anioleczek12341
08.11.11, 20:36
Jestem studentką pedagogiki specjalizacja zintegrowana edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna z językiem angielskim. jestem na III roku i jak do tej pory wszystko układało się pomyślnie- raz lepiej raz gorzej, ale to, co usłyszałam z ust jednej z profesorek na ostatnich zajęciach przeszło moje oczekiwania: dowiedziałam się, że osoba taka jak ja nie powinna podejmować absolutnie pracy z dziećmi. "taka jak ja " czyli osoba z dysfunkcją wzroku- jestem osobą słabowidzącą, jednak nie ma większych problemów z codziennym życiem, a praktyki pedagogiczne pozwoliły mi sprawdzić ze w rzeczywistości szkolnej również daję sobie rade(poświadcza to ocena bardzo dobra i liczne pochwały od strony opiekunów) Jestem bardzo ciekawa waszej opinii- czy osoba z wadą wzroku może być zatrudniona jako nauczyciel w przedszkolu lub klasach I-III??? może ktoś jest w takiej sytuacji, lub zna podobną?? Czy jest jakieś prawo, które zakazuje zatrudnienia osób niepełnosprawnych w szkole, czy zależy to tylko od dobrej woli dyrekcji??proszę o odp i pozdrawiam.