Dodaj do ulubionych

Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych

IP: *.retsat1.com.pl 20.10.04, 14:41
Uważam że kara powinna być z górnych widełek paragrafu za który odpowiadają.
Natomiast lekarze już nigdy w swoim życiu nie powinni wykonywać tego zawodu.
Nie będe się rozpisywał dlaczego , bo sądze że każdy potrafi sobie sam to
uzasadnić .
Marcin Jaskuła
Obserwuj wątek
    • Gość: Enio Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.toya.net.pl 20.10.04, 14:42
      Słucham debaty na temat kary śmierci.Choć jestem przeciwny tej karze to
      czasem wydaje się że może...
      Mam nadzieję że ci co mordowali odpowiedzą ale mam również nadzieję że
      doczekamy się skazania tego bezczelnego bandyty Tomasza S.To od niego
      wszystko się zaczęło.
    • Gość: ABBA Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.citizensbank.com 20.10.04, 14:52
      Dlaczego tak dlugo?????????????/
      • Gość: k Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.aster.pl 20.10.04, 15:26
        co dlaczego tak długo?
      • Gość: brrr Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:45
        Dlaczego długo ? Bo Gw rozpętała aferę jak wielki balon. Nie wiem czy pamiętasz
        ale proponuję przeczytac uważnie pierwszy artykuł na ten temat. Przeanalizowć
        co tam i jak jest napisane. Życie jednak okazało się inne ,niż tak
        zwana "prawda dziennikarska" no i wyniknął problem. Czas leciał, "najlepsi"
        ludzie z CBS jak pisano, zjechali z calego kraju i....długo długo.....nic. W
        międzyczasie zszargano opinię całej ochronie zdrowia w nie tylko w Łodzi ale i
        całej Polsce. Kilku lekarzy na przykład wsadzono bez jakichkolwiek dowodów do
        więzienia, by po zniszczeniu im calkowicie życia rodzinnego i zawodowego
        cichutko zwolnić. Bylo jednak spoleczne tzw. zapotrzebowanie na winnych ,no to
        ich wtedy znaleziono. Dziś po 36 miesiącach "benedyktyńskiej" pracy znaleziono
        dwóch sanitariuszy i oskarżono o zamordowanie kilku chorych. JEŻELI to PRAWDA
        to bez dyskusji to ZWYRODNIALCY. Kilku lekarzy oskarży się o zaniechanie i
        spowodowanie narażenia na utratę zycia lub zdrowia chorych. Tego wątku jestem
        bardzo ciekaw jak potoczy się w sądzie. Oczywiście GW i wielu forumowiczów juz
        zna wyrok; są winni a jeśli okaże się ,że nie, to oskarżeni sobie "załatwią"
        korzystny dla nich wyrok. Oczywiście dla zabezpieczenia fiaska wątku
        lekarskiego w tej aferze dodano sprawę ile wzieli łapowek i na jakie sumy. To
        zawsze lud podburzy do szpiku kości. OCZYWISTA NIE POCHWALAM TAKIEGO DORABIANIA
        DO PENSJI I JESLI JEST TO NIEZGODNE Z PRAWEM TO POWINNA BYZ KARA. Oczywiście GW
        nic nie wie o oplacaniu grona profesorsko-ordynatorskiego przez chorych w całym
        kraju i to za uslugi na sprzęcie szpitalnym, a najlepiej za usługi nie ich
        własnymi rękami. Poczekam jednak cierpliwie na wyroki.
        Kończąc przypomnę wszystkim że na początku GW pisdała o tysiącach mordowanych
        chorych przez LEKARZY , co podchwyciły chętnie pozostałe media i rozpętano
        ogólnokrajową histerię.
        Góra urodziła MYSZ ?
        p.s. jestem lekarzem od 2 lat a od stycznia 2005 juz nie będę pracował w tym
        kraju. Wiem,że tam gdzie jadę zarobie na godne życie i nikt z sąsiadów,
        znajomych i obcych ludzi nie będzie podnosił sobie ciśnienia z tego powodu,że
        mam dom, samochód i na wczasy jadę za granicę.
        • Gość: małgosia Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.c151.petrotel.pl 20.10.04, 16:06
          Jestem szczerze zdziwona tak ogresywną odpowiedzią lekarza. W każdym zawodzie
          są czarne owce, ale tak ogólnie lekarze są od leczenia, media oprócz naturalnej
          funkcji informacyjnej również mają posłannictwo informowania o patologiach, a
          aparat śledczy od szukania dowodów. To ,ze ktoś chce w godziwy sposób być
          wynagradzany nie ma nic wspólnego z procederem w lódzkim pogotowiu.
          • Gość: Brrr Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 16:20
            Agresywna wypowiedź ? Gdzie ta agresja ? Trudno dyskutowac z kims kto co by
            sie nie napisalo to i tak łatkę przypnie. To co piszesz o lekarzach, mediach i
            prokuraturze to bardzo odkrywcze. Przypomina mi troszeczkę hasło
            komunistyczne "pisarze do piór ! studenci do nauki ! itp itd. Co do roli
            mediów. Zgadzam się w 100 % . Media są od informowania o wszelkiej maści
            patologiach ! Tylko,że w tym przypadku to chodziło nade wszystko o SENSACJĘ i
            GW pokazała całkowity brak umiaru w tym względzie. Jakoś w sprawie Rywina wiele
            miesięcy go zachowywała mimo,ze chodzilo nie o taką kase jak za informacje o
            zgonach. No tak, ale w to byli zamieszani ludzie z "towarzystwa" prawda ?
            Ja polecam wnikliwej uwadze GW problem ilu ludzi chorych zostało narażonych na
            utratę życia lub zdrowia w wyniku lęku przed karetką pogotowia, którzy po
            przeczytaniu "Łowców skór" nie zdecydowali wezwać się karetki lub wezwali ją z
            duzym opóźnieniem ? Proszę mi wierzyć były w skali kraju ich tysiące. Tego
            jestem pewien.
            • Gość: mr (Łódź) Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 17:29
              Brr aż ciarki przechodzą mi po plecach, gdy czytam twoje wypowiedzi!!!
              Jako łodzianka i osoba związana zawodowo z medycyną (nie jestem lekarzem, a
              biochemikiem z tytułem doktora)doskonale pamiętam informacje przekazywane w
              prasie. Dzisiejsze oskarżenia tylko potwierdzają, że GW MIAŁA RACJĘ informując
              o całej tej sprawie. Oburza jedynie fakt kwalifikacji prawnej czynów - uważam,
              iż lekarze SĄ TAK SAMO WINNI jak sanitariusze. Jako lekarz doskonale powinieneś
              wiedzieć jak w takiej sprawie trudno cokolwiek udowodnić, więc przygotowanie
              oskarżenia w sprawie 14 czy 19 (14+5) osób to i tak duży sukces. Realnie
              patrząc po 6,9 czy 12 miesiącach od zgonu określenie przyczyny śmierci,
              przekonanie rodziny o konieczności ekshumacji itd to naprawdę bardzo trudny
              kawałek roboty. A kolejne oskarżenia będą miały miejsce. A czego oczekiwałeś!
              Że udowodnią setki przypadków? Myśl rozsądnie. Piszesz, że jeśli taki sposób
              dorabiania do pensji nie jest legalny to go nie popierasz. PRZECIEŻ TU NIE
              CHODZI O LEGALNOŚĆ A MORALNOŚĆ!! Czy naprawdę tak trudno to dostrzec? Nawet
              gdyby chodziło o JEDNĄ OSOBĘ to ludzie, którzy to zrobili powinni być surowo
              ukarani. Porównujesz nekroaferę i sprawę Rywina - a więc to wątek finansowy
              według ciebie liczy się najbardziej? A wymiar moralny?
              • radca Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych 20.10.04, 17:36
                Gość portalu: mr (Łódź) napisał(a):

> Brr aż ciarki przechodzą mi po plecach, gdy czytam twoje wypowiedzi!!!
                > Jako łodzianka i osoba związana zawodowo z medycyną (nie jestem lekarzem, a
                > biochemikiem z tytułem doktora)doskonale pamiętam informacje przekazywane w
                > prasie. Dzisiejsze oskarżenia tylko potwierdzają, że GW MIAŁA RACJĘ
                informując
                > o całej tej sprawie. Oburza jedynie fakt kwalifikacji prawnej czynów -
                uważam,
                > iż lekarze SĄ TAK SAMO WINNI jak sanitariusze. Jako lekarz doskonale
                powinieneś
                >
                > wiedzieć jak w takiej sprawie trudno cokolwiek udowodnić, więc przygotowanie
                > oskarżenia w sprawie 14 czy 19 (14+5) osób to i tak duży sukces. Realnie
                > patrząc po 6,9 czy 12 miesiącach od zgonu określenie przyczyny śmierci,
                > przekonanie rodziny o konieczności ekshumacji itd to naprawdę bardzo trudny
                > kawałek roboty. A kolejne oskarżenia będą miały miejsce. A czego oczekiwałeś!
                > Że udowodnią setki przypadków? Myśl rozsądnie. Piszesz, że jeśli taki sposób
                > dorabiania do pensji nie jest legalny to go nie popierasz. PRZECIEŻ TU NIE
                > CHODZI O LEGALNOŚĆ A MORALNOŚĆ!! Czy naprawdę tak trudno to dostrzec? Nawet
                > gdyby chodziło o JEDNĄ OSOBĘ to ludzie, którzy to zrobili powinni być surowo
                > ukarani. Porównujesz nekroaferę i sprawę Rywina - a więc to wątek finansowy
                > według ciebie liczy się najbardziej? A wymiar moralny?

- jestem pelen uznania dla Twych wypowiedzi, barzo to logicznuie napisane
                i jakze bardzo po ludzku

obysmy mieli tylko takich lekarzy - to swiat bylby duzo lepszy

pozdrowienia
                radca
                • radtca Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych 20.10.04, 18:27
                  Raca, nie koncentrujesz sie. Lekarz medycyny to co innego niz dr biochemii...

a mlodemu czlowiekowi brrr pelnemu zapalu nowosci z powodow 'bo wyjezdzam'
                  moge podpowiedziec cichutko, niewiele cie tam dobrego czeka za ta zagranica ale
                  to dopiero ocenisz za kilkadziesiat lat. Jezeli masz mozliwosc to sie dobrze
                  zastanow. Liczy sie koncowy rezultat. Ja widze codziennie lekarzy wielu
                  narodowosci i wszyscy zyja w maire jednakowo ale jikt z was nie jest zadowolony
                  z zycia: alkoholizm, coroby, wrzody zoladka, rozwody i tanie romanse z
                  filipinskimi pielegniarkami smiechu warte to zycie lekarzy. Acha, smierc zaraz
                  po 50-ce.
                  • Gość: brrr Radco....jakis ty głupiutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 18:37
                    Szkoda słów. Jak można byc aż tak sfrustrowanym i pełnym kompleksów ?
                    • Gość: biolog Re: Radco....jakis ty głupiutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 21:17
                      Jeśli chodzi o zagraniczne wyjazdy lekarzy to jestem zdania, że najpierw
                      powinni zwrócić do skarbu państwa koszty, które ja i inni podatnicy ponieśli z
                      tytułu ich kształcenia... Oni jakoś tego długu w ogóle nie biorą pod
                      uwagę:) .... A uprzedzając ripostę typu "To co mam robic jak mnie nie chcą w
                      Polsce?" Odpowiadam: Trzeba było zostać szewcem, krawcem, albo karawaniarzem, w
                      ogóle byle kim z tym zastrzeżeniem, że kształcenie tego "byle kogo" nie
                      skrobnie podatnika na setki tysięcy złotych... A jak się chciało być lekarzem
                      za darmo a potem jechać za garnicę robić kasę to najpierw trzeba oddać to, co
                      się de facto ukradło. :>
                      • Gość: brrr Re: Radco....jakis ty głupiutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 22:00
                        Nie wiem,czy wiesz,że jesteśmy juz krajem Uni Europejskiej. Każdy i lekarz też
                        może pracowac tam gdzie tylko zechca dać mu pracę. Jestem w tej dobrej sytuacji
                        że z moim wykształceniem dam sobie radę wszędzie. Może to wielu frustrować, ale
                        nic na to nie poradzę. Co do tego byle kim....aż tak nisko cenisz inne zawody ?
                        Co do darmowego kształcenia to.....które kierunki w Polsce są płatne ?
                        Wszystkie za wyjątkiem medycyny ? Idąc twoim tokiem rozumowania to nikt nie
                        powinien z kraju wyjechać i pracowac za granicą.Pachnie mi to Homosovieticusem
                        na odległość.
                        Nie piszę riposty w stylu "to co mam robić jak mnie nie chcą w Polsce" bo mnie
                        chcą. Mam pracę i otwartą już zaawansowaną specjalizację. Wole jednak pracę w
                        normalnym kraju, przyjemniejszą, gdzie nie bedę się ograniczał np. w
                        diagnozowaniu chorego człowieka bo "Fundusz tego czy owego nie przewidział lub
                        nie zaplaci" lub sprzęt się własnie rozleciał, gdzie będę miał czas na naukę i
                        dla Rodziny, gdzie o 15 zamknę drzwi w domu i nie będę musiał lecieć do
                        drugiej lub kolejnej pracy..
                        Dziwi mnie takie łatwe nazywanie kogoś złodziejem. Nasi mędrcy rządzący szykują
                        społeczństwu niezły bigos w ochronie zdrowia. Na naszych oczach robi się coraz
                        większa i stale się powiększająca luka pokoleniowa i fachowa w środowisku
                        lekarskim. Uciekają z kraju lekarze najlepiej wykształceni i Ci dopiero po
                        studiach. To jest bardzo dobrze widoczne nawet w tak krótkim czasie. Kto jest
                        zaślepiony niechęcią do tego środowiska nic nie widzi. Obudzi się dopiero jak
                        się troche zestarzeje, na cos tam zachoruje i wtedy zainteresuje się czemu np.
                        do tego czy innego specjalisty poczeka sobie wiele miesięcy. Oczywiście winni
                        będą znowu Ci paskudni lekarze.
                        • Gość: Manuela Re: Radco....jakis ty głupiutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:15
                          > Jestem w tej dobrej sytuacji
                          > że z moim wykształceniem dam sobie radę wszędzie. Może to wielu frustrować,
                          > ale
                          > nic na to nie poradzę.
                          Miło przeczytać, że masz takie dobre zdanie o sobie, choć osobiście wolę
                          trzymać się zasady, że lepiej jak chwalą cudze usta niż własne, ale cóż - każdy
                          lubi inaczej. A może to Ty jestaś frustrowany i się dowartościowujesz. Coraz
                          bardziej uważam, że więcej zyskamy niż stracimy na tym Twoim wyjeździe (jak Cię
                          tam zechcą), bo nawet gdybyś obkuł wiele grubych książek, to brakuje Ci czegoś
                          z czym się po prostu nie urodziłeś.
                          • Gość: manuela Re: Dobry tekst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:27
                            To nie ja mam o sobie dobre zdanie ale zachodni pracodawca, który mnie od
                            styczna 2005 roku zatrudnia. Nie muszę więc sam się dowartościowywać jak
                            widzisz. To od razu odpowiada na Twoje wątpliowści czy mnie tam zechcą. Nie
                            tylko mnie, ale juz dotyczy to tysięcy lekarzy z Polski.
                            Co do obkuwania i oceny kto zyska i kto straci to nie martw sie o mnie. Dam
                            sobie radę. I mimo,że mi jak piszesz "czegoś" brakuje....to nie napiszę nic o
                            Tobie. Możesz byc spokojna. :-)
        • Gość: Manuela Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 16:19
          Nie rozumiem stwierdzenia, że lekarze odpowiedzą za nieumyślne spowodowanie
          śmierci. Czyżby lekarz, opóźniając pomoc dla umierającego człowieka nie
          wiedział, że delikwent w końcu umrze. Według gościa brrr, choć były trupy, to
          nie powinno być winnych tych zbrodni, a zwłaszcza bardzo broni lekarzy. Czyżby
          to sanitariusze samowolnie pobierali i podawali bez zalecenia pawulon, a
          lekarze o niczym nie wiedzieli? brr z pełnym poświęceniem broni bandytów, tylko
          dlatego, że pracują w tej samej branży. Zapomina, że oprócz tego, że jest
          lekarzem jest również człowiekiem.
          Na koniec Gość portalu: brrr napisał(a):
          > p.s. jestem lekarzem od 2 lat a od stycznia 2005 juz nie będę pracował w
          tym
          > kraju. Wiem,że tam gdzie jadę zarobie na godne życie i nikt z sąsiadów,
          > znajomych i obcych ludzi nie będzie podnosił sobie ciśnienia z tego powodu,że
          > mam dom, samochód i na wczasy jadę za granicę.
          Szerokiej drogi brr. Nie potrzebujemy takich lekarzy, którzy wyżej sobie cenią
          fałszywą zawodową solidarność od życia ludzkiego.
          • Gość: brrr Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 18:35
            Pisząc te slowa,-" Nie rozumiem stwierdzenia, że lekarze odpowiedzą za
            nieumyślne spowodowanie
            > śmierci. Czyżby lekarz, opóźniając pomoc dla umierającego człowieka nie
            > wiedział, że delikwent w końcu umrze. Według gościa brrr, choć były trupy, to
            > nie powinno być winnych tych zbrodni, a zwłaszcza bardzo broni lekarzy. Czyżby
            >
            > to sanitariusze samowolnie pobierali i podawali bez zalecenia pawulon, a
            > lekarze o niczym nie wiedzieli? brr z pełnym poświęceniem broni bandytów,
            tylko
            >
            > dlatego, że pracują w tej samej branży. Zapomina, że oprócz tego, że jest
            > lekarzem jest również człowiekiem.
            Dowiodłaś ,że nic nie rozumiesz, a słowa pisanego w szczególności. Pocztaj
            sobie moje wypowiedzi na tym forum (tylko wolno i zastanowieniem!) to może
            troche cos zrozumiesz. Mam małą nadzieję.
            Na koniec tylko dodam prośbę byś zacytowała moze ten fragment mojego postu w
            którym to bronię z pełnym poświęceniem lekarzy lub sanitariuszy , zabijających
            chorych. Czekam niecierpliwie. Chyba,że obroną nazywasz fakt,że ja czekam na
            skazanie i udowodnienie podejrzanym winy. To chyba jest prawo każdego człowieka
            w tym kraju ? Prawda ? Aha... o tym co mozna zrobic w karetce pogotowia za
            zgodą lub bez zgody lekarza to nie pisz dziecko, bo nie masz o tym zielonego
            pojęcia.
            • Gość: Manuela Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:01
              > Na koniec tylko dodam prośbę byś zacytowała moze ten fragment mojego postu w
              > którym to bronię z pełnym poświęceniem lekarzy lub sanitariuszy ,
              zabijających
              > chorych.

Więc cytuję:
              >Bylo jednak spoleczne tzw. zapotrzebowanie na winnych ,no to
              >ich wtedy znaleziono. Dziś po 36 miesiącach "benedyktyńskiej" pracy znaleziono
              >dwóch sanitariuszy i oskarżono o zamordowanie kilku chorych. JEŻELI to PRAWDA
              >to bez dyskusji to ZWYRODNIALCY. Kilku lekarzy oskarży się o zaniechanie i
              >spowodowanie narażenia na utratę zycia lub zdrowia chorych. Tego wątku jestem
              >bardzo ciekaw jak potoczy się w sądzie. Oczywiście GW i wielu forumowiczów juz
              >zna wyrok; są winni a jeśli okaże się ,że nie, to oskarżeni sobie "załatwią"
              >korzystny dla nich wyrok. Oczywiście dla zabezpieczenia fiaska wątku
              >lekarskiego w tej aferze dodano sprawę ile wzieli łapowek i na jakie sumy.
              Jesteś bardzo sceptyczny co do tego że lekarze mogą być tu winni. Wręcz
              oskarżesz forumowiczów o ferowanie wyroków, no bo przecież jakby im winy nie
              udowodniono, to są niewinni, a pacjenci zabijali się sami. Oczywiście dodałeś,
              że JEŻELI... co nie zmienia wcale oskarżającego tonu Twojej wypowiedzi, ale nie
              oskarżającego te ochydne zbrodnie tylko to, że ośmielono się podejrzewać o to
              lekarzy. Jako lekarz też wiesz, że pavulon szybko się rozkłada i stąd czerpiesz
              nadzieję, że może niczego nikomu nie udowodnią i mimo ewidentnych ofiar nie
              będzie winnych. Nie zastanawia Cię po co wogóle w łódzkim pogotowiu był
              trzymany pavulon (podobno w innych pogotowiach go nie ma), kto zadecydował o
              tym, żeby tam był (sanitariusze ??) i komu był wydawany (sanitariuszom ??). Nie
              jest dla Ciebie problemem, że na wezwanie człowieka o pomoc przyjeżdżali płatni
              mordercy i co czują teraz ich najbliżsi. Piszesz, że czekasz na skazanie i
              udowodnienie podejrzanym winy. Ja też czekam choć dla Ciebie należę
              do "motłochu, co wie lepiej" i nawet jak nikomu nic nie udowodnią to ci co
              zabijali pozostaną i tak mordercami, a ich ofiary pozostaną ofiarami tych
              wyjątkowo parszywych zbrodni.
              • Gość: brrrr Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:17
                Kończę juz dyskusję bo...brak juz mi chęci i woli. Piszę ostatni raz. Gdzie
                nazwałem Cię motłochem? Skąd Ty wiesz ,że ja z czegos tam, co w Twojej główce
                się roi, czerpię nadzieję ? Po co w łódzkim pogotowiu był pawulon? Podobno w
                innych go nie było ? Co to za argumenty ? podobno... Pawulon był w karetkach po
                jest LEKIEM ! Teraz by uspokoić lud (nie motłoch) go nie ma. Powiem Ci,że są za
                to inne LEKI które jak się znajdą w rękach psychopaty (sanitariusza czy
                lekarza) tez spokojnie pozwolą wyprawić błyskawicznie na tamten świat każdego
                człowieka. Leki w karetkach R są lekami silnie dZIałającymi i podane nie tam
                gdzie trzeba wyślą na druga stonę bez problemu. Proponujesz by ich nie bylo ?
                No to umrze prawie każdy kto się znajdzie w stanie zagrożenia zycia. Piszę,że
                nie jest dla mnie problemem ,że
                >
                >"Nie jest dla Ciebie problemem, że na wezwanie człowieka o pomoc przyjeżdżali
                płatni
                >
                > mordercy i co czują teraz ich najbliżsi" a gdzie to napisałem ? Słodka
                IDIOTKO ?
                • Gość: Toni Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: 193.212.171.* 21.10.04, 03:33
                  brr !
                  Nic nie jest czarno-biale ! Masz racje opiszczajac ten kraj ktory Tobie i
                  tysiacom innym nie chce zapewnic minimum godnej egzystencji. Sam to zrobilem
                  wiele lat temu, zyje jak czlowiek. Pomijajac oczywiste sprawy finansowe z Kraju
                  wygonil mnie pelen pogardy i lekcewazenia stosunek pacjentow do mojej pracy
                  lekarza. Tutaj moje slowa sa szanowane i przestrzegane. Pacjent wie, ze warto
                  sluchac rad lekarza.
                  Co do pawulonu w Pogotowiu ? Przepracowalem kilka tysiecy godzin na "R"-ce, nie
                  uzywalem nigdy, mimo, ze to "moj" lek, jestem anestezjologiem. W innym
                  pogotowiu, pojedyncze zuzycie leku silnie dzialajacego powodowalo
                  natychmiastowa kontrole zasadnosci uzycia przez Starszego Lekarza Pogotowia. I
                  tutaj MUSI byc watek korygodnego zaniedbania nadzoru lekarskiego i braku
                  jakiejkolwiek kontroli zuzycia lekow w lodzkim pogotowiu. Jeszcze jedna
                  sprawa, za prace zespolu pogotowia odpowiada lekarz, jak nie upilnuje co
                  pacjentowi podano to jest za to odpowiedzialny. Nawet wlaczenie sygnalizacji to
                  decyzja lekarza. Tzw. sanitariusze to ludzie "przyuczeni", bez
                  odpowiedzialnosci zawodowej. Pozostawienie im w rekach lekow gdy sami tylko
                  transportowali pacjentow to kolejne , ciezkie, zaniedbanie kierownictwa.
                  Kwalifikowani ratownicy medyczni to dopiero przyszlosc.
                  Znajac to pogotowie i karygodny balagan w nim panujacy, pijanstwo itd. jeszcze
                  w latach 70-tych , nie dziwie sie, niestety, ze rozpad organizacyjny i moralny
                  posunal sie az tak daleko.
                  Innym dyskutantom chcialby tylko powiedziec, ze czasy niewolniczej pracy o
                  chlebie i wodzie skonczyly sie. Albo wyciagniecie z tego wnioski, albo medycyna
                  alternatywna. Ta zreszta dobrze i bez dyskusji platna. Zdrowia zycze, bedziecie
                  go potrzebowali.
                  • Gość: Manuela Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 09:30
                    > Zdrowia zycze, bedziecie
                    > go potrzebowali.

Tak z pewnością jak mamy takich powołanych lekarzy to strach chorować.
                    Cztery lata temu, moje świeżo urodzone dziecko, z powodu wysokiego poziomu
                    bibirubiny we krwi było na oddziale noworodków stale naświetlane i z poziomem
                    13 mg% wypisane przez panią ordynator ze szpitala. Mam wykształcenie
                    techniczne, a nie medyczne mimo to zwykła logika podpowiadała mi, że jeżeli
                    poziom czegoś, mimo ciągłego działania czynnika obniżającego, utrzymuje się na
                    stosunkowo wysokim poziomie, to po odstawieniu tego czynnika może znacznie
                    wzrosnąć. Dlatego na drugi dzień pojechałam znów do tego szpitala i na własne
                    żądanie, odpłatnie, i przy niechęci pani ordynator od noworodków zrobiłam mu
                    badanie - poziom zbliżał się do 20mg% co już było bardzo niebezpieczne dla
                    mózgu dziecka. Pani ordynator z niechęcią powiedziała, że nie ma miejsc dla
                    matek z dziećmi na oddziale dziecięcym. Ja nic nie mówiłam tylko stałam i
                    płakałam. Po chwili miejsca się jednak znalazły, a jak tam już byłam to
                    widziałam, że miejsc było dużo. Na szczęście na oddziale dziecięcym "rządził"
                    inny ordynator - dobry fachowiec i przede wszystkim człowiek.
                    Dziś nie wiem, czy pani ordynator była aż tak tępa, czy aż tak zła. Mnie też
                    chyba coś przyćmiło, bo trzeba było jej dać łapówkę i nie ryzykować utraty
                    zdrowia dziecka. Ale panowie Toni i brr zapominają o tym, "że jedna zdechła
                    mucha psuje cały drogocenny olejek", a ich wypowiedzi nie poprawiają wizerunku
                    lekarzy na jaki "zapracowali" pewnie tylko nieliczni lekarze. A sądząc po
                    manifestowanej przez nich "wrażliwości" mają szansę dołożyć się do tej "pracy".
                    • Gość: Toni Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.daxnet.no 21.10.04, 10:52
                      Hallo Manuela !

Wierze w Twoja historie, sam widzialem "lepsze". Obserwacje mam od poczatku lat
                      70-tych. Zastanow sie co sie wszystko przez ten czas zmienilo. A co nie.
                      Kolejne ekipy rzadzace zmienialy z zapalem wszystko mozliwe poza sytuacja w
                      opiece zdrowotnej, wiedzac, tak jak wszystcy to wiedza, ze tam "smrod". Tak
                      samo jak pewna ilosc "ustawionych" lekarzy stwarza wrazenie, ze "lekarzom jest
                      dobrze", tak samo pewna ilosc lobuzow wywoluje sluszne oburzenie swoim
                      postepowaniem. A szara masa cierpi, czesto doslownie, glod i niedostatek,
                      placac nakoncu wlasnym zyciem, umieralnosc w tej grupie zawodowej jest
                      olbrzymia. Za sytuacje w kraju formalnie odpowiada aktualna wladza, jej organy,
                      rzad, parlament. I to ta wladza swiadomie podtrzymuje sytuacje, w ktorej lobuzy
                      moga zyc, a NORMALNI MUSZA SIE RATOWAC UCIECZKA. RAZ JESZCZE, REKE TRZEBA KARAC
                      A NIE SLEPY MIECZ ! Dotychczas niezgodnosci pogladow zmieniajacych sie ekip
                      rzadzacych nie obejmowaly opieki zdrowotnej. Tutaj wszystcy sa zgodni.
                      Pielegniarki maja pracowac za darmo a lekarze z powolania.
                      A ze zlosliwosciami i wrecz pogarda ze strony pacjentow spotykalem sie czesto.
                      Ludzie dali sie oglupic.
                      Jeszcze o "powolaniu", najlepiej zapomnij tym slowie, jest naduzywane. Dobrze i
                      za darmo moze wykonywac swoja prace kazdy. Najwiecej tego "powolania" potrzeba
                      do pelnienia poslug religijnych, a ktore z nich uzyskasz za darmo ?
                      Tak wiec jezeli spoleczenstwo nie oprzytomnieje i nie wymusi na wladzy
                      unormalnienia sytuacji w opiece zdrowotnej to moje zyczenia na temat zdrowia
                      beda aktualne. Po prostu fakt.
                      W miedzyczasie narastaja roznice spoleczne, np. gwaltowny brak powierzchni do
                      parkowania. Ale leczenie ma byc za darmo kosztem pracownikow opieki zdrowotnej.
                      PS Ci sami , niedobrzy lekarze, sa nagle dobrzy, cenieni i doceniani jak tylko
                      przekrocza pewne administracyjne granice. Wyciagnij wnioski.
        • Gość: Grzes Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.fam.cie.uva.es 20.10.04, 16:23
          Prawdopodobnie jest tak malo tych mordow poniewaz pavulon bardzo szybko sie rozklada i bardzo trudno udowodnic. Poza tym trzebaby zrobic ekhumacje setek zwlok. We wspomnianych przypadkach prawdopodobnie nie ma praktycznie watpliwosci co sie stalo. A wcale nie jest wykluczone ze bylo duzo wiecej takich wypadkow.

A swoja droga jesli faktycznie oni to zrobili to sie dziwie ze zaden sie jeszcze nie powiesil, bo z morlanego punktu widzenia to co zrobili jest naprawde poza czlowieczenstwem.
          • Gość: alicja Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.gotadsl.co.uk 20.10.04, 16:35

Proponuje, zeby brrr, troche sie wyluzowal. Media ujawnila straszliwy proceder i
            chwala im za to.Wiekszosc lekarzy ciezko pracuje, sa cenieni i szanowani, ale sa
            tez tacy ktorzy nagminnie biora lapowki, etc. i mysle, ze nie ma sie co tak
            oburzac bo to sa fakty.
            • radca lekarz mogl usmiercic DAWIDA 20.10.04, 16:47
              --------------------------------------------------------------------------------
              Chodzi o lekarza pogotowia ratunkowego w bydgoskim FORDONIE - JAROSLAWA CZ.
              Lekarz ten byl - na codzien zatrudniony w SZPITALU DLA PLUCNO CHORYCH
              w Bydgoszczy na ul. Seminaryjnej.

Wiele na to wskazuje,ze takie wydarzenie moglo miec miejsce.

W dniu 1 listopada 1997 roku - w nocy okolo godziny 1 - pogotowie ratunkowe
              w Fordonie zostalo powiadomione o wypadku drogowym w STRZYZAWIE.Bylo to
              okolo 2 kilometry od stacji pogotowia.Na miejsce przybyla erka - a w niej
              cztero- sobowa zaloga.

- kierownik zespolu reanimacyjnego - lek anestezjolog kpt DARIUSZ Z.
              - pielegniarz - LECH S.
              - sanitariusz - WOJCIECH SZ.
              - kierowca erki - ANDRZEJ K.

Okazalo sie,ze lekarz byl kompletnie pijany i nie byl wstanie zbadac ofiary
              wypadku - lezacego DAWIDA KANIECKIEGO ( jak sie pozniej okazalo mial 2,2
              promila ).

Lekarz ten nie tylko sie zataczal, potykal ,belkotal, ale tez mial wzrok
              metny i nieobecny oraz kiwal sie calym korpusem ciala w erce.
              Lekarz tez nawet sie nie schyli do lezacej ofiary wypadku - lecz czynil to
              ktos inny - a jak wynika z DOKUMENTOW - byl to pielegniarz LECH S.
              Ten sam u ktorego po 4,5 godzinach " ALKOTEST 7410 " - wykazal 0,86 promila.
              Ten sam - ktory nie udal sie wraz erka na BADANIA TRZEZWOSCI do WYDSZIALU
              RUCHU DROGOWEGO POLICJI - ten sam, ktory byl OSKARZONY O ROZBOJ w innym
              PROCESIE , ten sam ktory byl OSKARZONY i SKAZANY ZA SKLADANIE FALSZYWYCH
              ZEZNAN W ZANDARMERII WOJSKOWEJ - " pod odpowiedzialnoscia karna "

Czyli wielokrotny przestepca - pielegniarz LECH S. ( pod wplywem alkoholu )
              pochylil sie nad lezacym DAWIDEM KANIECKIM i tak relacjonowal do stojacego
              i kiwajacego sie lekarza DARIUSZA Z: .....
              p..." DOKTOR BRAK TENTNA " !
              l... " ZOBACZ ZRENICE "

p.... " NIE RUSZAJA SIE " !
              l....." TUTAJ TYLKO PRZESCIERADLO " ( tak zareagowal lekarz wojskowy bedac
              kompletnie pijany )

+ " CHODZCIE !!!! TAMTEGO TRZEBA RATOWAC ! TEMU JUZ NIE POMOZECIE " !!!!+

taka KOMENDE wydal do pijanego lekarza i pielegniarza - sanitariusz W. Sz.

Zataczajac sie i przewracajac - lekarz powrocil do drogi.Gdy nastapily
              uwagi swiadkow i nietrzewosci lekarza - zaloga erki natychmiast uciekla.

WLODZIMIERZ DOLICHER - kierownik sekcji dochodzeniowej z WYDZIALU RUCHU
              DROGOWEGO - POLICJI w Bydgoszczy , gdy tylko uslyszal- ze przed nim byla erka
              wraz z pijanym lekarzem i bez jakiej-kolwiek pomocy pozostali lezacego
              chlopaka .... natychmiast udal sie w strone lezacego DAWIDA.Przed policjantem
              biegl szef zespolu strazackiego z FORDONSKIEGO ODDZIALU.

naraz rozlegl sie krzyk strazaka ....." PANIE ! ON ZYJE " !!!
              " PANIE ! ON SIE RUSZA " !!!!!!!

cdn.

podpisuje sie tutaj imieniem i nazwiskiem - aby nie zarzucano mi KLAMSTW
              I NIEPRAWDY .Ten TEKST traktuje rowniez - jako OFICJALNE ZAWIADOMIENIE
              PROKURATURY .

Swoja droga PROKURATURA REJONOWA w bydgoszczy - pod szefostwem prokuratura
              BITNERA i prokuratora BOGACZA - POMAGALA SPRAWCOM PRZESTEPSTWA W UNIKNIECIU
              ODPOWIEDZIALNOSCI KARNEJ.- pomimo wyraznych i jednoznacznych MATERIALOW
              DOWODOWYCH .

ANDRZEJ KANIECKI
              • Gość: marko Re: lekarz mogl usmiercic DAWIDA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 16:54
                czy wiesz co to jest ALS?
                • radca Re: lekarz mogl usmiercic DAWIDA 20.10.04, 17:06
                  Gość portalu: marko napisał(a):

> czy wiesz co to jest ALS?

- nie wiem
              • Gość: Fajnie Re: lekarz mogl usmiercic DAWIDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 17:58
                Fajnie i strasznie. Tylko...ty byłes tam na miejscu wypadku czy...ktos Ci to
                opowiedział ? Jesli byłes, to formą zgłaszania zawiadomienia o przestępstwie
                nie jest pisanie na Forum, tylko pójście na Prokuraturę lub Policję i oficjalne
                złożenie zeznań w tej sprawie. Inaczej trąci to imbecyclizmem. Przepraszam ale
                tak uważam.
                • radca Re: lekarz mogl usmiercic DAWIDA 20.10.04, 18:09
                  Gość portalu: Fajnie napisał(a):

> Fajnie i strasznie. Tylko...ty byłes tam na miejscu wypadku czy...ktos Ci to
                  > opowiedział ? Jesli byłes, to formą zgłaszania zawiadomienia o przestępstwie
                  > nie jest pisanie na Forum, tylko pójście na Prokuraturę lub Policję i
                  oficjalne
                  >
                  > złożenie zeznań w tej sprawie. Inaczej trąci to imbecyclizmem. Przepraszam
                  ale
                  > tak uważam.

- a co tutaj widzisz " fajnego " ?

radca
                  • Gość: brrr Re: lekarz mogl usmiercic DAWIDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 18:40
                    Sposób i miejsce(tzn forum) opisania zdarzenia ( jesli ono miało rzeczywiście
                    miejsce). A resztę pan "radca" zrozumiał jak sądzę ?
                    • radca Re: lekarz mogl usmiercic DAWIDA 20.10.04, 18:43
                      Gość portalu: brrr napisał(a):

> Sposób i miejsce(tzn forum) opisania zdarzenia ( jesli ono miało rzeczywiście
                      > miejsce). A resztę pan "radca" zrozumiał jak sądzę ?

- bylem wielokrotnie w Prokuraturze i skladalem doniesienia,ale wiemy jak jest -
                      gdy to sa powiazania w jednym miescie

trudno sie przebic przez STRUKTURY

radca
                      • Gość: brrrr Re: lekarz mogl usmiercic DAWIDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 18:52
                        No tak. Zawsze wtedy można pisać bzdury na forum i nie ma żadnego problemu.
                        Forum wszystko zniesie, każdą głupotę.
                        • radca Re: lekarz mogl usmiercic DAWIDA 20.10.04, 19:08
                          Gość portalu: brrrr napisał(a):

> No tak. Zawsze wtedy można pisać bzdury na forum i nie ma żadnego problemu.
                          > Forum wszystko zniesie, każdą głupotę.

- NIEPRAWDA

ja pisze i ukazuje oraz czekam - kiedy tylko zareaguje prokuratura

jestem w kazdej chwili gotowy do ZLOZENIA ZEZNA I UKAZANIA NOWYCH DOWODOW

radca

ps. NIE UKRYWAM SIE - WRECZ PRZECIWNIE
                          • Gość: brrr Re: lekarz mogl usmiercic DAWIDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 19:27
                            Moje uwagi dotyczyły ogólnie tego zagadnienia i nie były skierowane ad personam
              • Gość: bogumil Re: lekarz mogl usmiercic DAWIDA IP: *.proxy.aol.com 21.10.04, 02:53
                Taka jest u nas sprawiedliwosc,a tacy skurw...ni nadal pracuja w pogotowiu bo
                maja plecy,a Ciebie maja daleko w d..
        • Gość: zbud Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: 212.160.138.* 20.10.04, 19:24
          Dziwną pan ma moralność - wybiórczą i dziecinną argumentację.Ale
          teraz wypuszczają lekarzy -boże sie pożal! Ani umiejętności ,ani
          kultury -poprostu plebs.A aspiracje wysokie.Jakoś wszyscy "nowi"
          zapominają o powołaniu , o przysiędze ,o tradycjach.Forsa,forsa,forsa to ich
          cel!!!!!.I
          to bez względu na środki-można ukatrupić pacjenta lub udać ,że się
          nie widzi co robią podwładni.Swięte krowy!!!!!
          • Gość: brr Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 19:43
            Własciwie to o co Ci chodzi czlowieku ? Tak wiele zarzucasz lekarzom to może
            uwaznie przyjżyj się temu co napisałeś ? Wiesz jaką mam moralność, skad to ?
            Wiesz jakie są "umiejętności lekarzy" - potrafisz to ocenić ? Chyba,ze
            umiejętnośc to wg Ciebie wysłuchiwanie twoich frustracji i przytakiwanie im.
            Plebs ? A ty kto ?
            Można "ukatrupić" pacjenta i udawać niewidzenie tego co robią podwaładni ?
            Święte krowy!!! Ciekawe.
            Zawsze mnie zastanawia skąd się biorą ludzie w których drzemią takie pokłady
            frustracji i niemal nienawiści do drugiego człowieka. Powiem Ci,że znam takich
            pacjentów jak TY. Ten szczególny i wcale nie rzadki rodzaj człowieka. Zazwyczaj
            są tacy mili i przymilni w gabinecie....do czasu....jak się okaże, np. że
            lekarz nie zgadza się z postawioną przez niego diagnozą, juz gotową przed
            wejściem do lekarza. Wtedy czar prysł ! :-)
            Ja dam darmową poradę. Lecz się człeku z frustracji i głupoty. Z tego
            ostatniego jest najtrudniej.
            • Gość: odp. "przyjŻałem" się - brrrrrrrrrrrrrrrr IP: *.lublin.mm.pl 20.10.04, 22:59
              • Gość: brrr Re: "przyjŻałem" się - brrrrrrrrrrrrrrrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:02
                Ale cos oprócz błędu ortograficznego zrozumiałes czy.... na resztę Ci zabraklo ?
        • Gość: ala Re:ile prawdy zobaczymy w sądzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 19:37
          wieczerzak też już był skazany.Jamroży narazie padła opinia 1 biegłego. ŻYCZE
          POWODZENIA I MASZ RACJE JEZELI MYSLISZ O WYJEŻDZIE Z KRAJU . powodzenia.
        • Gość: Jacek Hmm IP: *.echostar.pl 21.10.04, 10:17
          Jak to, podejrzani o zamordowanie kilku osób, przyznali się do winy, są na to
          dowody i piszesz, że góra urodziła mysz? Trochę chyba przesadziłeś.
          A co do wyjazdu z Polski - oczywiście wyjeżdżaj, jesli możesz mieć lepiej, nie
          ma żadnego powodu, dla którego masz z tego nie skorzystać. Mieszkanie za
          granicą ma jednak swoje minusy - daleko do rodziny, przyjaciół. Przez pierwsze
          pół roku nie doskwiera to zbytnio, później jest gorzej. Ale przeżyć się da.
          A co do zawiści sąsiadów, nie przejmuj się, sąsiedzi zawistni są nie tylko
          względem lekarzy, tylko wszystkich tych, którym powodzi się lepiej. Ot taka
          polska specyfika. To z jednej strony. Z drugiej, jeśli ktoś deklaruje
          miesięczne zarobki na poziomie 2000, to naprawdę trudno wyobrazić sobie skąd
          wziął pieniądze na dom za 600 tys, czy zamochód za 120 tys. Wiem za to o co
          najmniej jednym banku, który w następujący sposób liczy zdolność kredytową
          lekarzy : jako podstawę bierze deklarowane zarobki * 10; ciekawe, nie?.
          Oczywiście nie mam na mysli ciężko pracujących lekarzy wykorzystujących swą
          wiedzę i zarabiających LEGALNE pieniądze w prywatnych gabinetach czy klinikach,
          tylko o zwykłych łapówkarzach, robiących za łapówki to, co zgodzili się robić w
          ramach umowy o pracę.
      • rudy102_t_34_85 Będzie długo... 20.10.04, 21:12
        ...jeśli to ma być rzetelnie i uczciwie zrobione.Takie sprawy są
        b.trudne.Zasadniczym problemem jest bardzo kłopotliwe wykrywanie pozostałości
        pavulonu w zwłokach ofiar,jeśli te są ekschumowane kilka-kilkanaście miesięcy
        po pogrzebie.Podobna sprawa pielęgniarza-mordercy ciągnęła się w USA ponad 10
        lat,a przecież tamtejsza kryminalistyka(FBI) ma potężne zaplecze naukowo-
        techniczne.Podobno w śledztwie łódzkim wykorzystuje się metody sprawdzone przez
        FBI w tamtej sprawie.Postępy są.Kilka miesięcy temu oficjalnie oskarżono jedną
        osobę o pojedyńcze morderstwo.Teraz oskarżenie dotyczy kilku ludzi i mowa jest
        o 5-7 ofiarach.Nieoficjalne szacunki mówią że liczba zamordowanych pavulonem
        może sięgać nawet 100(!!!)osób,jeśli proceder trwał faktycznie kilka lat (jak
        się przypuszcza).Prawdopodobnie będzie to największy masowy mord w historii
        cywilnej kryminalistyki polskiej.Dlatego na prawdę trzeba będzie poczekać co
        najmniej kilka lat.
        • Gość: brrrr Re: Będzie długo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 21:34
          Miło się czyta mądry post. Obiektywny i zrozumiały. Jestem lekarzem i sprawa
          łodzka budzi grozę. Jestem jednak zdecydowanie przeciwny wygłaszaniem wyroków
          przed zakończeniem sprawy. Dla winnych, jednak nie powinno byc litości.
          Pozdrawiam.
          • Gość: odp. ja jestem przeciwny kaleczeniem języka ! IP: *.lublin.mm.pl 20.10.04, 23:02
      • Gość: Katarina Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: 83.216.97.* 21.10.04, 07:40
        To jest bizness i lekarz moze przymknac oczy za 200 300 zl a sanitariusz moze
        dzialac.
    • Gość: kangur znów ta cholerna Łódź????!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 17:41
      wykasujcie te miasto zbrodniarzy z mapy!
      • Gość: barnaba Re: znów ta cholerna Łódź????!!! IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 20.10.04, 18:05
        Sp.. do Australii wieśniaku, dziobaki doić.
        • Gość: brrr Re: znów ta cholerna Łódź????!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 18:41
          Juz Ci ulżyło miły człowieku ?
          • Gość: barnaba Re: znów ta cholerna Łódź????!!! IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 20.10.04, 19:08
            Brrr, kolejny sfrustrowany idiota
    • Gość: mu fan I jak tu nie chcieć kary śmierci??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 19:10
      To idealny przykład czynu za jaki powinna być stosowana kara śmierci.NA inną
      nie zasługują. Mam nadzieje ze projekt zmian kk przejdzie...
      • radca Re: I jak tu nie chcieć kary śmierci??? 20.10.04, 19:13
        Gość portalu: mu fan napisał(a):

> To idealny przykład czynu za jaki powinna być stosowana kara śmierci.NA inną
        > nie zasługują. Mam nadzieje ze projekt zmian kk przejdzie...

- ja tez jestem za kk

radca
    • Gość: Klatka Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:21
      Czytałem prawie wzystkie opnie na tym forum w tej sprawie. Ci ,którym udowodni
      sie winę powinni byc surowo ukarani. Mam jednak dla wszystkich krótki cytat z
      czatu z panami dziennkarzami .Oto on:
      eRka#: Nie uważacie, że konstrukcja artykułu wskazuje na to, iż całe środowisko
      jest zepsute? Czy to nie za daleko idąca sugestia? Sam jestem dziennikarzem i
      wydaje mi się, że mogliście chłopaki ująć temat nieco inaczej.

Patora i Stelmasiak: Uważny i wnikliwy czytelnik - takie jest nasze głębokie
      przekonanie - nie odniesie takiego wrażenia.
      Dobre sobie ! ! Uważny i wnikliwy czytelnik ! Bezczelni i obłudni.
      Oczywiście panowie patora i stelmasiak jako wzięci, wykształceni dziennikarze
      nie wiedzą o tym jaki jest w swej większości czytelnik gazet. Uważny i wnikliwy
      oczywiscie. Tylko dobrze wiedzą,że nie do takich pisali ten artykuł.
      Pisali go do tej reszty...nieuwaznej i niewnikliwej. A to.... jakieś 70% tego
      społeczeństwa...za mało ? No dobrze...85 %
      • mroq Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych 20.10.04, 20:45
        Brr szkoda Twoich nerwów i prób tłumaczenia o co Ci chodzi... Również jestem
        młodym lekarzem, jeżdżę w pogotowiu i podpisuje sie pod tym co mówisz...
        • Gość: odp. będąc młodą lekarką też się podpisóję IP: *.lublin.mm.pl 20.10.04, 23:07
    • Gość: Alicja Badetko Dlaczevcie piszecie "Skora"-przeciez to czlowiek IP: *.crowley.pl 20.10.04, 21:04
      wkurza mnie fakt ze o zmarłych mowi sie skory, gorzej bo to jeszcze o zyjaxce
      osoby , ktorych sie usmierca. To co robia ci lekarze, pseudo lekarze , jest
      oburzajace, ale to jak nazywa sie zmarle osoby, jest jeszcze gorsze; gdzie
      szacunek dla majestatu smierci?????? i samego czlowieka.niedawno zmarl moj tata
      i w zyciu nie nawazwala bym go skora.........
      ala
      • radca Re: Dlaczevcie piszecie "Skora"-przeciez to czlow 20.10.04, 21:20
        Gość portalu: Alicja Badetko napisał(a):

> wkurza mnie fakt ze o zmarłych mowi sie skory, gorzej bo to jeszcze o zyjaxce
        > osoby , ktorych sie usmierca. To co robia ci lekarze, pseudo lekarze , jest
        > oburzajace, ale to jak nazywa sie zmarle osoby, jest jeszcze gorsze; gdzie
        > szacunek dla majestatu smierci?????? i samego czlowieka.niedawno zmarl moj
        tata
        >
        > i w zyciu nie nawazwala bym go skora.........
        > ala

- ja rowniez mego sp zmarlego 19 letniego syna - nigdy bym nie nazwal " skora"

radca
    • Gość: bambik Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 22:31
      Wiem, że lekarzy ta sprawa załamała i bardzo bolała. Moim przyjaciołom medykom
      nie mieściło się w głowie, że lekarz mógłby zabić, albo w tym pomóc - i nie
      wierzą w to w dalszym ciągu. Więc rzeczywiście, poczekajmy.
      Inna sprawa to wiarygodność Wyborczej. To kolejny smutek. Nie wiem np. dlaczego
      ani słowem nie napisała o szumie wokół wshe i jej kanclerza, dlaczego pominęła
      milczeniem demonstrację z Kozienic - sprawy ważne dla Łodzi i głosne w całej
      Polsce. Chroniła reklamodawcę? Czy coś więcej? Kilka znajomych osób przestało z
      tego powodu kupować GW.
    • Gość: jureks Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: 216.191.240.* 21.10.04, 01:25
      tak bardzo wzorujecie sie na USA,to cos wam powiem,bo tu mieszkam.Niech
      sanitariusze i lekarze Ci dziekuja P>BOGU,ze mieszkaja w Polsce,jakby to zrobili
      tutaj tzn.w Ameryce to juz nigdy wiecej by nie wyszli z pierdla lub skonczyliby
      na krzesle elektr.
    • Gość: bogumil Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.proxy.aol.com 21.10.04, 01:26
      Kara smierci dla wszystkich!!!!!!!!
      Ciekaw jestem dlaczego lekarz morderca ma inna kwalifikacje czynu niz
      sanitariusz morderca? paranoja!!!!!!!
      Jeszcze moze po paru latach wroca do pogotowia bo nie mogli wykonywac pracy z
      przyczyn od siebie niezaleznych i zwolniono ich tak jak tego sanitariusza s.
      bezpodstawnie.
    • Gość: marylanna Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.lodz.mm.pl 21.10.04, 01:47
      jak mogą żyć Ci którzy wtedy w Pogotowiu pracowali i albo wiedzieli, albo sie
      domyślali? co sie dzieje w karetkach kolegów? jak zasypiają? jak się budzą, co
      Im się śni? Przecież wiadomo co u kolegów, komu pacjent umarł, kto nie zdążył z
      pomocą? Jakim trzeba być człowiekiem żeby tego nie zauważyć? nie skojarzyć?
      Dlaczego środowisko tak karykaturalnie rozumie solidarność zawodową?
    • Gość: Marek z Krakowa Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.netcontrol.pl 21.10.04, 05:52
      To co pisze GW, że zabijanie pavulonem "stało się faktem" zostało dowiedzione
      ma dopiero zostać dowiedzione w procesie sądowym. Gazecie mylą się role w
      procesie. Słabi jesteście.
    • Gość: hertyk Mogli nie tylko zabijać matki ale i je gwałcić. IP: 64.132.198.* 21.10.04, 06:21
      Jak kobieta miała z 45-50 lat dlaczego nie mieli by jej zgwałcić jeszcze
      moze byli nie raz podpici? jakby to robili w prezerwatywie nie ma sladów
      prawie. Ci ludzie musieli mieć i mają zaburzone osobowości i to bardzo, za bardzo hitler by takich rzeczy nie robił samodzielnie on się wysługiwał innymi
      może widzieli w tym radość wiekszą czemu nie szaleństwo?
      a Ziemia już ukryła prawde może jeszcze gorszą prawde.
    • Gość: mpp Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 08:07
      i znow pan dr. Radziwiłł będzie mowił, że to odosobniony przypadek, że winne jest państwo, bo za mało płaci, że społeczeństwo do niczego.
      tylko sędziowie staną na wysokości zadania i wyroki dla lekarzy będą niskie (pewnie w zawieszeniu). oczywiście sąd lekarski uniewinni lekazry z braku dowodów. usmiechy
      • Gość: Toni Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.daxnet.no 21.10.04, 11:13
        Pan Radziwil, moim zdaniem, robi fatalna, zla robote, na swoim stanowisku. To
        on powinien walczyc, z patologia wsrod lekarzy i z wladza o poprawe sytuacji w
        opiece zdrowotnej, o stworzenie normalnych warunkow funcjonowania tejze. Nie
        tak dawno poswiecal mase wysilku dla obrony "zycia nienarodzonego". Zyciem juz
        istniejacym interesuje sie zdecydowanie mniej. Instytucje zawodowe lekarzy,
        skutecznie czyszczace swoje srodowisko ale i dbajace o nie, zostaly skutecznie
        sparalizowane i rozbrojone jeszcze w tzw. "minionym okresie", ktory tutaj wcale
        nie minal. Faktyczne dzialanie p.Radziwila to dzialanie typowo dywersyjne dla
        srodowiska lekarskiego. Faktycznie jest drugim koncem smyczy trzynmajacej ta
        grupe zawodowa na uwiezi.
        • Gość: mpp Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 16:55
          to samo tyczy się również innych korporacyjnych zawodów. dla mnie fascynujace jest to, ze mechanizm w przypadku prawnikow, lekarzy czy policjantow jest podobny. nie dzialaja lub zle dziajaja procedury samooczyszczajace. a przeciez uczciwym powinno zalezec na oczyszceniu...nie rozumiem tego...usmiechy
    • Gość: Magda Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 21.10.04, 10:47
      TYLKO KARA SMIERCI!!!!!
    • Gość: Piotr Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.au.poznan.pl 21.10.04, 11:39
      Zgadzam sie. Dla takich wielokrotnych mordercow musi byc kara smierci. Tutaj
      nie ma mowy o jakiejs pomylce. Dziwi mnie tylko, ze lekarzom nawet dozywocie
      nie grozi. Przeciez to oni rzadza w karertkach pogotowia, a nie sanitariusze.
      Wszyscy powinni nigdy nie wychodzic z mamra.
    • Gość: wł.zakł.pogrzebo. Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 13:42
      Problem oczywiście narastał latami.Osobiście spotkałem się jako właściciel
      zakładu pogrzebowego z wieloma propozycjami tzw. "współpracy" i cieszy mnie
      fakt że na taki układ nie poszedłem.W naszym mieście na szczęście obecny szef
      pogotowia zarządził aby rodziny podpisywały oświadczenie, że nie były namawiane
      do usług danego zakładu. Pomaga, ale już w hospicjum jest to nagminne.Robią to
      nasi wspaniali biedni lekarze. Do morderstw jeszcze daleko, ale chęć zysku i
      powoli normą staje się przestępstwo i korupcja. MORALNOŚĆ i PRAWOSĆ oto czego
      brakuje wielu Polakom. Obecnie szpitale w wielu miastach oddają prosektoria
      firmą pogrzebowym, oficjalnie klijent ma prawo wyboru a faktycznie o zgonie
      rodzinę informuje zakład pogrzebowy. Kto ujawnia dane o adresie , wiedzą o tych
      praktykach dyrektorzy szpitali i nie robią nic, to będzie narastało i oby nie
      było następnego skandalu, przeciesz nikt nie naraża się bezinteresownie na to
      jest paragraf. Wracając do meritum, tu nie trzeba niczego nowego wymyślać w
      cywilizowanych krajach istnieje funkcja coronera, jest to lekarz o nienagannej
      opinii a jestem pewien że kilku takich się w Polsce znajdzie. Dziękuje i
      pozdrawiam.
    • Gość: Łodzianin Pawulon dla skazanych IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.04, 19:26
      Mimo to Sejm odrzucił projekt ustawy o wprowadzenie kary śmierci.
      Powinni się zgodzic przynajmniej na podanie skazanym pawulonu. Specjalistów już
      mamy w Łodzi!
      • radca Re: Pawulon dla skazanych 21.10.04, 21:15
        Gość portalu: Łodzianin napisał(a):

> Mimo to Sejm odrzucił projekt ustawy o wprowadzenie kary śmierci.
        > Powinni się zgodzic przynajmniej na podanie skazanym pawulonu. Specjalistów
        już
        > mamy w Łodzi!

- i moze " lowcy skor" byliby pierwszymi skazanymi - i dobrze,gdyby to na nich
        zastosowano PAVULON

radca
    • Gość: jar Re: Łowcy skór: A kiedy NFZ ? IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 21.10.04, 20:03
      Ciekawe kto i kiedy odpowie za to co wyprawia Narodowy Fundusz Zgonów. Toż to
      ludobójstwo.
    • Gość: marylanna Re: Łowcy skór: dwóch pierwszych oskarżonych IP: *.lodz.mm.pl 21.10.04, 21:23
      ileż w tych postach jest emocji, to chyba znak, że sprawa jest ważna. Czytam
      wypowiedzi o "skazaniu" przed procesem, tak, to jest pewien problem, ale z
      drugiej strony jeśli korporacja zawodowa czeka z oceną na prawomocny wyrok, to
      potrwa to kilka lat i wtedy już ocena tejże korporacji będzie nas niewiele
      obchodziła, a jej decyzja nie będzie miała znaczenia, bo przebywający w
      zakładzie karnym i tak nie wykonuje swojego zawodu. Wydaje się że korporacja
      zawodowa winna od razu swoje procedury wdrożyć, biegli przez nią powołani
      wnioski mogą sporządzić wielokroć szybciej niż prokuratura, to co dla laików
      jest niejasne, jest dla fachowców łatwiejsze do oceny, w końcu od lekarzy
      wymagamy nieposzlakowanej opinii, to może być dla sędziego kwestia wyważenia
      czy "nieudzielono pomocy" czy bardziej "zwlekano z ewentualną pomocą", czy
      powstrzymanie się od działań to nieumyślne zabójstwo czy raczej umyślne bo
      lekarze wiedzieli czym ich pasywne przyzwolenie się skończy.A jeśli jeszcze
      odnosili z tego procederu korzyści to na pewno do zawodu się nie nadają nigdy
      już, po prostu. I nie ma co kombinować czy pobranie wynagrodzenia za zgłoszony
      zgon jest przestępstwem tylko wystarczy przyjąc że doprowadzenie do zgonu w
      przewidywaniu korzysci materialnych jest zbrodnią. W końcu rzezimieszek
      napadający na przechodnia też tylko spodziewa się korzyści, ba, ten nierzadko
      uzyskuje je w mniejszej od spodziewanej postaci, a w tej sprawie cenniki były
      stałe, czyli gratyfikacja za "zaniechanie działania" była dużo pewniejsza.
      Trudno mi się o tym zaniechaniu pisze, bo tak naprawdę to w karetce lekarz
      odpowiada za wszystkie działania zespołu i trzeba niebywałej naiwności by
      uwierzyć że to co się na przestrzeni 2-4 metrów kwadratowych dzieje pomiędzy
      leżącym pacjentem a lekarzem i sanitariuszem oraz kierowcą może ujść
      czyjejkolwiek uwadze. Jeśli ktoś ma wątpliwości niech spróbuje w pomieszczeniu
      wielkości blokowej łazienki, będąc w środku w 4 osoby wykonywać działania
      niedostrzegalne dla reszty typu dożylnego podawania leków, grzebania w torbie i
      wybierania właściwych...
      Sprawa jest straszna, myślę że w historii polskiej kryminalistyki
      precedensowa, większość normalnego społeczeństwa nie uważa że to całe
      środowisko jest tak zwyrodniałe, ale też środowisko medyków wysyła jedynie
      sygnały świadczące o solidarności korporacyjnej.To, jeśli nawet nie może
      zdecydowanie napiętnować przestępców - reszta, spoza branży będzie się
      skłaniała do opinii o "kryciu swoich". Po co to medykom?
      • Gość: ksiadz pederasta Moze to wina Zydow ze Polacy tacy chciwi na forse IP: *.c3-0.80w-ubr9.nyr-80w.ny.cable.rcn.com 22.10.04, 00:09
        Szkoda ze to na Zydow nie mozna zwalic!!!
        • radca jak zabija - PAVULON 22.10.04, 12:37
          " Jak zabija pavulon użyty pomyłkowo albo jako narzędzie zbrodni? Dr Ryszard
          Golański, wiceszef łódzkiej Okręgowej Rady Lekarskiej:

- Pacjent jest w pełni świadomy, ale z powodu zwiotczenia mięśni traci oddech.
          Nie może nic powiedzieć, nawet ruszyć palcem. Dusi się, umiera w męczarniach.
          To jedna z najbardziej okrutnych śmierci na świecie. "
          • radca Re: jak zabija - PAVULON 24.10.04, 10:06
            jak sie beda czuc mordercy z pogotowia ratunowego w dniu 1 LISTOPADA ?

radca
            • radca Re: jak zabija - PAVULON 26.10.04, 13:05
              - otoz " lowca skor " - TOMASZ SELDER napisal do mnie klamstwa majacego
              ukazac ich w jak najlepszym swietle , zarzucajac mi " tchorzostwo "
              i " zmyslanie " . Oczywiscie tych jego klamstw jest wiecej - jak i tutaj np.
              Rownoczesnie straszyl, ale o tym - to juz kiedy indziej...

cytat ;

" " Łatwo dyskutować o rzeczach o których nic się nie wie.
              W Fundacji nie ma i nie było ludzi którym postawiono zarzuty mordowania.
              Strona internetowa ma to do siebie, że każdy tchórz może pisać co chce.
              Żeby o czym pisać to trzeba coś wiedzieć, lub umieć wymuślać wspaniałe
              historie."

- i tutaj sie pomylil - poniewaz nie jestem " tchorzem " i otwarcie stawiam
              czola - walczac z pijanstwem w sluzbie zdrowia,nieudzielaniem pomocy przez
              osoby do tego zobowiazane, ignorowaniem chorych i rannych - oraz usmiercaniem
              w rozmaity sposob - ludzi oczekujacy pomocy od sluzby zdrowia itd.

Gdybym byl " tchorzem i ukrywal sie...." ,ale ja ukazuje swoje imie i nazwisko
              wiec trudno tutaj chyba nazwac " tchorzostwem " ?

Czyz 177 AKT postepowania prokuratorkiego i postawione dotychczasowe zarzuty -
              to " wymyslone historie " ? - jak to nazywa TOMASZ SELDER ?

" fundacja..... " ? .... hmmmm++++++++++++++++++++

radca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka