Dodaj do ulubionych

Nagonka na 3 w EI

IP: *.astral.lodz.pl 15.11.04, 10:21
W dzisiejszym Expressie jest artykuł opisujący linię 3 jako "najgorszą w
mieście". Nie wypowiada się pan Henryk, ale jest pani Ilona, która jeździ na
Widzew-Wschód i czeka po 30-40 minut.

Ogólne narzekania na notoryczne spóźnianie się i częste awarie.
Obserwuj wątek
    • Gość: J.S. Re: Nagonka na 3 w EI IP: *.pai.net.pl 15.11.04, 10:45
      Tak, a ostatnio pobito nawet murzyna!
    • michal.ch Re: Nagonka na 3 w EI 15.11.04, 10:47
      O, znowu pani Ilona! To ta "specjalistka" od nowoczesnych tramwajów, która niby wypowiadała się do artykułu o "bulwie". Widać pan Henryk za często się pojawiał, więc teraz przyszedł czas na pania Ilonę. :>
    • teufel Re: Nagonka na 3 w EI 15.11.04, 10:53
      Pan Marek(czyli ja) powiem tak:

Niestety mają rację w tym artykule. Często podróżuje "3" i często są awarie na tej linii i często tramwaje jeżdżą niepunktualnie. Przykład:

Wczoraj jechałem "57" i chciałem przesiąść się na pl. Reymonta w "3". Niestety trójka była 2 minuty wcześniej. Gdy podbiegłem do ostatnich drzwi, motorniczy nie chciał mnie wpuścić do środka pomimo, ze stał jeszcze 20 sekund, bo wypuszczał jakąś kobietę z przodu(nie wiem czy z kabiny). Więc musiałem czekać na następną "3". Później było jeszcze gorzej - następna trójka przyjechała 4 minuty wcześniej. Ponieważ na skrzyżowaniu Przybyszewskiego/Rydza - Śmigłego stał NR, motorniczy stał tam na przystanku owe 4 minuty:(
      • michal.ch Re: Nagonka na 3 w EI 15.11.04, 10:58
        > Później było jeszcze gorzej - następna trójka przyjechała 4 minuty wcz
        > eśniej. Ponieważ na skrzyżowaniu Przybyszewskiego/Rydza - Śmigłego stał NR, mot
        > orniczy stał tam na przystanku owe 4 minuty:(

I dzięki temu zdążyłeś wsiąść do tramwaju. ;)
        • teufel Re: Nagonka na 3 w EI 15.11.04, 11:09
          Taaaaa:D
    • Gość: Michał M. Re: Nagonka na 3 w EI IP: 80.51.227.* 15.11.04, 12:13
      Pewnie państwo Ilona i Henryk Komunikacyjni woleliby żeby 3-jki nie było.
      Mogliby sobie z Bałuckiego Rynku pójść na Warszawską pieszo. Myślę że spacer na
      mrozie pomógłby mi w rozruszaniu szarych komórek mózgowych. Albo niech z
      Warszawskiej przejdą się do swojej pracy - redakcji EI - też ładna trasa.
    • geograf Re: Nagonka na 3 w EI 15.11.04, 16:35
      Czy nagonka?
      Co prawda nie wiem,czy to "temat z okładki", jednakże (to już tylko i wyłącznie moje własne obserwacje) czasami zdarza się,że ona faktycznie tak jakoś...na bakier z rozkładem.

Co by nie mówić jest to jedyna linia tramwajowa, która jeździ po Przybyszewskiego (5-tka nie dubluje 3-ki tam, gdzie jest największy potok pasażerski), a nie jest to krótki odcinek. A ponieważ nierzadko z Placu Reymonta odjeżdza komplet pasażerów (lub przyjeżdża) nie można się dziwić, że pasażerowie są drażliwi w tym temacie... Bardzo brakuje starej linii 18 na tej trasie i co tu mówić więcej.
      • geograf link 15.11.04, 16:37
        zapomniałem wkleić wcześniej
        • geograf :/ 15.11.04, 16:38
          lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/419573.html
          przepraszam.
          muszę zwolnić...
      • teufel Re: Nagonka na 3 w EI 15.11.04, 17:25
        Ale z Chocianowic - nie wyobrazam sobie przy obecnym ruchu na RLL petli dla jakiejs linii. A moze linia do Ikei:>??
        • geograf Re: Nagonka na 3 w EI 15.11.04, 17:41
          " przy obecnym ruchu na RLL"

hmmm...przed reformą był niby mniejszy?;-)
          RLL trzeba przede wszystkim wyremontować!
          • teufel Re: Nagonka na 3 w EI 15.11.04, 21:13
            > hmmm...przed reformą był niby mniejszy?;-)

Niom. Nie jeźdźiła linia od pn do pt. co 6 min, inna 7,5min i trzecia co 16 min - ofc tramwaje jezdza w dwie strony:]

Ja nadal jestem za Choćkami:P
            • geograf Re: Nagonka na 3 w EI 15.11.04, 23:11
              teufel napisał:

> Niom. Nie jeźdźiła linia od pn do pt. co 6 min, inna 7,5min i trzecia co 16 >min - ofc tramwaje jezdza w dwie strony:]

Kontynuując dyskusję dla dyskusji;-)

Co ile przed reformą jeździła 6, 11, 15, 18, 27 i 41 (powiedzmy: średnio na godzinę, w szczycie)?? Mnie się wydaje,że tramwaj przejeżdżał statystycznie częściej...

> Ja nadal jestem za Choćkami:P

a ja za jakąkolwiek dodatkową linią na Przybyszewskiego za którą zapłąci ZDiT, a MPK będzie miało tabor dla jej obsłużenia!
      • ventlan Re: Nagonka na 3 w EI 16.11.04, 14:10
        > Bardzo brakuje starej linii 18 na tej trasie i co tu mówić więcej

Mi aqrat bardziej brakuje starej 29 niz 18
        • teufel Re: Nagonka na 3 w EI 16.11.04, 14:17
          Etam. 9 jest:P
          • ventlan Re: Nagonka na 3 w EI 17.11.04, 10:18
            Tiaaa, zwlaszcza na Przybyszewskiego.
            • teufel Re: Nagonka na 3 w EI 17.11.04, 12:34
              Stary naprawdę nie można mieć wszystkiego i wszędzie. Możesz sie równie dobrze przesiąść z 9 na 96, lub w skrajnym wypadku z "13" na "3"
              • ventlan Re: Nagonka na 3 w EI 17.11.04, 14:22
                teufel napisał:

> Stary naprawdę nie można mieć wszystkiego i wszędzie.

Ale chce miec cos i gdzies, czy ja tak duzo wymagam??
                • ukalo Re: Nagonka na 3 w EI 17.11.04, 14:25
                  ventlan napisał:

> Ale chce miec cos i gdzies, czy ja tak duzo wymagam??
                  Wymagasz żeby Teufel przyznał komuś rację. To bardzo dużo. ;->
                  • teufel Re: Nagonka na 3 w EI 17.11.04, 14:43
                    > Wymagasz żeby Teufel przyznał komuś rację. To bardzo dużo. ;->

O co Ci chodzi??
                    • ukalo Re: Nagonka na 3 w EI 17.11.04, 14:45
                      teufel napisał:

> > Wymagasz żeby Teufel przyznał komuś rację. To bardzo dużo. ;->
                      > O co Ci chodzi??

Mnie? O nic... Ale gdyby to Teufeleowi pasowało przywrócenie linii po trasie dawnej 29 to by argumentował za tym do upadłego.
                      • teufel Re: Nagonka na 3 w EI 17.11.04, 14:48
                        No stary, przecież 29 też mi pasowało, ba nawet lepiej bo bliżej miałem do tramwaju - 3 minuty a nie 8 spacerkiem. 29 robiło nie potrzebne koło, jak ktoś chce to ma 96.
                • teufel Re: Nagonka na 3 w EI 17.11.04, 14:45
                  A ja chce mieć tramwaj bezpośrednio z pod mojej klatki aż do samych schodów mojego wydziału!! Czy tak dużo wymagam??
                  • pawel-strzalka Re: Nagonka na 3 w EI 17.11.04, 14:47
                    teufel napisał:

> A ja chce mieć tramwaj bezpośrednio z pod mojej klatki

to wypuszczają Cię czasem?? :)))))))))))
                    • teufel Re: Nagonka na 3 w EI 17.11.04, 14:52
                      CZASEM:>

KLATKI SCHODOWEJ
    • teufel Dziś jechały dwie "3" podrząd:((n/t) 16.11.04, 12:56
      J.W
      • michal.ch Re: Dziś jechały dwie "3" podrząd:((n/t) 16.11.04, 13:09
        wow, widziałeś czwórskład? ;)
        • teufel Re: Dziś jechały dwie "3" podrząd:((n/t) 16.11.04, 14:13
          Niom:D Nawet kiedyś pięcioskład autobusów:P
      • pawel-strzalka Re: Dziś jechały dwie "3" podrząd:((n/t) 16.11.04, 13:18
        podrząd? toż to nierząd!!!!!
        • teufel Re: Dziś jechały dwie "3" podrząd:((n/t) 16.11.04, 14:27
          Czy Ty nie miałeś rzucić sie pod Cityrunnera:>??
          • pawel-strzalka Re: Dziś jechały dwie "3" podrząd:((n/t) 16.11.04, 14:42
            no miałem, ale coś ostatnio mało ich jeździ i nie chce mi się długo czekać na
            niego, a pod 805 to nie to samo
            • teufel Re: Dziś jechały dwie "3" podrząd:((n/t) 16.11.04, 18:23
              Spoko spoko. Powiedz tylko kiedy, a ja sam bede za sterami odpowiedniego CITKA:D
              • pawel-strzalka Re: Dziś jechały dwie "3" podrząd:((n/t) 16.11.04, 19:03
                nie będziesz bo mam znajomości na Telefonicznej
                • teufel Re: Dziś jechały dwie "3" podrząd:((n/t) 16.11.04, 19:24
                  Czy to groźba:>???

Ja też znam i pozdrawiam:P
      • ventlan Re: Dziś jechały dwie "3" podrząd:((n/t) 16.11.04, 14:13
        To nic, raz trafilem jak jechaly 4 na raz, z czago jedna postanowila zawrocic
        na Lodowej.
        • teufel Re: Dziś jechały dwie "3" podrząd:((n/t) 16.11.04, 14:26
          To bedzie ze 2 czy 3 lata temu jak widziałem 8 "3" a dnia nastepnego 7"3" :|
          • kmst120 Re: Dziś jechały dwie "3" podrząd:((n/t) 17.11.04, 12:20
            Ja tam nic do trojki nie mam bo jeżdżę nią do szkoły na Skrzydlatą. Zdażają
            siępoślizgi ale nie ma się co dziwić jak na Warszawskiej i Przybyszewskiego
            jest ślisko. To fakt, że jak jest zatrzymanie na "3" to pół godziny mam z głowy
            • teufel Re: Dziś jechały dwie "3" podrząd:((n/t) 17.11.04, 12:36
              Zazwyczaj zatrzymania są w centrum, wiec linia z Chociek na Widzew byłaby idealna - jakiś dojazd z Pl.Reymonta na Widzew.
    • Gość: STUDI Likwidacja torow na Lagiewnickiej juz niedlugo.... IP: *.pl 19.11.04, 12:13
      ...a gazety powoli przygotowuja lodzian do zmian.
      Dwie trasdy tramajowe powoli dozywaja swoich dni - jedna to na Koziny druga to
      ciag Lagiewnicka Warszawska.

Zwiekszenie obsady trmaajow na LAgienickiej nie ma sensu ekonomicznego po
      likwidacji torow na odcinku Warszwska - Bemwa. Wiec jedyna szansa na poprawe
      komunikacji tej czesci miasta to autobusy. A jak outobusy plus torowisko powoli
      dogorywajace oraz tlok w keirunku na Radogoszcz moze oznaczac ze niebawem 3
      pojedzie na Helenowek. A z ulic Warszawska i Lagiewnicka znikna tramwaje.

Ciagoty do pprzejmowania linii podmiejskich przez MPK Lodz pachna pierwotna
      koncepcja z poczatku lat 90-tych gdzie planowano likwidacje wiekszosci torowisk
      trajowych na tertnei Lodzi.

Co sie odwlecze to nie uciecze .... jakos tak mowia czyz nie?
      • Gość: Michał M. Re: Likwidacja torow na Lagiewnickiej juz niedlug IP: 80.51.227.* 19.11.04, 12:31
        Gość portalu: STUDI napisał(a):

> ...a gazety powoli przygotowuja lodzian do zmian.

Wprawdzie prasa bywa nazywana piątą władzą, ale na szczęście to jeszcze nie
        codzienne szmatławce decydują o rozwoju (lub antyrozwoju jak sugerujesz)
        komunikacji :)

STUDI, czy po wszystkich bzdurach którymi regularnie raczą nas EI, DŁ czy GW,
        wierzysz jeszcze w ich słowo pisane? Ja nie. I dlatego ze wzruszeniem ramion
        podchodzę do tego co piszą. Im bliżej pierwszej strony tym niższy poziom i
        większe bzdury.
    • Gość: barnaba Re: Nagonka na 3 w EI IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 19.11.04, 17:09
      Jest to bzdura. Większe spóźnienia i przestoje są na "11" niż na "3".

pozdrawiam
    • Gość: Dziki A jak wczoraj było fajnie:-) IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 20.11.04, 17:29
      19.11 ulica Warszawska przystanek Skrzydlata godzina 13.44. Nie ma trójki,
      13.51-to samo co wcześniej...Pytam się takiego jednego Krasnoludka co
      przeprowadza dzieci przez pasy czy jeździ trójka. Powiedział mi, że trójki to
      on ponad godzinę nie widział-świadczyły o tym zasypane tory. A więc jako
      inteligentny pieszy pasażer dałem z buta na Rondo Powstańców 1863r. To, że
      musiałem iśc tyłem to szczegół, a upadki przestałem liczyć po 25. Tam o dziwo
      od razu przyjechało 87 z tym, że opóźnione o ....93 minuty. Bez komentarza. A
      jakie fajne były zdziwienia jak ludzie widzieli 43 i 43bis na retkini...i nie
      wspomnę o awanturze jaką wywołała Pani Przedszkolanka z grupą 25 gnojków...Jak
      43 pojechało na Retkinię ona kazała podstawić dla siebie Autobus z Brusa którym
      miała dojechać do Konstancina...Motorniczy tłumaczył się, że to od niego nie
      zależy przygotowanie KZ ale Pani stwierdziła, że reprezentuje on TP i jest do
      tego...ZMUSZONY. Dzisiaj rozmawaiłem z motorniczym z Dąbrowskiego który miał
      mieć 3/XX...Uświadomił mnie, że on wogóle z zajezdni nie wyjechał ponieważ
      stwierdzili, że potrzebują rezerwy stacyjnej a nie wyjechać na jakąś tam
      trójkę. (Nie ujawniam nr. brygady ponieważ ktoś mógłby problemy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka