Dodaj do ulubionych

PROFI- LINGUA łódź 2015

12.09.15, 11:49
Hej, jestem ciekawa aktualnych opinii nt szkoły Profi-Lingua w Łodzi. Interesuje mnie sposób prowadzenia kursów, lektorzy, jak wygląda sprawa z rozwiązywaniem grup i przenoszeniem zajęć. Sprawa pieniężna też mnie ciekawi. Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Emi Re: PROFI- LINGUA łódź 2015 IP: 212.191.64.* 14.09.15, 10:37
      Witam
      Przez kilka lat brałam udział w kursach angielskiego w Profi-Lingua. Na początku wszystko było pięknie(świetny lektor- już tam niestety nie pracuje, co miesiąc wypełnialiśmy ankietę z oceną prowadzącego), z kolejnymi latami coraz gorzej: częste zastępstwa, lub nieobecność lektora, lektorzy coraz słabsi

Bardzo dużo zależy od lektora, najlepiej jest wziąć udział w zajęciach przed zapisaniem i sprawdzić czy nam odpowiada.
      Dodatkowo jeszcze jest problem z poziomem znajomości języka przez słuchaczy, niby jest test, na podstawie określa się poziom uczestnika ale nie do końca to działa. Ja w grupie na poziomie pre-first miałam osobę która ledwo mówiła po angielsku ale przechodziła z semestru na semestr bo nie zdarza się żeby kogoś "usadzono".

Atutem jest cena, jest to jedna z tańszych szkół językowych

• Gość: Michalina Re: PROFI- LINGUA łódź 2015 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.15, 16:43
      Byłam kursantką w tej szkole. Jestem bardzo zadowolona. Super lektorzy. Nacisk kładziony głównie na mówienie. Miałam dużo grup do wyboru. Kursy dostepne w przystępnych cenach. Fajne promocje. Polecam bardzo, bardzo
      • Gość: małgoska25 Re: PROFI- LINGUA łódź 2015 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.15, 17:20
        Uczę się w Profi od trzech lat. Ze szkoły jestem bardzo zadowolona. Zajęcia prowadzi bardzo fajna lektorka, która kładzie nacisk na konwersacje na czym mi najbardziej zależało. Nigdy nie miałam żadnych problemów. Jeżeli chodzi o grupy to zawsze jest sporo godzin do wyboru zarówno rano jak i popołudniu. Możliwość skorzystania z promocji też oceniam na plus- jestem studentką a cena 499zł za semestr to naprawdę niewiele w porównaniu z innymi łódzkimi szkołami językowymi. Polecam!
    • Gość: Matylda Re: PROFI- LINGUA łódź 2015 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.15, 17:19
      Hej :) Niestety już nie jestem kursantką tej szkoły ale złego słowa nie moge powiedzieć. Zajęcia prowadzone były w sposób bardzo fajny, pełne zaangazowanie lektorów w swoje obowiązki. Wiadomo, że odbiór każdego człowieka jest subiektywny i nie każdej osobie odpowiada każdy lektor. Ceny przystepne, fajna obsługa w sekretariacie oraz promocje. Polecam :)
    • agnieszkakoc Re: PROFI- LINGUA łódź 2015 10.01.19, 22:29
      W 2012 r. spotkalam tam lektora angielskiego nerwowego, ze slabym podejsciem do uczestnikow.
    • shantia554 Re: PROFI- LINGUA łódź 2015 19.05.19, 22:00
      Jak najbardziej polecam. Grupy są niewielkie, zawsze też mozna się umówić na dodatkowe konsultacje z samym lektorem. Jak się boisz mówć po angielsku to szybko musisz się przełamać bo na tym główni ekurs się opiera ja już znasz słownictwo, konstrukcję zdań to dużo łatwiej wchozą czasy i regułki bo już się jest osłuchanym z tym.
    • sabinkaduchess Re: PROFI- LINGUA łódź 2015 23.05.19, 15:22
      Ja co prawda chodzę w innym mieście, ale sądzę, że wszędzie jest tak samo dobrze ;) Jestem bardzo zadowolona, bo na zajęciach mówimy, mówimy i mówimy. Dzięki temu później nauka gramatyki przychodzi zdecydowanie łatwiej. Polecam sprawdzić:)
      • Gość: Ada Re: PROFI- LINGUA łódź 2015 IP: *.centertel.pl 24.11.19, 01:40
        Buuu REKLAMA!! szkoła mówiąc szczerze fatalna!! Kompletny brak komunikacji!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka