Dodaj do ulubionych

Z cyklu: ciekawostki taborowe...

IP: 81.168.184.* 13.10.04, 19:58
Jelcz m-11 w obsłudze lini 85.:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Mols Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.toya.net.pl 13.10.04, 20:12
      Merc 0405 nr 1661 linia 75/1. Krótki. Niby nic, ale ten egzemplarz miał zepsute
      tylne drzwi. Kierowca powiedział że nie zjedzie, bo on woli jeździć "swoim".
      Brawo.
    • teufel Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 13.10.04, 21:11
      To już było po wakacjach:P
    • pawel-strzalka inna ciekawostka przy okazji 13.10.04, 21:22
      zauwazyłem ostatnio że tylne numery linii w niektorych tramwajach są takie same
      jak z przodu czyli zielone na czarnym tle, czy to jakaś wieksza wymiana tablic
      czy po prostu te białe poginęły i uzupełniają czym sie da?
      • Gość: J.S. Re: inna ciekawostka przy okazji IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 14.10.04, 01:35
        To drugie. Te czarne z zielonym gina jeszcze chetniej i potem efekt jest
        odwrotny - biale z czarnym z przodu.
        • Gość: luki Re: inna ciekawostka przy okazji IP: *.toya.net.pl 14.10.04, 02:56
          Gość portalu: J.S. napisał(a):

> To drugie. Te czarne z zielonym gina jeszcze chetniej

Przyznam, że nie rozumiem. :> Same giną i to chętnie?? A może ktoś je chętnie
          podprowadza? No i na jakiej podstawie twierdzisz, że czarno-zielone chętniej
          kroją, niż czarno-białe? :) Czy te pierwsze są cenniejszym łupem? Po
          ile "chodzą" na czarnym rynku? :>>
          • teufel Re: inna ciekawostka przy okazji 14.10.04, 08:23
            9,99zł + Vat za sztukę ;););)
            • michal.ch Re: inna ciekawostka przy okazji 15.10.04, 15:49
              Jak ktoś się uprze, to tablicę zdobędzie. Nie trzeba jej kraść z wagonu. Ekchm, a tak w ogóle może zmienimy temat? Bo nam dyskusja wpadła na tory z lekka niedostępne dla ruchu publicznego... ;)
              • pawel-strzalka Re: inna ciekawostka przy okazji 15.10.04, 17:38
                eee tam, dyskusja bardzo ciekawa, ja wszedłem kiedyś w posiadanie tablicy z
                numerem 9, leżała sobie na ulicy oparta o kiosk to przygarnąłem, jakby były
                jakieś braki w MPK to chętnie ją odstąpie :)
                • michal.ch Re: inna ciekawostka przy okazji 17.10.04, 16:53
                  Na Stalowej, w okolicach stacji, leży na trawniku tablica od nocnego. Nie miałem gdzie jej schować, więc zostawiłem jakiemuś innemu zbieraczowi. Spieszcie się bo was jeszcze ktoś wyprzedzi. :)
                  • Gość: Ja Re: inna ciekawostka przy okazji IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.04, 17:06
                    Ja widziałem na al. Politechniki, przy parku objazdową 15 (kto wie, co jest pod
                    spodem?), ale to było może nawet tydzień temu, więc szanse raczej marne.
                    • michal.ch Re: inna ciekawostka przy okazji 17.10.04, 17:31
                      Pod spodem może byc wszystko. Np. pod moją tablicą cmentarną mam 16 i jeszcze jakieś dwa starsze numery, które ciężko zidentyfikować bez uszkadzania warstw wierzchnich.
                • Gość: bzyk Re: inna ciekawostka przy okazji IP: *. / 212.191.130.* 11.02.05, 13:46
                  To czemus jej jełopie nie przyniósł
            • michal.ch Re: inna ciekawostka przy okazji 16.02.05, 14:05
              Teufel, pobierasz opłaty za wykonanie tablic? Cwaniaku, każdy może sobie zrobić
              tablicę, kwestia szablonów. To jest do zrobienia. :)
          • pawel-strzalka Re: inna ciekawostka przy okazji 14.10.04, 09:33
            faktycznie te czarno-zielone sa bardziej atrakcyjne, sam bym chętnie taką
            podprowadził z tramwaju ale tak jakoś wyszło ze mnie rodzice wychowali na
            porządnego obywatela :P
    • krzyskup Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 13.10.04, 21:35
      czoraj widziałem jelcza M11 na 99... Zdaje się, że do tego była to brygada
      szczytowa - jakoś dziwnie wcześnie zjeżdżał do zajezdni.

pzdr,
      krzyskup (w stanie totalnego zaczarowania)
      • Gość: dankwiat Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.astral.lodz.pl 13.10.04, 22:54
        Dazisiaj M11 jeździł na 96 za to na 75 widziano przegubowe Volvo.
      • Gość: Nataniel Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:22
        A dziś m-11 jeździ sobie na 57.
        .....a w środku same sardynki...........

Pozdrawiam
        Nataniel
        • krzyskup Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 15.10.04, 22:03
          M-11 można się dzisiaj także przejechać na lini 86... Przed Pl. Barlickiego
          ciasno, za - tłok. Kto na to wpadł?

pzdr,
          krzyskup (zaczarowany coraz bardziej)
          • michal.ch Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 17.10.04, 17:54
            A dziś można było odbyć upojną podróż wagonem 12 do Lutomierska. Dzięki niemu poznałem uroki kasowników żyjących własnym życiem, drzwi otwierających się i zamykających wedle własnej woli, a także jazdy z otwartymi drzwiami przy pełnej szybkości w rejonie słynnego mostu... Ostatecznie wagon zdjęto z linii po powrocie na Brus dokąd zjechał już bez tablic. Zastępcza ósemka wcale nie była lepsza. Te wspaniałe tylne drzwi. Takie szerokie i wiecznie otwarte... ;-) Wystarczy na dziś atrakcji. Wypowiedzi coniektórych pasażerów cytował nie będę. Wszakże to forum publiczne, dzieci też czytają... :-)
            • ikarusojelcz Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 29.12.05, 17:45
              michal.ch napisał:

> A dziś można było odbyć upojną podróż wagonem 12 do Lutomierska. Dzięki niemu
              p
              > oznałem uroki kasowników żyjących własnym życiem, drzwi otwierających się i
              zam
              > ykających wedle własnej woli, a także jazdy z otwartymi drzwiami przy pełnej
              sz
              > ybkości w rejonie słynnego mostu... Ostatecznie wagon zdjęto z linii po
              powroci
              > e na Brus dokąd zjechał już bez tablic. Zastępcza ósemka wcale nie była
              lepsza.
              > Te wspaniałe tylne drzwi. Takie szerokie i wiecznie otwarte... ;-) Wystarczy
              n
              > a dziś atrakcji. Wypowiedzi coniektórych pasażerów cytował nie będę. Wszakże
              to
              > forum publiczne, dzieci też czytają... :-)
              >
              > B tablice już zwineli w Lutomiersku
        • michal.ch Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 17.10.04, 17:43
          Odpierwiastkujcie sie od moich ulubionych autobusów. :-) Ja specjalnie przez pół miasta jeżdżę i na nie poluję, żeby się przejechać. Te autobusy są już u kresu swojego życia w MPK. Nie trzeba będzie długo czekać, jak któregoś pięknego i deszczowego dnia (zupełnie jak dzisiejszy) dowiemy się, że je pocięto lub opylono za cenę złomu jakiemuś MZK Pabianice.
          • moherowy.beret Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 22.02.05, 16:59
            michal.ch napisał:

> Odpierwiastkujcie sie od moich ulubionych autobusów. :-) Ja specjalnie przez pó
            > ł miasta jeżdżę i na nie poluję, żeby się przejechać.

No patrz! A ludzie marudzą, że to stare trupy, zimno, wieje. Za grosz szacunku
            dla dziadka. Takiego jelczyka to może zostawią na pamiątkę. Żal to wszystko
            wycinać. Szkoda, że za czasów mexów nikt o tym nie pomyślał. Dobrze, że są
            jeszcze hobbyści, którzy tym się interesują. Przynajmniej jest szansa, że coś po
            naszym pokoleniu zostanie dla potomności. Widziałem zerówkę. Piękny pomysł.
            Jeszcze jakaś linia autobusowa w tym stylu by była fajna.
    • Gość: Ja Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.04, 11:54
      Wczoraj Ikar 2081 na lini 153:-) Do Mana 2007 na 152 już się przyzwyczaiłem.
    • Gość: zbychooo Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.mobile.net.pl 16.10.04, 15:18
      jelczyk na linii 73:P dzis ok 14 na przystanku przy lisciastej
      • Gość: luki Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.toya.net.pl 16.10.04, 15:29
        Gość portalu: zbychooo napisał(a):

> jelczyk na linii 73:P dzis ok 14 na przystanku przy lisciastej

To akurat żadna ciekawostka, tylko planowa obsada.
        • kmst120 Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 18.10.04, 19:36
          A dzisiaj Solaris jeździł na 99...i nawet 2729 miał już radio zamontowane po
          wypożyczeniu na Limanowskiego...(kierowca uparł się, że na miasto bez radia nie
          wyjedzie :-)) a i na 57 drugi Solaris jeździł...chociaż pewnien czas temu
          dziwiłem się gdy zobaczyłem Volvo 7000A na 98.
    • Gość: Mols Kilka wtorkowych ciekawostek... IP: *.toya.net.pl 19.10.04, 19:32
      linia 75 - Jelcz m11 nr tab. 2901
      linia 82 - Ikarus nr tab. 2197
      linia 50 - Ikarus nr tab. 3996
      linia 70A - MAN nr tab. 2008

Czy ktoś wie coś w tym temacie?
      • Gość: Dziki Re: Kilka wtorkowych ciekawostek... IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 19.10.04, 19:58
        Też kiedyś uwieczniłem Ikara 2561 na 82...
        • ventlan Re: Kilka wtorkowych ciekawostek... 20.10.04, 09:19
          Z kolei stare jelcze na 50 i 55A, ktore rozkladowo sa cale zniskopodlogowane.
          • Gość: STUDI Re: Kilka wtorkowych ciekawostek... IP: *.prokom.pl 20.10.04, 14:51
            No coz do czasu jak nie kupia Connecto dla Pabianic to wiecej zlomow bedzie jezdzic po lodzkich ulicach.

I slusznie jesli Lodzi sie wypina na fifnnasowanie komunikacji miejskiej to nie zasluguje aby lodzianie mogli jezzdzic w miare normalnych warunkach.

• geograf Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 20.10.04, 16:08
      dzisiaj po drogach południowej Łodzi,na trasie linii 61 szusuje krótki Ikarus, numer taborowy 18.
      Tabor zżarła Zetka, czy znowu większa bieda wróciła do ZEA?
      • wickary Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 20.10.04, 21:00
        Pewnie ten sam co jakis czas temu na linii 68...

Ja tez dzis zaobserwowalem kilka fajnych obsad.

74 - 2552 Ikarus przegub
        75 - 2013 Solarka
        54 - 2902 Jelcz M11

Wczoraj przebubowce na 50, dzisiaj na 74, wniosek jest taki ze wieksze tlumy
        wala na Stara Gadke i na dalekie Zlotno niz do centrum miasta. Podobniez stare
        Jelcze na 85 i 96 to juz norma. Znow w MPK norma = sytuacja nienormalna. Jakze
        mnie to nie dziwi.
        • Gość: Ja Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.lodz.dialog.net.pl 25.10.04, 20:16
          > 54 - 2902 Jelcz M11
          Ojej:) Jak za starych dobrych lat jak się jeździło na działkę:) Łezka się w oku
          kręci
    • geograf Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 24.10.04, 22:49
      łódzkie MPK ma niedobór krótkich autobusów,szczególnie w weekendy, zatem...

przegubowy Jelcz nr 1789 na linii 61.
      Widziany o 22 na Paderewskiego z trzema pasażerami.

noł koments.
      • Gość: cypliak778 Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.toya.net.pl 24.10.04, 23:18
        geograf napisał:

> łódzkie MPK ma niedobór krótkich autobusów,szczególnie w weekendy, zatem...
        >
        > przegubowy Jelcz nr 1789 na linii 61.
        > Widziany o 22 na Paderewskiego z trzema pasażerami.
        >
        > noł koments.

A to ciekawe, bo np obie brygady 64 z Kilinskiego byly dzis obsadzone krotkimi
        Mercedesami. Podobnie z linią 55, gdzie tylko jeden przegub, a reszta krotkie.
        Byl dzis takze Volvus na 57 i Solarka na 80.

A moze chodzi o jakis grubszy zaklad.

- "Mowie Ci Bogumile, zalozylem sie z sasiadem ze sfotografuje dlugiego Jelcza
        na 61"
        - "Alez Krzesimirze, to nie jest problem... W niedziele kochany, w niedziele..."
    • Gość: mariusz mam takie nieśmiałe pytanie... IP: 212.191.201.* 25.10.04, 15:16
      a pytanie moje brzmi:
      CZY DOCZEKAMY SIĘ KIEDYŚ KONKRETNEJ I JASNEJ POLITYKI TABOROWEJ? CZY RAZ NA
      ZAWSZE STANIE SIĘ JASNE JAKI TABOR I Z JAKIEJ ZAJEZDNI OBSLUGUJE DANĄ LINIĘ?
      KIEDY WRESZCIE JECZE M11 ZACZNĄ JEŹDZIĆ NA LINII 53, 54, 56, 60, 62, 71, 82, 90
      A NIE NA 75, 85, 96, 98?
      • geograf Re: mam takie nieśmiałe pytanie... 25.10.04, 22:39
        uuu...
        a ja dzisiaj widziałem krótkiego 2003 na 69.
        Ale tłok!
        • Gość: Ja Re: mam takie nieśmiałe pytanie... IP: *.lodz.dialog.net.pl 25.10.04, 22:52
          A to się akurat zdarzało od bardzo dawna (jedna brygada) Z tego co pamiętam,
          jak byłem mniejszy, to upolowanie tej brygady było dla mnie nie lada gratką:)
          • Gość: luki Re: mam takie nieśmiałe pytanie... IP: *.toya.net.pl 26.10.04, 19:49
            www.toya.net.pl/~stefan/gal5f5.htm :P

pzdr
        • teufel Re: mam takie nieśmiałe pytanie... 27.10.04, 08:20
          A ja wczoraj widziałem starego Jelczyka 2001 na 69:(
          • Gość: magik Re: mam takie nieśmiałe pytanie... IP: *.pl 27.10.04, 09:24
            A dzisiaj ja widziałem ww. markę z nr bocznym 2002
    • pawel-strzalka citaro na 57 26.10.04, 14:34
      żałujcie że nie widzieliście jak reagowali ludzie którzy nie mieścili sie do
      autobusu :)))))
    • Gość: Ja Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.10.04, 16:57
      I dziś znów nieśmiertelny 2913 na 85 (+wspomniane citaro na 57 i Volvo B10L na
      96). Życzymy przyjemnej podróży!
      • Gość: luki Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.toya.net.pl 26.10.04, 17:29
        Gość portalu: Ja napisał(a):

> I dziś znów nieśmiertelny 2913 na 85

Widziałem go około 14.30 na skrzyżowania marszałków jak jechał w stronę
        Widzewa. Tłoku jednak nie było, raptem 2-3 osoby stojące.

pzdr
      • Gość: Dziki Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 28.10.04, 19:02
        A co powiecie na Volvo 7000A #3246 na 57??
        • ukalo Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 28.10.04, 19:12
          Gość portalu: Dziki napisał(a):

> A co powiecie na Volvo 7000A #3246 na 57??

Limanowskiego na 57? To chyba rezerwa??
    • Gość: Mols zmartwychwstał? IP: *.toya.net.pl 26.10.04, 19:18
      około 18, ul. Przybuszewskiego. Z kierunku Janowa jedzie Jelcz M11 numer 2806!
      Wydawało mi się że był jakiś czas temu złomowany, albo odstawiony, a tu
      prosze!!! Jechał sobie jak nigdy nic z tablicą prostokątną "Do zaj. Nowe Sady"
      z przodu. Czyżby kolejny sztrucel w ruchu liniowym?
      • Gość: luki Re: zmartwychwstał? IP: *.toya.net.pl 26.10.04, 19:43
        Coś Ci się potegez. Ten już parę lat temu został skreślony. Mogę nawet poszukać
        dokładnej daty skreślenia.

pzdr
        • Gość: cypliak778 Re: zmartwychwstał? IP: *.toya.net.pl 26.10.04, 21:32
          a to nie jest ten sam co wozi pracownikow fabryk z puszkina?
          • Gość: luki Re: zmartwychwstał? IP: *.toya.net.pl 26.10.04, 22:57
            Nie wiem o czym pisał Mols, ale faktycznie jest autobus pracowniczy M11 ex MPK-
            Łódź z serii z 1988 roku (charaktersytyczne malowanie). To przykład na to, że
            jeśli się naocznie nie było świadkiem kasacji lub nie wie o niej z pewnego
            źródła, to lepiej pisać "skreślony z inwentarza", zamiast "skasowany". :)

pzdr
            • Gość: Mols Re: zmartwychwstał? IP: *.toya.net.pl 27.10.04, 11:19
              Jelcze z 88 r. miały nie tylko specyficzne malowanie ale też inną niż dziś
              używaną czcionkę numerów bocznych i oznaczeń MPK Łódź. Na wczoraj widzianym
              egzemplarzu numer miał już nową czcionkę. Nie wiem co sądzi luki ale moim
              zdaniem to może być przywrócony wóz. Faktycznie może to "Indesit"
              • Gość: luki Re: zmartwychwstał? IP: *.toya.net.pl 27.10.04, 12:07
                Gość portalu: Mols napisał(a):

> Jelcze z 88 r. miały nie tylko specyficzne malowanie ale też inną niż dziś
                > używaną czcionkę numerów bocznych i oznaczeń MPK Łódź.

Może wcześniej, bo w końcu eksploatacji miały standardową.

> Na wczoraj widzianym
                > egzemplarzu numer miał już nową czcionkę. Nie wiem co sądzi luki ale moim
                > zdaniem to może być przywrócony wóz. Faktycznie może to "Indesit"

Ja nic nie sądzę, to fakty mówią, że 2806 został skreślony z inwentarza MPK
                27.06.2001 r.
                • Gość: Dziki Re: zmartwychwstał? IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 28.10.04, 19:04
                  A co mi powiesz o Ikarusie 280.26 #2724?? Jeśli wiesz, że jest skreślony to się
                  grubo mylisz...stoi na zajezdni Kilińskiego...sam jestem zaskoczony
                  • sluzbowo Re: zmartwychwstał? 28.10.04, 20:12
                    Może będzie przerabiany na pogotowie techniczne?
                  • Gość: luki Re: zmartwychwstał? IP: *.toya.net.pl 28.10.04, 22:21
                    Gość portalu: Dziki napisał(a):

> A co mi powiesz o Ikarusie 280.26 #2724?? Jeśli wiesz, że jest skreślony to
                    się
                    >
                    > grubo mylisz...stoi na zajezdni Kilińskiego...sam jestem zaskoczony

Nie wiem czemu sugerujesz, że "wiem" i jeszcze twierdzisz, "że się grubo mylę",
                    skoro nic takiego nie powiedziałem, ani nie napisałem??
                    Btw., a tak w ogóle, to wcale zaskoczony nie jestem.
    • geograf Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 30.10.04, 15:40
      ten weekend na pewno będzie pełen ciekwych obserwacji.
      Dzisiaj na przykład widziałem KRÓTKIE Volvo na linii 57.
      Coś pięknego...

linii 93 nie zwiększono częstotliwości,czy ktoś wie czy jeździł krótki bus,czy przegub?
      • Gość: Bogdan28 Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 30.10.04, 15:51
        Rano widzialem krotki.
        • Gość: bandziak Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.p.lodz.pl 10.11.04, 11:07
          Jelcz M181MB nr. 1754 na 81 w dniu 09.11.04 straszny tłok w nim panował a ludzie
          zastanawiali sie skąd on tam sie znalazł , zreszta ja tez
          • Gość: MC Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 12:13
            To chyba Jelcz M121
            • Gość: bandziak Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.p.lodz.pl 10.11.04, 12:47
              Mmasz racje pomylilem cyferke, dzieki za poprawe
    • geograf Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 24.11.04, 17:58
      dzisiaj krótki Ikarus (18) przemierzał (przemierza jeszcze?) bezdroża łódzkich przedmieść na linii 71;-)
      • teufel Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 25.11.04, 08:50
        Przedwczoraj widziałem na 69 Mana(2007), a 10 min później na 77 widziałem rosołka:P
    • barracuda7110 Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 24.11.04, 20:49
      Stary Jelcz nr (chyba) 2901 na linii 86.
    • Gość: Bogdan28 Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 25.11.04, 20:00
      Wczoraj Jelcz M11 2912 na linii 92.
      Przedwczoraj JelczM11 2904 na linii 71.
      • ikarusojelcz Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 29.12.05, 17:51
        Gość portalu: Bogdan28 napisał(a):

> Wczoraj Jelcz M11 2912 na linii 92.
        > Przedwczoraj JelczM11 2904 na linii 71.
        Kilka dni temu także M11 na 98.Widziałem go na Juzefowie
    • Gość: Bogdan28 Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 26.11.04, 15:51
      Jelcz M11 2916 na linii 71.
    • Gość: MC Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 13:31
      Niedziela 28.11.2004 - Ikarus 280 na linii 54.
      Numeru nie znam, ale reklama "PRAXIS" więc może to być 2065 lub 3094.
      • Gość: Paweł Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: 217.153.198.* 21.12.04, 11:56
        dzisiaj na 54 (2555) ale piękny widok. Ciekawe jak radzi sobie na Skalnej?
        • Gość: Mols Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 21.12.04, 13:28
          Gość portalu: Paweł napisał(a):

> dzisiaj na 54 (2555) ale piękny widok. Ciekawe jak radzi sobie na Skalnej?

Całkiem, całkiem... Jechałem :))) Mógłby ktoś to fotnąć. Ja nie mam aparatu...
    • ventlan Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 01.12.04, 14:31
      poniedzialek 29.11.2004 na 50/5 Volvo 7000A (przegub!!), ciekawe jak sie spisal
      na petli w Gadce
      • ventlan Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 17.12.04, 10:22
        Z kolei dzis rano na 50/3 Merc 0 405 N
    • geograf Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 15.12.04, 17:32
      Krótkie Volvo 7000 na linii 52. (przynajmniej w czasie porannego szczytu)

Rezerwa,czy stała zmiana przydziału zajezdni?
    • Gość: Bogdan28 Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 15.12.04, 20:46
      Linia 69/10 w dniu wczorajszym godzina 15:00 obslugiwana byla przez Solarisa
      2011
      • Gość: sardynka z 96 Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.p.lodz.pl 17.12.04, 11:52
        Jak to sie dzieje ze na trasie 50, 64 jerzdza autobusy przegubowe a na trasie
        96 trzeba gniesc sie w krótkich autobusach????
    • Gość: Ja Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... IP: *.lodz.dialog.net.pl 22.12.04, 10:27
      Czy po wydłużeniu 153 do Andrespola kursują tam autobusy z Kilińskiego? Bo
      wczoraj na 153 jeździł o405 (1570)
    • teufel Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 22.12.04, 12:07
      Tak zbiorowo bo nie chciało mi się szukać:
      69 - Solarka
      77 - 10 min po widzianym 69 na 77 jechał Ikar
      96 - M Citaro
      98 - Solarka
      98 - O405N - 1655

Jak pisałem niedawno na innym wątku 2915(stary Jelcz) do Zaj. Limanowskiego na 85
      • moherowy.beret Re: Z cyklu: ciekawostki taborowe... 22.02.05, 17:05
        > Tak zbiorowo bo nie chciało mi się szukać:
        > 69 - Solarka

Spoko. Trafiłeś może na krótką brygadę (planowe). Nic nadzwyczajnego.
        • teufel A dziś na 69 Citaro:P 08.03.05, 20:35

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka