play_lodz 29.10.04, 16:33 Niedziela 31 października br. jest ostatnim dniem funkcjonowania turystycznej linii A www.mpk.lodz.pl/rozklady/wholemessage.jsp?articleId=588 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel-strzalka Re: Trambus is over 29.10.04, 16:48 nic nie piszą że będzie tylko zawieszona, czyli żegnamy ją na zawsze (mam nadzieję), pewnie będzie stała gdzieś pod dachem i przy ważnych Kropo- uroczystościach wyruszy w miasto, ewentualnie pod wynajem do przewozu gości weselnych :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_pabianice Re: Trambus is over IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 16:50 Hip hip! Hura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: Trambus is over IP: *.lodz.dialog.net.pl 29.10.04, 16:55 Czyżby straty przekroczyły jakąś magiczna sumę, której nawet władze firmy z ramienia Kropiwnickiego nie chcą przekroczyć? Może nie spodziewali sie aż tak złego wyniku finansowego całego przedsięwzięcia? Co na to Kropiwnicki? Odpowiedz Link Zgłoś
sluzbowo Re: Ide sie upic 30.10.04, 10:56 Szkoda, że wczoraj o tym nie wiedziałem. Byłbym się upił na wesoło, a tak to piłem na smutno :-( Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Trambus is over 29.10.04, 17:06 Spokojnie wielbiciele trambusa. Pocieszę was, że zapewne niedługo zobaczymy go na wewnętrznej linii w Manufakturze. Będzie tam "stary tramwaj". Niezupełnie taki, jak to widział KMST w propozycji dla inwestora, ale przeca turysta głupi jest, nie zauważy, ważne żeby kasę zostawił w sklepie... Co prawda są to czyste dywagacje, ale mam dziwne wrażenie, że się spełni moje czarnowidztwo. Na Piotrkowskiej trambus przynosił straty. Za jazdy w Manufakturze będzie płacił ryczałtem właściciel kompleksu, co zarówno MPK będzie się opłacało, jak i ZDiT-owi, który też nie będzie już musiał na to łożyć... Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Trambus is over 29.10.04, 17:15 Kontynuując moje koszmarne sny warto przypomnieć, że Apsys umie liczyć. Odejdzie mu wtedy budowa toru. Odejdzie też koszt budowy lub renowacji taboru oraz koszty jego utrzymania (zatrudniając zewnętrznego przewoźnika inwestor pozbywa się tych obciążeń finansowych). Jak dodamy do tego fakt, że samo MPK zgłosiło chęć obsługi tej linii wewnętrznej swoim "zabytkowym tramwajem", jak to powiedział swojego czasu rzecznik prasowy spółki, to powoli klaruje nam się sytuacja. Dla MPK i ZDiT-u to też korzystny układ, bo nie dopłacają do interesu. Apsys zapłaci z góry ryczałtem i nikt nie będzie się w firmie lub UMŁ przejmował, że jakieś bilety nie schodzą... Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Trambus is over 29.10.04, 17:20 Ale o co chodzi. Ja tylko was z góry uprzedzam i dbam o wasze zdrowie, żebyście potem nie byli zdziwieni i zaszokowani, jak sie okaże, że trambus faktycznie pojawi sie w Manufakturze. Lepiej niech napięcie rośnie stopniowo, niz ktoś potem ma zawału serca dostac na niespodziewaną i tragiczną wieść... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
studi001 Hip, hip, huuuurrrraaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.10.04, 20:14 Mam nadzieję że złomiarze go zabiorą na zawsze z naszych ulic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. R.I.P - Rest In... Pieces :> (sans txt) IP: *.pai.net.pl 29.10.04, 19:46 Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Trambus is over 29.10.04, 20:50 hmmm..."wstyd" przyznać,ale ja jeszcze nigdy nie jechałem tym dziwadłem... może warto? Tylko czy ktoś wie gdzie można kupić papierową torbę,coby sobie na głowę, w czasie jazdy? Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Trambus is over 29.10.04, 22:11 Kup sobie w macdonaldzie trochę żarcia torbę dostaniesz gratis ;). Tylko najpierw zakładasz na głowę a później zdejmujesz i wymiotujesz ;). ps nie pomyl kolejności, bo będziesz miał kolorową fryzurę ;D. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Trambus is over 29.10.04, 22:34 nie,nie,nie. torba na głowę jest potrzebna aby nie było wstydu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Trambus is over IP: 80.51.227.* 30.10.04, 10:03 Ja kiedyś chciałem do trambusa wsiąść. Ale pomyślałem tak: "Kurcze, przecież nie jestem zupełnie anonimowy. Jeździłem zerówką, byłem na paradzie w 2003 roku... a jak ktoś ma doskonałą pamięć i mnie rozpozna? Narobię sobie tylko obciachu na forum" :-) Dlatego nie wsiadłem. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka a dzisiaj kac po wczorajszym piciu z radości... 30.10.04, 09:28 bo DŁ zapodał krótką notatkę że Kropabus tylko na zimę zawieszony... Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Podobnie jak linia B na lato? 30.10.04, 09:30 Bo jeśli tak, to ja jestem za :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: a dzisiaj kac po wczorajszym piciu z radości. IP: *.toya.net.pl 30.10.04, 11:29 Linia tramwajowa na Złotno też jest tylko zawieszona. :> pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Trambus is over IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 30.10.04, 10:55 IMHO wiosną wróci. Kropiwnicki jeszcze nigdy nie przyznał się do błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Trambus is over IP: *.pai.net.pl 30.10.04, 15:07 Alez on nie musi sie do niczego przyznawac... Odpowiedz Link Zgłoś