Dodaj do ulubionych

Top Wszechczasów :)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 17:30
Nom i mamy kolejny miły wieczór z piękna i wiecznie żywą klasyka muzyki :).
Rok męczarni z wysłuchiwaniem na każdym miejscu hip hopu techno i tego całego
chłamstwa :). Nareszcie Stara i nowa dobra muzyka. Ech... a tak mało jej
ostanio...

P.S.
Dla tych którzy nie wiedzą to na Radiowej Trójce dziś od 16 do 22 :).
Obserwuj wątek
    • lennon1 Re: Top Wszechczasów :) 11.12.04, 20:07
      Teraz właśnie grają "Imagine"
      • Gość: Al_ Re: Top Wszechczasów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 20:09
        Wiem :) Kocham Lennona... heh 24 lata i 3 dni temu :(. Niestety... Ale i tak
        jest największy !!
        • lennon1 Re: Top Wszechczasów :) 11.12.04, 20:12
          Co obstawiasz Marek K czy Led Zeppelin?
          • Gość: Al_ Re: Top Wszechczasów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 20:19
            Na pewno Ledzi na drugim a na pierwszym Brothers :D. Skoro Lennon już był ;).
            No chyba, że Floydzi wygrają... ale hige hopes i hey you już było... :/. Kurczę
            w tym roku to juz na dwa fronty nagrywam :). Żeby nie było jak co roku, że w
            polowie piosenki mi sie kaseta kończy :D. Jak choćby podczas nagrywania listy
            1000 :(
            • Gość: qwerty Re: Top Wszechczasów :) IP: *.toya.net.pl 11.12.04, 20:31
              bardzo bym chciał aby na pierwszym była arahia kutu.
              • Gość: Al_ Re: Top Wszechczasów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 20:36
                Hmm... Ja bym rózne rzeczy chciał :). Czemu np. Hotel California jest tak
                nisko? A Sound of silence nie awansowało do 50 :(. A to jedna z
                najpiękniejszych piosenek... Ale czy arahja jest aż tak ładna? Hmm... Ja tam za
                Kultem i Kazikiem nie przepadam... Dla mnie Kazik jest już tak monotonny... Ale
                Arahja jest fajna... Jak dla mnie na... 7 8 miejsce...
                • Gość: qwerty Re: Top Wszechczasów :) IP: *.toya.net.pl 11.12.04, 20:54
                  wróżka?
                  • Gość: Al_ Re: Top Wszechczasów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 21:02
                    hihi :).
    • Gość: Al_ Re: Top Wszechczasów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 21:09
      To co
      1. Brothers
      2. Ledzi
      3. Another?
      ;)
      • lennon1 Re: Top Wszechczasów :) 11.12.04, 21:16
        Tak jest od 3 lat. Może coś się przemiesza.
        • Gość: Al_ Re: Top Wszechczasów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 21:25
          No chyba nie :D. Ja naparwdę życzę Dire żeby wygrali :). A nie ma co ukrywać
          ledzi akurat w tej piosence wypadli lepiej niż flojdzi :). Skoro Queen jest na
          5 to kto im zagrozi ;).
          • lennon1 Re: Top Wszechczasów :) 11.12.04, 21:28
            Dla mnie nr1 powinno byc "Since I've Been Loving You" - Led Zeppelin
            Może dlatego, że mam wspomnienia
            • Gość: Al_ Re: Top Wszechczasów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 21:33
              o 4. one ;P. np. tego bym nie wstawił na 4 ... to zasługuje na pierwszą... 15
              ale 4? !! hmmm ledzi... na 1 .... i to to... no ja bym wybrał na pewno coś
              innego :). Albo lennona albo beatles :). Wkońcu to oni są jak do tej pory i
              nadl największym zespołem na swiecie. Nikomu nie udało się sprzedać tylu płyt
              co im i zdaje się prędko się to nie zmieni... Więc zasługują wkońcu na pierwsze
              miejsce :). Tak sądzę ja :D
              • kangur.hip.hop Pip Popczasów 14.12.04, 11:00
                Gość portalu: Al_ napisał(a):
                > beatles
                > Nikomu nie udało się sprzedać tylu płyt co im

Al_e jak liczac? W Stanach? (Co wiemy o Chinach?) W singlach? Dżinglach?
                Czy czterech (pieciu) na jednego to banda lysego. (Sala Solo.) Czy Garth
                Brooks bije Ledów. Elvis bije Bitli. Bitli bije słowika o poranku zapach.

Albowiem powiedziane jest:
                Przypatrzcie się niebieskim ptakom: płyt nie sieją, nie rżną, nie zbierają.
    • lennon1 Re: Top Wszechczasów :) 11.12.04, 21:31
      No to już pierwsza trójka znana
      • Gość: Al_ Re: Top Wszechczasów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 21:35
        Ano Ano :D. hehe :D. No bankowo Brothers wygra :D. no musi :D Nie zrobią mi
        tego. Panowie z Dire do boju :D. I pomimo mojej miłości do Floydów Another nie
        zasługuje na pierwsze miejsce na pewno :)
        • lennon1 Re: Top Wszechczasów :) 11.12.04, 21:39
          Też tego nie rozumiem dlaczego ten utwór Floydów
        • Gość: Al_ hihi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 21:39
          3 już :D. Planowo :d
        • lennon1 Re: Top Wszechczasów :) 11.12.04, 21:39
          No to wszystko już jasne - powtórka z 2003,2002, 2001
          • Gość: Al_ Re: Top Wszechczasów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 21:42
            mi to pasuje :). Bardzo :)
            • lennon1 Re: Top Wszechczasów :) 11.12.04, 21:46
              Średnia wieku pierwszej trójki to ponat 26 lat. Wiekszości z Was nie było na
              świcie.
              • Gość: Al_ Re: Top Wszechczasów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 21:50
                Ja mam 20 lat. Nie jest moją winą, że wylosowałem na narodziny rok 1984. Ważne
                jest to, że wśród szmatłctwa dzisiejszej muzy wybieram to co jest naprawdę
                dobre. I odrzucam modę na hh i techo oddając duszę i serce stremu dobremu
                rockowi. Nie sztuką jest się urodzić w odpowiednim czasie, sztuką jest sie
                urodzić w złym czasie ale doceniać prawdziwe piękno :).
                • lennon1 Re: Top Wszechczasów :) 11.12.04, 21:51
                  Masz rację i ciesze się, że tak uważasz.
                  • Gość: Al_ Re: Top Wszechczasów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 21:56
                    A ja się cieszę, że jedna z najlepszych piosenek stworzonych przez i dla ludzi
                    znowu wygrała... Chociaż moment... jakaś nietypowa wersja chyba... ten wstęp...
                    hmmm jutro to sprawdzę, podczas porządkowania kolejnego już nagrania. Tyle
                    godzin spędzonych przy magnetofonie. Tyle kaset. hehe :). I taka nagroda za to
                    wszystko. Ach jak miło, że ktoś odpisywał :). Bo... W dzisiejszych czasch
                    człowiek zaczyna powątpiewać, że jest jeszcze kilku normalnych gdzieś w
                    okolicy :). Dzięki :D. No i mam nadzieję, że może jakimś cudem za rok wygra to
                    co Ty chciałeś :). Jeśli będzie można znowu oddać 20 glosów to jeden oddam dla
                    Ciebie właśnie na to :).
                    • lennon1 Re: Top Wszechczasów :) 11.12.04, 22:00
                      Bo Marek jest wielki. Bylem na jego ostatnim koncercie w Warszawie. Chyba to
                      był 2000 rok.
                  • Gość: MC Re: Top Wszechczasów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 21:57
                    No to jestem zadowolony. Brothers.. na pierwszym. Szkoda tylko,że do 50-tki nie
                    załapały się inne moje ulubione utwory.

Pozdrawiam
                    • Gość: Al_ Re: Top Wszechczasów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 22:00
                      Ano szkoda... Bo ja np. nie lubię Pana Cobaina, mettalic-i ale z drugiej
                      strony... Ktoś znowu lubi to a nie lubi moich ulubionych :). Ale dzięki temu
                      mam większą determinację to głosowania i żyję nadzieją, że może wkońcu ;)
                      • Gość: MC Re: Top Wszechczasów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 22:56
                        Szkoda, że w zestawie nie ma "Ordinary World". Jakie kryteria decydują o
                        wyborze?
                        • Gość: Al_ Re: Top Wszechczasów :) IP: *.toya.net.pl 12.12.04, 10:04
                          Trzeba to zgłosić podczas następnego topu. :). i pewnie jeśli będzie kilkanaści
                          głosów to się pojawi ;)
    • aard No i kto wygrał? 13.12.04, 19:37
      Bo nie słuchałem...
      • lennon1 Re: No i kto wygrał? 13.12.04, 19:44
        www.radio.com.pl/trojka/top/default.asp
        • Gość: Al_ Re: No i kto wygrał? IP: *.toya.net.pl 13.12.04, 20:15
          O Ty leni ;). hihi. Wygrał... najlepszy ;). Trzeba było nagrywać :D. Ja co roku
          to robię :d
        • szprota no piekna lista 13.12.04, 21:13
          zupełnie jakbym ją układała :D
          • Gość: Al_ Re: no piekna lista IP: *.toya.net.pl 14.12.04, 09:25
            A Ty się do jakiejś łapóweczki małej przyznałaś ? ;)
    • Gość: Al_ Karp, pamiętacie? IP: *.toya.net.pl 14.12.04, 09:29
      Kurczę ostatnio odkopałem jak to przed świętami Karpia. Premierę pierwszej
      cześci na liście :). I to w dodatku z jedynym w swoim rodzaju komentarzem
      Marka :D. I na końcu: taka wersja nie pojawi się już nigdy ... Ech... 4 lata
      temu :). Już... Rany dobrze, że wtedy nagrywałem to :).
      • Gość: MC Re: Karp, pamiętacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:36
        Ja najlepiej wspominam Karpia z 2002 roku (..."Karpiu Trójkowy sciskamy cię za
        płetwę i czule pieścimy każdą Twoją łuskę..." : )
        Zeszłoroczny też był spoko, ale ten nowy, hmmm... chyba za bardzo przesadzony.

Pozdrowienia!
    • Gość: stefo... Re: Top Wszechczasów :) IP: *.retsat1.com.pl 15.12.04, 01:20
      Oczywiście ta muzyka bez wątpienia jest świetna, ale ile można? Następne
      dziesięć lat słuchania "brothers in arms" na przemian z "stairway to heaven"?
      Delikatnie mówiąc to niezbyt rozwijające...Pomijam już fakt ż nie doceniacie
      wspólczesnej muzyki, ale wam umyka cała masa świetnych płyt stworzonych 20 - 30
      lat temu - soul, funk to tematy tabu. Przykro mi, ale takie podejście zabija
      muzykę...
      • Gość: Al_ Re: Top Wszechczasów :) IP: *.toya.net.pl 15.12.04, 08:35
        Ale są ludzie, którym to się podoba. Ja np. nie lubię, albo wprost nie nawidzę
        nawoczesnej muzy. Brrr... Techno, fuj. Za souem też raczej nie przepadam...
        Słuchaj mi się wydaje, że Top sam się nakręca. Poprostu jeśli ludziom się
        znudzi, to przestną głosować na te dwie piosenki... Zresztą na kolejnym Topie
        możesz zaproponować aby pojawiły się nowe utwory...

P.S.
        Kiedyś pod wywiadem z Markiem jakiś debil zamieścił komentarz w stylu: Dlaczego
        w Trójce nie ma hh... Ta...
        W nienormalnym świecie potrzebna jest choćby jedna normalna rzecz ;)
    • Gość: zbysław Re: Top Wszechczasów :) IP: 212.160.172.* 15.12.04, 15:11
      ludzie, dajcie spokoj z tymi topami wszechczasów!!
      ileż razy można słuchac brothers in arms albo starway to heaven??
      cenie oba te zespoly, ale wałkować w kółko to samo to się już porzygać można
      kto ogląda "liste wrzechczasow" na mtv classic to widzi - w kolko te same
      piosenki tylko sie zamieniaja miejscami
      • Gość: Al_ Re: Top Wszechczasów :) IP: *.toya.net.pl 15.12.04, 19:35
        Jednym podoba się to innym tamto... De gustibus non est disputandum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka