Dodaj do ulubionych

Kolejny bełkot w DŁ

IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.11.04, 17:55
W dzisiejszym Dł można przeczytać kolejny bełkot o ŁTR (przy czym nazwa ta w
ogóle nie pada) pod hasłem: "za 3 lata pojedziemy Cityrunnerem do Pabianic."
Obserwuj wątek
    • Gość: Bart Re: Kolejny bełkot w DŁ IP: *.tpnets.com 02.11.04, 18:37
      ... dzięki symulatorowi chyba.
    • Gość: Michał M. Re: Kolejny bełkot w DŁ IP: 80.51.227.* 02.11.04, 18:46
      Gość portalu: Ja napisał(a):

> W dzisiejszym Dł można przeczytać kolejny bełkot o ŁTR (przy czym nazwa ta w
      > ogóle nie pada) pod hasłem:

> "za 3 lata pojedziemy Cityrunnerem do Pabianic."

... ZE ZDUŃSKIEJ WOLI PRZEZ ŁASK ;-)
    • pawel-strzalka nie oddam Cityrunnera 02.11.04, 18:57
      zbyt dobrze mi sie nim jeździ z domu na uczelnię żebym miał go wymienić na te
      metalowe krzesełka w osiemsetpiątkach
      • Gość: Aleksej Re: nie oddam Cityrunnera IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.11.04, 20:20
        Po pierwsze te Citki nie pojada do Pabianic, chyba ze na jakies paradzie
        zorganizowanej przez KMST (a juz napewno nie jesli LTR wogole nie powstanie, co
        jest prawdopodobne).

> metalowe krzesełka w osiemsetpiątkach

Wow, gdzie takie widziales, bo jak dlugo zyje to w 805Na nie widzielm zadnego
        metalowego krzesla.

Pozdrawiam,
        Aleksej
        • pawel-strzalka Re: nie oddam Cityrunnera 02.11.04, 21:37
          uświadom mnie miczu gdziem ja błąd popełnił???
          • Gość: Aleksej Re: nie oddam Cityrunnera IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.11.04, 21:51
            > uświadom mnie miczu gdziem ja błąd popełnił???

A co bys chcial wszystko na tacy? Pomysl troszke a sie dowiesz.

Aleksej
            • pawel-strzalka Re: nie oddam Cityrunnera 02.11.04, 21:52
              nie zmuszaj mnie do myślenia, nie dzisiaj!!!
              • Gość: Aleksej Re: nie oddam Cityrunnera IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.11.04, 22:23
                Nie musisz nawet specjalnie myslec, poprostu wsiadz do 805Na i popukaj w
                siedzenie.

Aleksej
                • pawel-strzalka Re: nie oddam Cityrunnera 02.11.04, 22:24
                  zanim popukam minie troche czasu więc mozesz mi od razu powiedziec z czego ono
                  jest zrobione
                  • Gość: Aleksej Re: nie oddam Cityrunnera IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.11.04, 22:35
                    Napewno nie z metalu :)

Aleksej
                    • pawel-strzalka Re: nie oddam Cityrunnera 02.11.04, 22:39
                      więc dowiem sie z czego?
                      • Gość: STUDI Re: nie oddam Cityrunnera IP: *.prokom.pl 03.11.04, 11:14
                        Żywica epoksydowa z wypełenenniem w postaci włókna szklanego. Na powierzchni warstwa innej żywicy zwanej potocznie żelkotem - też epoksyd ale z innym wypełnieniem - ziemia okrzemokowa w oryginale albo inny porowaty proszek plus pigmenty (nie barwniki, ale pigmenty - to spora różnica).

Podstawa konstrukcji jest żywica epoksydowa z włóknem szklanym - kolorystycznie przypomina twa szare mydło potasowe. Mętna półprzerzroczystaca masa o zabarwienieu oćielistszarego do jasnobeżowego. Wytrzymała, sprężysta, stosunow miękka i raczej nie dające sie skutecznie barwić. Trudna do wypolerowania!!!.
                        Epoksyd daje elastyczność a włókno sprżeżystość i wytrzymałośc mechaniczną.
                        Zamiast włokna szklanego stosuje się często droższą ale bezpieczniejsza w użyciu skalną tkaninę - elastyczną i nie powodującą skaleczeń w bezposrednim kontakcie ze skórą. Włókno szklane jest kruche i wbija się w skóre, a potem jest trudne do usinięcia. Tkanina szklana jest naprawdę bardzo elastyczna. Nic nie pęka podczas zginania. Jedynie próba podppalenia uzmysławia żę nie jest to tradycyjna tkanina z jakich są wykonane np. parciane pasy.

Żelkot jest dosć kruchy, mało wytrzymały ale można nadać mu gładką powierzchnię. Wypełenienie pochłania na swoje powierzchni pigmenty, dzięki czemu uzyskuje równomierną barwę.

Kiedys w to się bawiłem.

Metale jako dobre przewodniki ciepła generalnie są zimne w dotyku!!!. Żywice - bęące słabymi przewodnikami ciepła nie śa chłodne w dotyku. Ponadto metale wydają charakterystyczne dźwięk podczas uderzenia, a tego żadne popularne tworzywo sysntetyczne jak na razie nie potrafi.

Czyżby już lekcje chemii i fizyki zniekneły z poslkich szkół?
                        • pawel-strzalka Re: nie oddam Cityrunnera 03.11.04, 14:06
                          o
    • geograf Re: Kolejny bełkot w DŁ 02.11.04, 19:07
      dlaczego zawsze mówi się o Pabianicach,a nie np. o Zgierzu?
      on mało medialny,bo trasa za krótka?;-)
      cóż
      • Gość: J.S. Re: Kolejny bełkot w DŁ IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 02.11.04, 19:12
        Dla wiekszego kontrastu. Wieksze szanse na NIEpowstanie LTR maja Pabianice :>
      • Gość: Ja Re: Kolejny bełkot w DŁ IP: 81.168.185.* 02.11.04, 20:19
        O Zgierzu też coś było, ale Pabianice były motywem przewodnim.
        • camelot Re: Kolejny bełkot w DŁ 02.11.04, 21:13
          Nie mówcie hop bo coś zrobią i Wam oko zbieleje.
      • Gość: STUDI Re: Kolejny bełkot w DŁ IP: *.prokom.pl 03.11.04, 11:17
        Coś wróbelki ćwierkaja zę wiekszym nagle problemem będzie Zgierz niż Pabianice.....

A co do Pabianic - z racji dłuższego odcinka plus odcinka biegnącego przez całe miasto (w Pabianicach tramwaj jest jednym z głownych środków komunikacji miejskiej w odróżnieniu od Zgierza) właśnie jaka kolwioek medialna propgadna ma sens. Choc według mnie prościej by bło zrobić konkrente ruchy nie czekając na piniązki z UE. Ale niestety zadłużenie MPK nie pozwala na taki ruch.

• Gość: STUDI Re: Kolejny bełkot w DŁ IP: *.prokom.pl 03.11.04, 11:19
        W Zgierzu tramaj będzi eltko jedynie środkim lłaczacym Zgierz z Łodzią.
        W Pabianicach moze pełnic rolę podstawoegośropdka lokomocji. I byłoby tak gdyby zbudowano linie na osiedle Bugaj. Wtedy komunikację autobusową można byłoby ograniczyć do linii mikrobusowych plus jedna dwie obsługiuwana normalnym taborem. W końcowym efekcie powstałby prosty i dosc tani systyem komunikacyjny. Ale niestety jak na razie to niemożliwe....
    • yarro Gdzie? Może jakiś link? <nt> 02.11.04, 21:49

• Gość: Ja Nie ma linek IP: 81.168.185.* 03.11.04, 11:36
        Ano właśnie - na www.naszemiasto.pl nie mogłem tego znaleźć. Prawdopodobnie
        artykuł był typową zapchajdziurą, to go nawet nie wrzucali na stronę.
        • Gość: STUDI Artykuł sponsorowany ??????? IP: *.prokom.pl 03.11.04, 13:50
          Może mało Kropa załacił... Wieć go nie ma ...
    • Gość: marcin_pabianice Re: Kolejny bełkot w DŁ IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 14:01
      Dzisiaj DŁ przeszedł sam siebie:

Dzieniik Łódzki napisał:

> Zawieszono też turystyczną linię A, która jest uruchamiana w sezonie wiosenno-
      > letnim, by ułatwić łodzianom dojazd do miejsc wypoczynku.

Buhaha... Lol tysiąclecia. Nawet nie wiedzą, o czym piszą, ale to już
      szczegół :D
      • Gość: Ja Re: Kolejny bełkot w DŁ IP: *.lodz.dialog.net.pl 03.11.04, 22:22
        Rewelacja:-) Może miejsca wypoczynku to ogródki na Piotrkowskiej???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka