Dodaj do ulubionych

"Rekordowy kraj"

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 22:38
W Żurawiach (wewnętrznym piśmie nieLOT-u) pojawił się dość obszerny artykuł o
temacie jak nazwa wątku. Zaczyna się stwierdzeniem: W ubiegłym roku
przewieźliśmy na liniach krajowych 660 tysięcy pasażerów, o ponad 40% więcej
niż w 2000 roku...
Rozmowa z Władysławem Czosnyką - kierownikiem Działu Rozwoju Siatki Krajowej
(HSK).
Cały artykuł jak już wspomniałem jest obszerny 2 i pół strony.
Ponieważ mowa o kraju, nastapiła więc też wzmianka o Łodzi:
"... Wznowiono również połączenie z Łodzią, lecz ze względu na brak
odpowiedniego wyposażenia lotniska wiele rejsów było odwołanych, co spowodowało
spadek zaufania pasażerów do naszych usług. Liczymy na istotną poprawę wyników
po zainstalowaniu systemu ILS na lotnisku Lublinek"
i dla pocieszenia, inni (konkretnie las) ma gorzej:
"...Szymany, a także cała wschodnia część kraju, stanowią na razie zbyt mały
potencjał ruch, aby myśleć o uruchomieniu stałych połączeń"

Wspomnę tylko, że wg. wykrsu największy przyrost pasażerów w roku 2001 nastąpił
w Rzeszowie 630,3%(z 2916 w '00 do 21297 w '01), inne mniejsze porty w 2001:
BZG - 8249 pas
IEG /Zielona G./ - 4544
LCJ - 1550.

Jeżeli ktoś by chciał przeczytać cały artykuł to niech da znać.

Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: MarcinK Ja bym chcial IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 10.05.02, 10:49
      Witam

No wlasnie, ja bym chcial przeczytac artykul.

Pozdrawiam, MarcinK
      • Gość: Mike Re: Ja bym chcial IP: *.bremultibank.com.pl 10.05.02, 11:37
        Podaj adres mailowy, to jakoś się zgadamy.

Pozdrawiam,
        • Gość: MarcinK Do Mike'a IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 10.05.02, 12:00
          Prosze oto adres:

mkaniew@poczta.onet.pl

Pozdrawiam, MarcinK
    • Gość: MarcinK podziekowania IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 17.05.02, 15:18
      Witam

Artykul przeczytalem i warto bylo. Dziekuje Mike'owi za udostepnienie.

Pozdrawiam, MarcinK
      • Gość: MarcinK skleroza (moja) IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 17.05.02, 15:22
        Witam

I jeszcze zapomnialem napisac iz bardzo zaciekawilo mnie (w kontekscie Lublinka)
        zdanie, iz bardzo trudno LOTowi bylo pozyskac pasazerow w Bydgoszczy. Otoz przez
        dlugi czas srednio na rejs przypadalo 2-3 pasazerow, a obecnie 18-20. Jako, ze do
        Bydgoszczy z Wa-wy jest dalej niz do Lodzi z Wa-wy wiec strata na takim pustym
        przelocie jest wieksza niz na pustym rejsie do Lodzi (moze minimalnie ale zawsze).
        Jednak polaczenie z Bydgoszcza LOT promowal zdecydowanie, a u nas jak jest kazdy
        widzi.

O co w tym chodzi? Czy sa miasta rowne i rowniejsze? Od czego zalezy traktowanie
        poszczegolnych lotnisk przez LOT?

Pozdrawiam, MarcinK
        • m..m Re: skleroza (moja) 17.05.02, 15:41
          Nie oceniaj Marcinie LOT'u tak surowo. W stosunku do naszego miasta tez sie bardzo starali. Czy ty wiesz ile
          wysilku kosztowalo tak doskonale ZNIECHECENIE lodzian do swoich uslug.
          Pozdrawiam z lekka nutka ironii
          M..M
          • Gość: MarcinK Re: skleroza (moja) IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 17.05.02, 17:08
            Echhh, szkoda gadac. Ciekawe tylko co wymysla po zalozeniu tego ILSa.

Pozdrawiam, MarcinK
            • m..m Re: skleroza (moja) 17.05.02, 17:18
              Nic nie beda wymyslac. Po prostu na kilka dni przed ooodaniem ILS'a do uzytku oglosza w prasie i innych
              mediach, ze polaczenie WAW-LCJ-WAW w ciagu ponad rocznej eksploatacji udowodnilo swoja nierentownosc.
              Podepra sie statystyka sprzedanych biletow, nie wspominajac, ze biletow nie mozna kupic i zamkna polaczenie w
              cholere.

Swoja droga, za notoryczne odwolywanie polaczen do Lodzi odpowiedzialny, lub wspolodpowiedzialny, jako
              dyrektor lodzkiego oddzialu LOT, jest pan T. Rosset. Zasiada on rownoczesnie w radzie nadzorczej Portu
              Lotniczego Lublinek. Dziala wiec na szkode zaradzanej praz siebie spolki (to ma jakas prawnicza nazwe, ostatnio
              czesto podala w mediach, ale coz skleroza...). Jest to przestepstwo i podlega sciganiu. Moze by wiec
              zawiadomienie do prokuratury ...

Pozdrawiam
              M..M
            • m..m Re: skleroza (moja) 17.05.02, 17:20
              Acha, jeszcze jedno
              Przedwczoraj rozmawialem, calkowicie prywatnie, z jednym z pracownikow EuroLOT'u, ktory powiedzial mi
              wprost, ze polityka jego firmy ma na celu udowodnienie nieoplacalnosci rejsow do Lodzi.
              Nie pokusze sie o rozwiniecie mysli, bo szkoda by wyslac watek na osla...
              M..M
              • Gość: MarcinK Re: skleroza (moja) IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 17.05.02, 17:23
                Ale jaki to ma cel???

Pozdrawiam, MarcinK
                • m..m Re: skleroza (moja) 17.05.02, 17:26
                  Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> Ale jaki to ma cel???
                  >
                  > Pozdrawiam, MarcinK

A chociazby personalny. Nie nauczyles sie, ze w tym kraju mozna spierdolic kazda rzecz, nie liczac sie z zadna skala
                  i kosztami, byle tylko dokopac przeciwnikowi? Bez znaczenia czy jest to przeciwnik polityczny, czy masz z nim
                  zatargi czysto personalne.

M..M

• Gość: Marek Re: skleroza (moja) IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 20:24
                    W takim razie proponuję najpierw pikietę a póżniej blokadę biura LOT-u na
                    Piotrkowskiej co najmniej na tydzień niech wtedy przyjedzie Zarząd LOT-u i
                    będzie okazja,żeby sobie wszystko wyjaśnić za i przeciw.
                    • Gość: marcin_ Re: PYTANKO IP: *.lodz-teofilow.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 22:26
                      czy aby nie jest tak, ze LOT ma obowiazek latac do Lodzi ? Przeciez to
                      Panstwowa spolka. O tym mowi chyba konstytucja. czy sie nie myle?
                      • Gość: Marek Re: PYTANKO IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 16:17
                        Masz rację w całej rozciągłości i śmialo można zrobić doniesienie do
                        prokuratury w tej sprawie.
                        • Gość: HackFinn Prosze o cos optymistycznego! IP: *.pl 19.05.02, 16:14
                          Napiszcie cos optymistycznego bo mam kaca po juwenaliach i zaraz zalapie dola!
                          HackFinn;)
                          • Gość: Arecki Re: Prosze o cos optymistycznego! IP: *.centertel.pl 20.05.02, 10:36
                            Optymistyczne jest tylko to, ze moze niedlugo bedzie ILS. Wedlug mnie LOT wkrotce
                            przestanie zupelnie latac do Lodzi (powod wiadomy). Najgorsze jest co innego - my
                            jako lodzianie robimy niewiele aby to zmienic (moze za wyjatkiem grupy
                            zapalencow). Miasto wydalo jakies 100 milionów na tramwaje, a nie slyszelem nawet
                            o planach zainwestowania glupich kilku milionow w Lublinek. Nasz glos sie nie
                            liczy. Zobaczcie ile osob udziela sie na tym forum - kilka. Reszty to nie
                            interesuje. Lepiej nie bedzie...
                            Arecki

Gość portalu: HackFinn napisał(a):

> Napiszcie cos optymistycznego bo mam kaca po juwenaliach i zaraz zalapie dola!
                            > HackFinn;)

• Gość: HackFinn Re: Prosze o cos optymistycznego! IP: 213.25.169.* 20.05.02, 13:06
                              Tramwaje kosztowaly ok. 150 milionow!
                              Doprowadzenie Lublinka do rozmiarow i wyposazenia normalnego portu to gora 30-
                              40 milionow.
                              HackFinn;)
                              • Gość: MarcinK Re: Prosze o cos optymistycznego! IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 20.05.02, 13:19
                                Przepraszam ale tramwaje kosztowaly 105mln zl. Remotnow torow itp nie liczmy, bo te
                                i bez wymiany tabory trzebaby naprawiac.

Pozdrawiam, MarcinK

PS To tak w kwestii formalnej bo zgadzam sie, ze Lublinek to koszt mniejszy i zapewne
                                wazniejszy.

MK
                                • zamek Re: Prosze o cos optymistycznego! 20.05.02, 13:23
                                  I jeszcze jedno - tramwaje to koszt już poniesiony. Być
                                  może teraz, przy skutecznym lobbingu uzyskanie na
                                  Lublinek pieniędzy (mniejszych, niż na Citki, co ważne)
                                  będzie łatwiejsze niż wcześniej.
                                  Czego wszystkim życzę serdecznie :)
                                  Pozdrowienia
                            • bruno11 Re: Prosze o cos optymistycznego! 20.05.02, 15:11
                              Gość portalu: Arecki napisał(a):

Wedlug mnie LOT wkrot
                              > ce
                              > przestanie zupelnie latac do Lodzi (powod wiadomy). Najgorsze jest co innego -
                              > my
                              > jako lodzianie robimy niewiele aby to zmienic (moze za wyjatkiem grupy
                              > zapalencow). Miasto wydalo jakies 100 milionów na tramwaje, a nie slyszelem naw
                              > et
                              > o planach zainwestowania glupich kilku milionow w Lublinek. Nasz glos sie nie
                              > liczy. Zobaczcie ile osob udziela sie na tym forum - kilka. Reszty to nie
                              > interesuje. Lepiej nie bedzie...
                              > Arecki

No nareszcie jakiś rozsądny głos. Im szybciej wszyscy (tzn. wszyscy trzej) tak
                              zaczniecie myśleć - tym lepiej!
                              • Gość: HackFinn Do bruna11 IP: *.ipartners.pl / *.skydive.pl 21.05.02, 14:12
                                bruno11 napisał(a):

> Gość portalu: Arecki napisał(a):
                                >
                                > Wedlug mnie LOT wkrot
                                > > ce
                                > > przestanie zupelnie latac do Lodzi (powod wiadomy). Najgorsze jest co inne
                                > go -
                                > > my
                                > > jako lodzianie robimy niewiele aby to zmienic (moze za wyjatkiem grupy
                                > > zapalencow). Miasto wydalo jakies 100 milionów na tramwaje, a nie slyszele
                                > m naw
                                > > et
                                > > o planach zainwestowania glupich kilku milionow w Lublinek. Nasz glos sie
                                > nie
                                > > liczy. Zobaczcie ile osob udziela sie na tym forum - kilka. Reszty to nie
                                > > interesuje. Lepiej nie bedzie...
                                > > Arecki
                                >
                                > No nareszcie jakiś rozsądny głos. Im szybciej wszyscy (tzn. wszyscy trzej) tak
                                > zaczniecie myśleć - tym lepiej!
                                bruno ty sie tu chlopie marnujesz. z takimi pogladami i zaangazowaniem miejsce w
                                zarzadzie EuroLotu masz jak w banku!
                                HackFinn;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka