Dodaj do ulubionych

Topienie Marzanny...

22.10.04, 18:13
Ciągnąc dalej wątek antyreklamy, jaką robi Łodzi koncern ITI (TVN, Onet).

Najlepsze są reportaże i relacje z Łodzi prezentowane w Faktach TVN przez
Marzannę Zielińską. Zawsze na wizji ta kobieta komentując coś z Łodzi stoi na
tle jakiejś rudery, śmietnika czy dziurawego płotu, robiąc tym samym Łodzi
złą opinię. Zwróćcie na to uwagę. Ona zawsze wie, jak się ustawić, żeby
przynieść wstyd naszemu miastu. A może ustawiając się na tle rudery próbuje
się tylko dobrze wpasować w tło? Sama bowiem wygląda jak ruina na odwyku...
Czas pożegnać w Łodzi zimę: podpalmy i utopmy Marzannę wedle staropolskiego
zwyczaju.

----------------------------
Odpłyń Łodzią
Obserwuj wątek
    • Gość: html Re: Wyławianie Marzanny... IP: *.toya.net.pl 22.10.04, 19:45
      Obrazków budujących jest mało, tych złych, niestety, coraz więcej. Wolę realizm
      niż syndrom wioski potiomkinowskiej.
      • camelot Re: Wyławianie Marzanny... 22.10.04, 20:54
        Nie rozumiem skąd tyle jadu i chamstwa zarazem jest u ludzi w stosunku do
        Marzanny. Co pojawi się w telewizji to jakiś "inteligent inaczej" pisze na
        forum jadowity i chamski post. To jest jej praca i pisząc takie tu głupoty nic
        nie zmienisz. Tylko się ośmieszasz i wystawiasz sobie taki świadectwo. Trochę
        kultury.
        • el-042 Re: Wyławianie Marzanny... 22.10.04, 22:13
          Powiedz to innym, ktorzy to zauwazyli. Porownaj relacje z Lodzi i innych miast.
          Wszystko, co musisz zrobic, to patrzec. Nie ja zauwazylem, ze koncern ITI
          szkodzi Lodzi. A moze i Ty tam pracujesz?

----------------------
          Odpłyń Łodzią
        • Gość: Michał M. Re: Wyławianie Marzanny... IP: 80.51.227.* 23.10.04, 10:37
          A pamiętasz sprawę morderstwa w gliwickim autobusie miejskim? Jakiego miasta
          autobusy były w tle w TVN? To jedno wystarczy, żeby zrobić wśród dziennikarzy w
          ITI czystkę.
        • szprota cokolwiek Marzanny... 23.10.04, 13:02
          Camelot, to nie tak...
          Ja przynajmniej nie emanuję jadem wobec Marzanny jako osoby, jednakowóż jestem
          zdania, że odwala ona kawał porządnej, nikomu niepotrzebnej roboty, by wizerunek
          Łodzi był jak najgorszy (i jakoś nie trafia do mnie argumentacja, że to jej
          praca - jeśli tak, nie najlepiej o niej to świadczy, że sobie taką wybrała)
        • hubar Re: Wyławianie Marzanny... 23.10.04, 13:19
          Nie wiem czy nic nie daje.
          Od jakiegoś czasu, Marzanna przestała już na końcu mówić "uć", jesli materiał
          nie dotyczył naszego miasta. A między innymi o to nam chodziło.

P.S. Przeczytaj sobie-> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=4294237
          • neochuan a morze to niespełnione marzenie Marzanny? 23.10.04, 13:24
            ja tak myślę, ze Jej były kot z Łodzi pochodzi. i ona teraz nie może Zdzierżyć!
            odezwa do byłego kota - ujawnij się!!!
            • Gość: html Re: Marzanna jest rewelacyjna. IP: *.toya.net.pl 24.10.04, 00:49
              Bardzo cenię jej warsztat i błyskotliwość wypowiedzi. jak dotąd, nie podała
              żadnej fałszywej informacji. Nie żądajmy od niej lukrowania obrazu Łodzi.
              • szprota a dlaczego nie? (nottink) 24.10.04, 13:09

• el-042 Marzanno! Chyc do Łódki! 24.10.04, 15:13
                Chodzi o zachowanie odpowiednich proporcji. W TVN Kraków to miasto wiecznej
                szczęśliwości, a Łódź - siedziba złych mocy i nieskończonej patologii.

--
                Odpłyń Łodzią
                • uerbe Mnie osobiście... 24.10.04, 18:18
                  ...mieszkanie w siedzibie złych mocy nie przeszkadza.
              • Gość: kopfschmerz warsztat marzanny IP: 217.153.187.* 27.10.04, 18:05
                marzanna, ta to ma dopiero warsztat
    • Gość: byłylogowany Re: Topienie Marzanny... IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 24.10.04, 18:44
      Jest się czym przejmować?! Niech tam sobie pani Marzanna czy jak Jej tam klepie
      co ślina na język przyniesie:) Przecież nikt rozsądny, czy to z Łodzi, czy
      Krakowa, czy nawet Parzęczewa nie bierze poważnie takich osób. Poza tym
      wiarygodność Faktów równa się tej, którą prezentują Wiadomości. Jak już ktoś
      musi oglądać jedne czy drugie, to łatwo zauważy ich niemal identyczność.
      Wprawdzie TVP nie "szczyci się" posiadaniem w swoim skłdzie Zielińskiej, ale
      także sprzedaje "interesujące" newsy. Olać to i tyle:)
      • el-042 Re: Topienie Marzanny... 24.10.04, 20:00
        Hm... Myślę, że jednak TVN i Onet na tyle złej sławy nam przyspożyli, że nawet
        dziecko w Przemyślu wie, skąd pochodzi całe zło świata. Obawiam się, że ta
        niechęć do Łodzi zaowocuje tylko upadkiem i tak kiepsko rozwiniętej u nas
        turystyki oraz spadkiem zainteresowania naszy miastem, jako miejscem dla
        inwestycji.

--
        Odpłyń Łodzią
    • Gość: mr x Nie jestesmy sami! Nowa Huta ma ten sam problem! IP: *.p.lodz.pl 27.10.04, 13:11
      Moze by tak sie zjednoczyc w tepieniu TVNu?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=17034950
      "We wczorajszym Superwizjerze, przeciętny mieszkaniec Polski dowiedział się
      dwóch rzeczy:

1. "Metal" zabił kibica Wisły w Nowej Hucie (od kiedy Dąbie to Nowa Huta?)
      2. Mieszkańcy Nowej Huty wychodząc z domu po zmroku zabierają ze sobą broń!

Co za telewizyjna ściema, TVN-owskich popłuczyn! Redaktorzy tej stacji w
      pogonii za sensacją wykreują każdą rzeczywistość.

Po tym programie dzwonią moi znajomi i pytają się jak w tym nowohuckim bagnie
      ja żyję?

Panie Walter, niejaki właścicielu parszywej, goniącej tylko za sensacją
      pseudotelewizji, ostrzegam. Jeszcze jeden taki program i będę się domagał od
      Pana odszkodowania za straty moralne!

-------
    • el-042 Cebula do ula 28.10.04, 00:13
      No i mamy dalszy ciąg antyreklamy Łodzi w mediach grupy ITI.

Dzisiaj Ryszard Cebula w programie "Uwaga" na TVN próbował udowodnić, że źle
      się dzieje w polskich szkołach. To oczywiście prawda, ale tak samo oczywiste
      było, że reportaż o patologii będzie z Łodzi. I tak mieliśmy bluzgających,
      palących gimnazjalistów przed budynkiem szkoły obmazanym hasłami RTS Widzew,
      wagarowiczów spacerujących po Galerii Łódzkiej (firma ECE, administrator GL
      powinien bardziej dbać o to, kogo wpuszcza na teren swoich obiektów),
      bluzgających małolatów w Ikarusie łodzkiego MPK, wypowiedź jednego z
      gimnazjalistów: "To jest Łódź. U nas noży się nie nosi do szkoly." zaraz po
      prezentacji zabawy nożem innego ucznia tej samej placówki. No, a najsłodsze
      były powykrzywiane nudą gęby i ziewanie dzieci słuchających koncertu muzyki
      poważnej na sali gimnastycznej. Ot, podejście do kultury. Proponuję, żeby TVN
      nadawał tematyczny program: "Zatopić Łódź".

PS. Ryszard Cebula i Marzanna Zielińska wspaniale do siebie pasują. Mają
      podobne antyłódzkie zainteresowania i prezencję worka na kartofle.

--
      Odpłyń Łodzią
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka