Dodaj do ulubionych

Palący kierowcy

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 06:46
Prawo o ruchu drogowym zabrania.
Wewnętrzny regulamin MPK surowo zakazuje.
I co z tego ?
Kierowcy i motorniczowie nagminnie palą w czasie jazdy.
Latem to jeszcze ujdzie, ale zimą śmierdzi w całym pojeździe.
Przeciez autobusami i tramwajami jeżdzą również małe dzieci

Moze zatrudniac niepalących ?

Obserwuj wątek
    • Gość: mat26 Re: Palący kierowcy IP: *.interserwer.pl 10.05.02, 08:29
      Zatrudnianie niepalacych to bylaby dyskryminacja i konflikt z prawem. W pracy
      powinny byc wyznaczone miejsca do palenia. Rozumiem, ze w przypadku kierowcow
      MPK sa to postoje na krancowkach (i nie w pojezdzie tylko na zewnatrz).
      • Gość: geograf Re: Palący kierowcy IP: *.toya.net.pl 10.05.02, 10:22
        Chciałbym przypomniec, że według nowego rozporzadzenia Ministra Spraw Wewnetrznych (czy jak on tam inaczej się nazywa) palenie papiuerosów w miejscach publicznych (chodzi o miejsca zamknięte) jest zakazane i podlega karze 500 złotowej.
        Niestety kierowcy i motorniczowie tego nie respekltuja i pala sobie w najlepsze bo nie moga wytrzymac tej godzinki berz papierosa....

MPK powinno tym sie zajac.
    • yavorius Re: Palący kierowcy 12.05.02, 10:16
      Bo tak naprawdę jaka jest różnica między tym, jak zapali kierowca, a palącym
      pasażerem? Dla mnie żadna. Śmierdzi i tu i tu.
    • Gość: Michał Re: Palący kierowcy IP: *.retsat1.com.pl 14.05.02, 21:26
      Gość portalu: tzra napisał(a):

> Prawo o ruchu drogowym zabrania.

Przypomnij mi proszę, w którym miejscu.

> Wewnętrzny regulamin MPK surowo zakazuje.
      > I co z tego ?
      > Kierowcy i motorniczowie nagminnie palą w czasie jazdy.
      > [...]

Napisz do MPK o tym. Może poskutkuje. Mnie to też przeszkadza.
      • kuba203 Re: Palący kierowcy 18.05.02, 05:17
        Ejże, to u Was nawet w czasie jazdy palą? No to już jest bezczelność. A u nas
        za to jest inny problem, bo mianowicie wielu kierowców słucha w czasie jazdy
        walkmana.
        • geograf Re: Palący kierowcy 18.05.02, 08:57
          U nas kierowcy słuchaja po prostu radia, nie powiem, czasami to i małe urozmaicenie podroży;)
          • kuba203 Re: Palący kierowcy 18.05.02, 20:38
            U nas też często słuchają, i mnie to wcale nie przeszkadza, nawet sam sobie
            lubię podsłuchiwać wtedy (najfajniej było kiedyś, jak kierowca słuchał w radiu
            transmisji ze skoków Małysza - wszyscy stali obok niego i słuchali, a reszta
            autobusu była wolna :))). Ale nie wiem skąd ostatnio wziął się zwyczaj, że
            zamiast włączonego radia mają walkmana na uszach. To jest chyba nawet
            zabronione.
            • geograf Re: Palący kierowcy 18.05.02, 20:45
              pomimo tego, że sam to potępiam- zastanówmy sie czy to w ogóle jest zakazane, bo czemu miałoby byc? papierosy- wiadoma sprawa, a to?
              a może myle się:(
              • kuba203 Re: Palący kierowcy 19.05.02, 20:46
                Bo jeśli kierowca ma słuchawki na uszach, to nie słyszy, co się dookoła dzieje,
                np nadjeżdżającej karetki, albo tramwaju... I robi się niebezpiecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka