Dodaj do ulubionych

Będzie ciekawie podczas remontu

IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 11.05.02, 13:46
Nie znam jeszcze dokładnie wszystkich tras objazdów zaplanowanych na czas
remontu skrzyżowania Legionów/Zachodnia, ale wiem, że:

15 będzie jeździć do Zdrowia
43/43bis będzie skrócone do Zdrowia
Na odcinku pl. Wolności-Stoki zostanie uruchomiona dodatkowa linia tramwajowa.

Łukasz Stefańczyk
Obserwuj wątek
    • hubar Re: Będzie ciekawie podczas remontu 11.05.02, 14:56
      A jak będą jeździć 2, 3, 6, 11,??
      • geograf Re: Będzie ciekawie podczas remontu 11.05.02, 21:58
        jeszcze 95, 96 i 99....

Ciekawi mnie z jaka częstotliwościa będzie jeździła ta dodatkowa linia...
        • yavorius Re: Będzie ciekawie podczas remontu 12.05.02, 11:40
          i 59 i 78
        • yavorius Re: Będzie ciekawie podczas remontu 12.05.02, 11:40
          Przecież to będzie jeden wielki kocioł
          • geograf Re: Będzie ciekawie podczas remontu 12.05.02, 12:51
            yavorius napisał(a):

> Przecież to będzie jeden wielki kocioł

niestety, ale trzeba przeprowadzic ten remont.
            Szkoda tylko, że z obiecywanego rozpoczęcia remontu w wakacje nic nie wyjdzie....
      • Gość: Jote Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: 212.191.37.* 14.05.02, 16:35
        hubar napisał(a):

> A jak będą jeździć 2, 3, 6, 11,??

Najbardziej oczywistym wydaje sie byc skierowanie po trasie Kosciuszki - Zielona -
        Narutowicza - Kilinskiego - Polnocna - Zachodnia.
        Mam lepsze pytanie: skoro 15 na Zdrowie, to co na Koziny?

Pozdrawiam,
        Jan Szulew, KMST
        • yarro_ Re: Będzie ciekawie podczas remontu 14.05.02, 23:51
          No to może tam 15 puścić, ale ona i tak temtędy pojedzie tylko nie w Cmentarną
          i Srebrzyńską tylko prosto na Zdrówie.

<Y><
          • Gość: geograf Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: *.toya.net.pl / 10.0.219.* 15.05.02, 06:43
            a może 7 niech jeździ Politechniki-Czerwona-Przybyszewskiego???
    • Gość: Bart Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 13:59
      Gość portalu: Ł.S. napisał(a):

> Na odcinku pl. Wolności-Stoki zostanie uruchomiona dodatkowa linia tramwajowa.

Proponuję 17.

Pozdrawiam, Bartosz Stępień, KMST

• Gość: mch Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: *.pai.net.pl 12.05.02, 14:50
        Powrót do przeszłości? :)
        • yarro_ Re: Będzie ciekawie podczas remontu 12.05.02, 23:22
          Przepraszam, ale mamy pewien smieszny tramwaj, który jeździ trasą byłej 17stki.
          Jest to 43bis z literką "A"... ;) czemu nie moze się nazywać 17?
          • Gość: Ł.S. Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 12.05.02, 23:48
            yarro_ napisał(a):

> Przepraszam, ale mamy pewien smieszny tramwaj, który jeździ trasą byłej 17stki.
            >
            > Jest to 43bis z literką "A"... ;) czemu nie moze się nazywać 17?

Teoretycznie może, ale czy jest sens (od)tworzyć kolejny numerek dla tych kilku
            kursów?

Ł.S.
            • yarro_ Re: Będzie ciekawie podczas remontu 13.05.02, 00:26
              1. Myślę, ze tak. Bo co robi tramwaj podmiejski jeżdżący tylko w granicach
              administracyjnych miasta?
              2. Mogłoby byc tych kursów wówczas wiecej :)

<Y><
              • Gość: geograf Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: *.toya.net.pl / 10.0.219.* 13.05.02, 07:54
                yarro_ napisał(a):

> 1. Myślę, ze tak. Bo co robi tramwaj podmiejski jeżdżący tylko w granicach
                > administracyjnych miasta?

Może już zawsze rozróżniajmy firmę, poprzez numeracje linii, co ty na to?

> 2. Mogłoby byc tych kursów wówczas wiecej :)

A czy jest taka potrzeba?
                :)
    • yavorius Re: Będzie ciekawie podczas remontu 13.05.02, 10:38
      Proponuję z Zachodniej w Ogrodą dwa pasy dla skręcających w lewo, tam pojedzie
      59 i 78 do Nowomiejskiej i do placu Wolności. A co z 96, 96, 98 i 99??? Hm,
      może w Ogrodową w lewo, do placu Wolności i dalej Piotrkowską :)))) ???
    • Gość: SzK Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 19:25
      Będzie można na zdrowiu zrobić wreszcie zdjęcie czegoś innego niż 9-tki i
      43bis...
      A jakie oznaczenie będzie miała linia Plac Wolności - Stoki ?
      Ja bym proponował 17-kę lub 15A
    • Gość: Jote Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: 212.191.37.* 16.05.02, 16:15
      Gość portalu: Ł.S. napisał(a):

> [...] Na odcinku pl. Wolności-Stoki zostanie uruchomiona dodatkowa linia
      tramwajowa.

Dawno nie bylo dodatkowej linii tramwajowej, a tym bardziej juz dwoch i to
      jeszcze oznaczonych "Z" :) Ta druga na trasie Pl. Wolnosci - Wycieczkowa.
      Autobusy na Piotrkowskiej? Tez ciekawy pomysl :) Szczegoly na stronie MPK.

Pozdrawiam,
      Jan Szulew, KMST
      • Gość: yavorius Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: 212.191.66.* 16.05.02, 17:29
        Ale będzie fajowo!!! 95 i 96 i 99 na Pietrynie - mówiłem!!!
        • Gość: Jote Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: 212.191.37.* 16.05.02, 17:56
          Gość portalu: yavorius napisał(a):

> Ale będzie fajowo!!! 95 i 96 i 99 na Pietrynie - mówiłem!!!

Moze to i fajne ale dla mnie to glupota :) Ja bym puscil to Wschodnia... No ale
          coz - nie moje zmartwienie, dla mnie to lepiej, bedzie co focic.

Pozdrawiam,
          Jan Szulew, KMST
          • geograf Re: Będzie ciekawie podczas remontu 16.05.02, 22:58
            Musze przejechac się tymi liniami po Piotrkowskiej:)), szkoda że tylko w jedna strone...:/
            dobre i to:))
      • Gość: Pietja Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 17:46
        Tak pokićkanej sytuacji w Łodzi nie mieliśmy już dawno!
        • Gość: mioltram Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 16.05.02, 18:12
          a chcialbym was sie spytać a dlaczego nie do wschodniej, piotrkowska jest pewną
          wizytówką łodzi , fundacja ulicy piotrkowskiej troszczyla się o ładną
          nawierzchnię z kostki i teraz jak mają jezdzić tam autobusy to az przeraza
          wszystkie linie jezdzące zachodnią sa bardzo zatloczone jak maja jeszcze
          jezdzić po takiej słabej nawierzchnii jak piotrkowska , nie mówiąc o
          spacerujących po piotrkowskiej którzy przyzwyczajeni są ze tutaj jest ruch
          przede wszystkim dla pieszych -moze bycc to przyczyną wielu wypadkow z ich
          udziałem , po takim objezdzie nawierzchnia będzie w takim stanie jak na
          pierwszym remontowanym , albo nawet gorszym
          • yavorius Re: Będzie ciekawie podczas remontu 17.05.02, 09:46
            Będzie kurz, pył i brud. A dzisiaj na placu Wolności stawiali supki przystankowe
            • yavorius Re: Będzie ciekawie podczas remontu 17.05.02, 09:47
              sorry, winno być słupki. Zjadłem "ł"
    • zamek Re: Będzie ciekawie podczas remontu 17.05.02, 01:19
      A tak nawiasem jakby połączyć obie "zetki" tramwajowe w
      jedno, to powstanie coś na kształt tej niegdysiejszej
      30, co to się nigdy nie doczekała realizacji... (link
      dla przypomnienia:
      www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=391&wid=639146&aid=639146)
      Pozdrawiam
      • Gość: milotram Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 17.05.02, 10:15
        jestem ciekaw czy piotrkowską będą jezzdzić tylko autobusy
        • Gość: milotram Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 17.05.02, 10:18
          a moze by tak puscić całą piotrkowską normalny ruch kołowy :((((
          najlepej zniszczyć piotrkowską brudem i spalinami jeszcze graficiarze i wandale
          i sprawa zalatwiona
          • geograf Re: Będzie ciekawie podczas remontu 17.05.02, 13:56
            jeeeeeeeju!
            I po co Ty tak panikujesz?? Co się stanie? Czy przez 3 linie autobusowe jeżdżace małym odcinkiem Piotrkowskiej przez niecałe 2 miesiace główna ulica zapadnie się, zrobia się koleiny, a mury kamienic nie wytrzymaja i popękaja??

Przecież to sa autobusy- nie objazd dla samochodów...

nie przesadzaj..jak dla mnie to będzie to niebywała atrakcja:)) Szkoda tylko, że nie będzie ani jednego przystanku na Piotrkowskiej...:(
            • Gość: MarcinK Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 17.05.02, 15:07
              Witam

Byc moze samochody osobowe w duzej ilosci to zagrozenie dla pieszych, smrod, czy
              halas ale male zagrozenie dla nawierzchni. Nawierzchnie niszcza wlasnie ciezarowki
              i duze samochody. Nie wiem jak to wyglada z autobusami ale gdy porowanamy osobowki
              i TIRy to przejazd jednego w pelni ociazonego TIRa niszczy jezdnie tak jak przejazd 10.000
              samochodow osobowych.

Pozdrawiam, MarcinK
              • geograf Re: Będzie ciekawie podczas remontu 17.05.02, 15:51
                Znam te dane. Ktoś kiedyś podał je przy okazji mówienia o Aleji Włókniarzy.
                Ale w końcu te autobusy musza któraś droga jechac, a Wschodnia, podejrzewam, nie będzie o wiele bardziej przejezdna. Piotrkowska to moim zdaniem najlepsze wyjście. Remonty takich miejsc wymagaja poświęceń...niestety...
                W końcu to tylko autobusy- nie będa się zatrzymywały i niszczyły nawierzchni w konkretnym miejscu bardziej niż na pozostałej drogi
                • Gość: Ja Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 20:10
                  Ale najlepiej i tak będzie na Kilińskiego. 4*6 + 3*8=48 kursów na godzinę w
                  jedną stronę!!! O w mordę!
                  • Gość: Ł.S. Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 17.05.02, 20:51
                    Gość portalu: Ja napisał(a):

> Ale najlepiej i tak będzie na Kilińskiego. 4*6 + 3*8=48 kursów na godzinę w
                    > jedną stronę!!! O w mordę!

A mnie bardziej podoba się inna rzecz. Otóż linię 2 obsługiwać będzie 19 brygad.
                    To absolutny rekord czasów nowożytnych. :)
                    Obecnie najwięcej to 17.
                    19 brygad ponoć miała też kiedyś linia "26".

Pozdrawiam,
                    Ł.S.
    • geograf Re: Będzie ciekawie podczas remontu 17.05.02, 21:39
      Jak dla mnie najbardziej idiotyczna trasa będzie objazdowa 7.
      Czy nie lepiej byłoby puścic ja z Kozin, Gdańska, Politechniki, Czerwona, Przybyszewskiego i dalej włściwia trasa?
      Obeszło by się bez zastępczego autobusu Z-3, a na Politechniki wreszcie byłyby dwie linie tramwajowe;))
      • yavorius Re: Będzie ciekawie podczas remontu 19.05.02, 18:37
        Albo 7 można by było do placu Wolności puścić, a nie wiadomo po jaką cholerę na
        Radiostację.
        • Gość: milotram Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 16.06.02, 17:52
          moze zbyt pózno o tym piszę ale teraz sobie pomyslalem ze mozna było linie
          tramwajowe pokierować w następujący sposób.
          15 -bez zmian tj.kurczaki-zdrowie
          zmiana by dotyczyła jednak kursowania 4 kursy na gdz w gdz szczytu i 2 w
          pozostałe godziny
          7-z kozin do gdanskiej b.z nastepnie gdańską zeromskiego-paderewskiego do pętli
          na kurczakach-kursowanie na tej trasie 6 kursów w gdz szczytu i 2 poza.
          w ten sposób zachowało by się 10 kursów na al.politechniki.
          • geograf Re: Będzie ciekawie podczas remontu 16.06.02, 18:33
            hmmmmmmmm....
            dobre, dobre...a co na to inni??
            szkoda, ze już za późno...:(
            ale niedługo koniec remontu
            • Gość: milotram Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 16.06.02, 19:11
              moja nastepna propozycja dotyczyla by lin 3 i 9
              linia 3-z warszawskiej do zgierskiej b.z. następnie zgierską pomorska do
              telefonicznej ( zastąpienie z 1 i z 2 )w przypadku 7 (zastąpienie z 3)
              linia 9-z rokicinskiej do puszkina bez zmian następnie puszkina-
              przybyszewskiego-piotrkowską-kosciuszki-zieloną-do pętli zdrowie( zwiekszona
              częstotliwosc z 6 do 8 kursów na godzinę )
              linia 13 bez zmian na trasie ale zwiększona częstotliwosc z 6 do 8 kursów w
              szczycie .(zastąpiły by te kursy w jakimś stopniu 9 na trasie kopcinskiego.)
              • pmklodz Re: Będzie ciekawie podczas remontu 16.06.02, 19:34
                poieram w 10000000%
                • Gość: milotram Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: *.toya.net.pl / 10.0.214.* 16.06.02, 19:58
                  dalej jak juz ktoś wspominal o lini 2-z dąbrowy do zielonej bez zmian następnie
                  zieloną -włokniarzy i dalej na własciwą trasę.
                  jedyne linie które nie uległy by zmianie to 6 i 11 ( chodzi tu o objazdy)
                  • geograf Re: Będzie ciekawie podczas remontu 16.06.02, 20:13
                    nie podoba mi się, zarówno 2 (po co 3 linie na Włókniarzy??)
                    9 to w ogóle dno..bo po co taka bezsensowna trasa 3??
                    Ogólnie pomysł z 15 i 7 dobrze, nawet bardzo, ale reszta...dobrze, ze remont się kończy...
                    • zamek do Milotrama 16.06.02, 22:27
                      Pardon, że nie na temat, ale:
                      BŁAGAM!!! Zacznij właściwie odmieniać słowo linia!
                      Dopełniacz liczby pojedynczej: (tej) LINII, a nie LINI;
                      Dopełniacz liczby mnogiej: (tych) LINII,a nie LIN (LIŃ?)!
                      Pozdrawiam
                    • Gość: Greg Re: Będzie ciekawie podczas remontu IP: 212.191.130.* 17.06.02, 10:39
                      Ciągniecie ten temat, jakieś teoretyczne pomysły, a przecież ten remont już się
                      kończy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka