Dodaj do ulubionych

Dziurawe drogi

03.01.05, 22:47
Kto wylewa 4 tony asfaltu?
Drogowcy, czy pracownicy "miejskiego przewoźnika"?
To chyba nie to samo?

Dla drogowców i rządzących mam inną propozycję: niech nowe nawierzchnie nie będą fuszerką. Rzgowska (odcinek między Dachową a Kurczakami) , która jest po 2-3 latach od remontu jest już solidnie popękana, połatana...
Obserwuj wątek
    • Gość: chudy Re: Dziurawe drogi IP: *.lodz-dabrowa.sdi.tpnet.pl 04.01.05, 08:42
      Co to są 4 tony asfaltu!!! Na całe miasto, to są njakieś kpiny.
      Jestem ciekaw ile jest ekip w pracy, pewnie robi to wszystko 3 pracowników, bo
      tak szczerze to juz dawno nie widzialem, żeby gdzieś lepili dziury.
      Moze oni ten asfalt na taczkach rozworzą ????
    • topjes Łódzkie drogi to horror 04.01.05, 11:45
      I nie ma co już robić dobrej miny - tak zapuszczonych dróg próżno szukać w
      centrach innych dużych miast. Włókniarzy jest już kompletną ruiną. A jestem
      ciekawe ile jeszcze lat będziemy czekać na remonty przejazdów na torowiskach -
      chociażby w ścisłym centrum. To jest kompletna żenada, żeby na Sienkiewicza cały
      ruch musiał zwalniać do 10 kmh, żeby przeciąć centralną ulicę (Piłsudskiego) w
      centrum dużego miasta.

pzdr
      topjes
    • pawel-strzalka a co zrobić... 04.01.05, 12:53
      gdy wjadę w dziurę, której nie będę widział bo będzie zalana wodą po deszczu i
      pochlapę przy okazji przechodnia? przechodzień ma prawo żądać ode mnie pokrycia
      kosztów prania, a ja mogę żądać zwrotu tych kosztów od zarządcy drogi??
      • Gość: emem Re: a co zrobić... IP: 217.149.244.* 09.01.05, 09:43
        Tak, możesz a co więcej możesz uzyskać odszkodowanie za uszkodzony samochód.
    • belyall Re: Dziurawe drogi 04.01.05, 16:23
      > Dla drogowców i rządzących mam inną propozycję: niech nowe nawierzchnie nie będ
      > ą fuszerką. Rzgowska (odcinek między Dachową a Kurczakami) , która jest po 2-3
      > latach od remontu jest już solidnie popękana, połatana...

A czego się spodziewać, skoro "remont" polega na polaniu warstwy asfaltu
      grubości 2cm na starenj nawierzchni i nędznej podbudowie? Tu trzeba kapitalnego
      remontu.
      Jeszcze długo w Polsce nie nauczą się kompleksowo działać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka