Dodaj do ulubionych

przeprowadzam się do łódzi

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 20:26
mam bardzo poważną prośbe do forumowiczów. W najbliższym czasie planuję
przeprowadzkę do Łodzi. Wiąże się z tym kupno mieszkania. Bardzo proszę
powiedzcie mi, którą dzielnicę mi polecacie. Niestety nie słyszałam nic
dobrego tylko o Bałutach innych dzielnic nie znam. Chodzi mi o spokojną
dzielnicę, z dobrą komunikacją.
Obserwuj wątek
    • Gość: gregre Re: przeprowadzam się do łódzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 21:01
      Tak sobie sie przeprowadzasz i już ? A może masz już prace, czy jakis biznes ?
      To ma być domek /szeregowiec/ czy mieszkanie ?
    • teufel Re: przeprowadzam się do łódzi 13.10.04, 21:04
      Proponuję Widzew:)
    • pawel-strzalka Re: przeprowadzam się do łódzi 13.10.04, 21:08
      może w centrum? komunikacja super bo dojedziesz wszędzie, gorzej ze
      znalezieniem spokojnego miejsca ale jeżeli dobrze poszukasz to może coś
      utrafisz:)
    • Gość: aga Re: przeprowadzam się do łódzi IP: *.toya.net.pl 13.10.04, 21:51
      Miałam ten sam problem równo rok temu.
      Początkowo chciałam znależć coś nowego. Mówiono mi m.in. o Olechowie, ale jak
      zaczęłam dzwonić i szukać to okazało się, że nowych mieszkań do kupienia od ręki
      w Łodzi nie ma. Potem szukałam starych bloków m.in. na Radiostacji (ponoć dobre
      miejsce) ale nie znalazłam żadnych ciekawych ofert. I wreszcie za namową kolegi
      zaczęłam oglądać stare kamienice. I znalazłam perełkę niedaleko Centrum
      (właściwie to Centrum). Mieszkanie super, miejsce ciche, nawet zieleni sporo.
      Największym minusem są fatalne klatki schodowe (ale w przyszłym roku malujemy),
      podwórko no i ta szarzyzna wokół i boję się wychodzić po zmroku (ale to dotyczy
      chyba całej Łodzi).
      Najlepiej trochę pojeżdzić po łodzi z planem miasta na kolanach. Moja Mama
      zamieszkała na Bałutach (pomimo, że wszyscy odradzali), ale tam właśnie znalazła
      milutkie mieszkanko (też w kamienicy) i jest zadowolona (wszędzie ma blisko i
      też cicho).
      Pozdrawiam i wytrwałości w szukaniu
      • tuti baluty, retkinia? 14.10.04, 10:23
        baluty to z doświadczenia.. zeby tu bylo niebezpieczniej niz gdzie indziej to
        nie sadze..wydawalo by sie ze najniebezpieczniej jest gdziesz wokol
        piotrkowskiej, w ciemnych pobliskich ulicach..
        A na retkinie ostatnio trafil znajomy. Blokowisko jak cholera, ale odmalowane, z
        dobra komunikacja..
      • aard Bzdura :-) 14.10.04, 10:31
        > Największym minusem są fatalne klatki schodowe (ale w przyszłym roku
        malujemy),
        > podwórko no i ta szarzyzna wokół i boję się wychodzić po zmroku (ale to
        dotyczy
        > chyba całej Łodzi).

Bzdura. W mojej okolicy jest pod tym względem super. Naprawdę polecam Retkinię.
      • ewa31lodz Re: przeprowadzam się do łódzi 15.10.04, 04:04
        Dzięki za odpowiedż i radę:).Jutro przeprowadzam się na Bałuty-
        Rysownicza.Pozdrowionka.Ewa
    • Gość: .pepe. Re: przeprowadzam się do łódzi IP: *.216-78-194.adsl-fix.skynet.be 13.10.04, 22:22
      Idealna byłaby Radiostacja. Bardzo blisko do centrum, bardzo blisko
      sympatycznego parku i relatywnie bezpiecznie.

• Gość: merloe Re: przeprowadzam się do łódzi IP: *.toya.net.pl 13.10.04, 22:40
        polecam retkinie - pewnie przemawiaja glownie wzgledy sentymentalne. ale dosc
        latwo znalezc mieszkanie, komunikacj naprawde dobra (wszedzie mozesz dojechac)
        z bezpieczenstwem nie najgorzej, ale pamietaj - to jednak wielka płyta :/
      • Gość: MarcinK Re: przeprowadzam się do łódzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 23:03
        Mieszkałem koło Radiostacji, a teraz mieszkam na Bałutach. I nie uważam, żeby
        koło Radiostacji było bezpiecznej - to jakieś przesądy
    • Gość: spray Re: przeprowadzam się do łódzi IP: *.vline.pl 13.10.04, 23:49
      a co się tak uczepili Bałut??? Mieszkam przy Limanowskiego i wcale nie uważam
      że jest tu bardziej niebezpiecznie niż gdzie indziej..
      • Gość: Lilka Re: przeprowadzam się do łódzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 00:44
        A może tak Karolew?
        Spokojnie i dużo zieleni. Dojazd też niczego sobie.
        • yarro Re: przeprowadzam się do łódzi 14.10.04, 01:42
          Gość portalu: Lilka napisał(a):

> A może tak Karolew?
          > Spokojnie i dużo zieleni. Dojazd też niczego sobie.
          ==
          Słusznie prawisz. A ile zieleni :)
    • aard Retkinia /ni! 14.10.04, 08:34

• evonka Re: przeprowadzam się do łódzi 14.10.04, 08:40
      Bałuty są bardzo duże, pewnie nic dobrego nie słyszałąś o starych bałutach...
      ale jest też Julianów, Radogoszcz, Doły - sympatyczne miejsca, polecam. tak
      naprawdę Bałuty są najfajniejsze!
      • Gość: MarcinK Re: przeprowadzam się do łódzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:22
        Witam

Ja mieszkam na starych Bałutach - Łagiewnicka koło Spacerowej. Tu wcale nie
        jest gorzej niż koło Radiostacji. Co więcej koło Radiostacji jak wychowankowie
        pobliskiego domu dziecka wychodzi wieczorami bywało gorzej. Zatem darujcie
        sobie powielanie obiegowych opinii. Polecam wątek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=16571499&v=2&s=0
        MK
        • Gość: .pepe. Re: przeprowadzam się do łódzi IP: *.216-78-194.adsl-fix.skynet.be 14.10.04, 10:02
          nie powielam obiegowych opinii, bardzo często bywam na Radiostacji i wydaje mi
          się to rewelacyjnym miejscem z powodów, które wcześniej wymieniłem.

Również mieszkam (tzn mam tam mieszkanie, obecnie mieszkam gdzie indziej) na
          Bałutach, w okolicy Dołów. Nie czuję się tam tak komfortowo.

Trzeba też pamiętać o tym, że są ludzie, których wygląd (postura, spojrzenie,
          etc) sprawia, że wszędzie mogą się czuć bezpiecznie. Ja do takich ludzi nie
          należę, o czym już kilkakrotnie w Łodzi się przekonałem
          • Gość: MarcinK Re: przeprowadzam się do łódzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 10:17
            Bywanie, a mieszkanie to drobna różnica ;-)

Poza tym to własnie Radiostacja słynie np z ilości dewastacji samochodów
            zaparkowanych pod blokami.

Pozdrawiam, MarcinK
            • Gość: .pepe. Re: przeprowadzam się do łódzi IP: *.216-78-194.adsl-fix.skynet.be 14.10.04, 11:04
              nie będziemy się kłócić, bo nikt tu nikogo nie przekona.

jeżeli chodzi o samochód, to nikt mi go jeszcze nigdzie nie zdewastował. Ale u
              mnie na Bałutach przeprowadziłem profilaktyczną rozmowę z sąsiadem, który jest
              jakimś osiedlowym gangsterem i podjął się ochrony mojej osoby i mienia (li tylko
              z sympatii)
    • hubar Re: przeprowadzam się do łódzi 14.10.04, 11:53
      Ponoć od jakiegos dłuższego czasu popularne są północne Bałuty. Tylko, że z
      dojazdem MPK nie jest najlepiej(najszybciej).
      • Gość: mirka Re: przeprowadzam się do łódzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 08:31
        Radogoszcz-Wschód jest ladny, zadbany i taki "dla ludzi",ale do centrum jednak
        strasznie dlugo sie jedzie. Tymczasem bez tego centrumwłaściwie nie można sie
        obejsc. Kto tu polecal Retkinie? Jest straszna i chyba bardziej niebezpieczna
        niż przeciętnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka