Dodaj do ulubionych

Pytanie laika.

23.09.04, 17:38
z serii: "pytanie po Dniu Bez Samochodu"

Znajomy: "Nie sądzisz,że ten cały Dzień Bez Samochodu jest bez sensu? Po co namawiać ludzi tego jednego dnia do jazdy autobusami i tramwajami, zamiast zachęcać ich, codziennie, do korzystania z MPK przy pomocy skrócenia czasów przejazdów, poprawe komfortu i ogólnie polepszenia jakości przewozu?"

Co mogłem mu odpowiedzieć?
Co Wy byście odpowiedzieli?

To pytanie dedykuję przede wszystkim Urzędowi Miasta, Zarządowi Dróg i Transportu, MPK. Dedykuję to pytanie również łódzkim redakcjom, gdyż niedojrzałem (jeszcze?) w żadnej gazecie głębszego zastanowienia się nad meritum DBS...tylko informacje.
Obserwuj wątek
    • xk Re: Pytanie laika. 23.09.04, 17:43
      pytanie retoryczne- odpowiedź sama jest w nim zawarta.....
    • zamek DbC - mam nadzieję, że już nigdy więcej 24.09.04, 00:19
      Za dogłębne wyjaśnienie braku sensu Dnia bez Samochodu wystarczył mi dostarczony
      przez telewizornię widok mocno zażenowanego sytuacją pana w garniturku, który na
      welocypedzie podjeżdżał pod, jak się okazało, własną firmę, a indagowany o to,
      czy taki dzień mu odpowiada, po pewnym wahaniu odparł: "Nooo, jeżeli raz do roku..."
      Po prostu pójście na szturmówkę, akcyjność i próba tuszowania wieloletnich
      błędów jednodniową akcją. Bujda na kwadratowych resorach od dwukółki.
    • Gość: paweł Re: Pytanie laika. IP: 217.153.198.* 24.09.04, 14:12
      kiedyś jak powiedziałem koleżance z miasteczka że chce robić prawo jazdy
      strasznie się zdziwiła i spytała po co Ci w łodzi prawko i samochód przeciez tu
      wszędzie dojedziesz tańszym kosztem i tylko 10 minut później czy to tak dużo???
      Wtedy coś zrozumiałem (a poza tym u mnie jest jeszce miłość do komunikacji
      miejskiej, zwłaszcza do tramwajów) chyba Geograf w tym też coś jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka