4tek4 12.03.04, 01:14 Witam. Obiło mi się o uszy o ciekawym działaniu kawy razem z colą (podobno nocka z głowy). Pomóżcie!! Szukałem i pytałem i nigdzie nic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kawosz Re: KAWA + COLA <---- JAK ZROBIĆ IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.04, 07:26 Najlepiej tak: litrowa coca cola --> zostawić około 2/3 w butelce --> rozgazować --> dodać 3 - 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej --> wymieszać --> wypić --> nie spać :) Odpowiedz Link Zgłoś
michaelandro Re: KAWA + COLA <---- JAK ZROBIĆ 17.03.04, 23:21 w poprzedniej pracy jak trzeba bylo latac 15 godzin na mega obrotach to polowa wciagala speeda a polowa na tym jechala. Tylko u nas w wysokiej szklance zalewalo sie 2-3 lyzeczki kawy colą. niezle i w smaku ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: KAWA + COLA <---- JAK ZROBIĆ IP: *.VERIZONE.COM.PL / 217.97.171.* 20.08.04, 23:34 Kawe z colą serwują we Wrocławiu w K2 (dawne Siedem Kotów), nazywa się toto kawą po amerykańsku, przynajmniej w ich menu. Z tego co wiem to znajduje sie tam schłodzona kawa, cola i gałka (może dwie) lodów (raczej śmietankowych). Niestety nie wiem w jakich proporcjach sie to wszystko miesza. Nie jestem pewien czy dodawac do tego cukru, ale z tego co sam próbowąłem to chyba nie. Jeżeli ktoś znalazłby lub znał przepis to ja również dołączam sie do prośby 4tek4 o podanie sposobu zrobienia tego cudownego napoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: KAWA + COLA <---- JAK ZROBIĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 13:41 chodzi o K2 przy kielbasniczej 2? tez tam bylam i rzeczywiscie dobrze smakuje,cos nowego...przepisu nie znam, ale przez to coraz częściej bywam w tej miłej kafejce/herbaciarni:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bietka polecam przepis ze strony nescafe!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 10:52 nie znam dokładnego przepisu, ale wiem, ze jest on dostępny na stronie www.nescafe.pl Teraz mają chyba problem z serwerem, bo nie moge na nią wejść, ale przepis sprawdziłam i gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malamysz Re: polecam przepis ze strony nescafe!!! IP: *.nowy-sacz.sdi.tpnet.pl 04.11.04, 12:14 Juz dziala:) Przepisy sa super. Dla leniwych kopiuje ponizej: NESCAFÉ COOLA, czyli chłodne pobudzenie Składniki (2 porcje): 2 łyżeczki NESCAFÉ Classic 50 ml zimnej wody 1 łyżeczka cukru 100 ml Coli (Pepsi lub Coca Cola) 2 gałki lodów waniliowych Nestlé Scholler Manhattan French Vanilla 2 kostki lodu Sposób przyrządzania: 1. NESCAFÉ Classic rozpuścić w 50 ml wody, dodać cukier i wymieszać w mikserze przy szybkich obrotach, aż do spienienia. 2. Wrzucić kostki lodu do 1/4 objętości wysokiej szklanki. 3. Zalać przygotowanym napojem. Delikatnie dolać Colę oraz resztę wody aż do 3/4 objętości szklanki. 4. Dodać lody i delikatnie wymieszać Kto sprobuje niech napsize wrazenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CAFFE Re: KAWA + COLA <---- JAK ZROBIĆ IP: *.localdomain / 217.98.107.* 01.01.05, 10:15 HEHEHE WWW.DOPPIO.COM.PL Odpowiedz Link Zgłoś