Dodaj do ulubionych

mapa Łodzi

18.05.02, 21:20
Pomysł z załączanie mapy Łodzi jest super, ale niestyty mapka ma kilka błędów
np źle oznaczone krańcówki na olechowie (jest w złym miejscu) czy tramwaj 11
jadący zgierską donikąd. źle oznaczony market nomi i brak paru stacji
benzynowych
Obserwuj wątek
    • geograf Re: mapa Łodzi 18.05.02, 21:27
      jeszcze kilka(naście) innych błędów znaleźliśmy, my forumowicze, w tej mapie...

ale sam pomysł mapy jest dobry;)
      • Gość: flip Re: mapa Łodzi IP: *.p.lodz.pl 19.05.02, 23:15
        A moze gazeta, ktora sie mizdrzy do klientow, utracila pewnosc siebie? Od map
        sa ksiegarnie, a nie gazety - jak nam sie zdaje. Gazety sa raczej od czegos
        innego.
        • geograf Re: mapa Łodzi 20.05.02, 07:22
          Gazeta może jak dla mnie rozdawac przewodniki, plany miast, a nawet mieszkania- byle tylko robiła to porzadnie, a nie w taki sposób jak pokazała w ostatni piatek.
          • yaa Re: mapa Łodzi 20.05.02, 09:03
            A yaa bym nie przesadzał. Co prawda ma błędy, ale i tak jest to cudo w
            porównianiu z "mapą centrum" którą zamieścili kilka tygodni temu. A co do
            merytorycznej treści mapy to Gazeta nie miała na to wpływu, przecież mapy nie
            robią dziennikarze tylko kartografowie Gazeta tylko zamieściła mapę - dzieło
            właśnie kartografów, którzy widocznie nie są wirtuozami w swoim fachu.
            A jestem przekonany, że Gazeta zrobiła to w najleprzej wierze, robiąc nam
            prezent. A darowanemu koniowi w zęby się nia zagląda.
            Mnie podoba się kilka rzeczy w tej mapie m. in. oznaczenie skrzyżowań ze
            światłami - dzięki temu nie muszę z pamięci liczyć na których światłach ma
            skręcić ktoś komu tłumaczę jak ma gdzieś w Łodzi dojechać.

Dostając prezent wypada podziękować a nie grymasić. Więc Yaa dziękuję Gazeto.
            Pozdrawiam
            Yaa
            • jasam Re: mapa Łodzi 20.05.02, 11:24
              yaa napisał(a):

> Dostając prezent wypada podziękować a nie grymasić.
              To ode mnie dostaniesz "fige z makiem" w pudle od telewizora. I oczekuje
              podziekowań za telewizor.
              Przesadam - ale jak widzę napis mapa - to oczekuje produktu przydatnego do
              orientacji w terenie. Proponuje sprawdź sobie np. rejon objety ulicami:
              Kopcińskiego, Tuwima (dalej tory kolejowe), Konstytucyjna, Piłsudskiego.
              To nie mapa, to nie ma wiele wspolnego z terenem. To abstrakcja graficzna.

A że Gazeta nie wydaje map - to dobrze, ale niech dokłada pełnowartościowe
              produkty, a dawanie produktow jakichkolwiek - to tak jakbyś dostał na imieniny
              dezodorant z rynku za 1 zł. Nie da sie tego wąchać, ale prezent. I mimo że z
              uśmiechem dziekujesz - wszyscy wokoł wiedzą co z tym zrobisz po wyjściu
              ofiarodawcy. Czy taka obłuda popłaca ? Nastęnym razem dostaniesz dezodorant za
              0,5 zł (bo darczyńca uważa, że to sprawia tobie wielką radość).
              pozdr.
              • yaa Re: mapa Łodzi 20.05.02, 13:15
                jasam napisał(a):

> To ode mnie dostaniesz "fige z makiem" w pudle od telewizora. I oczekuje
                > podziekowań za telewizor.
                > Przesadam - ale jak widzę napis mapa - to oczekuje produktu przydatnego do
                > orientacji w terenie. Proponuje sprawdź sobie np. rejon objety ulicami:
                > Kopcińskiego, Tuwima (dalej tory kolejowe), Konstytucyjna, Piłsudskiego.
                > To nie mapa, to nie ma wiele wspolnego z terenem. To abstrakcja graficzna.
                >
                > A że Gazeta nie wydaje map - to dobrze, ale niech dokłada pełnowartościowe
                > produkty, a dawanie produktow jakichkolwiek - to tak jakbyś dostał na imieniny
                > dezodorant z rynku za 1 zł. Nie da sie tego wąchać, ale prezent. I mimo że z
                > uśmiechem dziekujesz - wszyscy wokoł wiedzą co z tym zrobisz po wyjściu
                > ofiarodawcy. Czy taka obłuda popłaca ? Nastęnym razem dostaniesz dezodorant za
                > 0,5 zł (bo darczyńca uważa, że to sprawia tobie wielką radość).
                > pozdr.

Madko jedyna, Jasam, spokojnie.;-)
                Szczerze mówiąc to przejrzałem tę mapę pobierznie dosyć - kilka głównych ulic i
                okolice mojego domku - i nie zauważyłem błędów. Przejrzę dokładniej, obiecuje.
                A co do prezentu, to cóż, wydaje mi się, że jasne, że można krytykować, ale
                czasem warto pochwalić przynajmniej za to że się starali.
                Pozdrawiam
                Yaa
                • Gość: MarcnK Re: mapa Łodzi IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 20.05.02, 13:21
                  Odnosnie bledow to polecam ten watek:

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=391&wid=1904515&aut=geograf&aid=190451
                  5

Pozdrawiam, MarcinK
            • Gość: Gosia Re: mapa Łodzi IP: *.toya.net.pl 20.05.02, 16:02
              Fajnie by było gdyby jeszcze wszyscy sprzedawcy w Łodzi byli uczciwi i dawali
              tą mapę razem z Gazetą.Kilku moich znajomych kupiło Gazetę i nie otrzymało
              mapy, myśląc iż jest w środku.Ja z resztą też się nacięłam.
              Pozdrawiam
            • geograf Re: mapa Łodzi 20.05.02, 19:38
              Moim skromnym zdaniem jest oczywiste, że jak daje się prezent, to trzyma się nad nim jakaś piecze, sprawdza czy jest on dobrze zrobiony. Czy jakby pomieszali nazwy Piłsudskiego z Piotrkowska i Zachodnia to tez byśmy usprawiedliwiali Gazetę, bo ona nie od tego??
              Moim zdaniem NIe- skoro daje, powinna pilnowac, żeby prezent nie okazał się jednym wielkim błędem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka