Dodaj do ulubionych

SP 42 w Łodzi

15.09.15, 15:14
Czy ktoś podzieliłby się ze mną opinią na temat tej szkoły?
Obserwuj wątek
    • Gość: bell9 Re: SP 42 w Łodzi IP: *.toya.net.pl 24.09.15, 18:37
      a co Cię konkretnie interesuje?
      • mamuniaolunia Re: SP 42 w Łodzi 28.09.15, 12:03
        Jaka panuje atmosfera w szkole, czy nauczyciele przychodzą tam "za karę" czy może jednak poświęcają dzieciom więcej uwagi. Jak za zachowanie uczniów? Niegrzeczni są tępieni, czy temat jest zamiatany pod dywan? Szkoła ma dość kiepskie wyniki w teście 6 klasistów - aż tak niski poziom nauczania, czy akurat taki rocznik się trafił?
    • Gość: bell9 Re: SP 42 w Łodzi IP: *.toya.net.pl 28.09.15, 21:21
      moja opinia: szkoła stronnicza, wszystkiemu winien dom i rodzice, kadra nie potrafi pomóc uczniom z problemami.
      Nauczyciele zdominowani przez zasiedziałą Panią Dyrektor której żadna siła nie ruszy ( oczywiście zdarzają się wyjątki wśród nauczycieli którzy z sercem uczą), zero dodatkowych zajęć , zarówno płatnych czy tez bezpłatnych, szkoła/dyrekcja/kadra niereformowalna--> np.<edziennika nie będzie bo "nie", 'bo nauczyciele musieliby poświęcać czas na wypełnianie go(!) "> itp. Nauczyciele b.chętnie i konsekwentnie stawiają ujemnie punkty za zachowanie, zwłaszcza uczniom bardziej niegrzecznym.Po mimo,że z moim dzieckiem nie miałam większych problemów z zachowaniem czy nauką uważam że szkoła nie jest do polecania a poziom nauczania niski, i to akurat nie jest wina "rocznika"
      • mamuniaolunia Re: SP 42 w Łodzi 30.09.15, 12:06
        Jeszcze dopytam o te zajęcia dodatkowe - na stronie jest opisanych kilka kółek zainteresowań, ponad to zajęcia na świetlicy, też wg opisu prowadzone zgodnie z jakąś tematyką. Czy to tylko czcze przechwałki i tak naprawdę nic się tam nie dzieje?
    • Gość: bell9 Re: SP 42 w Łodzi IP: *.toya.net.pl 30.09.15, 16:12
      kołka zainteresowań faktycznie są--> jak są prowadzone niestety nie wiem, moje dziecko nie uczestniczyło. najprężniejsze to koło turystyczne---> faktycznie fajne i ciekawe, rajdy po Łodzi oraz okolicach, zespól Apsik też działa , maja nawet jakieś osiagnięcia. Ze świetlicy moje dziecko korzystało dosłownie kilka razy i akurat wtedy nic się specjalnego nie działo ( odrabianie lekcji, czas wolny, ktos chciał to rysował itp). Z profilami klas pierwszych to lepiej wyglada na piśmie niż w rzeczywistości, moje dziecko chodziło z profilem informatycznym , który polegał na tym że mieli 2h informatyki ze swoja Panią i raz zaproszonego gościa z zewnątrz zajmującego sie komputerami.
      Dodatkowo w szkole działa (indywidualnie wynajmuje powierzchnię ) szkoła sztuk walki, ale w tym roku ( okolice maja) była głośna sprawa nt. bicia dzieci, która była nawet poruszana w tvn w programie Uwaga.
    • Gość: gość Re: SP 42 w Łodzi IP: *.toya.net.pl 13.10.17, 17:20
      dobra szkola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka