem, albo że takie
            problemy to ma w ....
            • tulka Re: Admin nie wie co zrobić - więc głowa w piasek 12.04.02, 11:59
              Zajrzałam na stosowny wątek... Przepraszam, ale to jest po prostu niepoważne.
              Ten wątek jest tam już od miesiąca. Nikt nie zareagował tuż po jego założeniu
              ani teraz, kiedy trzy dni temu został "odświeżony". A przecież ktoś to chyba
              czyta... Szkoda, że nie uznał za stosowne napisać choćby "nic się nie da
              zrobić".

Pozdrawiam
              Tulka
              • Gość: geograf Re: Admin nie wie co zrobić - więc głowa w piasek IP: *.toya.net.pl 12.04.02, 12:02
                ja mam pytanie:
                czy to celowe zabiegi redakcji, aby nikt tego nie czytał, a przynejmniej nie odezwał się, czy może my staliśmy się już tak nieznośni, ze chcecie nas wykończyc???
                Czekam do poniedziałku....oby sprawa rozwiazała sie wcześniej....
    • redakcja Re: Admin - łap wirusy !!!!!!!!!! 12.04.02, 12:14
      Uwaga! Z tego, co zdołaliśmy tu w Łodzi ustalić - w najbliższym czasie (ponoć jeszcze dziś)
      na ogólnopolskim �forum o portalu� administrator udzieli - miejmy nadzieję, że
      wyczerpujących - odpowiedzi na wszystkie Wasze pytania.
      • tulka Re: Admin - łap wirusy !!!!!!!!!! 12.04.02, 12:18
        Dziękuję za informację. Będę czekała...

Pozdrawiam
        • kropka. Re: Admin - łap wirusy !!!!!!!!!! 12.04.02, 13:32
          dzięki Redakcjo
          pozdrowionka
    • kropka. Re: Admin - odpowiedział :))) 12.04.02, 13:35
      Cytuję z forum o portalu :)

Re:
      Autor: redakcja@poczta.gazeta.pl
      Data: 12-04-2002 12:17

--------------------------------------------------------------------------------
      Dziękujemy za uwagi. Pomyślimy nad blokadą.

Pozdrowienia.

• tulka Re: Admin - odpowiedział :))) 12.04.02, 13:41
        No cóż, dosyć lakoniczna ta odpowiedź... ;-)
        Ale liczę na to, że sprawa zostanie potraktówana poważnie.

Pozdrawiam
        • geograf Re: Admin - odpowiedział :))) 12.04.02, 16:28
          Luuuuuudzie:)) Wyczerpujaca odpowiedź jak nic!!
          Dzięki temu wiemy dlaczego tak się stało:) Wiemy kto to robił:) Wiemy dlaczego tak długo nikt nie odpowiadał:))) I wiemy jak zamierzaja ta sprawę rozwiazac:)))

Forumowiczki i Forumowoicze!! Mamy kochana redakcja :) (tę wawszawska, bo jak nasza łódzka nas uświadomiła-jedna nie ma wpływu na druga:((
          Redakcja jest tak porzadnie odpowiada jak nic:))

pozdrawiamy i czekamy na akcję;)))
    • michal.ch Sprawa wyszła poza portal Gazeta.pl! 12.04.02, 16:33
      Wejdźcie na stronę jednego z większych producentów programów antywirusowych MKS.
      www.mks.com.pl

Jest tam w pewnym sensie o nas. Wirus Klez.E pomimo, że nie jest wcale
      najnowszym tego typu programem został umieszczony na górze strony głównej
      w "Alertach antywirusowych". Skoro MKS dowiedział się o tym, że skrzynki są
      bombardowane tym wirusem, to znaczy, że sprawa wydostała się już z grona
      użytkowników tego portalu.
      • geograf Re: Sprawa wyszła poza portal Gazeta.pl! 12.04.02, 17:33
        a może po prostu atakował nie tylko skrzynki Gazety.pl
        • jasam Re: Sprawa wyszła poza portal Gazeta.pl! 12.04.02, 22:35
          Albo Admin poprosił o pomoc.

Ważne:
          1. Nasza Redakcja w miarę szybko zareagowała na nasze wpisy
          2. Warszawska Redakcja - tez cos napisała, czyli nie całkiem ma nas w ....
          poważaniu, ale zawsze jakoś się stara.
          3. MKS - wie o problemie.
          4. Bądźmy dobrej mysli (lub jak wolą niektorzy - badźmy przy nadzieji)
          pozdr.
      • Gość: Ixtlilto Re: Sprawa wyszła poza portal Gazeta.pl! IP: *.tvsat364.lodz.pl 13.04.02, 09:36
        hahahahahaahahah...
        MKS podaje na głównej stronie alert antywirusowy na KLEZ.E od dobrych kilku
        miesięcy- nie łudźcie się, że zrobili to dopiero po inwazji "konika" na
        skrzynki gazeta.pl :)))))

Ixtlilto

########## ALERTY ANTYWIRUSOWE ##########

Klez.E jest nowym wariantem znanego robaka Klez, który rozsyła swoje
        kopie pocztą elektroniczną oraz infekuje pliki wykonywalne.

dalszy ciąg: www.mks.com.pl/conowego.html?show=news&id=1849
        #########################################################
    • jasam Re: Admin - łap wirusy !!!!!!!!!! 14.04.02, 22:07
      Ciekawe czego się dowiemy w poniedziałek. Może juz problem został zlikwidowany ?
      Czy ktoś ostatnio otrzymał jakiegos wirusa ?
      pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka