Dodaj do ulubionych

Łodzianie - Wy to macie trudne życie

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.04, 19:41
Łodzianie - Wy to macie trudne życie, mieszkać w Łodzi i żyć w tym mieście -
szczerze współczuje. Naprawdę!
Obserwuj wątek
    • pawel-strzalka Olaf - ty to miales trudne dzieciństwo 24.09.04, 19:45
      niby dlaczego współczujesz nam życia w Łodzi?
      pamiętaj ze jak przyjdzie wielki potop to Łódź nie zatonie i wtedy wszyscy nam
      beda zazdrościć :)
      • cobolt KOCHAM ŁÓDŹ 24.09.04, 23:11
        A ja uwielbiam to miasto i moze jak spiewa Łodzki zespół Cool Kids of Death w piosence "Uciekaj" "Urodziłem sie w Łodzi a nie w Nowym Jorku moje miasto to syf, czasami mysle, ze zyje w piekle czasami mysle, ze to zaszczyt...nie moge mieszkac gdzie indziej gdzie bylo by 100x lepiej bo gdybym mieszkal to nie bylbym soba". Nie zaprzeczam to miasto ma swoje wady, mozna dostac w morde za darmo itp, ale w kazdym innym wiekszym miescie tez mozna dostac w twarz, wiec drogi Olafie jak chcesz to tu nie przyjezdzaj tylko nie jojcz tu bo i na twoje miasto/wies znajdzie sie zawsze kilka nie milych slow.
        • pawel-strzalka Re: KOCHAM ŁÓDŹ 24.09.04, 23:16
          teraz to już sie prawie wzruszyłem, pięknie to powiedziałeś cobolt!!!!!!!!
    • Gość: łażej Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.09.04, 19:46
      A ja współczuję tym, którzy informacje o świecie czerpią tylko z mediów. I dają
      sobie kalkować do umysłu medialny obraz świata.
      • Gość: Olaf Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.04, 19:49
        Byłwem, widziałem więc wiem - szczerze współczuję. Naprawde!
        • Gość: łażej Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.09.04, 19:52
          Cóż zatem widziałeś? Podziel się swoimi obserwacjami.
          • Gość: zikq Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.toya.net.pl 26.09.04, 14:42
            wrocilem po czterech latach do polski -na jeden rok -sam tak zrob to poznasz
            swiat inny swoimi oczetami a szczegolnie to zobaczysz w lodzi -przepasc ktora
            dzieli swiat od polski -poglebiajaca sie prawie -kanion -uwierzysz najbardziej
            osobiscie ---sprawdz to sam -na tym tylko wygrasz -i nie bedziesz zadawac
            naiwnych pytan ----powodzenia!!!!
            • Gość: stanisz Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 15:39
              Gość portalu: zikq napisał(a):
              > wrocilem po czterech latach do polski -na jeden rok -sam tak zrob to poznasz
              > swiat inny swoimi oczetami a szczegolnie to zobaczysz w lodzi -przepasc ktora
              > dzieli swiat od polski -poglebiajaca sie prawie -kanion -uwierzysz
              najbardziej
              > osobiscie ---sprawdz to sam -na tym tylko wygrasz -i nie bedziesz zadawac
              > naiwnych pytan ----powodzenia!!!!

No widzisz a ja jezdze za ta wspaniala zagranice i widze, ze u nas jest coraz
              lepiej. Albo moze inaczej : zachod nie jest takim rajem, jakim sie wszystkim
              wydaje. Nie mam juz kompleksow, ze mieszkam w Polsce i w Lodzi. Krytykowac jest
              najlatwiej ale cos zrobic to juz trudniej, co?
            • Gość: mrx Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.p.lodz.pl 27.09.04, 10:26
              > wrocilem po czterech latach do polski -na jeden rok -sam tak zrob to poznasz
              > swiat inny swoimi oczetami a szczegolnie to zobaczysz w lodzi -przepasc ktora
              > dzieli swiat od polski
              A dlaczego szczegolnie w lodzi? Czym to miasto rozni sie np. od wroclawia poza
              tym ze wroclaw ma rynek a lodz piotrkowska? Polska to syf ktory widac dopiero
              porownujac z zagranica i ztym sie zgodze ale nie rozumiem czemu inne miasta
              niewiele rozniace sie od lodzi daje sie za przyklad zaradnosci i piekna a lodz
              za syf. Wez krakow, teren poza planatami niewiele sie rozni od lodzi poza
              pietryna ale krakow bedzie wizytowka a lodz antywizytowka.
              • Gość: pati555 Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.vline.pl 30.09.04, 12:06
                Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy, my jako łodzianie możemy kochać to miasto ze
                względów sentymentalnych, ale nie łudźmy się że ktoś kto przyjedzie tu pierwszy
                raz, jako turysta, zachwyci się Łodzią, to mało prawdopodobne :-( Mimo wszystko
                czuję się tu u siebie i dlatego nie dam wieszać psów na moim mieście!!!
              • Gość: ja Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.toya.net.pl 04.10.04, 13:54
                Ja wrocilem do Polski,do Lodzi,po 40-stu latach i widze ze ten "syf' w naszym
                kraju widza Ci ktorzy tylko potrafia narzekac.
                Powiedzial JFKennedy,"Wazne jest nie to,co twoj kraj moze zrobic dla Ciebie a
                to co Ty mozesz zrobic dla kraju".

Being negative is the worst handicapp of human mind!
    • roger.zywoplot Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie 24.09.04, 19:49
      Gość portalu: Olaf napisał(a):

> Łodzianie - Wy to macie trudne życie, mieszkać w Łodzi i żyć w tym mieście -
      > szczerze współczuje. Naprawdę!

Obsadzimy parę Żywopłotków i będzie lepiej, głowa do góry!
    • Gość: MARIAN [...] IP: *.lodz.mm.pl 24.09.04, 21:13
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • pawel-strzalka dobre 24.09.04, 21:15

• Gość: Michał M. Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.09.04, 21:18
      Ja nie narzekam. Wręcz przeciwnie - dobrze mi tu i nie mam zamiaru nigdzie
      uciekać. Nie zamieniłbym na hałas i pośpiech Warszawy, nie zamieniłbym na
      zabytki Krakowa. Pietryna, Księży Młyn, nawet Limanka - wiem że jestem u
      siebie ;-)
      • pawel-strzalka Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie 24.09.04, 21:26
        Morda nie szklanka, ŁKS limanka

to jest klimat:)
        • Gość: Michał M. Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.09.04, 21:28
          Nawet jako widzewiak - lepiej się czuję na Limance niż na al.Jerozolimskich :-)
          • Gość: spray Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.vline.pl 24.09.04, 21:43
            słuszna uwaga...
            Łódź rulez
          • pawel-strzalka Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie 24.09.04, 22:53
            a ja jako widzewiak dobrze sie czuje w całej Łodzi
            • Gość: łodzianin Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: 217.153.24.* 30.09.04, 09:54
              A ja widzewiak mieszkam na Mokotowie ;)
    • Gość: hutrab Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 21:51
      W pelni popieram.
      Zgadzam sie do samego końca a nawet jeszcze bardziej.
      Na pohybel Łodzi.
      Mieszkalem to 2 lata i na szczescie emigruje do innego miasta (Wrocławia).
      Wystarczy mi juz tego syfu, brudu, hamstwa, proletarjatu, prostactwa i
      wszystkiego co najgorsze.
      Szczere wyrazy współczucia również odemnie.
      • Gość: Michał M. We Wrocku też są psychiatrzy IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.09.04, 08:46
        Myślę że znajdziesz we Wrocławiu dobrego psychiatrę, który pomoże Ci wyleczyć
        fobię łódzką. Może przy okazji znajdzie inne - może boisz się pająków,
        wysokości, zamkniętych pomieszczeń?

Przesyłam z Łodzi szczere życzenia rychłego powrotu do zdrowia psychicznego.
      • Gość: J.S. Splendid! IP: 195.69.80.* 25.09.04, 12:50
        > Mieszkalem to 2 lata i na szczescie emigruje do innego miasta (Wrocławia).

Bedziesz mial blisko do Olafa, razem bedziecie chodzic na terapie.
        • Gość: Olaf Re: Splendid! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.04, 13:08
          Sugerujesz terapię, po której miałby mi sie podobać, syf, bieda i depresyjne
          otoczenie? Hmmm..myślę, że odmówie. Szczerze współczuje. Naprawdę!
          • Gość: Michał M. Re: Splendid! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.09.04, 14:43
            Jeśli chodzi o syf w Łodzi... cóż, potrzebujesz jeszcze okulisty.

bez pozdrowień
          • Gość: ja Re: Splendid! IP: *.toya.net.pl 04.10.04, 14:02
            Podobniez jestesmy "kowalami" swojego losu..
            A wiec Ty tez jestes odpowiedzialny za to wszystko co Ci sie tak nie podoba.
        • Gość: ona Re: Splendid! IP: 69.15.104.* 07.10.04, 16:28
          ja lubie Lodz. Wydaje mi sie ze sie zmienia z roku na rok. Wprawdzie juz tu nie
          mieszkam od 5 lat ale za kazdy razem kiedy wracam wydaje mi sie fadniejsza
      • keridwen Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie 25.09.04, 13:07
        proponuje tez we wroclawiu pochodzic na terapie ratujaca przed fobia
        ortograficznego pisania.
        kolo wzajemnego wsparcia przeciw ortografii polskiej.
        ha.
    • Gość: hutrab Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 21:55
      Olaf. Chyba Cie doskonale rozumiem. Skąd masz takie zdanie. Napisz do mnie na
      hutrab@poczta.onet.pl
      • Gość: Michał M. Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.09.04, 08:47
        Napisz do niego! Napisz! Załóżcie kółko wsparcia! Wszyscy tak robią. Anonimowi
        alkoholicy, schizofrenicy! Ci z fobią łódzką też powinni!
        • szprota Ekhem! 26.09.04, 16:22
          Michale, ja mam nadzieję, że wrzucenie Anonimowych Alkoholików do jednego wora z
          tym oszołomem wyszło ci przypadkiem :)
          • Gość: Michał M. Przepraszam jeśli trzeba IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.09.04, 22:28
            Oczywiście, nie miałem nic złego na myśli.
            Przepraszam jeśli ktoś poczuł się urażony.
            Chciałem tylko podkreslić, że AA to szlachetna organizacja, która pomaga
            ludziom potrzebującym pomocy.
      • Gość: Olaf Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.04, 11:59
        No cóz, zdanie takie mam bo mam paru przyjaciół, rodowitych łodzian z resztą,
        których zdarza mi się odwiedzać. Po prostu przytłacza mnie depresja, bieda i syf
        tego miasta na tak masowa skalę. Wiem, ze to poniekąd problem całej Polski,
        jednak Łodź w tym względzie ma wybitne osiągnięcia i wyróżnia się szczególnie.
        • Gość: ja Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.toya.net.pl 04.10.04, 14:05
          A moze Cie przytlacza ta "glowa rycerska" ktora masz na ramionach?
      • Gość: mr x Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.p.lodz.pl 27.09.04, 10:30
        Wezcie sobie jeszcze Zielinska za waszego patrona. A wiecej takich pajacow jak
        wy znajdziecie na forum onetu. Bedziecie mogli sobie dawac czadu na maksa a
        wieczorami jak sie uzbiera treoche kasy to do "baru" we wroclawiu wychodzic bo
        to chyba wasz poziom, choc moze "bar" jest dla was za pozadny...
    • Gość: Jarek Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 21:56
      Tak mówi ktoś, kto nam zazdrości mieszkac tutaj. Sam się okłamujesz, czas
      najwyzszy powiedziec sobie prawdę!!!. Ale niestety nie kazdy ma ten zaszczyt.
      Ty nie i obys nigdy tego zaszczytu nie doznał!!!
      Jestem dumny, że tu mieszkam!
      • Gość: hutrab Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 21:57
        bo nigdy nigdzie nie mieszkales. musis zdac sobie sprawe ze wiekszego syfu nie
        znajdziesz nigdzie indziej. pomysl o tym
        • Gość: łażej Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.09.04, 22:03
          Gość portalu: hutrab napisał(a):

> bo nigdy nigdzie nie mieszkales. musis zdac sobie sprawe ze wiekszego syfu
          nie
          > znajdziesz nigdzie indziej.

No proszę - ależ ekspert się znalazł. Większego syfu nie znajdzie się nigdzie
          indziej... Dużo czasu zajęło Ci zwiedzenie wszystkich miast? Co ja mówię -
          zwiedzenie - poznanie ich dogłębnie, poznanie wszystkich dzielnic i zaułków.

Tak kategoryczne sądy może wygłaszać jedynie osoba dysponująca bardzo dużą
          wiedzą lub wręcz przeciwnie.

Łódź nie jest najlepszym miejscem do życia, ale też nie jest najgorszym. Jak
          wszystkie miasta ma rejony świetne i takie gdzie lepiej nie zaglądać. Ale
          postrzeganie Łodzi przez pryzmat tylko jednych bądź drugich niezbyt mądrym jest
          rozwiązaniem.
          • Gość: hutrab Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:07
            sorki ale zadnych pozytywow yu nie widze. tylko same minusy
            • Gość: Natasha Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.09.04, 22:16
              Taa-duzy syf-ale co powiesz na KAtowice-:/ więc myślę,ze nie jest tu tak
              najgorzej-widzisz to jest bardziej industrialne miasto-tak musi byc...
              • pawel-strzalka Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie 24.09.04, 22:55
                moze i syf, ale nasz syf, własny i dobrze nam z nim, tylko nam takie hutraby
                tutaj pod nogami się plączą
            • Gość: Michał M. Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.09.04, 08:50
              Dwa pozytywy:
              - nie ma tu ciebie
              - nie ma tu olafa
              To naprawdę dużo. Inni podadzą więcej.
      • Gość: ja Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:39
        Łodź to obecnie jedno z najlepiej rozwijających się miast w Polsce, poczekaj
        kilka lat i zobaczymy co powiesz wtedy
      • Gość: zikq Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.toya.net.pl 26.09.04, 14:48
        twa duma jakosc cinko piszczy -przejdz sie wieczorem np ul kilinskiego ----daj
        znac powodzenia
        • aric Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie 28.09.04, 13:41
          Daję znać, przechadzam sie regularnie Kilinskiego po zmroku. Co więcej
          przechadzam się przez dworzc Łódź Fabryczna po zmroku. Teraz chciałbym, żeby mi
          ktos odpowiedział, dlaczego miałbym dać znać??
        • Gość: leliwa Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.toya.net.pl 07.10.04, 20:54
          zikq, aleś ty durny. Każde miasto ma rejony o złej sławie. Chyba nie znasz
          Łodzi, bo oprócz Kilińskiego taką sławą ciszy się również Kamienna /ciekawe,
          czy wiesz, jaka jest obecna nazwa ulicy?/ A Brzeźna w W-wie to taka spokojna
          ulica?
    • mily_inaczej Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie 24.09.04, 22:37
      Fajnie jest zyc w miescie w ktorym inni nie chca zyc.
    • evonka Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie 25.09.04, 11:36
      a ja lubię moją Łódź, bo:
      - nie jest idealna
      - jest prawdziwa
      - ludzie są prawdziwi
      - to ukochane miasto mojego ukochanego Kieślowskiego
      - ma takie klimaty, których nie maja inne miasta
      - patrzę do góry i widzę cudowne detale
      - patrzę w dół i widzę ten sam bruk, po którym chodził mój dziedek
      - jest gdzie pójść na kawę, papierosy i do kina
      - ma cudowne parki
      - ma super fabryki
      - ma post-industrialny klimat
      - ma Księży Młyn, Julianów, Stare Bałuty, podwórka przy Piotrkowskiej z
      klimatem rodem z Kusturicy...
      i póki co nie widzę tu zapatrzonych w dal pędzących ludzi, ale swoich przyjaciół
    • Gość: Lukasz-polesie Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.toya.net.pl 25.09.04, 12:01
      Proponuję przeprowadzenie się do Paryża albo Wenecji. Może tam będzie lepiej.
      Lubię Łódź, bo jest niepowtarzalna. To miasto, w którym stykają się wszystkie
      kultury, wszystkie "klasy", i miasto, w którym jak się kogoś potrąci na ulicy
      przez przypadek to jedyny dialog, jaki się usłyszy to:
      - Przepraszam bardzo.
      - Nic się nie stało.

Może Warszawa jest lepsza...Tam jak kogoś szturchniesz to powie:
      - Ty ch... Wypier... stąd cw..., bo jak ci k... przy... itd.itd.itd.

T, co Łódź ma to życzliwi ludzie (nie w każdej dzielnicy,ale tam, gdzie
      się "chodzi" ze znajomymi tak jest), wyjątkowe zabytki, których WY,
      ANTYŁODZIANIE nigdy nie docenicie i nie zrozumiecie ich historii, bo nie macie
      takiej zdolności, brak MEGA KORKÓW (chociaż w godzinach szczytu sznury
      samochodów stoją bardzo długo na Al.Piłsudskiego czy na Limanowskiego), które w
      Warszawie, Wrocławiu czy innym "LEPSZYM" mieście są wszędzie (w tych miastach
      nie ma dużej ulicy bez korków) i atmosfera, której inni mogą nam tylko
      pozazdrościć.

Cieszę się, że mieszkam w mieście, które staje się dla wielu ludzi
      miejscem niedostępnym, miejscem, gdzie nie mogą egzystować. To miasto dla
      wyjątkowych ludzi i tylko wyjątkowi ludzie tu mieszkają, pracują, robią
      karierę.
      Olafie, nie pisz więcej, że nam współczujesz, bo nie masz czego. Współczujcie
      sobie nawzajem NIEŁODZIANIE tego, że nie umiecie żyć w mieście tam prawdziwym i
      naturalnym, jak Łódź.
      Pozdrawiam i nie wracajcie już tu.
      • Gość: zikq Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.toya.net.pl 26.09.04, 14:54
        zgadzam sie lodz jest niepowtarzalna -takiego bankruta w polsce drugiego nie
        znajdziesz-miasto obraca sie w gruzy !!!
        za 2lata daj znak!
        pozdrowienia
        • Gość: Wędkarz Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 17:51
          Bankruta?? Rozwiniesz to jakoś?? Bardzo proszę, bo nie wiem, czy czasem nie
          zbierać wędek...
      • Gość: pati555 Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.vline.pl 30.09.04, 12:12
        Lukaszu to wspaniale że tak bronisz Łodzi, jako łodzianka jestem wzruszona, ale
        oni mają trochę racji. Sporo jest w tym mieście do zrobienia. Spójrz na to
        obiektywnie : Łódź jest zaniedbana i biedniejsza od innych polskich dużych
        miast. Takie są fakty. Ale na pewno klimat to miasto ma i ludzie też są super ;-
        )
      • Gość: Maria Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.toya.net.pl 14.12.04, 11:58
        Brawo Łukasz Nasze miasto jest coraz piękniejsze.
    • gray drogi olafie 25.09.04, 13:09

słyszałem, że we wrocławiu popularna jest gra w płytki, słyszałeś o niej? :-)
    • kropka Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie 25.09.04, 14:36
      Olafie, forumowe "turnieje" miasto contra miasto już były i to ze trzy lata
      temu. To już passe. Znajdź sobie inną zabawkę
      • Gość: Rafis Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: 213.199.196.* 26.09.04, 13:47
        kropka napisała:

> Olafie, forumowe "turnieje" miasto contra miasto już były i to ze trzy lata
        > temu. To już passe. Znajdź sobie inną zabawkę

Co racja to racja.Sam brałem w nich udział, słynne wojny z Poznaniem ech co za
        czasy ;) Najwidoczniej Olafowi brakuje tamtych przezyc i adrenaliny.Z Poznaniem
        jest juz pokój więc szuka nowego nieznanego przeciwnika :)

pzdr. aus Festung Breslau
    • Gość: matej Łódz is cool city IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 25.09.04, 15:04
      ŁÓDZ jest naprawde fajnym miastem ma duzo ciekawych zeczy i ta atmosfere :]]]
      najwiecej szkół wyszych po warszaiwe w kraju kilka uniwerytetów politechnika
      kilkanascie wyszych szkół centrum matki polki do kturej sie zjedzaja ludzie c
      całej polski !!! piotryne niedługo najwieksza hale sportowa i autostradowa
      obwodnica duzo sławnych ludzi z łodzi reymont tuwim .... eh człowieku zastanow
      sie co muwisz
      a co jest w Wrocławiu ??? całe cetrum z kocich łbuw i bez kanalizaci
      starówka z złota pełno korków zadnej drogi porzadnej i powodzie co 2 lata wy
      macie to dopiero przekichane jak wam hitler nieufundował hali ludowej to by by
      był punkt orjentacyjny dla bocianów tylko hehehehe niewspomne jakie macie
      zadłuzenia
      • Gość: erni Re: Łódz is cool city IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 22:54
        We Wrocławiu urodziło się 8 noblistów. We Wrocławiu żył i zmarł Alzheimer oraz
        odkrywca Neptuna Galle. Wrocław jako jedyny ma połączenie z zachodem autostradą
        (obecnie remontowaną w standard betonowy). We Wrocławiu ur. się Rudolf von
        Richthoffen (Czerwony Baron).
        Pieśń akademicka Gaudeamus została napisana dla Uniwersytetu Wrocławskiego.
        Przestań tu wypisywać jakieś bzdury sam nie szanujesz Łodzi skoro piszesz takie
        paszkwile na inne miasta.
        • Gość: StrażnikMi chłopacy o czym Wy tu smolicie...? IP: 81.219.* / *.grs-3.g1.pl 26.09.04, 00:14
          Co wy gadujecie...? Czym się szczycisz ? Propagandzisz ? chcesz rywalizowac z
          wielokulturowością ? po co ? mamisz autostradą zbudowana przez hitlera.
          Nobliści, odkrywcy...pięknie. wiele niemickojęzycznych nazwisk...czujesz się
          ich spadkobiercą ? badałes swoje DNA ?
          a może robisz cos co podnosi prestiz Twego miasta i sam do Nobla aspirujesz ?
          takie wrzutki nastolatków kto jest kingiem sa infantylne. bezinteresownie
          dopieprzacie się do Łodzi co jest od dłuższego czasu nużąco trendy. nikt Wam
          nie każe w niej mieszkać. Fakt. Tu cieżko żyje się mięczakom.
        • zamek Zagalopowałeś/aś się z Gaudeamus 26.09.04, 11:00
          Dla Uniwersytetu Wrocławskiego powstał jedynie utwór zawierający w zakończeniu
          opracowanie tej pieśni - Uwertura akademicka op. 80 Johannesa Brahmsa, którą
          skomponował on w podzięce za przyznany mu tytuł doktora honoris causa tejże uczelni.
          Olaf, hutrab - zawsze miałem we Wrocławiu dobrych znajomych i dwóch dupków nie
          zepsuje mi tego wrażenia. Ale póki co foutez nous le camp, szczeniaki.
          • Gość: Michał M. Re: Zagalopowałeś/aś się z Gaudeamus IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.09.04, 11:39
            Na muzyce się nie znam (ubolewam, nie chwalę się tym). Ale popieram drugą część
            wypowiedzi - mam sporo znajomych we Wrocławiu, można z nimi konie kraść i całą
            noc o wszystkim gadać przy dobrym piwku Piasta. I oni wszyscy bez wątpienia
            wyparli by się ziomalów jak olaf i hutrab.
          • Gość: Olaf Re: Zagalopowałeś/aś się z Gaudeamus IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.04, 12:32
            Ale czy ja cokowliek złego powiedziłem o lodzianach? Ludzie jak ludzie, wszędzie
            są tacy sami, jedni fajni, drudzy mniej.Nie było tez moją intencją dowodzenie,
            że Wrocław jest lepszy. Stwierdziłem tylko obiektywny fakt, że w łodzi jest
            ponuro, smutno i biednie - i choc jak wczesniej pisałem, bieda to cecha dosc
            typowa dla Polski obecnie, Łodz zdaje sie w tej kategori wyróżniac. Szczerze
            współczuję. Naprawdę!
            • Gość: Michał M. Re: Zagalopowałeś/aś się z Gaudeamus IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.09.04, 12:48
              Gość portalu: Olaf napisał(a):

> Stwierdziłem tylko obiektywny fakt,

W odróżnieniu od tak zwanych "faktów nieobiektywnych", zwanych
              również "wrocławskimi". Oczywiście bez urazy - "rym częstochowski", "Krakowskie
              Przedmieście", "poznańskie koziołki"... nic w nich złego :-)

Dzierżbór występuje w zawiłościach logiki.
            • zamek Re: Zagalopowałeś/aś się z Gaudeamus 26.09.04, 12:49
              A jaki to ty masz tytuł do tego, aby uważać swoje mniemania za obiektywne fakty?
              To może w ramach obiektywnych faktów pogadamy o "złotym trójkącie" we Wrocławiu?
              Przestań się kompromitować.
              • Gość: Olaf Re: Zagalopowałeś/aś się z Gaudeamus IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.04, 12:52
                złty trójkąt? Hmmm...intrygujące, al chyba coś pokręciłeś.
                Szczerze współczuję. Naprawdę!
                • zamek Re: Zagalopowałeś/aś się z Gaudeamus 26.09.04, 13:06
                  Pułaskiego / Traugutta / Kościuszki. Mawiają na to także "trójkąt bermudzki".
                  A współczuciem się wypchaj.
                  • Gość: J.S. Re: Zagalopowałeś/aś się z Gaudeamus IP: *.pai.net.pl 05.10.04, 18:43
                    Ja cos slyszalem o "trojkacie baluckim" u nas, ale gdzie to jest to nie wiem ;]
            • Gość: mr x Olaf, a tak wogole skad jestes? IP: *.p.lodz.pl 27.09.04, 10:39
              Czlowieku zmiataj na weekend do swojej wioski bo starsza ci musi kartofle w
              wyprawke do wroclawia wstawic a nie czas tracisz na internet. A przy okazji nie
              przezyj szkou jak zobaczysz po raz drugi w swoim zyciu sygnalizacje swietlna. W
              polsce sie ostatnio sporo drog remontuje, wiec i w twojej wiosce swiatla
              zalozyli, ale nie boj, jak asfalt wymiejnia swiatla znikna i wszystko wroci do
              starej normy czyli pijani sasiedzi pijacy winko z twoim starym przed GS i
              spokojne zycie od zniw do zniw czasami przerywane niusami od pionieorw takich
              jak ty ktorzy sie probuja stamtad wyrwac...
              • Gość: Olaf Re: Olaf, a tak wogole skad jestes? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.04, 22:07
                :-))) zabawny jesteś, ale w smutny sposób. Tak na marginesie, jestem
                Wrocławianinem i poraz kolejny powtarzam, że nie mam nic do ludzi, bo ludzie jak
                ludzie, są różni, dobrzy i źli. Współczuję tylko otoczenia, w którym przyszło im
                żyć. Szczerze współczuję. Naprawdę!
                • Gość: mr x Okolice widawy czy wielunia? IP: *.p.lodz.pl 28.09.04, 14:05
                  A moze okolice ostrowa wielkopolskiego? Nie wciskaj kitu, z ciebie taki
                  wroclawianin jak ze mnie kosmonauta, to ze tam na studia poszedles albo do
                  roboty za chlebem nie oznacza ze sie stajesz wroclawianinem. Do tego trzeba
                  klasy a tej sadzac po tym watku ktory tu zalozyles bardzo ci brakuje... Ha ha
                  ha!!!
        • Gość: matej Re:zal mi ciebie chłopcze IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 26.09.04, 14:45
          HAHAHA zal mi cibie chłopcze tych olafów, i innych debili z wrocławia ze
          musicie mieskzac w takim syfie i w tak zrabanym architektonicznie miescie
          ulice w kocich łbach i bez kanalizaci wspułczuje tego syfu i złodziejstwa
          byłem na koncercie w wrocławiu i co tam zobaczyłem przeszło moje oczekiwania
          dobrze ze niezostawiłem zeczy w szatni bo w szatni kradli pieniadze kurtki itp
          tak sie nierobi jak ludzie przyjezdzaja z całej polski to miasto porazka
          wpsułczuje !
          • xk Re:zal mi ciebie chłopcze 26.09.04, 17:20
            olafie i hutrabie!
            czekam z niecierpliwością na dzień waszego wyjazdu do Pcimia
            ach, jak pięknie tu będzie bez was!

tak na marginesie - zabierzcie ze sobą innych prowokatorów z tego forum
        • Gość: leliwa Re: Łódz is cool city IP: *.toya.net.pl 07.10.04, 21:01
          Emi, a w Łodzi urodził się Tuwim /chcociaż nie dostał nogrody Nobla/. Musiał
          wyjechac za granicę, bo by go ówcześni mieszkańcy Wrocławia przerobili na
          mydło.
    • Gość: Adaś Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 12:46
      A rzeczywiście. IP. A to jakiś kmiot.
      • Gość: Rafis Koniec IP: 213.199.196.* 26.09.04, 13:32
        tych durnot :) Wrocław przeprasza za niejakiego Olafa, wszedzie znajdzie sie
        jakas czarna owca(może on jest z Warszawy? ;))

pozdrowienia z Wrocławia dla klimatycznej Łodzi :)
        • pawel-strzalka Re: Koniec 26.09.04, 13:38
          no to Łódź teraz zapierdziela Odrą do Wrocławia z pozdrowieniami
    • avatary Dobrze się czuję we Wrocku... 26.09.04, 23:18
      imponuje mi Wro. Teatr Pieśni Kozła i Muzeum Architektury. Wysepki ze śladami
      dawnych przystani...Klimatycznie. Paradoksalnie dla tego watku Wrocław jest do
      Łodzi podobny...zapewne przez niebagatelną rolę Niemców w jego kształcie.
      Nie sadze jednak abys autorze wątku zanurzył się w Łódzkość. Nie wiem gdzie w
      Łodzi mieszkałeś, któredy chadzałes i z kim...może to było jakies blokowisko,
      jakich i we wrocku na pęczki, a nie one sa sercem miasta. Podłaczasz sie pod
      nurt nagonkowy, co jest modne i już niespecjalnie nas rusza...siła propagandy.
      Więcej tu przyznam, egzystencjonalnych zagadek do rozwiązania ale to tylko
      hartuje. salut
      • Gość: mr x Re: Dobrze się czuję we Wrocku... IP: *.p.lodz.pl 27.09.04, 10:43
        Prawdopodobnie bylo to lumumbowo, no moze ze trzy razy kolega olaf poszedl
        wieczorem na piotrkowska ale cena 4PLN w ogrodku za piwo byla zaporowa wiec
        pozostal na swoich lumbsach i stad jego dokladna wiedza o tym miescie. Z
        wroclawia ten czlowiek na pewno nie jest, on sie tam po prostu przeniusl a ze
        nie pasuje do zadnego miasta a musi z ludzmi porozmawiac to pisze prowokujace
        glupoty w necie...
        • Gość: Olaf Re: Dobrze się czuję we Wrocku... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.04, 21:55
          4PLN za piwow centrum miasta? tak tanio to tyyyyyyllllkooooo w
          Łooooooooodziiiiiiiiii)-)!!
          • Gość: mr x Ale chyba najlepiej u siebie we wsi sie czujesz? IP: *.p.lodz.pl 28.09.04, 14:02
            No jeszcze nad polskim morzem. 5PLN znajdziesz nawet na monciaku w sopocie. Po
            prostu tam gdzie jest konkurencja sa nizsze ceny. Oczywiscie mozesz tez na
            piotrkowskiej wypic piwo za 9PLN i wiecej jak 4 PLN za tanio... A tak przy
            okazji nie udawaj burzuja tak jak udajesz wroclawiaka Ha ha ha!!! 4 pln to i
            tak dwa razy wiecej niz 2pln w GS w twojej rodzinnej wsi!!! Ha ha ha!!
    • Gość: jxp Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.04, 09:04
      Niestety zawsze i wszedzie sie znajda takie osoby, ktorych prowokacje prowadza do dyskusji typu "a moj tata jest silniejszy". W kazdym miescie sa ladne i brzydkie miejsca, dobrzy i zli ludzie madrzy i ... Na szczescie (mam nadzieje) tych pierwszych rzeczy z wyliczanki nam przybywa.
      I nie dajmy sie wciagac w takie potyczki, bo do niczego dobrego to nie prowadzi.

Wroclaw pozdrawia Lodz! :)
      • Gość: zet Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 18:18
        No co wy łodzianie!? Nie dajcie się prowokować przez jakiegoś imcia jednego czy
        drugiego.. Cenie Łódź - nie ma takiego drugiego miasta w Polsce. Łódź to taki
        nasz polski Manchester. Pozdrowienia z Wrocka, Shalon!!!
        • Gość: Olaf Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.04, 21:58
          no cóż, musze Cie zmartwić, bo pewnie w manchesterze nie byłeś, że Łodź ma sie
          tak do Manchesteru jak pawulon do witaminy C!!!!!!!!
    • Gość: Michał M. A licznik bije... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.09.04, 10:39
      Każde kliknięcie w "wyślij", to jeden post na forum "Łódź" więcej. A
      przypominam, że to właśnie Wrocław goni nas w tej statystyce ;-) Mam nadzieję,
      że nikt z forumowiczów nie założył podobnego wątku na forum "Wrocław"!
      • pawel-strzalka ekhm! 27.09.04, 10:44
        jednak ktoś :)
    • avatary artysta głodny jest bardziej płodny.salut 27.09.04, 15:41

• Gość: Olaf Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.04, 22:17
      a poza tym poczytajcie sobie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=15622918
      sami o sobie to piszecie i wielu z Was zdaje się nie dostrzegać domniemanego
      piękna miasta Łodzi. Skor Wy tego nie widzicie, to kto ma widzieć?
      Szczerze współczuję, Naprawdę!
      • Gość: martka Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 00:48
        Irytuje mnie niesamowicie Twoja bezczelość. Tak, jestes bezczelny i zarozumialy
        dyskutując z łodzianmi na temat ich miasta, wyrażajac przy tym swoją niechęć do
        nigo. Nie masz za grosz szacunku. Daruj sobie, bo naprawde na pewno wielu z nas
        zraniles swoim postem. Mnie bylo przykro, poczulam niesmak...
        • Gość: zet Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 12:38
          Olaf to w takim razie ja musze Cie zmartwić bo byłem w Manchesterze. Ale widze,
          że strasznie ci sie nudzi
          koleś...
          "Patrz mi na ręce bo za siebie nie ręcze..."
          Czasy forumowych wojenek już dawno minęły, a jeśli tak za tym tęsknisz to
          wybywaj stąd gdzie indziej 1,2,3
      • evonka jeju, a ten znowu to samo.... 28.09.04, 12:39
      • topjes ROTFL :))) 28.09.04, 13:54
        > Szczerze współczuję, Naprawdę!

Ale czego - bo straszny ubaw nam dajesz :)))

pzdr
        topjes - który się tu przywlókł z południa Polski :)
    • Gość: PLR Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: 80.51.26.* 28.09.04, 15:24
      Tja, nie potrzebujemy współczucia, bo nic to nie zmieni. Miasto było dojone
      przez władze przez ostatnie 40-50 lat a potem porzucone. W zasadzie nic tu się
      nie zmienia i wątpię zeby się zmienilo w najbliższym okresie. I nie mam tu na
      myśli tych kilku nowych budynków na krzyż. Też kocham Łódź, ale tak, jak matka
      kocha swoje kalekie bądź niepełnosprawne dziecko. A trzyma mnie tu chyba tylko
      nostalgia, rodzina i przyjaciele... (wiem wiem, jak sie nie podoba to wyp...)
      • Gość: Olaf Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.04, 20:34
        ...i to miałem na myśli mówiąc, że w Łodzi jest trudno. Zupełnie niechcący
        wszyscy zaczeli dopatrywać sie w tym uprzedzeń i niechęci do nich samych.
        Powtarzam, poraz kolejny, absolutnie nie mam nic do mieszkańców Łodzi - ludzie
        jak ludzie, podobni do inncyh, jedni orsi, drudzy lepsi, ale architektonicznie,
        ekonomicznie, infrastrukturalnie, to miasto wywołuje depresje. Ot co!
    • Gość: corgan Wrocław jest dumny ze ma "BAR" oraz "Kiepskich" IP: 217.11.142.* 28.09.04, 19:43
      a Łódź z czego może być dumna? :)
      • Gość: corgan Re: Wrocław jest dumny ze ma "BAR" oraz "Kiepskic IP: 217.11.142.* 28.09.04, 19:46
        aha! jeszcze zoo z Gucwinskimi ma, TV Trwam oraz polsatowską "Falę Zbrodni". A
        Łódź co ma?
      • Gość: Rafis Wałbrzych jest dumny z biedaszybów? IP: 213.199.196.* 28.09.04, 19:47
        prawda corgan? Przeciez jestes z naszego kochanego Wałbrzycha a teraz
        tymczasowo znalazłes nowy dom w Warszawce :)
        Corgan obserwuje Twoje wypociny od dłuższego czasu i ciekawi mnie gdzie sa
        granice tego kompleksu Wrocławia i jak sie go nabawiłeś? Może psycholog pomoże?

pzdr.
        • Gość: Raff Re: Wałbrzych jest dumny z biedaszybów? IP: 57.66.193.* 29.09.04, 16:49
          A ja po 6 latach pracy w W-ie wróciłem do Łodzi !

I co ? I na razie super!
      • Gość: mr x Re: Wrocław jest dumny ze ma "BAR" oraz "Kiepskic IP: *.p.lodz.pl 29.09.04, 17:13
        No skoro mowimy o Barze i kiepskich to wiadomo WIŚNIEWSKI! Przebija wszystko i
        wszystko jasne! ;)
        • Gość: łodzianin Re: Wrocław jest dumny ze ma "BAR" oraz "Kiepskic IP: 217.153.24.* 30.09.04, 09:47
          Ja kocham Łódź, dlatego żeby kochać ją dalej wyniosłem się do Warszawy... Łódź
          jest wspaniała, tam mam przyjaciół, dziewczyny któe kochałem, ale w żadnym
          innym mieście nie czuje się tak oddechu biedy na plecach jak właśnie w Łodzi.
    • szprota dźwięk E jak eeeee tam 30.09.04, 12:25
      Ja tam kicham Łódź, właśnie za to, że nie jest wymuskanym, sterylnym
      miasteczkiem dla turystów, że ma w sobie cudownie drażniącą brzydotę, że z racji
      przeważnie prostych ulic każdy zakręt to miła niespodzianka... wrosłam w to
      miasto. Tu się najpewniej urodzilam i mam je we krwi.
      Co nie oznacza, że nie mam sentymentu do innych miast...:)
    • hubar Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie 30.09.04, 13:11
      Bywam we Wrocławiu co jakiś czas.
      Fantastycznie równe ulice, czysto, pięknie zadbane zabytkowe poniemieckie
      budynki...

;-]
      • Gość: corgan żartujesz czy mówisz poważnie? IP: 217.11.142.* 30.09.04, 14:53
        pojedź sobie w okolice wrocławskiego Dworca Nadodrze albo w słynnym "strzeż się
        tych miejsc" Trójkącie ogranicznym ulicami Pulaskiego-Kościuszki-Traugutta.
        • Gość: zet Re: żartujesz czy mówisz poważnie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 19:40
          corgan, zaproś lepiej wszystkich do swego rodzinnego miasta, zwiedzanie
          zacznijcie od odrestaurowanego rynku i lepiej już go nie opuszczajcie...
          Zamienił stryjek siekierke na kijek
          PZDR
      • Gość: mr x Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.p.lodz.pl 04.10.04, 15:59
        Ja niestety tylko przejezdzalem przez wroclaw do karpacza. Skoro gdzie indziej
        sa zadbane ulice i kamienice to wrocek ma chyba pecha ze na przelowtowce jest
        jeszcze duzo poniemieckiego bruku. Kamienice jak kamienice (oczywiscie te ktore
        sie mija przejezdzajac przez miasto) niczym sie nie roznia od tych na
        gdanskiej, co do czystosci tak jak w lodzi. Na plus, zielona linia i chyba od
        odry do wylotu w kierunku lodzi bezkolizyjna droga. Na minus pierwszy raz w
        zyciu widzialem by w blokach zamiast balustrad zamontowac deski sedesowe... ;)
      • Gość: Marecki Re: Łodzianie - Wy to macie trudne życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 21:47
        Panie Olafie - tak sie sklada ze jestem przewodnikiem po Lodzi. Twoje uprzedzenia do architektonicznego wyglądu Lodzi niezwykle mnie dziwią. Nie będę się sprzeczał tylko na chwilkę zerknijmy do statystyki - bo jezeli nasze miasto jest takie brudne, brzydkie i wogole fatalne - to nie wiem czemu ale chętniej ludzie odwiedzali w 2003r Łódź niż Wrocław. Wyprzedzając jeszcz min. Gdańsk, Szczecin,Poznań. Ogólnie byliśmy na 4 miejscu w Polsce pod względem turystów. Odwiedziło nas 1 mln 200 tyś. osób. Mniej więcej połowa z kraju i połowa z zagranicy. I to by bylo na tyle - dla mnie jezeli chodzi o ten temat to wystarczą te liczby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka