ballest 05.05.02, 11:37 Warto zobaczyc a za daleko nie macie: free.of.pl/g/gliwiczanie/Ballest/index1.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 05.05.02, 11:38 Gliwice tez sa ladne: www.gliwiczanie.of.pl Odpowiedz Link Zgłoś
grover Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 05.05.02, 12:41 Piękne zdjęcia, chyba warto sie tam wybrać Grover Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.pai.net.pl 05.05.02, 13:28 Piękne dzięki...Sliczny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.p.lodz.pl 05.05.02, 16:28 A gdzie to jest i kto to zrobil? Kim byli Ballestremowie (czyli czyzby cos z rodzinnej sagi?)? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 05.05.02, 19:53 Jest na drodze z Gliwic do Opola (A4) a tu link do ich rodziny: www.2mat.com.pl/kochcice/franc.htm Oczywiscie mam tez mnostwo innych wiadomosci o nich. Tylko pytac !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.p.lodz.pl 05.05.02, 20:03 Wiec ustalmy podstawy. Na Gornym Slasku kopalnie i huty mieli Donnersmarckowie, Borsig, Ksiazeta Pszczynscy - no i ci Ballestremowie. Czy daja sie oni poczytac jako jedni z najwiekszych? Gdzie mieli swoje kopalnie - w Rudzie? A w ktorej czesci? A kto mial Moszne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.pai.net.pl 05.05.02, 21:00 Flipie, fi donc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.p.lodz.pl 05.05.02, 21:12 Cicho-sza. Ballest robi wrazenie takiego, co zna Slask. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.pai.net.pl 05.05.02, 21:28 I nie wie, biedny , co czyni, dajac Ci sie wciagnac w dyskusje. Nie przewidzial, ze oto jego zycie juz odtąd nie bedzie nigdy takie samo... Drogi B.- masz oto spełnienie marzenia zycia i przeklenstwo w jednym - czyli Flipa. Strasznie jestem ciekawa waszej korespondencji. Bede was monitorowac- bo, jak dotąd - niezle efekty- dwa ciekawe linki . Niezle. Gnę się w uklonach , supraportach i guerquinach-K Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 06.05.02, 18:05 Przepraszam, ale was zapomnialem, tu pierwszy link o Ballestremach: www.pryzmat.media.pl/marzec00/2.html Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 06.05.02, 18:07 A teraz "huncwoty" nastepny link: www.2mat.com.pl/kochcice/franc.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 06.05.02, 18:28 No i jeszcze jeden link do ruiny w Mosznej: www.gornyslask.pl/szuflada/ludzie/moszna.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.pai.net.pl 06.05.02, 18:39 Czy jest na tym Twoim Kawałku Ziemi choc kilka metrow wolnego, bo jak znam Flipy- to Ci pomnik za te linki bedą chcialy postawić! One to kochają. Ja tez, ale mniej , bo nie mam dzis za duzo czasu a poza tym - trudno o wieksze do Twych linkow uczucie, niz to, ktore w sobie noszą Flipy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.05.02, 19:03 To czekam na Flapa ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.pai.net.pl 06.05.02, 20:11 Gość portalu: Ballest napisał(a): > To czekam na Flapa ??? Flipy chodzą stadami- ile ich jest -nikt nie wie. Nawet one. Jedyne, co wszyscy wiedzą, to , ze mają zakrecone ogony... Wiec musisz sie przyszykowac na przyjęcie większej pielgrzymki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.p.lodz.pl 06.05.02, 21:03 A my sie juz zdazylismy naszykowac na opowiesci o Donnersmackach i Ballestremach na ich tle - ale jakos-ci one nie nadciagnely :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.pai.net.pl 06.05.02, 21:47 O'Jejq?! A co Ty, Znawca Śląska Wytawny z wiedza taką, jakby codziennie utrwalaną byla- robisz w Niemczech? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.05.02, 21:53 Tak mieszkam od wielu lat w Niemczech ,obchodzilem tu juz 25 jubileum pracy, co nie znaczy , ze nie znam Slaska. Na Metarmofozach zrobi Meg trase do Plawniowitz, tam bede moje opowiastki o tych okolicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.pai.net.pl 06.05.02, 21:59 Rzuc we mnie linkiem, please... Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 06.05.02, 22:31 www.gliwiczanie.of.pl/ Wejdziesz na przewodniki, jeszcze nie jest gotowa, bedzie w nastepnym tygodniu. Inne strony tez zobaczyc mozesz, sa interesujace, nawet do ksiegi gosci sie wpisac mozesz, my czekamy na "Frelki" co sie Gliwicami interesuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.pai.net.pl 06.05.02, 22:39 Tyle czekalam ..., ze sama sobie znalazłam... Ale mam tez cos innego: zeus.polsl.gliwice.pl/~wojsl//woj_slaskie/p_gliw_rudziniec/plawniowice.ht ml Uklony-K Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 06.05.02, 22:50 A to Flipy widziały? free.of.pl/g/gliwiczanie/Piotlik/index1.html Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 06.05.02, 22:56 Tyle czekalam ..., ze sama sobie znalazłam... Ale mam tez cos innego: zeus.polsl.gliwice.pl/~wojsl//woj_slaskie/p_gliw_rudziniec/plawniowice.ht ml Uklony-K Przeciez ten link juz tez gdzies wstawilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim ___________________________No to teraz Książ IP: *.pai.net.pl 06.05.02, 23:03 www.ksiaz.pl/home.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: ___________________________No to teraz Książ 06.05.02, 23:13 Tez taka ruina jak Moszna!!! Tu link do srodkow skad przyszla na remont Plawniowitz: www.republikasilesia.com/presse/archiv/oberschlesien/010115.htm No i jeszcze jeden www.kuria.gliwice.pl/rocznice/index.php?numer=1&art= Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: ___________________________No to teraz Książ 06.05.02, 23:21 Kasiu, jeszcze jeden link do Gliwic: www.um.gliwice.pl/historia/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.p.lodz.pl 06.05.02, 23:57 Ano wlasnie sobie zobaczyly. Wczesniej widzialy w naturze. Czytalismy, ze w Gliwicach maja problemy z korkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip kopice IP: *.p.lodz.pl 07.05.02, 00:02 A teraz nam sie zachcialo zdradzic jedna z najwspanialszych ruin na Slasku: Kopice! Nie wiem, czy to jest gdzies w sieci; kasiaprim moze znajdzie (jak jeszcze nie spi). Tam flipy lubia jezdzic zupelnie bez przymusu. Ballest - tylko niech ci nie przyjdzie do glowy odbudowywac - bo zaczniemy machac ogonami!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Do Ballesta____________________Re: kopice IP: *.pai.net.pl 07.05.02, 00:10 Gość portalu: flip napisał(a): > A teraz nam sie zachcialo zdradzic jedna z najwspanialszych ruin na Slasku: > Kopice! Nie wiem, czy to jest gdzies w sieci; kasiaprim moze znajdzie (jak > jeszcze nie spi). > Tam flipy lubia jezdzic zupelnie bez przymusu. Ballest - tylko niech ci nie > przyjdzie do glowy odbudowywac - bo zaczniemy machac ogonami!! Nie bój Flipów- są przekupne. Dasz Im ptysia , albo jeszcze lepiej dwa- i pozwolą... ALE JA NIE POZWOLE !!! Sciskam łaby Wam Obu i zwolna oddalam się na spoczynek do alkowy w mojej polnocnej wiezy, bom zmorzona dzis wielce ... Dobranoc, Waszmosciom... Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Do Ballesta____________________Re: kopice 07.05.02, 07:18 Flipy i kaski w nagrode maly Link, ale kupcie sobie 3D okulary, warto zobaczyc: www.lrz-muenchen.de/~a2901ad/webserver/webdata/stereo/alpen/3dbilder.html Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 07.05.02, 21:56 Gdzie sa kasie i flipy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.p.lodz.pl 07.05.02, 21:58 flipy jeszcze sa i czekaja cierpliwie na prezentacje galerii slaskich przemyslowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.05.02, 00:01 Niech Flipy spojrza na gliwickie Forum i na sex jedyny neutralny temat na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.pai.net.pl 11.05.02, 19:39 Gość portalu: Ballest napisał(a): > Niech Flipy spojrza na gliwickie Forum i na sex jedyny neutralny temat na > swiecie O Boze, cos ze mna naie tak...Nie zrozumialam tej odpowiedzi...Przybliż... Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 11.05.02, 23:46 Nie na temat, wyslalem TOBIE UNIKALNE zdjecia od Ballestremow, ktore z powrotem przyszly(Tutaj cos stracilas) to byla nagroda, za konwersacje, sex na ja to jestem Profi ale inny temat i napewno nie dla Ciebie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim O'Rany, nic do mnie nie doszlo! (no text) IP: *.pai.net.pl 11.05.02, 23:54 Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: O'Rany, nic do mnie nie doszlo! (no text) 12.05.02, 00:08 Wiem, bo wyslalem 3 osobom a tylko od Ciebie z powrotem przyszlo, za to nie moge, ale chyba nie masz tych MB, to sa zdjecia od Ballestremow KOLOROWE z przed wojny, ktore nawet ta rodzina nie posiada, a wiec bylybys jedna z nie wielu ktore takie posiada, SZKODA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim Re: O'Rany, nic do mnie nie doszlo! (no text) IP: *.pai.net.pl 12.05.02, 00:16 Odp. na priv. A co wiesz na ten temat: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=LODZ&wid=1845604&aut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim korekta linku IP: *.pai.net.pl 12.05.02, 00:17 www.gazeta.pl/alfa/home.jsp? dzial=0511&forum=LODZ&wid=1845604&aut=jasam&aid=1845604 Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re:Do Kasi 12.05.02, 00:34 Wyslalem zdjecia jeszcze raz jak nie wroca, wysle wiecej, bo sa unikatami, nawet Familia Grafow, ich nie zna, wiec !!! Odpowiedz Link Zgłoś