Dodaj do ulubionych

Palac Balletremow w Plawniowicach

05.05.02, 11:37
Warto zobaczyc a za daleko nie macie:
free.of.pl/g/gliwiczanie/Ballest/index1.html
Obserwuj wątek
    • ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 05.05.02, 11:38
      Gliwice tez sa ladne:
      www.gliwiczanie.of.pl
    • grover Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 05.05.02, 12:41
      Piękne zdjęcia, chyba warto sie tam wybrać
      Grover
    • Gość: kasiaprim Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.pai.net.pl 05.05.02, 13:28
      Piękne dzięki...Sliczny...
    • Gość: flip Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.p.lodz.pl 05.05.02, 16:28
      A gdzie to jest i kto to zrobil? Kim byli Ballestremowie (czyli czyzby cos z
      rodzinnej sagi?)?
      • ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 05.05.02, 19:53
        Jest na drodze z Gliwic do Opola (A4) a tu link do ich rodziny:
        www.2mat.com.pl/kochcice/franc.htm
        Oczywiscie mam tez mnostwo innych wiadomosci o nich.
        Tylko pytac !!!!
        • Gość: flip Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.p.lodz.pl 05.05.02, 20:03
          Wiec ustalmy podstawy.
          Na Gornym Slasku kopalnie i huty mieli Donnersmarckowie, Borsig, Ksiazeta
          Pszczynscy - no i ci Ballestremowie. Czy daja sie oni poczytac jako jedni z
          najwiekszych? Gdzie mieli swoje kopalnie - w Rudzie? A w ktorej czesci?
          A kto mial Moszne?
          • Gość: kasiaprim Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.pai.net.pl 05.05.02, 21:00
            Flipie, fi donc!
            • Gość: flip Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.p.lodz.pl 05.05.02, 21:12
              Cicho-sza. Ballest robi wrazenie takiego, co zna Slask.
              • Gość: kasiaprim Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.pai.net.pl 05.05.02, 21:28
                I nie wie, biedny , co czyni, dajac Ci sie wciagnac w dyskusje. Nie
                przewidzial, ze oto jego zycie juz odtąd nie bedzie nigdy takie samo...

Drogi B.- masz oto spełnienie marzenia zycia i przeklenstwo w jednym - czyli
                Flipa. Strasznie jestem ciekawa waszej korespondencji. Bede was monitorowac-
                bo, jak dotąd - niezle efekty- dwa ciekawe linki . Niezle.
                Gnę się w uklonach , supraportach i guerquinach-K
                • ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 06.05.02, 18:05
                  Przepraszam, ale was zapomnialem, tu pierwszy link o Ballestremach:
                  www.pryzmat.media.pl/marzec00/2.html
                  • ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 06.05.02, 18:07
                    A teraz "huncwoty" nastepny link:
                    www.2mat.com.pl/kochcice/franc.htm
                    • ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 06.05.02, 18:28
                      No i jeszcze jeden link do ruiny w Mosznej:
                      www.gornyslask.pl/szuflada/ludzie/moszna.htm
                      • Gość: kasiaprim Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.pai.net.pl 06.05.02, 18:39
                        Czy jest na tym Twoim Kawałku Ziemi choc kilka metrow wolnego, bo jak znam
                        Flipy- to Ci pomnik za te linki bedą chcialy postawić!
                        One to kochają. Ja tez, ale mniej , bo nie mam dzis za duzo czasu a poza tym -
                        trudno o wieksze do Twych linkow uczucie, niz to, ktore w sobie noszą Flipy!
                        • Gość: Ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.05.02, 19:03
                          To czekam na Flapa ???
                          • Gość: kasiaprim Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.pai.net.pl 06.05.02, 20:11
                            Gość portalu: Ballest napisał(a):

> To czekam na Flapa ???

Flipy chodzą stadami- ile ich jest -nikt nie wie. Nawet one. Jedyne, co wszyscy
                            wiedzą, to , ze mają zakrecone ogony...
                            Wiec musisz sie przyszykowac na przyjęcie większej pielgrzymki...

• Gość: flip Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.p.lodz.pl 06.05.02, 21:03
                              A my sie juz zdazylismy naszykowac na opowiesci o Donnersmackach i
                              Ballestremach na ich tle - ale jakos-ci one nie nadciagnely :-(
                          • Gość: kasiaprim Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.pai.net.pl 06.05.02, 21:47
                            O'Jejq?!
                            A co Ty, Znawca Śląska Wytawny z wiedza taką, jakby codziennie utrwalaną byla-
                            robisz w Niemczech?
                            • Gość: Ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.05.02, 21:53
                              Tak mieszkam od wielu lat w Niemczech ,obchodzilem tu juz 25 jubileum pracy, co
                              nie znaczy , ze nie znam Slaska.
                              Na Metarmofozach zrobi Meg trase do Plawniowitz, tam bede moje opowiastki o
                              tych okolicach.
                              • Gość: kasiaprim Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.pai.net.pl 06.05.02, 21:59
                                Rzuc we mnie linkiem, please...
                                • ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 06.05.02, 22:31
                                  www.gliwiczanie.of.pl/

Wejdziesz na przewodniki, jeszcze nie jest gotowa, bedzie w nastepnym tygodniu.
                                  Inne strony tez zobaczyc mozesz, sa interesujace, nawet do ksiegi gosci sie
                                  wpisac mozesz, my czekamy na "Frelki" co sie Gliwicami interesuja.
                                  • Gość: kasiaprim Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.pai.net.pl 06.05.02, 22:39
                                    Tyle czekalam ..., ze sama sobie znalazłam...
                                    Ale mam tez cos innego:
                                    zeus.polsl.gliwice.pl/~wojsl//woj_slaskie/p_gliw_rudziniec/plawniowice.ht
                                    ml

Uklony-K
    • zamek Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 06.05.02, 22:50
      A to Flipy widziały?
      free.of.pl/g/gliwiczanie/Piotlik/index1.html
      • ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 06.05.02, 22:56
        Tyle czekalam ..., ze sama sobie znalazłam...
        Ale mam tez cos innego:

zeus.polsl.gliwice.pl/~wojsl//woj_slaskie/p_gliw_rudziniec/plawniowice.ht
        ml

Uklony-K

Przeciez ten link juz tez gdzies wstawilem.

• Gość: kasiaprim ___________________________No to teraz Książ IP: *.pai.net.pl 06.05.02, 23:03
          www.ksiaz.pl/home.htm
          • ballest Re: ___________________________No to teraz Książ 06.05.02, 23:13
            Tez taka ruina jak Moszna!!!
            Tu link do srodkow skad przyszla na remont Plawniowitz:
            www.republikasilesia.com/presse/archiv/oberschlesien/010115.htm

No i jeszcze jeden

www.kuria.gliwice.pl/rocznice/index.php?numer=1&art=
            • ballest Re: ___________________________No to teraz Książ 06.05.02, 23:21
              Kasiu, jeszcze jeden link do Gliwic:
              www.um.gliwice.pl/historia/
      • Gość: flip Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.p.lodz.pl 06.05.02, 23:57
        Ano wlasnie sobie zobaczyly. Wczesniej widzialy w naturze. Czytalismy, ze w
        Gliwicach maja problemy z korkami.
      • Gość: flip kopice IP: *.p.lodz.pl 07.05.02, 00:02
        A teraz nam sie zachcialo zdradzic jedna z najwspanialszych ruin na Slasku:
        Kopice! Nie wiem, czy to jest gdzies w sieci; kasiaprim moze znajdzie (jak
        jeszcze nie spi).
        Tam flipy lubia jezdzic zupelnie bez przymusu. Ballest - tylko niech ci nie
        przyjdzie do glowy odbudowywac - bo zaczniemy machac ogonami!!
        • Gość: kasiaprim Do Ballesta____________________Re: kopice IP: *.pai.net.pl 07.05.02, 00:10
          Gość portalu: flip napisał(a):

> A teraz nam sie zachcialo zdradzic jedna z najwspanialszych ruin na Slasku:
          > Kopice! Nie wiem, czy to jest gdzies w sieci; kasiaprim moze znajdzie (jak
          > jeszcze nie spi).
          > Tam flipy lubia jezdzic zupelnie bez przymusu. Ballest - tylko niech ci nie
          > przyjdzie do glowy odbudowywac - bo zaczniemy machac ogonami!!

Nie bój Flipów- są przekupne. Dasz Im ptysia , albo jeszcze lepiej dwa- i
          pozwolą...
          ALE JA NIE POZWOLE !!!
          Sciskam łaby Wam Obu i zwolna oddalam się na spoczynek do alkowy w mojej
          polnocnej wiezy, bom zmorzona dzis wielce ...
          Dobranoc, Waszmosciom...
          • ballest Do Ballesta____________________Re: kopice 07.05.02, 07:18
            Flipy i kaski w nagrode maly Link, ale kupcie sobie 3D okulary, warto zobaczyc:
            www.lrz-muenchen.de/~a2901ad/webserver/webdata/stereo/alpen/3dbilder.html
    • ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 07.05.02, 21:56
      Gdzie sa kasie i flipy???
      • Gość: flip Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.p.lodz.pl 07.05.02, 21:58
        flipy jeszcze sa i czekaja cierpliwie na prezentacje galerii slaskich
        przemyslowcow.
        • Gość: Ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.05.02, 00:01
          Niech Flipy spojrza na gliwickie Forum i na sex jedyny neutralny temat na
          swiecie
          • Gość: kasiaprim Re: Palac Balletremow w Plawniowicach IP: *.pai.net.pl 11.05.02, 19:39
            Gość portalu: Ballest napisał(a):

> Niech Flipy spojrza na gliwickie Forum i na sex jedyny neutralny temat na
            > swiecie

O Boze, cos ze mna naie tak...Nie zrozumialam tej odpowiedzi...Przybliż...
            • ballest Re: Palac Balletremow w Plawniowicach 11.05.02, 23:46
              Nie na temat, wyslalem TOBIE UNIKALNE zdjecia od Ballestremow, ktore z powrotem
              przyszly(Tutaj cos stracilas) to byla nagroda, za konwersacje, sex na ja to
              jestem Profi ale inny temat i napewno nie dla Ciebie !!!
              • Gość: kasiaprim O'Rany, nic do mnie nie doszlo! (no text) IP: *.pai.net.pl 11.05.02, 23:54
                • ballest Re: O'Rany, nic do mnie nie doszlo! (no text) 12.05.02, 00:08
                  Wiem, bo wyslalem 3 osobom a tylko od Ciebie z powrotem przyszlo, za to nie
                  moge, ale chyba nie masz tych MB, to sa zdjecia od Ballestremow KOLOROWE z
                  przed wojny, ktore nawet ta rodzina nie posiada, a wiec bylybys jedna z nie
                  wielu ktore takie posiada, SZKODA
                  • Gość: kasiaprim Re: O'Rany, nic do mnie nie doszlo! (no text) IP: *.pai.net.pl 12.05.02, 00:16
                    Odp. na priv.
                    A co wiesz na ten temat:
                    www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=LODZ&wid=1845604&aut
                    • Gość: kasiaprim korekta linku IP: *.pai.net.pl 12.05.02, 00:17
                      www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
                      dzial=0511&forum=LODZ&wid=1845604&aut=jasam&aid=1845604
                      • ballest Re:Do Kasi 12.05.02, 00:34
                        Wyslalem zdjecia jeszcze raz jak nie wroca, wysle wiecej, bo sa unikatami,
                        nawet Familia Grafow, ich nie zna, wiec !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka