Dodaj do ulubionych

Dlaczego!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:14
Dlaczego tak jest, że o w sumie mało istotnym tramwaju w Manufakturze jest
wątek na forum głównym, a o wielkiej inwestycji jaka ma być w Ksawerowie
tylko na podforum "Porozmawiajmy o Łodzi"?
Wszak ranga nieporównywalna, a i Ksawerów Łodzią nie jest?
Czyj to pomysł i proszę o merytoryczne uzasadnienie!!!

MK
Obserwuj wątek
    • hubar Re: Dlaczego!!!!!!!!!!! 24.09.04, 09:19
      Gość portalu: MarcinK napisał(a):
      > Dlaczego tak jest, że o w sumie mało istotnym tramwaju w Manufakturze jest
      > wątek na forum głównym,
      ##
      Jest na obu.

> a o wielkiej inwestycji jaka ma być w Ksawerowie
      > tylko na podforum "Porozmawiajmy o Łodzi"?
      ##
      Ten temat jest tam od dawna.

> Wszak ranga nieporównywalna, a i Ksawerów Łodzią nie jest?
      > Czyj to pomysł i proszę o merytoryczne uzasadnienie!!!
      ##
      dubel?
    • ixtlilto Re: Dlaczego!!!!!!!!!!! 24.09.04, 09:30
      Gość portalu: MarcinK napisał:

> Dlaczego tak jest, że o w sumie mało istotnym tramwaju w Manufakturze jest
      > wątek na forum głównym,
      Bo TU Redakcja zbiera opinie Forumowiczów, a nie tylko maniaków Komunikacyjnych.

> a o wielkiej inwestycji jaka ma być w Ksawerowie
      > tylko na podforum "Porozmawiajmy o Łodzi"?
      Tylko? Właśnie to podForum zostało stworzone do takich dyskusji. Nie giną one
      pomiędzy pytaniami o takówki czy o pokoje w akademikach.

> Czyj to pomysł i proszę o merytoryczne uzasadnienie!!!
      Pomysł podForów był już jakiś czas temu. A duble usuwa się już od dawna.
      • Gość: MarcinK Re: Dlaczego!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:36
        Nie zgadzam się. Powyższe tłumaczenia to typowe "niedasie". Uważam, że naprawdę
        ważne wątki (jak np ten o Bridgestone) mogą być i tu i tu - tak aby każdy nawet
        nie wchodzący na podfora od razu je widział.
        Ewentualnie zróbmy forum inwestycje!

MK
        • hubar Re: Dlaczego!!!!!!!!!!! 24.09.04, 09:45
          >Nie zgadzam się. Powyższe tłumaczenia to typowe "niedasie". Uważam, że naprawdę
          >ważne wątki (jak np ten o Bridgestone) mogą być i tu i tu - tak aby każdy nawet
          >nie wchodzący na podfora od razu je widział.
          ##
          I moim zdaniem tak powinno być. Tylko trzeba poprosić o crossa, a nie od razu
          dublować wątki. Bo to niepotrzebnie rozmywa ewentualną ciekawą dyskusję.

> Ewentualnie zróbmy forum inwestycje!
          ##
          Po co mnożyć byty?
        • ixtlilto Re: Dlaczego!!!!!!!!!!! 24.09.04, 09:47

>Nie zgadzam się. Powyższe tłumaczenia to typowe "niedasie".
          Guzik prawda! Nigdzie nie napisałam, że czegoś się nie da zrobić. Wręcz się
          robi coś z czym się nie zgadzasz.

>Uważam, że naprawdę
          >ważne wątki (jak np ten o Bridgestone) mogą być i tu i tu - tak aby każdy nawet
          >nie wchodzący na podfora od razu je widział.
          >Ewentualnie zróbmy forum inwestycje!
          Przeczysz sobie.
          Chcesz wątki na podForum PoŁ i na ogólnym, albo tylko na Inwestycjach.
          • Gość: MarcinK Re: Dlaczego!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:52
            Wcale sobie nie przeczę. Dlaczego bowiem ktoś ma szukac wątku o inwestycji w
            Ksawerowie na podforum Porozmawiajmy o Łodzi???? Inwestycja to może znaleźć się
            na inwestycjach, zaś duża sprawa ważna dla całego regionu na głównym forum.

Wytłumacz mi proszę dlaczego inwestycja w Ksawerowie mieści się Twoim zdaniem w
            zakresie tematycznym rozmów o Łodzi???

MK
            • hubar Re: Dlaczego!!!!!!!!!!! 24.09.04, 09:56
              >Wcale sobie nie przeczę. Dlaczego bowiem ktoś ma szukac wątku o inwestycji w
              >Ksawerowie na podforum Porozmawiajmy o Łodzi???? Inwestycja to może znaleźć się
              >na inwestycjach, zaś duża sprawa ważna dla całego regionu na głównym forum.
              ##
              Marcin, właśnie po to, mogłoby by stworzone to:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=15773950 /

Nie rozumiem, w jakim celu mnożyć byty, skoro "PoŁ" doskonale łaczy zarówno
              tematy historyczne jak i inwestycyjne. Ani jednych ani drugich tematów nie ma
              aż tak dużo, aby oba Fora były równie aktywne i atrakcyjne.

>Wytłumacz mi proszę dlaczego inwestycja w Ksawerowie mieści się Twoim zdaniem w
              >zakresie tematycznym rozmów o Łodzi???
              ##
              Zarówno dla Ciebie jak i innych, którym temat Forum PoŁ za bardzo sugeruje
              tematyke tam poruszaną, jest inicjatywa do której link nieco wyżej. Rusz głową
              i wymyśl coś ciekawego.
            • ixtlilto Re: Dlaczego!!!!!!!!!!! 24.09.04, 10:01

>Wytłumacz mi proszę dlaczego inwestycja w Ksawerowie mieści się Twoim zdaniem w
              >zakresie tematycznym rozmów o Łodzi???
              Już od pewnego czasu tematyka tego PodForum wykracza poza jego nazwę. Dlatego
              był proponowany podtytuł:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=15773950 .

ps. Idąc Twoim tokiem rozumowania, Twój wątek nie powinien znaleźć się na forum
              Łódź tylko na forum Ksawerowa...
              • hubar Re: Dlaczego!!!!!!!!!!! 24.09.04, 10:04
                ixtlilto napisała:
                > Już od pewnego czasu tematyka tego PodForum wykracza poza jego nazwę. Dlatego
                > był proponowany podtytuł:
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=15773950.
                ##
                Czemu dublujesz mój post??!! ;-)

>ps. Idąc Twoim tokiem rozumowania, Twój wątek nie powinien znaleźć się na forum
                >Łódź tylko na forum Ksawerowa...
                ##
                Albo na wszystkich forach w regionie, wszak to "inwestycja wązna dla całego
                regionu" ;-)
              • Gość: MarcinK Re: Dlaczego!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 10:17
                OK jak będzie podtytuł. A na razie, choćby dziś, sam się nabrałem i niechcący
                założyłem wątek na głównym, bo nie wpadłem, że taki temat może trafić
                na "Porozmawiajmy o Łodzi". Gdybym nie pisał a tylko czytał to też nie
                szukałbym tego na PoŁ. Ot empiria.

MK
                • ixtlilto Re: Dlaczego!!!!!!!!!!! 24.09.04, 10:26

> OK jak będzie podtytuł.
                  On się może pojawić choćby dzisiaj- potrzebujemy tylko jakiegoś rozsądnego
                  tekstu. Jeśli masz jakiś pomysł to pisz :)
              • topjes Re: Dlaczego!!!!!!!!!!! 24.09.04, 10:32
                > Już od pewnego czasu tematyka tego PodForum wykracza poza jego nazwę. Dlatego
                > był proponowany podtytuł:

Porozmawiajmy o Łodzi... gdzie historia przeplata się z inwestycjami...
                ... o zabytkach, historii, przyszłości i inwestycjach...
                ;)
                to moje typy ;)

pzdr
                topjes
        • topjes Re: Dlaczego!!!!!!!!!!! 24.09.04, 10:30
          > Nie zgadzam się. Powyższe tłumaczenia to typowe "niedasie". Uważam, że naprawdę
          >
          > ważne wątki (jak np ten o Bridgestone) mogą być i tu i tu - tak aby każdy nawet
          >
          > nie wchodzący na podfora od razu je widział.

A ja się nie zgodzę. Owszem nie kazdy kto czyta "Łódź" czyta też
          "Porozmawiajmy...". Ale chyba każdy kto czyta "Porozmawiajmy" czyta "Łódź"?
          Po co więc dublować wątki. Wątki bardziej specjalistyczne dajemy na
          "Porozmawiajmy". Wątki ogólniejse na "Łódź".

> Ewentualnie zróbmy forum inwestycje!

Też o tym myślałem ale IMHO za mały jeszcze jest ruch. "Porozmawiajmy" ma
          jeszcze duży potencjał. Kiedyś rzeczywiście trzeba by rozdzielić Inwestycje od
          Zabytków (choć to uproszczenie). Póki co - ruch jest taki - że IMHO jest dobrze.

pzdr
          topjes

• hubar Re: Dlaczego!!!!!!!!!!! 24.09.04, 10:39
            No zgadzam się z Panem w całej rozciągłości.
            • Gość: MarcinK Re: Dlaczego!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 10:44
              A ja się nie zgadzam. No chyba, że robimy "klub wzajemnej adoracji", bo
              wtjemniczeni wiedzą, że inwestycji szukamy na PoŁ. Ewentualnie podtytuł.

MK
              • hubar Re: Dlaczego!!!!!!!!!!! 24.09.04, 10:48
                > A ja się nie zgadzam.
                ##
                Masz takie prawo, z którego bardzo często korzystasz.

> No chyba, że robimy "klub wzajemnej adoracji",
                ##
                Oj przestań! Jeszcze zacytuj Elvisa i będzie miodzio.

> bo wtjemniczeni wiedzą, że inwestycji szukamy na PoŁ.
                ##
                Wtajemniczeni, czy zainteresowani?

>Ewentualnie podtytuł.
                ##
                Ewentualnie się z tym zgadzasz?
                No to zaproponuj coś konkretnego tutaj:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=15773950
                • Gość: MarcinK Re: Dlaczego!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 10:51
                  Hubar, nie przeginaj proszę! Pokaż mi gdzie się tak często i z czym nie
                  zgadzam. Jak na razie wskoczyłeś na mnie i udowadniasz, że jest dobrze, gdy ja
                  sam kilkakrotnie się pomyliłem przez nieczytelną formę Forum.

Ale w sumie wisi mi to, czy tu się robi bałagan, czy nie. Najwyżej ktoś będzie
                  usuwał zdublowane wątki i tyle. Ja coś zaproponowałem, ale jak nie to nie :-)

Pozdrawiam, MK
                  • hubar Re: Dlaczego!!!!!!!!!!! 24.09.04, 10:59
                    >Hubar, nie przeginaj proszę! Pokaż mi gdzie się tak często i z czym nie
                    >zgadzam.
                    ##
                    Przeanalizuj większość, Twoich postów na Forum.

>Jak na razie wskoczyłeś na mnie i udowadniasz, że jest dobrze,
                    ##
                    To Ty wyskoczyłeś z gestami iście reytanowskimi.
                    Ja jedynie pragnę udowodnić Ci (do czego sam się przyznajesz), że się pomyliłeś
                    i daję propozycję jak można poprawić sytuację.

> gdy ja sam kilkakrotnie się pomyliłem przez nieczytelną formę Forum.
                    ##
                    Bez obrazy, ale budowa i nawigacja Forum Łódx i podForów jest prosta jak
                    konstrukacja cepa.

>Ale w sumie wisi mi to, czy tu się robi bałagan, czy nie. Najwyżej ktoś będzie
                    >usuwał zdublowane wątki i tyle.
                    ##
                    Już to widzę. Do nastepnej pomyłki i kolejnego kasowania dubla.

> Ja coś zaproponowałem, ale jak nie to nie :-)
                    ##
                    Ale co zaproponowałeś. Aby wprowadzić dość mało czytelne rozgraniczenie na
                    wątki mniej i bardziej ważne, dla Łodzi bądż regionu.
                    • Gość: MarcinK Re: Dlaczego!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 11:04
                      Przenanalizowałem większość swoich postów i składają się w

80% z wpisów na forum lotnisko, gdzie propoaguję optymizm programowych
                      10% z wpisów o nowych inwestycjach w Łodzi i okolicach
                      10% z tematów innych gdzie czasem zdarza się, że z czymś się nie zgdzam

W całej masie max około 1% moich wpisów to jakieś protesty w sprawach forum lub
                      GW.

Rzeczywiście, bardzo często. Gratuluję obiektywizmu, albo czystej chęci
                      dokopania komuś kto śmie się nie zgadzać z Hubarem. Wybór należy do Ciebie :-)

MK
    • Gość: MarcinK EOT - jest super i niech tak zostanie!!! (n/t) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 11:06

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka