Gość: M.E. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 11:25 Mają już pierwszego "swojego" Cityrunnera. www.tpg.ch/Internet+TPG/Anglais/Actuality/EEvenements/EinaugurationCityRunner.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal.ch Re: Genewa 19.10.04, 11:35 Łódzko-Linzowski przód chyba jednak ładniejszy. Wersja dla Genewy ma czoła za bardzo przekombinowane stylistycznie. A tak przy okazji to mamy tu do czynienia z tramwajem dwukierunkowym, czyli tym, co powinno jeździć na ŁTR. Z perspektywy wielu lat błędem było forsowanie wagonów jednokierunkowych (a już parodią była "modernizacja" wagonów N). Pętle zajmują dużo miejsca. Poza tym przy taborze obustronnym można puszczać wahadło na remontowane odcinki. Zalety są oczywiste i dziwię się, czemu po wojnie uparto się w Polsce (i nie tylko) na pojazdy z pojedynczą kabiną i drzwiami z jednej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.E. Re: Genewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 12:10 To może potem Genewa nam pożyczy swoje Citki na próby na LTR:))) Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Genewa 19.10.04, 12:15 Ta, ciekawe za ile. Może odbije sobie koszty wypożyczenia wagonów z Łodzi i obie firmy wyjdą na zero. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Genewa 19.10.04, 14:01 Swoją drogą, puszczenie dwukierunkowych citków (nawet takich jak te genewskie) na ŁTR to nawet niezły pomysł. Można je przecież u nas montować nawet. Poza tym, zachowałoby się linię pojazdów w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Genewa IP: 212.191.66.* 19.10.04, 14:11 Owszem. Ale CR oraz oszczednosci zwiazane z montowaniem ich na miejscu chyba w dalszym ciagu sa politycznie niepoprawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Glowa do gory IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 21.10.04, 18:52 Pierwsze zakupy taboru tramwajowego zaplanowano najwczesniej na rok 2007 - do tego czasu "polityka" sie moze zmienic... :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Genewa IP: 212.191.66.* 19.10.04, 13:50 Mnie tam sie ichni przod nawet podoba ("zderzak" ladniejszy, a nie takie "kible" jak u nas). Tutaj foty z przybycia: www.tpg.ch/Internet+TPG/Francais/ToutSurNous/Entreprise/phototheque/VHTWBombardierFexity.htm Troche nie jestesmy na czasie, 27 sierpnia :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.E. Re: Genewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 15:27 Gość portalu: J.S. napisał(a): > > Troche nie jestesmy na czasie, 27 sierpnia :> Trafiłem na to przypadkowo, szukając danych do dyskusji o Leolinerze. Odpowiedz Link Zgłoś
xk Re: Genewa 19.10.04, 19:17 to subiektywne zdanie, mi tam się podoba nowy sprzęg i światełka pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Genewa IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 19.10.04, 21:16 Mnie rowniez. Dol jest bardzo ladnie rozwiazany. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Genewa 19.10.04, 22:31 ja też uważam,że brzydki. Dolna część czoła pojazdu w zasadzie może być,ale górna część...wygląda jak jakaś przerośnięta fałda na czole. Za to sam tramwaj wygląda jak dżdżwonica na zdjęciach robionych z oddalenia;-) Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Brzydula 24.10.04, 14:43 Ale brzydki przód. Czyżby tak się przejęli, że Cityrunner przybył z Łodzi, że chcieli to uczcić, dając mu przód o kształcie pontonu? ;) ------------------------ Odpłyń Łodzią Odpowiedz Link Zgłoś